Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: перемога збірної України, бійка у ВР

П'ятниця, 18 червня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: перемога збірної України, бійка у ВР

Збірна України обіграла команду Північної Македонії, Кива та Тищенко побилися у Верховній Раді – актуальні новини 17 червня і ночі.

Про перемогу української збірної

Збірна України у другому матчі чемпіонату Європи з футболу перемогла збірну Північної Македонії з рахунком 2:1.

Нагадаємо, що в стартовому матчі Євро-2020 з рахунком 2:3 Збірна України поступилася команді Нідерландів.

Про бійку у Верховній Раді

Голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв з трибуни Верховної Ради заявив, звертаючись до ОПЗЖ, що "епоха бідності закінчиться, коли народ витягне цю фракцію і розстріляє".

Після цього члени фракції "ОПЗЖ" вийшли до трибуни і почалася тиснява і штовханина. Зокрема, народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива побився з Миколою Тищенком від "Слуги народу".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

За добовою смертністю Україна 24 у світі і 4 в Європі; Росія – 5 у світі та 1 в Європі.

Дослідження свідчать, що Земля затримує майже вдвічі більше тепла, ніж у 2005 році.

Вінгер української збірної Андрій Ярмоленко на післяматчевій пресконференції поставив біля себе пляшки спонсорів Євро-2020 Coca Cola і Heineken.

Олігарх, позафракційний народний депутат Вадим Новинський 27 травня непублічно відвідував Офіс президента.

У восьмий день Чемпіонату Європи 2020 року провели ще три матчі – переможцями з них вийшли Україна, Бельгія та Нідерланди.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба мав телефонну розмову із заступницею державного секретаря США Вікторією Нуланд щодо деталей переговорів Джо Байдена та Владіміра Путіна у Женеві 16 червня.

17 червня близько 18.30 внаслідок прицільного обстрілу російсько-терористичними збройними формуваннями поблизу населеного пункту Новотошківське військовослужбовець ЗСУ отримав кульове поранення.

Адвокати від імені п’ятого президента Петра Порошенка подали до Шевченківського районного суду Києва позовну заяву проти журналіста Дмитра Гордона, вимагаючи визнати поширену інформацію недостовірною.

У суді щодо обставин загибелі рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" влітку 2014 року над зоною бойових дій на сході України завершили демонстрацію всіх доказів у справі.

Рада національної безпеки та оборони збереться на засідання у п’ятницю 18 червня. По завершенні засідання планується брифінг секретаря РНБО України Олексія Данілова.

Російський виконавець Алішер Валєєв (Моргенштерн) позивається до Служби безпеки України через заборону в’їжджати в Україну.

Кабінет міністрів скасував обмеження на в'їзд на територію України для тих, хто прибуває з Індії. Самоізоляція для українців, які прибули з Індії, скасовується.

Перед самітом ЄС наступного тижня канцлер Австрії Себастьян Курц підкреслив важливість діалогу з Росією: мир в Європі можливий тільки з Росією, а не проти неї.

Верховна Рада прийняла законопроєкт №5304 про внесення змін до держбюджету-2021, яким збільшує на 600 млн грн видатки на оплату праці працівників апарату місцевих та апеляційних судів.

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №5495, який передбачає цифровізацію всіх публічних послуг. 

За минулу добу в Україні зафіксували 1 188 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізували 601 особу, померли 55 хворих, одужали 4 682 особи.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування