Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Представник РФ втік від розмов про демілітаризацію Азова

Понеділок, 24 грудня 2018, 21:43
Геращенко: Представник РФ втік від розмов про демілітаризацію Азова

Представники Росії у контактній групі в Мінську уникають переговорів про пропозицію України встановити пункт СММ ОБСЄ в окупованій Росією Керчі.

Про це в ефірі "Радіо Крим.Реалії" розповіла представник України у ТКГ в Мінську, перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"Росіяни чути нічого не хочуть про якісь поступки, що стосуються демілітаризації Чорного і Азовського морів. Вперше Борис Гризлов, представник Росії в тристоронньої контактній групі, вискочив із переговорів, щойно мова зайшла про Азов. А на останній зустрічі, 19 грудня, представник РФ взагалі не з'явився, і Росію представляли інші дипломати", – повідомила Геращенко. 

Вона зазначила, що присутність Гризлова або інших представників нічого не змінює у позиції російської сторони, оскільки Росія та її представники в усіх групах "мають чітку установку на заморожування конфлікту".

Також Геращенко повідомила, що українська сторона поінформувала партнерів по "нормандського формату", у т.ч. Францію та Німеччину, що підніматиме у Мінську питання про посилення присутності місії ОБСЄ в акваторії Чорного і Азовського морів.

За її словами, СММ ОБСЄ "має право працювати на всій території України, і на цій підставі України вимагає її присутності в анексованому Криму".

"Нас дуже турбує питання мілітаризації колись туристичного півострова. У Криму ніколи не було стільки зброї, скільки зараз там. Ми вимагаємо моніторингу цієї української території. Нас дуже турбує, що Крим залишається закритим для будь-якої наглядової місії, чи йдеться  про СММ ОБСЄ, чи про Червоний Хрест, який не допускають до в'язниць в окупованому Криму, чи про місію ООН із запобігання тортурам, яка теж не допускається до в'язниць", - зазначила Геращенко.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Що таке воєнний стан, як він може вплинути на майбутні вибори, роботу ЗМІ і мої права?

Нагадаємо,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування