Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: плани МОЗ щодо посилення карантину, вибори в США

П'ятниця, 6 листопада 2020, 07:08

МОЗ пропонуватиме посилити карантинні обмеження через поширення COVID-19, Трамп обіцяє оскаржити результати всіх штатів, де Байден перебрав перемогу, — актуальні новини 5 листопада.

Про плани щодо посилення карантину

МОЗ пропонуватиме посилити карантинні обмеження через поширення COVID-19: повністю заборонити масові заходи, закрити спорткомплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину.

В Україні також можуть ввести штрафи за перебування у громадських спорудах і транспорті без масок, протокол виписуватимуть на місці. 

Про вибори в США 

Кандидат в президента США від Демократичної партії Джо Байден переміг у Мічигані, одному із ключових штатів, який може забезпечити йому перемогу на виборах.

Президент США Дональд Трамп звернувся до виборчої комісії із закликом зупинити підрахунок голосів на виборах президента 2020. Трамп також пообіцяв оскаржити результати виборів у штатах, де перемогу перебрав його опонент Джо Байден. 

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Верховна Рада змушена перенести на наступний пленарний тиждень розгляд законопроєкт про відновлення е-декларування через нардепа Олександра Дубінського, який несподівано подав у Раду альтернативний законопроєкт.

Українська сторона підготувала для ТКГ "План спільних кроків" із пропозицією повного припинення конфлікту й демілітаризації окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, аби створити умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року.

Україна пропонуватиме створення Вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської області після їх деокупації.

Верховна Рада прийняла у першому читанні проєкт держбюджету на 2021 рік.

На засіданні 6 листопада Верховна Рада може призначити 2 суддів Конституційного суду України.

Ситуація в районі проведення ООС загострилась. Від початку поточної доби, 5 листопада, збройні формування Російської Федерації та її найманці вісім разів порушили перемир'я, поранено військового.

Уже в 14 містах з кількістю виборців понад 75 тисяч призначене повторне голосування з виборів міського голови. Серед них Дніпро, Полтава і Кривий Ріг.

Етнічна українка і представниця республіканців Вікторія Спартц перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США від 5 округу штату Індіана.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування