Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: Порошенко про “плівки Медведчука”, УЄФА

П'ятниця, 11 червня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: Порошенко про “плівки Медведчука”, УЄФА

Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо так званих "плівок Медведчука" прикладом "зомбування", УЄФА вимагає прибрати з української форми напис "Героям слава" – актуальні новини 10 червня.

Про Порошенка і "плівки Медведчука"

Чинний нардеп та колишній президент Петро Порошенко назвав розслідування журналістів Bihus.Info щодо так званих "плівок Медведчука" прикладом "зомбування", заперечив інформацію про обмін свого заводу у Севастополі на нафтопродуктопровід "Самара – Західний напрямок" та вкотре повторив, що залучав кума Путіна до перемовин, лише заради того, щоб повернути українських полонених. 

Порошенко каже, що фірма-прокладка, через яку начебто імпортували електроенергію з Росії до України у 2014 році та яку пов’язували з ним не існувала. Проте така фірма, за його словами, існує з 2019 року, а її залучення ініціював голова енергетичного комітету Андрій Герус. За словами нардепа, фірма-прокладка належить олігарху Ігорю Коломойському. 

Про УЄФА і "Героям слава"

Союз європейських футбольних асоціацій вимагає від збірної України по футболу прибрати з форми для чемпіонату Європи напис "Героям слава", на що в ОП заявили, що гасло на формі української збірної абсолютно слушне.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив, що зараз перебуває у Римі, де тривають перемовини з представниками УЄФА з приводу футбольної форми української збірної.

Затвердження статусу офіційних футбольних символів України  — гасел "Слава Україні" і "Героям Слава" та затвердження малого і великого герба національних збірних України із зображенням карти України винесуть на розгляд виконавчого комітету Української асоціації футболу.

Така позиція стане відповіддю на численні слова підтримки на адресу УАФ і збірної. 

Про інші важливі новини

Колишня завідуюча сектору Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів начебто вкрала небезпечні штами вірусів, які є збудниками заразних хвороб тварин та можуть швидко поширюватися у значних масштабах незалежно від державних кордонів. 

Великобританія почне дарувати вакцини проти коронавірусу біднішим країнам в найближчі кілька тижнів: у наступному році доставлять понад 100 мільйонів надлишкових доз.

Росія збирається надати Ірану вдосконалений супутник Kanopus-V, який дозволить йому відстежувати потенційні військові цілі на Близькому Сході.

Україна опинилася на 3 місці в Європі за кількістю нових смертей від COVID-19.

Україна та Угорщина домовилися взаємно визнавати свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу, що вже з 11 червня відкриває можливість подорожей. Пізніше про це домовилися також з Молдовою.

Київський апеляційний суд постановив стягнути з кума Путіна і нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука близько 300 тисяч гривень на користь видавництва "Віват" у судовому процесі, ініційованому ним самим щодо книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".  

Компанія "7 днів" взяла в управління готельно-ресторанний комплекс "Сухолуччя" президента-втікача Віктора Януковича.

Прикордонники України завертають росіян, вакцинованих "Спутником" – довідка про щеплення російською вакциною права на в'їзд не дає.

Шестеро суддів Конституційного суду України в четвер в ультимативній формі заблокували діяльність КСУ з розгляду важливих, суспільно значимих справ: про медичні гарантії, про пенсійне забезпечення державних службовців, про функціонування української мови як державної.

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб та Вадим Прибілов, які розглядали апеляційну скаргу Стерненка та Демчука в справі про викрадення депутата Щербича, подали у відставку. Вища рада правосуддя погодила звільнення.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування