Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці і ночі: пожежа в Костелі, розсекречення документів про 11 вересня

Субота, 4 вересня 2021, 08:00
Головні новини п’ятниці і ночі: пожежа в Костелі, розсекречення документів про 11 вересня
ФОТО: МИКОЛА ЮРЛОВ

У Києві горів Костел Святого Миколая, Байден наказав розсекретити документи з розслідування подій 11 вересня – актуальні новини 3 вересня.

Про Костел

У Києві горів Костел Святого Миколая на вулиці Великій Васильківській.

Загоряння сталось між першим і другим поверхами та швидко розповсюдилось на покрівлю будівлі. 

Жертв та постраждалих немає.

В залі Костелу впала люстра та згорів орган.

Про 11 вересня

Президент США Джо Байден  підписав розпорядження про розсекречення документів, пов'язаних з розслідуванням ФБР подій 11 вересня 2001 року.

Байден сказав, що доручає Міністерству юстиції провести розсекречення документів, пов'язаних з розслідуванням. Наказ вимагає від генерального прокурора оприлюднити розсекречені документи протягом наступних шести місяців.

Про інші важливі новини

Колишній головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко заявив, що не хотів йти зі збірної, але з ним не продовжили контракт та навіть не обговорили це питання. 

Джерела Reuters серед талібів стверджують, що остання провінція Афганістану, Панджшер, перестала чинити опір. 

ФІФА почала дисциплінарне провадження після того, як англійські гравці - мова йде зокрема про футболістів Рахіма Стерлінга і Джуда Беллінгема - зазнали расистських образ під час перемоги 4: 0 над Угорщиною у відбірковому матчі чемпіонату світу в Будапешті.

У Firefly Aerospace Inc., власником якої є український бізнесмен Максим Поляков, повідомили, що політ ракети Alpha було перервано згідно з протоколами безпеки через відхилення в траєкторії польоту.

Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Сергій Льовочкін та ще з десяток людей намагалися приземлитися на літаку української авіакомпанії "Windrose" в аеропорту Полтави, що перебуває на реконструкції, але їм не дозволили покинути борт.

Президент Володимир Зеленський виступає за прийняття законодавства про подвійне громадянство в Україні, проте наголошує, що через зовнішню агресію Росії, підхід до цього питання не може бути універсальним.

Луганська та Одеська області вже два дні не відповідають зеленій зоні епідемічної небезпеки за рівнем госпіталізацій з COVID-19 чи підозрою на нього.

На Будинку профспілок на Майдані Незалежності розмістили банер із зображенням проросійського політика Євгенія Мураєва і його телеканалу "Наш" — банер провисів декілька годин, після чого його зняли.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування