Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: санкції проти Фірташа й Фукса, відхилення "прямого контакту" ЄС з Путіним

П'ятниця, 25 червня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: санкції проти Фірташа й Фукса, відхилення прямого контакту ЄС з Путіним

Зеленський підписав укази про санкції, лідери ЄС відкинули заклик Меркель налагодити переговори з Путіним – актуальні новини 24 червня і ночі.

Про санкції проти Фірташа й Фукса

Зеленський підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня ввести санкції проти 540 компаній та 538 людей – на три роки та безстроково. Серед них Фукс, Фірташ та оточення Путіна.

Також Зеленський підписав указ ввести на три роки санкції проти 55 банків на території РФ й окупованих територій та 3 людей. 

Про "прямий контакт" з Путіним

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала ЄС налагодити переговори на високому рівні з президентом РФ Владіміром Путіним, намагаючись підтримати франко-німецьку пропозицію щодо саміту з російським лідером, що спричинило серйозні розбіжності в ЄС. Цю пропозицію підтримав канцлер Австрії Себастіан Курц.

Міністерка закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс переконана, що перш ніж відновлювати зустрічі ЄС з Росією на найвищому рівні, слід реалізувати мінські угоди для вирішення конфлікту в Україні.

Лідери Європейського Союзу відхилили заклик Німеччини та Франції провести офіційні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Лідери Європейського Союзу відхилили заклик Німеччини та Франції провести офіційні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

На поширеному ФСБ ролику видно, що на містку російського сторожового корабля попереджають екіпаж британського есмінця, що він вторгся у нібито територіальні води Росії, і вимагають залишити їх, потім прозвучала команда "Вогонь!"

Політична партія "Європейська солідарність" відреагувала на заяви Зеленського, що Медведчук і Порошенко спільно заробляли на війні, назвавши ці заяви неправдою.

Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо влада вирішить відгородитися стіною від Донбасу, це рішення має підтримати народ на всеукраїнському референдумі.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція по "вагнерівцям" готувалась точно не в Україні та розповів, як просив самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка видати Україні бойовиків, проте той цього не зробив.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що глава його офісу Андрій Єрмак піде з главою держави в кінці політичного шляху і не залишиться на будь-якій посаді.

Президент Володимир Зеленський прокоментував так звані "плівки Медведчука", заявивши, що кум Путіна спільно із тодішнім президентом Петром Порошенком заробляли на війні.

Слідчі ДБР і СБУ проводять обшуки у родичів глави політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука, якого підозрюють у держзраді. 

Уряди України та Китаю працюють над підготовкою угоди про безвізовий режим між країнами.

Київська міська державна адміністрація підписала Меморандум про співпрацю з операторами прокату електросамокатів у Києві, згідно з яким швидкість засобів мікромобільності має бути знижена, а всі їх користувачі застраховані. 

Бізнесмен Павло Фукс заявив, що пройшов усі процедури щодо виходу з громадянства Російської Федерації.

Велика Британія заявила, що їй ніхто "не буде заважати" плавати у водах біля окупованого Криму після інциденту з британським есмінцем та російськими кораблями поблизу Севастополя.

Секретар РНБО Олексій Данілов проведе закриту нараду щодо перевірки 134 громадян України, які знаходяться під санкціями США.

За минулу добу в Україні зафіксували 937 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, летальних випадків – 58, госпіталізували 559 осіб, одужала 2 471 особа.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування