Головні новини вівторка і ночі: підозра Медведчуку, стрілянина в російській школі

Середа, 12 травня 2021, 08:00

Венедіктова підписала підозру Медведчуку, у Росії влаштували стрілянину в школі: 11 загиблих, діти вистрибували з вікон – актуальні новини 11 травня і ночі.

Про підозру Медведчуку

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді куму Путіна Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку.

Також СБУ проводила обшуки в будинку Медведчука по вулиці Монтажників в Києві та в офісі партії "Опозиційна платформа – За життя".

Правоохоронці підозрюють Медведчука у діяльності, спрямованій на підрив економічної безпеки України — за матеріалами справи, у 2015 році кум Путіна вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі.

Крім цього Медведчука підозрюють у держзраді — у 2020 році кум Путіна через свого однопартійця Дмитра Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

Глава СБУ Іван Баканов повідомив, що нардеп "Опозиційної платформи – За життя"  Тарас Козак переховується в Росії, а Медведчук – в Україні.

Про стрілянину в школі

В результаті стрілянини в російській школі в Казані загинули 11 осіб — російські відомства повідомляють, що нападник діяв самостійно. 

17-річний Ільназ Галявієв, випускник цієї ж школи, начебто пішов на злочин заради помсти.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Після заворушень і зіткнень, що відбулися між арабськими та єврейськими жителями, влада в ізраїльському місті Лод оголосила про втрату контролю над містом. Армія ж Ізраїлю заявляє про ліквідацію двох ключових фігур розвідки ХАМАС.

Україна серед країн світу займає 31 місце за кількістю нових інфікувань коронавірусом, серед країн Європи – 10 позицію.

Золоті нагороди на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту вибороли українці Марта Федіна, Олексій Середа та Ксенія Байло.

Речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що Росія відвела тільки частину військ від кордонів України, а тому ситуація лишається напруженою.

Бойовики з Сектор Гази другий день запускають сотні ракет у бік Ізраїлю, на що у відповідь отримують авіаудари.

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" та кум Путіна Віктор Медведчук запевняє, що не буде ховатись від слідства та перебуває в Україні.

При розробці закону про олігархів апарат РНБО виходить із того, що до цієї категорії можна "впевнено зарахувати 13 осіб".

Президент Росії Володимир Путін вніс в Держдуму законопроєкт про денонсацію Російською Федерацією Договору про відкрите небо — розглянути його планують 11 травня.

Цього року Україна отримає 42 мільйони доз вакцини проти коронавірусу, зокрема 20 мільйонів доз вакцини виробництва "Pfizer".

Ті, хто записався у чергу на вакцинацію від коронавірусу через додаток "Дія", зможуть це зробити у вихідні дні.

За добу 10 травня в Україні діагностували 2 208 нових випадків COVID-19, госпіталізували 1 084 особи, померли 119 хворих, одужали 8 617 осіб.