Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 23 серпня: саміт Кримської платформи, перспектива України в ЄС

Понеділок, 23 серпня 2021, 21:00
Новини 23 серпня: саміт Кримської платформи, перспектива України в ЄС
саміт Кримської платформи

У Києві відбувся перший саміт Кримської платформи за участі 46 делегацій, у Єврокомісії не бачать шансів для запуску процедури членства України у найближчі роки — актуальні новини 23 серпня.

Про Кримську платформу

Виступаючи на відкритті саміту Кримської платформи президент Володимир Зеленський заявив, що наодинці Україна ніколи не зможе повернути Крим і сподівається, що спільні зусилля держав в рамках Кримської платформи змусять РФ почати переговори про повернення півострова.

Голова Євроради Шарль Мішель заявив, що ЄС продовжить свою політику невизнання незаконної анексії Криму, і закликав Росію зупинити насильницьку інтеграцію півострова у свої кордони.

Загальні потенційні збитки України від тимчасової окупації Росією Криму оцінюються в понад 100 млрд доларів США — Шмигаль.

Сполучені Штати зберігатимуть санкції проти Росії, поки триватиме незаконна анексія Криму та агресія на Донбасі — про це заявила міністр енергетики США Дженніфер Гренгольм.

У Кремлі вважають саміт "Кримської платформи" в Києві антиросійським і вкрай недружнім заходом.

Зеленський запросив Росію приєднатися до Кримської платформи для спільного вироблення шляхів деокупації Криму.

Учасники Кримської платформи схвалили спільну декларацію — вона містить зобов'язання розглянути запровадження додаткових санкцій відносно РФ у разі подальшої агресії.

Про Україну та ЄС

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс не бачить перспектив для запуску процедури членства України в ЄС у найближчі 3-5 років.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не відмовиться від існуючих домовленостей щодо транзиту газу після запуску "Північного потоку-2", проте країнам-транзитерам доведеться конкурувати за право його здійснювати.

В Україні прирівняли електронні паспорти до паперових — 23 серпня набув чинності закон.

Речник "Талібану" заявив, що вони вважають дату 31 серпня погодженою "червоною лінією" та що якщо західні військові залишаться надовше задля евакуації — "будуть наслідки".

Зеленський ввів санкції проти російських ЗМІ. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав це "удушенням свободи слова" на території України.

В Одесі знайшли щонайменше 29 могильників, де були поховані розстріляні одесити – жертви комуністичного терору.

За добу 22 серпня в Україні зафіксували 610 нових випадків COVID-19, госпіталізували 425 осіб, померли 17 хворих, одужало 434 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 42 715 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...