20 грудня 2018

Архів

Публікації

Нове обличчя Варшави: польське посольство очолить противник історичних поступок

Польща відкликає посла з України через недостатньо тверду позицію щодо історичної політики української влади. Чи не поглибить кризу в польсько-українських відносинах більш тверда позиція наступника?

Куплені, подаровані і минулорічні: новорічні ялинки у різних регіонах України

19 грудня, на День Святого Миколая, святкові новорічні ялинки офіційно засяяли, знаменуючи початок новорічних свят. Як виглядають ялинки у різних регіонах України, роздивлялась "Українська правда. Життя".

Віталій Кропачев: Хто сказав, що я не куплю "Центренерго"

Бізнесмен з Тореза, якому не дали купити "Центренерго" розповів, звідки у нього 6 мільярдів, про нового партнера — китайського мільярдера, і про віру в білоруський пармезан і креветок. (рос.)

Як працює велокав'ярня, або Микита варить каву і мріє про дитячий садок

Микиті Курилко 25 років. Він переселенець з Луганська. Зараз мешкає у Запоріжжі. Варить каву, але планує запустити ще один невеличкий бізнес, а згодом, колись, обов’язково відкрити свій дитячий садок і свій ресторан, де неодмінно буде найкраща кава.

Рецепт українського щастя

Виявляється, українське щастя має свій рецепт. Хоча окремі його інгредієнти залишаються таємницею, загалом існує низка необхідних складових. "Українська правда" у довільному порядку розповідає, які вони.
Колонки

Тарифна драма. Як Ахметова позбавили Роттердам+

Що думають українці про земельну реформу

Вирок адвокатському самоврядуванню

Що таке грумінг в інтернеті і як вберегти від нього дітей

Світова торговельна війна: що показав звіт СОТ

Як не допустити перетворення Донбасу на другий Чорнобиль

Новини
22:38
Економічні новини дня: про покарання для олігархів, ядерне паливо з РФ та діру в держбюджеті
Про що всі говорять сьогодні?
22:31
Близько 15 українських моряків у Москві назвали себе військовополоненими
Із 24 захоплених росіянами українських моряків, яких утримують у Москві, близько 15 вже назвали себе військовополоненими і вимагають поводитися з ними згідно з положеннями Женевської конвенції.
22:04
Україна та Ізраїль підпишуть угоду про ЗВТ у перші місяці 2019 року - уряд
Угоду про зону вільної торгівлі між Україною й Ізраїлем підпишуть в перші місяці 2019 року.
21:31
Ще одна область заборонила російськомовний культурний продукт
Депутати Волинської облради 20 грудня встановили мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.
20:55
Новини дня: про Азарова, бійку в Раді та вимогу до УПЦ МП перейменуватися
Рада зобов’язала УПЦ Московського патріархату перейменуватися, депутати знову побилися, а з Азарова зняли санкції — новини, які обговорювали 20 грудня.
20:42
ДФС прийшла з обшуком в офіс харківської IT-компанії
Харківська IT-компанія Brander заявляє про здійснення в її офісі незаконного обшуку співробітниками Державної фіскальної служби (ДФС).
20:16
ФОТОБПП гуляє корпоратив разом з Порошенком і Гройсманом
Фракція БПП проводжає старий рік на корпоративі разом з президентом, генпрокурором та членами уряду.
19:56
Бойовика ОРДЛО, що прикидався переселенцем, відправили у в’язницю
Токмацький районний суд Запорізької області засудив до чотирьох років позбавлення волі бойовика терористичних організацій "Д/ЛНР", який виїхав з окупованого Донбасу на Київщину та оформив статус вимушено переміщеної особи.
19:27
План з приватизації виконано на 2%, "діру" в держбюджеті покриють позикою
Кабінет міністрів вирішив збільшити в 2018 році обсяг фінансування державного бюджету за рахунок залучення запозичень через невиконання плану надходжень від приватизації.
19:06
У Міноборони розповіли про створення морської бази на Азовському морі
Пріоритетним завданням Міністерства оборони у 2019 році буде створення морської бази та штабу ВМС України на Азовському морі.
18:46
Рада зобов’язала Кабмін до 1 березня 2019 року подати закон про ринок земель
Верховна Рада зобов’язала Кабінет Міністрів України розробити і подати до 1 березня 2019 року закон "Про обіг земель". Цей закон, відповідно до перехідних положень Земельного кодексу, є умовою для запуску ринку земель.
18:42
У ЄС розповіли про витік конфіденційних даних внаслідок хакерської атаки
Чиновники ЄС "надзвичайно серйозно" сприйняли доповідь американської компанії з кібербезпеки Area 1 про те, що хакери проникли в мережу дипломатичних комунікацій Європейського Союзу і протягом декількох років мали доступ до повідомлень, якими обмінювалися дипломати.
18:35
Суд у Лондоні залишив у силі всесвітній арешт активів Коломойського
Апеляційний суд Високого суду Лондона відхилив апеляційні скарги ПриватБанку і Ігоря Коломойського на різні аспекти застосування всесвітнього арешту активів екс-власників банку. При цьому наказ про всесвітній арешт їхніх активів на 2,6 мільярда доларів залишається у силі.
18:13
Церквам дали два місяці на добровільне перейменування - депутат
Реєстрацію релігійних організацій, які протягом встановленого терміну добровільно не змінять назви, скасують.
17:52
Долар упав до 27,5 гривні
20 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 27,50 - 27,53 гривні за долар.
17:45
Збірна України з футболу завершила 2018 рік у ТОП-30 світового рейтингу
Футбольна збірна України за підсумками 2018 року опинилась серед 30 найкращих команд у рейтингу ФІФА.
17:36
ООС: бойовики стріляли з міномету й гранатометів, поранено військового
Протягом поточної доби, 20 грудня, російські окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню і застосували озброєння, заборонене мінськими угодами. Один військовослужбовець був поранений.
17:24
Поліція спіймала в’язня-втікача, якого з ночі шукали на Херсонщині
Правоохоронці Херсонської та Миколаївської областей затримали Віктора Чекана, який у четвер вночі втік з Північної виправної колонії №90 в Херсоні.
17:09
Нардепи продовжили мораторій на продаж землі ще на рік
Верховна Рада схвалила продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2020 року.
16:58
відеоЛексус Зайцевої в середньому ганяв зі швидкістю 106 км за годину
Експертиза Дніпропетровського науково-дослідного інституту судово-медичних експертиз визначила, що автомобіль Олени Зайцевої, яку звинувачують в спричиненні ДТП у Харкові, в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину.
16:57
Україна таємно продовжила контракт на постачання ядерного палива з РФ — ЗМІ
Після прийняття рішення про припинення дії рамкового Договору про дружбу України з РФ, в атмосфері таємності було укладено угоду з російською компанією "ТВЕЛ", яка продовжує контракт на поставку ядерного палива на більшість енергоблоків українських АЕС до 2025 року.
16:56
Польща визначилась із кандидатурою нового посла в Україні
Новим послом Польщі в Україні може стати Бартош Цихоцький – заступник голови МЗС Польщі, який опікується питанням відносин із Україною.
16:55
ЦВК затвердила план виборів президента
Центральна виборча комісія 20 грудня затвердила календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів президента 31 березня 2019 року.
16:41
В Україні заборонили встановлювати газові котли в нових квартирах
Згідно з новими будівельними нормами, в житлових будинках не допускається розміщення побутових газових теплогенераторів з закритими і відкритими камерами згоряння.
16:17
Тимошенко з трибуни розказала про бариг, які рисачать по залу
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко назвала баригами і ворогами України нардепів, які не хочуть продовжувати мораторій на продаж землі.
16:13
В УПЦ МП відреагували на закон про перейменування
В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що законопроект №5309 щодо перейменування церкви порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.
16:10
Матіос заступився за Гриценка у справі про розкрадання коштів армії
Поки не буде результатів експертиз у кримінальній справі про розкрадання коштів в армії, зокрема під час керівництва Міноборони Анатолієм Гриценком, законних підстав, говорити про будь-які ознаки злочину, немає.
16:09
НАЗК заявляє, що до нього увірвалися невідомі через нардепа від БПП
Нацагентство із запобігання корупції заявляє, що у четвер в обід до його будівлі увірвалася група осіб, яка намагалася примусити НАЗК діяти в їхніх інтересах.
15:42
Бахматюк, Фірташ, Лагун: Україна зобов'язалася покарати екс–власників банків–банкрутів
В рамках продовження співпраці з МВФ Україна зобов'язується використати всі можливості, щоб колишні власники збанкрутілих банків понесли відповідальність за свої дії.
15:24
фотоСБУ встановила 10 членів ПВК "Вагнера", які могли убити журналістів у ЦАР
Служба безпеки України встановила 10 найманців ПВК "Вагнера", які можуть бути причетні до убивства трьох російських журналістів в Центральноафриканській республіці.
15:04
Путін дозволив ПВК продавлювати інтереси де завгодно і відбілив "кухаря"
Путін про зв'язки з Євгеном Пригожиним: "Усі мої кухарі – співробітники Федеральної служби охорони. Вони люди військові."Безпечне харчування" ми нікому, крім співробітників ФСО, не передаємо".
15:02
документПосадовців "Укргазвидобування" викрили на мільйонній схемі відкатів
Правоохоронці затримали двох посадовців Укргазвидобування, які налагодили схему отримання 10% відкату за держзамовлення.
14:37
Кирил закликав предстоятелів помісних церков зупинити "розкольників" в Україні
Патріарх Московський Кирил звернувся з посланням до предстоятелів помісних православних церков із закликом не визнавати результати об'єднавчого собору у Києві та зупинити "руйнівні для Православ'я дії".
14:27
Путін відреагував на "погрози" підірвати Керченський міст
"Кораблі хотіли "проникнути таємно", тоді як деякі діячі в Києві заявляють про свою готовність підірвати Керченський міст. Звісно, ми не можемо цього допустити", – заявив президент РФ.
13:41
МОЗ знайшло винного у тому, що в поліклініках майже постійно немає вакцин
Першому заступнику голови Держлікслужби Владиславу Цілині оголосили догану за перевищення службових повноважень.
13:40
Рада дозволила навчальним закладам здавати в оренду приміщення
Верховна Рада законодавчо врегулювала можливість освітніх установ здавати в оренду приміщення для надання соціально-побутових послуг учасникам навчального процесу.
13:39
КартиДо України йде потепління
Найближчої доби на територію України з Центральної Європи переміститься волога і більш тепла повітряна маса. Карти
13:27
Кабмін пообіцяв МВФ не підвищувати зарплати чиновникам
Український уряд зобов’язався обмежити зростання заробітних плат державним службовцям у 2019 році в рамках консолідації бюджетних витрат на безпеку та інфраструктуру.
13:25
Міськрада заборонила обрізати дерева в Києві
Київська міська рада встановила в столиці дворічний мораторій на омолоджувальне обрізання дерев.
13:22
Князєв ліквідував приватний озброєний загін Киви на базі поліції
Глава Національної поліції Сергій Князєв ліквідував охоронну структуру "Безпека життя", пов'язану з екс-радником міністра внутрішніх справ Іллею Кивою.
13:21
Нідерланди можуть позватися проти РФ до суду через збиття MH17 – ЗМІ
Нідерланди розглядають можливість позову проти Росії до міжнародного суду у справі збиття у 2014 році в небі над Донбасом малайзійського "Боїнга" рейсу MH17.
13:00
Уряд не виплачуватиме пенсії за січень 2019 року у грудні
Українські пенсіонери отримають виплати за грудень у грудні 2018 року, за січень - у січні 2019 року.
12:53
відео У ВР побилися Опоблок і коаліція
У залі Верховної Ради сталася бійка між депутатами "Опозиційного блоку" і коаліції. Відео
12:51
Рада зобов'язала УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії
Верховна Рада проголосувала за проект закону №5309 згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.
12:41
Князєв заявив, що в Україні стало менше розбоїв і грабежів, а більшість убивств - розкриті
Очільник Національної поліції України Сергій Князєв повідомив, що за рік до органів поліції надійшло 8 мільйонів звернень громадян, що в кілька разів більше, ніж у попередні роки, а кількість злочинів зменшилася.
12:39
Порошенко призначив декількох сумнівних осіб суддями довічно
За словами адвоката Маселка, йдеться про Токмілову, Погрібніченка, Дудар, Малих, Бабич і Смокович.
12:28
Бойовики на Донбасі не стріляли з опівночі – Міноборони
Від початку поточної доби в районі проведення операції Об’єднаних сил українська сторона не фіксувала обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.
12:25
Путін заявив, що Варфоломій підпорядкував Україну і хоче на ній заробляти
Президент Росії Володимир Путін вважає, що головним мотивом надання автокефалії українській церкві було бажання вселенського патріарха Варфоломія підпорядкувати собі Україну і заробляти на ній.
12:25
Меморандум МВФ: які зобов'язання взяла на себе Україна
В розпорядженні ЕП опинився текст Меморандуму про економічну і фінансову політику в рамках нової програми на 2018-2020 роки.
12:03
ФотоОдин із найзаможніших екс-регіоналів у Раді приховав мільйонні статки
Народний депутат з групи "Відродження" Євгеній Гєллєр не вказав у декларації вартість житлового будинку на тисячу квадратів і квартири в окупованому Донецьку. Фото
12:01
У Британії визнали Russia Today винною у порушенні правил мовлення
Британський медіарегулятор Ofcom визнав телеканал RT винним у порушенні правил мовлення через ігнорування принципу неупередженості в його прогрмах.
11:38
ФРС рятує економіку США від "перегріву"
Комітет з відкритих ринків ФРС США 19 грудня ухвалив рішення знову підняти процентну ставку на 0,25 процентних пункти.
11:37
Путін: В Україні стає все гірше і гірше
Президент РФ Володимир Путін заявив, що в Росії спростять процедуру отримання громадянства для українців, оскільки в самій Україні "не краще, ніж на Донбасі в цілому" і цим розраховує допомогти "близькому" народу.
11:35
В Україні за тиждень від грипу померли 2 людини
За минулий тиждень в Україні внаслідок ускладнень від грипу померли дві людини.
11:10
Прикордонники розповіли, які країни цьогоріч найчастіше відвідували українці
У 2018 році найбільше українці надавали перевагу подорожам до Польщі, Угорщини, Молдови та Румунії.
11:09
Справа про держзраду: захист Януковича чекає на вирок у цьому році
Захист екс-президента Віктора Януковича очікує, що суд у справі про його держзраду оголосить вирок наприкінці 2018 року.
11:09
Путін прокоментував рейтинг Порошенка, Тимошенко й Зеленського
"Рейтинг у Петра Олексійовича ніби підріс трохи після інциденту з моряками: він з п'ятої позиції перемістився на другу-третю", – сказав російський президент.
11:04
Путін сказав, що говорив з Медведчуком про звільнення моряків
Кум президента Росії Володимира Путіна, лідер проросійської організації "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук літав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.
11:03
фотоУ ДТП на Херсонщині загинули п'ятеро людей
В Олешківському районі Херсонської області 19 грудня сталося зіткнення двох автомобілів, у результаті чого 5 чоловік загинули, ще одна людина з травмами госпіталізована в районну лікарню.
11:02
Путін про захоплення українських моряків: Розраховували, що хтось загине
"Їх послали, розраховували, що хтось із них загине, насправді. І велике невдоволення, я бачу, в правлячих колах викликало, що ніхто не загинув", – заявив Путін.
10:54
Клімкін попередив Захід: Путін стискає хватку на горлі України
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін попередив міжнародних партнерів, що в результаті агресії біля Керченської протоки президент РФ Владімір Путін все міцніше хапає Україну за горло, і закликав їх посилити тиск на Росію.
10:47
Суд ЄС скасував санкції проти Азарова, які вже втратили чинність
Суд Європейського союзу анулював санкції, які були накладені на колишнього українського прем’єр-міністра Миколу Азарова, запроваджені проти нього у 2014 році і продовжені у 2015-му.
10:21
фотоПонад тисяча прихильників УПЦ МП мітингує під Радою
Під Верховною Радою знову проходить мітинг-молебень представників Української православної церкви Московського патріархату.
10:19
Міжбанк: гривня зміцнюється на відкритті торгів
20 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 27,57 - 27,6 гривні за долар.
10:02
фото, відеоВ Ірпені депутати за хвилину прийняли вигідний забудовникам генплан
Депутати Ірпінської міської ради проголосували за генплан, який збільшує дозволені під висотну забудову землі у кілька разів.
09:58
США знімають санкції з компаній російського олігарха Дерипаски
Міністерство фінансів США протягом 30 днів має намір зняти санкції з трьох енергетичних компаній, які належать російському олігархові Олегу Дерипасці.
09:45
Головний претендент на "Центрененерго" хоче засудити Фонд держмайна
Компанія "Укрдонінвест" бізнесмена Віталія Кропачева, яка була одним з претендентів на покупку компанії "Центренерго", подасть до суду на Фонд держмайна.
09:33
фотоІз колонії в Херсоні втік засуджений
Цієї ночі в Херсоні з "Північної виправної колонії (№90)" скоїв втечу 28-річний засуджений Віктор Чекан На території Херсонської області введено оперативний план "Сирена". Фото.
09:30
Автора розслідувань про Петрова і Боширова не пустили на прес-конференцію Путіна
Головного редактора The Insider Романа Доброхотова не пустили на прес-конференцію Володимира Путіна.
09:15
Через брак рук у "Борисполі" можлива затримка посилок у Новий рік
Міжнародний аеропорт "Бориспіль" в зв'язку з великими сезонними обсягами вантажів вводить тимчасове обмеження на прибуття імпортних вантажів на вантажний термінал.
09:10
відеоАваков показав, як французькі вертольоти летять в Україну
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відео перших гвинтокрилів Airubus Н225 Super puma, які були виготовлені у Франції і летять до України.
08:54
Суркіс не зміг забрати у нардепа землю під вертолітним майданчиком Януковича
Суд не задовольнив позов ТОВ "Футбольний клуб "Динамо" Київ", яке вимагало визнати за ним право власності на земельну ділянку на Парковій дорозі у Києві, де розташований дата-центр "Парковий".
08:30
Офіційний курс: гривня суттєво зміцнилася
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 13 копійок, встановивши його на 20 грудня на рівні 27,71 гривні.
08:22
Суд змушує САП поновити закриту справу нардепа Дзензерського
Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття справи щодо брехні в декларації народного депутата від "Народного фронту" Дениса Дзензерського.
08:01
"Der Spigel" звільнив журналіста, який вигадував статті і героїв
"Клаас Релотіус, репортер та реактор, фальшував свої статті у великому масштабі та навіть вигадував героїв, обманюючи своїх колег та читачів. Це було виявлено в результаті консультацій, внутрішнього розслідування і, в кінцевому підсумку, всебічного зізнання самого редактора", - повідомило видання.
07:38
Швейцарія продовжила замороження активів Януковича ще на рік
Влада Швейцарії продовжила ще на рік замороження активів екс-президента України Віктора Януковича та наближених од нього людей.
07:28
Президент Польщі звільнив посла в Україні
Посол Польщі в Україні Ян Пєкло буде відкликаний з посади 31 січня 2019 року.
06:51
ООС: бойовики здійснили 7 обстрілів за добу, минулося без втрат
Минулої доби російські окупаційні війська 7 разів порушили режим припинення вогню.
06:28
Порошенко звільнив Богомолець з посади радника президента
Президент України Петро Порошенко звільнив народного депутата Ольгу Богомолець з посади позаштатного радника.
05:43
Дерипаска готується віддати контроль над компаніями "Русал" і EN+
Російський олігарх Олег Дерипаска готується поступитися контролем над "Русалом" і En +, перевівши свою частку в компанії En + в сліпий траст.
04:03
Посол США в ФРН закликав Берлін припинити підтримку "Північного потоку-2"
Посол США в Німеччині Річард Гренелл закликав уряд ФРН припинити підтримку будівництва газопроводу "Північний потік - 2".
03:09
Російський суд відмовився надати полоненому українському моряку перекладача
Адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Анрі Цискарішвілі зустрівся з радіотелеграфістом буксира "Яни Капу" Володимиром Варемезом в СІЗО Лефортово.
02:13
Україна в ТКГ запропонувала встановити пункт моніторингу СММ ОБСЄ в Керчі
Голова української делегації у тристоронній контактній групі в Мінську Євген Марчук запропонував встановити пункт спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Керчі.
01:34
У ФСБ заявили про затримання в Криму учасника батальйону Номана Челебіджихана
Російські силовики в окупованому Криму заявили про затримання учасника батальйону імені Номана Челебіджихана.
00:33
Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт
Учасники Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку більшістю голосів прийняли Пакт про біженців.
23:43
Мінфін США вніс до списку санкцій справжні імена Петрова і Боширова
Мінфін США ввів санкції проти російських Грушники Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна.
Реклама: