Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці і ночі: локдаун вихідного дня, аварія з Uber

Субота, 14 листопада 2020, 07:00

Міста відмовляються запроваджувати карантин на вихідні, водій Uber заснув за кермом і погубив двох людей на зупинці — актуальні новини 13 листопада.

Про карантин

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив місцевій владі, що рішення уряду про локдаун вихідного дня необхідно виконувати.

Карантин на вихідних вже відмовилися вводити у Тернополі, Черкасах, Львові та Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі. Також Чернігів просить уряд скасувати рішення, а Луцька міська рада готує позов до Київського окружного адмінсуду, щоб скасувати карантин "вихідного дня". 

Натомість столиця виконувати рішення Кабінету міністрів буде

Про аварію

У Києві на Кільцевій дорозі сталася аварія за участю автомобіля таксі "Uber", у результаті якої загинули двоє людей, ще двох осіб госпіталізували.

"За попередніми даними, це стало результатом того, що водій у гонитві за заробітком переробляв за кермом і просто заснув", – повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

15 листопада відбудеться повторне голосування з місцевих виборів — вдруге мерів обиратимуть у семи містах: Луцьку, Краматорську, Українцях, Одесі, Сумах, Херсоні та Кам’янець-Подільському.

Державне космічне агентство України приєдналося до програми NASA "Артеміда" про співпрацю в дослідженні Місяця, Марсу, комет та астероїдів.

Президент Зеленський знаходиться в лікарні "Феофанія" на тих самих умовах, що й інші пацієнти, підкреслив головний лікар "Феофанії" Ігор Семенів.

Президент Молдови Ігор Додон закликав своїх прибічників "вийти на вулиці" для захисту його президентства після голосування 15 листопада.

12 листопада в Україні діагноз COVID-19 підтвердили 11 787 особам, госпіталізували 1 587 осіб, померли 172 хворих, одужали 6 155 пацієнтів.

Другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол Харківської міської ТВК про результати виборів депутатів до міської ради та зобов’язав продовжити дії щодо встановлення результатів виборів.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який очолював список партії "Слуга народу" до Одеської облради, вирішив відмовитись від мандату.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування