Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: ліквідація ОАСК, ескалація на сході

Середа, 14 квітня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: ліквідація ОАСК, ескалація на сході

Зеленський просить Раду ліквідувати ОАСК, Росія пригрозила США через кораблі у Чорному морі — актуальні новини 13 квітня і ночі.

Про ОАСК

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт, яким пропонує ліквідувати скандальний Окружний адміністративний суд Києва.

Про ескалацію

Заступник глави МЗС Росії Сергєй Рябков, коментуючи у вівторок направлення американських військових кораблів у Чорне море, заявив, що США краще "триматися подалі" від Криму "для їх же блага".

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що США можуть розмістити ракетні системи Patriot в Україні через військову агресію Росії.

Зеленський заявив, що загостренням напруги на сході України Росія проводить тест Заходу і намагається його залякати.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія вживає заходів у відповідь на загрозливу військову діяльність НАТО, і що армія РФ показала готовність забезпечити безпеку країни.

Міноборони Росії повідомило, що 4 розрахунки оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" привезли до Воронежа нібито для підготовки до параду Перемоги.

Під час зустрічі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен у Брюсселі обговорили російську агресію, а також важливість проведення реформ та боротьбу з корупцією.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

За минулу добу у світі діагностували понад 735 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили в Індії, Бразилії та США, Україна займає 11 місце у світі, 4 в Європі.

Видавництво "Грамота" переробило умовну позначку України без Криму у підручниках історії для 9-10 класів на вимогу Міністерства освіти і науки та Державної наукової установи "Інститут модернізації змісту освіти".

Міністерство оборони Республіки Білорусь звинуватило Польщу в порушенні повітряного простору ввечері 12 квітня, командування Збройних сил Польщі заперечує такий факт.

В Україні розпочалося щеплення китайською вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech, якою насамперед вакцинують маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають.

Міністерство закордонних справ Молдови надіслало ноту посольству України у Кишиневі через викрадення судді Миколи Чауса, у якій просить зняти імунітет з військового аташе українського посольства.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україна сягнула піку третьої хвилі епідемії COVID-19, бо ситуація почала стабілізуватися — кількість госпіталізацій спадає.

Росія працює над дедоларизацією економіки і відмовою від використання контрольованих Заходом міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що тільки Україна може вирішувати, приєднуватися їй до Альянсу чи ні, і тільки союзники вирішують, чи вона готова до цього.

З 15 квітня у "червоній" зоні епідемічної небезпеки буде знаходитись Полтавська область.

За добу 12 квітня в Україні зафіксували 11 680 нових випадків COVID-19, госпіталізували 2 334 особи, померли 457 хворих, одужали 14 019 осіб.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування