Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: результати довиборів у ВР, розмова Єрмака з радником Байдена

Вівторок, 30 березня 2021, 08:00
Головні новини понеділка і ночі: результати довиборів у ВР, розмова Єрмака з радником Байдена

Довибори в Раду: на Донеччині перемагає Аксьонов, на Прикарпатті – зберігається інтрига, керівник Офісу президента Андрій Єрмак телефоном обговорив з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном протидію дезінформації.

Про результати довиборів у Раду

У Донецькій області за результатами підрахунку 100% бюлетенів на довиборах у Верховну Раду переміг мер Добропілля, представник партії "Порядок" Андрій Аксьонов – 65,46% голосів.

На довиборах в окрузі № 87 в Івано-Франківській області наразі ще зберігається інтрига.

Про розмову Єрмака з радником Байдена

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак телефоном обговорив з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном протидію дезінформації.

Салліван відзначив зусилля України у проведенні реформ та наголосив, що США допомагатимуть Україні в досягненні її політичних, економічних, безпекових цілей.

Про інші важливі новини

Станом на 29 березня у 10 областях та місті Києві діє червоний рівень епідемічної небезпеки. Зокрема, до "червоних" регіонів додали Чернігівську область.

Президент Володимир Зеленський пропонує розробити українську систему "паспортизації" вакцинованих громадян.

Громадяни третіх країн зможуть подати запит на отримання сертифікату ЄС про вакцинацію для в'їзду на територію блоку, але для цього будуть певні умови.

НАБУ оголосило у розшук колишнього голову правління Приватбанку Олександра Дубілета, якого підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

Перший заступник мера Києва Микола Поворозник попереджає: якщо ситуація з поширенням Covid-19 у "червоній" столиці не зміниться, доведеться припиняти роботу молодшої школи, дитсадків і громадського транспорту.

Шість вагонів швидкісного потягу "Інтерсіті", що прямував із Києва до Запоріжжя, зійшли із рейок недалеко від кінцевої станції. 

Гігантський контейнеровоз Ever Given, який майже тиждень блокував Суецький канал, зняли з мілини і він відновив рух по водному каналу.

МЗС прокоментувало діяльність Російського центру науки і культури в Києві та відреагувало на організований ними захід "Підбиття підсумків Міжнародного творчого конкурсу сучасних поетів в день пам’яті російсько-українського поета Тараса Шевченка".

Суд окупантів визнав жительку Севастополя винною у державній зраді і засудив її до 12 років позбавлення волі.

Найбагатша людина Чехії, мільярдер Петр Келлнер загинув під час аварії вертольота в горах Аляски.

Сайт Конституційного суду України не працює третю добу, причини встановлюються.

Тисячі людей приїхали на вихідних в столиці Сербії з сусідніх країн, щоб зробити щеплення від коронавірусу.

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно 29 березня оголосив про нові санкції проти 2 фізичних і 4 юридичних особи Росії у відповідь на незаконну окупацію Росією Автономної Республіки Крим.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що на порталі "Дія" наразі можна отримати онлайн більше 50 державних послуг.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден продовжив санкції, у тім числі й проти Росії, для захисту від кібератак.

МЗС Австралії повідомило про введення санкцій щодо однієї фізичної особи і чотирьох компаній з Росії у зв’язку з будівництвом моста через Керченську протоку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...