18 листопада 2019

Архів

Публікації

Як стати виноробом: десять кроків для старту

Рекомендації для виноробів-стартаперів, які хочуть не просто дегустувати своє вино вдома, а й мати можливість запрошувати на дегустації туристів або продавати напій в магазинах.

Грузія бореться за вибори: чи зможуть протести у Тбілісі призвести до зміни влади

Відмова влади від виконання своєї ключової обіцянки, масові протести та блокування роботи парламенту... Різке загострення політичної кризи у Грузії дає підстави говорити про повторення "Революції троянд" 2003 року.

Зустрінь весну без пороху. У чому підозрюють Порошенка

"Укрспирт" готують до продажу: чому це так необхідно

Від приватизації ДП "Укрспирт" держава планує отримати близько 5 мільярдів гривень. Рада проголосувала у першому читанні за демонополізацію спиртової галузі та скасувала заборону на продаж підприємства. Що це означає?

Найвідкритіші вибори: чому Швейцарія не турбується про таємницю голосування

Виборці у Швейцарії мають право голосувати за кандидатів від різних партій одночасно. А за тих, які їм найбільше сподобались, навіть двічі. Надсилаючи бюлетень поштою.

Чи потрібні вам тейпи, що таке тейпування і навіщо його використовують

Чим насправді є ці кольорові пластирі, і де вони ще використовуються, крім спорту. (рос.)

Юрій Луценко: Я відмовив і Порошенку, і Зеленському в арешті різних телеканалів

Ексгенпрокурор розповідає про те, як і чому зустрічався з адвокатом Трампа, пояснює свій конфлікт з колишньою послинею США, заперечує бажання залишатися генпрокурором та зізнається, що відраджував Порошенка вдруге йти на вибори.

Артеменка можна було називати промосковським, але літака в нього не було - рішення суду

Колонки

Тягар відповідальності. Що чекає на першого голову НАЗК?

Пільги для "зеленої енергетики": міфи і реалії в Україні

Чи стане український спорт доступним?

Навіщо потрібен обмін даними між податковими службами України та США

Новини
22:49
Разумков відповів Пристайку щодо нардепів, які зволікають із законом про Донбас
Спікер парламенту Дмитро Разумков не погодився з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком, що депутати нібито зволікають із законом про "особливий статус" ОРДЛО, і сказав, законопроєкт що розроблятимуть одразу після зустрічі "нормандської четвірки" президент, депутати та "суспільство".
22:20
Економічні новини: ринок землі, транзит газу, криптовалюта
Про ринок землі. У 2020 році на державну підтримку фермерів передбачено 4 мільярда гривень, сільськогосподарські товаровиробники зможуть брати гривневі кредити під купівлю землі за ставкою 3-5%.
21:57
Зеленський ще до інавгурації відчував тиск з боку Трампа – ЗМІ
Президент Володимир Зеленський 7 травня провів зустріч присвячену нібито питанням енергетики, а насправді на ній обговорювали вимогу адвоката президента США Руді Джуліані розслідувати діяльність конкурента Дональда Трампа Джо Байдена і його сина в Україні.
21:32
Додаток Kyiv Smart City сповіщатиме про дорожні роботи
Додаток "Kyiv Smart City" найближчим часом буде автоматично повідомляти про дорожні ремонтні роботи, а пізніше - про відключення електроенергії у будинку.
20:57
ВідеоЗеленський незаконно виділив Богдану держохорону – ЗМІ
Керівник Офіса президента Андрій Богдан отримав за розпорядженням президента Володимира Зеленського охоронців з Управління державної охорони, хоча посада голови ОП не входить до переліку чиновників, для яких держохорона передбачена законом.
20:08
"Нафтогаз" змінив керівника проблемних ТЕЦ Дубневичів
"Нафтогаз" призначив новим керівником Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ Івана Сороку - таким чином виконано один із пунктів плану дій щодо вирішення ситуації з теплопостачанням міст Новояворівськ та Новий Розділ.
19:46
Новини 18 листопада: підозра Порошенку, повернення українських кораблів
ДБР передало підозру Порошенку в ГПУ й просить зняти недоторканність, Росія передала Україні затримані кораблі — новини, які були актуальні 18 листопада.
19:25
ВідеоСпортсмен-нардеп Беленюк показав, як захиститись від Ляшка
Депутат фракції "Слуга народу" Жан Беленюк записав пояснювальне відео, в якому показав бійцівські прийоми самооборони, коли хапають за сорочку і коли атакують спереду.
18:53
Уповноважений Зеленського обіцяє компроміс по землі "в одні руки"
Компроміс із питання граничної концентрації сільгоспземлі в одних руках після зняття мораторію на її продаж знайдуть після дискусій з усіма учасниками процесу.
18:25
ФотоСБУ викрила крадіїв вугілля на 8 млн грн
Служба безпеки викрила шістьох ділків із Києва, Покровська і тимчасово окупованого Єнакієвого, які незаконно видобували вугілля і завдали своєю діяльністю збитків державі на 8 мільйонів гривень.
18:13
ООС: 8 обстрілів від початку доби
З початку доби понеділка збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню, втрат серед українських військових не зафіксовано.
17:39
За новим правописом: скільки учасників без помилок написали всеукраїнський диктант
Текст виявився складним, тому лише двоє переможців, хоча минулого року було аж 311 робіт без жодної помилки
17:33
ІнфографікаБільше половини американців хочуть, щоб Трамп пішов – опитування
70% американців засуджують звернення президента США Дональда Трампа до президента Володимира Зеленського з вимогою розслідувати діяльність Джо Байдена і його сина в Україні в обмін на 400 млн доларів військової допомоги і офіційну зустріч лідерів двох країн у Білому Домі.
17:05
У Кабміні вивчають можливе підняття лімітів для ФОПів
У Кабінеті міністрів вивчають питання підняття лімітів максимально можливого річного доходу, який може мати фізична особа-підприємець.
16:43
відеоПорошенко з аеропорту прокоментував справу ДБР: Навіть кури сміються
П’ятий президент України Петро Порошенко скасував кілька міжнародних зустрічей і повернувся в Україну після повідомлення ДБР про передачу підозри щодо нього в Генеральну прокуратуру.
16:43
Гривня на міжбанку трохи впала
18 листопада котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 24,16 – 24,20 гривні за долар.
16:32
Суд закрив ініційовану Мосійчуком справу проти Супрун
Окружний адмінсуд столиці закрив справу проти колишньої очільниці МОЗ Уляни Супрун, що була відкрита за позовом Ігоря Мосійчука.
16:26
Путін обговорив з Макроном Україну
Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові обговорили заплановану в Парижі зустріч в "нормандському форматі".
16:21
Генпрокурор каже, що бійка з нардепом може обійтись Ляшку дуже дорого
Колишній народний депутат, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, можливо, спровокував інцидент із народним депутатом фракції "Слуга народу" Андрієм Герусом, але така провокація тягне серйозні наслідки.
16:00
Комітет Європарламенту затвердив угорського єврокомісара, який відповідатиме за Україну
Дві найбільші політичні групи в Європарламенті заявили, що підтримають кандидата Угорщини Олівера Варгеї на посаді єврокомісара з питань політики сусідства та розширення.
15:52
Суд відпустив Гриценка під заставу
Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти голову правління АТ "Укрексімбанк" Олександра Гриценка і відпустив його під заставу в розмірі 2 млн 998 тис. 681 грн.
15:44
Укрексімбанк розмістив євробонди на 100 мільйонів доларів
Державний експортно-імпортний банк успішно завершив залучення субординованого боргу на міжнародних ринках капіталу з терміном 10 років на суму 100 мільйонів доларів зі ставкою 9,95%.
15:43
ГПУ вивчає підозру Порошенку, можливі правки – Рябошапка
У Генпрокуратурі вивчають спрямований їм Державним бюро розслідувань проект повідомлення про підозру п'ятого президенту України Петру Порошенку.
15:20
Через туман у Харкові скасували кілька авіарейсів
У аеропорту "Харків" через туман скасували або затримали кілька рейсів.
15:10
Українцям обіцяють кредити на купівлю землі за ставкою 3-5%
У 2020 році на державну підтримку фермерів передбачено 4 мільярда гривень, сільськогосподарські товаровиробники зможуть брати гривневі кредити під купівлю землі за ставкою 3-5%.
15:00
Опитування: Путіну симпатизують 24% росіян, у захваті - 8%
32% росіян ставляться до президента РФ Володимира Путіна позитивно
14:55
У ДБР створили підрозділ, який займеться справами Майдану
У Державному бюро розслідувань створили підрозділ з розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках на Майдані.
14:41
Україна проведе експертизу повернутих з Росії кораблів
Україна проведе перевірку повернутих Росією військово-морських суден "Нікополь", "Бердянськ" і "Яни Капу", щоб зрозуміти, у якому вони стані та чи не зникли з них документи.
14:37
У Тбілісі почався розгін протестувальників з-під будівлі парламенту
Грузинський спецназ почав витісняти людей, які заблокували входи до парламенту Грузії у Тбілісі.
14:36
Пристайко каже, що в запасі є кілька варіантів, крім Мінська
На сьогодні альтернативи мінським угодами Україна не готує, але запасний план потрібен, заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.
14:34
Україна покинула ще одну угоду СНД
Україна вийшла з угоди про заходи щодо забезпечення покращання розрахунків між господарськими організаціями держав - учасниць Співдружності незалежних держав.
14:23
Прокуратура просить заарештувати главу "Укрексімбанку": застава 100 млн
Прокурор клопоче про запобіжний захід для голови "Укрексімбанку" Олександра Гриценка у вигляді застави в розмірі 100 млн грн і взяття його під варту на 50 днів.
14:17
Рада ЄС схвалила підписання візової угоди з Білоруссю
Рада Євросоюзу затвердила рішення про підписання угоди з Мінськом, яка полегшить видачу віз громадянам Білорусі.
14:12
відео, оновлено від 11.54Ляшко з апломбом прийшов отримувати підозру
Бориспільська прокуратура вручила підозру у справі про бійку з народним депутатом від "Слуги народу" Андрієм Герусом лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку.
13:57
відеоТроє юнаків побили до реанімації охоронця магазину у Києві
Столичні правоохоронці затримали трьох молодиків, які до реанімації побили охоронця у супермаркеті на вулиці Ярославській.
13:53
"Газпром" пропонує продовжити транзит газу в обмін на відмову від претензій
"Газпром" направив "Нафтогазу" пропозицію про продовження на рік діючого контракту або укладення нового договору про транзит газу.
13:33
"Журналіст" Портнов сходив в офіс Зеленського, щоб поскаржитися на журналістів
Ексзаступник глави адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов повідомив, що 18 листопада зустрівся в офісі президента з заступником голови ОП Кирилом Тимошенком і поговорив про свободу слова та журналістів.
13:31
Біля парламенту Грузії з’явився спецназ
Біля парламенту Грузії з’явилися бійці спеціальних підрозділів поліції, оснащені кийками та щитами.
13:29
На виборах у Білорусі до парламенту не пройшов жодний опозиціонер
Згідно з попередніми результатами парламентських виборів у Білорусі до нижньої палати парламенту не пройшов жоден опозиційний кандидат.
12:54
Перша леді Зеленська: Мені комфортніше в тіні
Перша леді Олена Зеленська називає себе людиною непублічною і, навіть ставши дружиною президента, продовжує писати сценарії для "Кварталу 95".
12:45
Тимошенко сподівається через суд заблокувати розгляд у Раді закону про ринок землі
"Батьківщина" розробила план із недопущення прийняття закону про ринок землі, один із пунктів якого звернутися до Кноституційного суду за тлумаченням, чи може Рада приймати а президент підписувати цей закон без проведення всеукраїнського референдуму.
12:38
Уряд пропонує легалізувати криптовалюту: законопроєкт уже в Раді
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законів України щодо оподаткування операцій з криптоактивами".
12:30
Голова МЗС про вибори в ОРДЛО: Ніякої "зради" не заплановано
Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко хотів би, щоб Центральна виборча комісія обговорила і дала рекомендації, як провести законні вибори на території ОРДЛО.
12:18
S&P підвищило кредитний рейтинг Києва
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings поліпшило довгостроковий кредитний рейтинг Києва до рівня "В" з "В-", зі стабільним прогнозом.
12:09
Пристайко нарікає, що депутати не поспішають розробляти закон про статус Донбасу
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголошує, що новий закон про "особливий статус" ОРДЛО повинні узгодити з лідерами окупованих територій Донбасу
12:04
Нардепи нової Ради уже "заробили" 3 мільйони компенсації за житло – "Чесно"
Від початку роботи Верховної Ради 9-го скликання 120 народних депутатів одержали компенсацію за житло в розмірі близько 3,29 млн грн.
12:03
Росія передала Україні затримані кораблі
Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що передало Україні кораблі, затримані в Керченській протоці в листопаді 2018 року.
11:42
У Путіна підтвердили зустріч "нормандської четвірки" і закликали "не завищувати очікування"
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що саміт в "нормандському форматі" дійсно запланований на 9 грудня в Парижі.
11:38
Україна судитиметься з РФ у трибуналі з морського права попри повернення кораблів
21 листопада Арбітражний трибунал Міжнародного суду ООН проведе перші слухання у справі щодо порушення імунітету трьох українських військово-морських суден та 24 членів їхніх екіпажів за Конвенцією ООН з морського права.
11:36
Курс валют на 18 листопада: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
18 листопада котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,13 – 24,16 гривні за долар.
11:14
У Порошенка відреагували на підозру: Труба в конвульсіях
Адвокат п’ятого президента Петра Порошенка Ігор Головань заявляє, що проєкт повідомлення про підозру Порошенкові є замовленням Росії та спробою перешкодити йому провести зустрічі з іноземними лідерами у Хорватії та Канаді.
11:13
Чи є на біометричних паспортах печать антихриста – пояснює ПЦУ
ПЦУ не засуджує використання вірянами біометричних паспортів, адже вони є лише одним із проявів наукового і технологічного прогресу, йдеться у повідомленні.
11:00
Цього тижня Україну підморозить
У найближчі три доби в Україні холоднішатиме, але істотних опадів не очікується.
10:56
фото"На х** я бачив ваше розслідування": Портнов погрожував прокурорам
Ексзаступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов з 2017 року погрожує прокурорам, які розслідують кримінальні провадження, де він фігурує.
10:49
Morgan Stanley очікує на ослаблення долара в 2020 році
Morgan Stanley прогнозує, що американські акції та корпоративні облігації будуть показувати відстаючу динаміку в наступному році, а долар ослабне на тлі прискорення економічного зростання за межами США.
10:17
фотоВенеція: вода дещо спала, стан тривоги залишається в силі
Венеція отримала деякий перепочинок у понеділок після найгіршого затоплення за 50 років.
10:03
ДБР передало підозру Порошенку в ГПУ й просить зняти недоторканність
Проєкт підозри Петру Порошенку підготовлено та направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року. 
09:57
Українське Дунайське пароплавство очолив юрист
Наказом міністра інфраструктури Владислава Криклія виконуючим обов'язки голови правління "Українського Дунайського пароплавства" призначений Олексій Хомяков.
09:27
Луценко мав 3-денну зустріч з Джуліані в Нью-Йорку
Ексгенпрокурор Юрій Луценко розповів, як літав з сином до Нью-Йорка і три дні зустрічався з адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані.
09:20
Протестувальники у Тбілісі заблокували будівлю парламенту
Політики та частина учасників акції протесту провели ніч на території біля будівлі парламенту Грузії.
08:55
Українців пропонують звільнити від податків із депозитів
Народний депутат від партії "Слуга народу" запропонував звільнити від оподаткування податком на доходи фізичних осіб депозитні вклади населення.
08:51
Слідчий у справі моряків поїхав до Керчі оформляти повернення українських катерів
Пряма мова адвоката Полозова: "Питання про передачу українських суден піднімали ще кілька тижнів тому, і про це ми говорили зі слідчим. Він говорив, що планує поїхати до Керчі і братиме участь в якихось діях з оформлення передачі цих суден. Зараз слідчий виїхав туди і це, ймовірно, свідчить про те, що передача суден все ж здійсниться".
08:43
Луценко розповів, як Тимошенко пропонувала звести його з Джуліані
Ексгенпрокурор Юрій Луценко заявляє, що восени 2017 року лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко пропонувала посприяти його зустрічі з адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, але познайомився він з ним пізніше і за інших обставин.
08:29
Курс валют: долар падає, євро росте
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 2 копійки, встановивши його на 18 листопада на рівні 24,22 гривні за долар.
08:15
Пристайко бачить два варіанти результату "нормандської" зустрічі
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко сподівається на прорив від зустрічі лідерів України, Росії, Франції та Німеччини, запланованої на 9 грудня, але поки підготовлено стримане комюніке за його очікуваними результатами.
07:41
Міністр оборони Німеччини: Макрон хоче замінити НАТО, ми – посилити
Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер не поділяє критику НАТО президентом Франції Еммануелем Макроном.
07:29
Туман і погана видимість, але без дощу
18 листопада вранці в більшості областей України – туман, видимість 200-500 м (I рівень небезпечності, "жовтий").
06:59
Головні новини неділі і ночі: вибух в Балаклії, повернення українських кораблів
Ще один військовий загинув унаслідок вибуху в Балаклії, захоплені українські військові катери вивели з акваторії Керчі – новини, які були актуальні 17 жовтня.
06:11
Бойовики 16 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил
17 листопада противник 16 разів відкривав вогонь по позиціях українських військових. Втрат не зафіксовано.
05:24
ФотоВ районі Петрівського розмінували 12 гектарів території
Піротехніки ДСНС з початку робіт обстежили територію площею 12 гектарів та знешкодили 89 одиниць вибухонебезпечних предметів.
04:29
Держдеп підтримав протестувальників в Ірані
Державний департамент США заявив, що Сполучені Штати підтримують іранських протестувальників у боротьбі проти режиму.
03:31
Фото, відеоУ залі ігрових автоматів у Києві сталася різанина: є жертви
У Подільському районі столиці у залі ігрових автоматів сталася різанина. Унаслідок чого госпіталізовано чоловіка.
02:27
Трамп дорікнув Європі у недостатній підтримці України 
01:38
Понад 250 "жовтих жилетів" затримала поліція у Франції
Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер повідомив про затримання 254 мітингарів у річницю початку протестів "жовтих жилетів". 
00:44
Парламентські вибори в Білорусі: ЦВК відзвітувала про рекордну явку
Центральна виборча комісія Білорусі повідомила, що явка на вибори до Палати представників станом на 20:00 17 листопада склала 77,22%.
00:17
У російському місті Еліста знову протестували проти мера з "ДНР"
Близько двох тисяч мешканців Елісти, столиці Калмикії, вп’яте вийшли на мітинг з вимогою відставки в.о. мера міста Дмитра Трапезнікова, екскерівника угруповання "ДНР".
23:20
Затримання глави "Укресімбанку" не вплине на роботу банку – правління
Наглядова рада та правління "Укресімбанку" запевнили, що затримання голови банку Олександра Гриценка не вплине на діяльність установи.