Новини 20 серпня: санкції РНБО та Кличко, знищення садиби

П'ятниця, 20 серпня 2021, 21:29
Новини 20 серпня: санкції РНБО та Кличко, знищення садиби

РНБО запровадила санкції проти Шаріїв та головреда "Страни" Гужви, у Києві вночі знесли будинок Барбана — актуальні новини 20 серпня.

Про санкції РНБО

Рада національної безпеки і оборони запровадила повний пакет санкції проти подружжя Шаріїв – Анатолія та Ольги та проти Ігоря Гужви, головного редактора видання "Страна".

Такой РНБО запроваджує персональні економічні обмежувальні санкції проти нардепа Андрія Деркача і низки інших осіб.

Про садибу Барбана

У Києві о 5 годині ранку будівельна техніка знищила садибу Барбана кінця ХІХ століття — напередодні активісти захищали історичний будинок від нападу тітушок, яких начебто привіз забудовник для того, щоб знести будинок.

Міністр культури Олександр Ткаченко обурений цинічним знесенням у Києві будинку Барбана, який влада не захистила від забудовника.

Мер Києва Віталій Кличко натомість звинуватив Мінкульт, а також поліцію у тому, що вони не запобігли знесенню садиби.

Пізніше Кличку зателефонували з Офісу президента та запросили на засідання РНБО. Мер Києва відмовився через робочу поїздку в справах Асоціації міст України на Чернігівщину.

В ОП вважають відмовками причини неявки на засідання РНБО, озвучені Кличком.

Рада нацбезпеки та оборони на своєму засіданні ухвалила рішення відновити зруйновану частину садиби Барбана, а також провести аудит усіх архітектурних пам’яток на території держави.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що Кличка запрошували для обговорення проблемних питань, адже повноваження щодо його відсторонення – поза віданням РНБО.

Кличко вважає, що РНБО переплутали КМДА з Мінкультом, а останній взагалі не виконує своїх прямих обов’язків.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Путін напередодні приїзду Ангели Меркель говорив по телефону з Еммануелем Макроном і звинуватив Київ у загостренні ситуації на Донбасі.

Один з найвищих в Україні 70-метровий флагшток, що встановлювали до Дня Незалежності в Херсоні, впав під час монтажу на припаркований Lexus чиновника, який у команді глави ОДА відповідає за капітальне будівництво.

Офіс генпрокурора завершив розслідування стосовно нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються в державній зраді та розграбуванні національних цінностей.

Чорногорія запроваджує обмеження на в‘їзд до країни — тепер на кордоні треба пред'явити свіжий негативний тест або довідку про отримання принаймні однієї дози вакцини. В іншому разі доведеться відсидіти двотижневу самоізоляцію.

За добу 19 серпня в Україні зафіксували 1 600 нових випадків COVID-19, госпіталізували 597 осіб, померли 26 хворих, одужало 882 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 129 027 людей.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування