Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 2 лютого: розслідування ДТП Трухіна, війська США в Європі

Середа, 2 лютого 2022, 20:40
Новини 2 лютого: розслідування ДТП Трухіна, війська США в Європі
ДЖО БАЙДЕН, ФОТО: AFP GETTY IMAGES

Трухін намагався домовитися з патрульними: "Я вам відгружу 150 тисяч бонусу"; Байден схвалив розширення військ США в Європі — актуальні новини 2 лютого.

Про ДТП нардепа Трухіна

"Українська правда" оприлюднила розслідування з відео щодо ДТП за участі нардепа "Слуги народу" Олександра Трухіна. Нагрудна камера патрульного зафіксувала, як Трухін пропонує правоохоронцю "відвантажити" 150 тисяч у якості бонусу.

Реклама:

Міністерство внутрішніх справ на це заявило, що інформація про те, що слуга народу Олександр Трухін після ДТП намагався домовитися з главою МВС Денисом Монастирським, не відповідає дійсності. У відомстві додали, що поліцейські сумлінно виконали свої службові обов’язки з документування цього ДТП, а далі справу розслідує ДБР.

Пізніше Олександра Трухіна виключили з партії "Слуга народу". Відповідне рішення ухвалено головою партії Оленою Шуляк 2 лютого. Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії.

Про війська США

ВІДЕО ДНЯ

Президент США Джо Байден офіційно схвалив розгортання додаткових військових сил США в східній Європи через загрозу російській агресії. Очікується, що незабаром Пентагон оголосить, що війська будуть розгорнуті "найближчими днями".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Уряд розширив дію програми "єПідтримка" на підлітків віком 14-18 років — крім стандартних категорій вони зможуть витратити свою тисячу гривень на освітні курси, шкільне приладдя та канцелярські вироби.

США, Швеція, Швейцарія, Велика Британія і Канада запустили роботу спільного міжнародного фонду обсягом 35 млн фунтів стерлінгів — він має допомогти пом'якшити дестабілізуючий вплив Росії у південних і східних регіонах України.

Національне антикорупційне бюро оприлюднило відеозапис із розмовами народного депутата від "Слуги народу" Сергія Кузьміних щодо отримання грошових "відкатів" за укладення тендерів та із моментом викриття нардепа на отриманні хабаря.

У центрі Києва неподалік від головного управління Служби безпеки України знову відбулися сутички із застосуванням зброї між учасниками ГО "Український стяг" і охоронцями пункту обміну валют.

Велика Британія виділить ще майже 2 мільярди фунтів стерлінгів на британсько-українські інфраструктурні та енергетичні проєкти.

За добу 1 лютого в Україні зафіксували 35 014 нових випадків COVID-19 і 204 летальні випадки, госпіталізували 2 069 людей, одужало 9 894 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 74 592 людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: