Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини неділі й ночі: заява Тихановського, перемога Магучіх

Понеділок, 8 березня 2021, 07:00
Головні новини неділі й ночі: заява Тихановського, перемога Магучіх

Тихановський визнав окупований Росією Крим українським, українка Магучіх здобула золоту медаль зі стрибків у висоту на Чемпіонаті Європи – новини, які були актуальні 7 березня. 

Про Сергія Тихановського та Крим

Білоруський опозиціонер і політв'язень Сергій Тихановський заявив, що Крим має бути українським не тільки де-юре, але й де-факто:

"Те, що в Білорусі транслюються російські канали – це величезне зло. Раніше, дивлячись, наприклад, "60 хвилин", у мене були сумніви щодо достовірності відображення подій в Україні. Зараз, коли я побачив, як вони висвітлюють події в Білорусі, як оббрехали нас усіх і підтримують диктатора, абсолютно очевидно, що вони оббрехали і українців", - сказав він.

Раніше його дружина кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська заявила, що "юридично Крим є українським, але фактично він російський".

Про Ярославу Магучіх

Українка Ярослава Магучіх виграла золоту медаль зі стрибків у висоту на Чемпіонаті Європи 2021 з легкої атлетики в закритих приміщеннях, який проходив в Торуні (Польща).

Магучіх взяла планку на висоті 2.00 м.

Окрім неї, у секторі для стрибків у висоту були ще дві українки - Юлія Левченко та Ірина Геращенко.

Про інші важливі новини

Російські спецслужби розгорнули кампанію з дискредитації американських вакцин Pfizer Inc. та інших західних вакцин – з допомогою інтернет-порталів, де протягом останніх місяців ставили під сумнів розробку і безпеку вакцин.

На військовій базі в місті Бата (Екваторіальна Гвінея) сталася серія вибухів – загинули щонайменше 15 людей, кілька сотень отримали поранення.

Протягом наступних трьох тижнів США збираються завдати контрудару про російських мережах – після хакерських атак з боку росіян.

Швейцарія проводить референдум про заборону приховувати обличчя в громадських місцях. Попередньо, висловились "За" більше 51% учасників волевиявлення. Водночас проголосували протилежно 48,8%. 

У Києві затримали підозрювану у вбивстві жінки-поліцейської у Дарницькому районі столиці. Попередньою причиною вбивства вважають раптовий конфлікт між підозрюваною та загиблою, які були між собою знайомі.

Роскомнагляд вимагає від Facebook відновити доступ до інформації, розміщеної в акаунтах російських ЗМІ, який був заблокований після перевірки українською фактчекінговою платформою StopFake. Мова йде про повідомлення від 18 лютого про затримання в Воронежі прихильників "української молодіжної радикальної групи", написані на основі офіційного повідомлення ФСБ і Слідчого комітету РФ.

На окупованій території Грузії місцеве "слідство" висунуло колишньому помічникові очільника "Республіки Абхазія" та бойовику збройного угруповання "ДНР" Ахрі Авідзбі звинувачення у незаконному зберіганні зброї. Крім Авідзби, були затримані ще 5 осіб.

Укрзалізниця обмежує висадку-посадку та продаж квитків до Закарпаття через введення в регіоні посиленого карантину.

Російсько-окупаційні формування на межі з ОРДЛО продовжують блокувати дорожні коридори через КПВВ "Щастя", "Золоте", "Гнутове", "Майорське" та "Мар’їнка". Пропуск людей здійснюється лише в КПВВ "Станиця Луганська" та "Новотроїцьке".

26 українських громадян, які потрапили в аварію пасажирського автобуса в Польщі, усе ще залишаються в лікарнях. 24 українці вирушили додому.

Ще 1279 українців отримали вакцину проти коронавірусу. Найбільше щеплень зробили у Донецькій області.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування