Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини вівторка і ночі: Байден про Nord Stream, авіасполучення з Білоруссю

Середа, 26 травня 2021, 08:00
Головні новини вівторка і ночі: Байден про Nord Stream, авіасполучення з Білоруссю

Байден відмовився від нових санкцій проти "Північного потоку-2", бо це наразі "контрпродуктивно", Кабмін вирішив припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю – актуальні новини 25 травня.

Про санкції проти Nord Stream 2

Президент США Джо Байден заявив, що відмовився від нових санкцій США щодо газопроводу "Північний потік - 2" (Nord Stream 2), оскільки він майже завершений, а цей крок завдасть шкоди відносинам з Європою.

"Він (Nord Stream 2)  майже повністю закінчений… Я вважаю, що запроваджувати санкції зараз контрпродуктивно з точки зору наших європейських відносин" – сказав Байден.

Про Білорусь

Білорусь наполягає, що літак Ryanair з білоруським опозиціонером та колишнім  головним редактором Telegram-каналу Nexta Романом Протасевичем зійшов з рейсу без будь-якого примусу. У той час у Nexta заявили, що після затримання в Мінську Протасевича редакція отримала "безліч загроз".

Кабінет міністрів вирішив припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією. На авіаблокаду Білорусь відреагувала нотою протесту.

Крім того, Канада рекомендує своїм авіаперевізникам та власникам літаків уникати польотів у небі Білорусі.

Естонія, Франція та Ірландія скликають термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Фінляндія викликала до Міністерства закордонних справ посла Білорусі Олексія Самосуєва – це пов’язане з інцидентом з екстреною посадкою літака Ryanair у Мінську і затриманням Протасевича.

Про інші важливі новини

Журналіст "Української правди" Роман Кравець переміг у номінації "Найкраще інтерв’ю" конкурсу професійної журналістики "Честь професії" за матеріал із президентом Володимиром Зеленським. 

26 травня окупанти на Донбасі двічі порушили режим припинення вогню. Поблизу Авдіївки противник відкривав вогонь зі снайперської зброї – внаслідок ворожого вогню український захисник отримав поранення.

Варіант COVID-19, який вперше виявили в Індії, офіційно зареєстрований на 53 територіях.

В УЄФА почали дисциплінарне провадження щодо футбольних клубів "Реал", "Барселона" і "Ювентус" - це пов’язане з участю в проєкті футбольної Суперліги.  

В рамках розслідування проти колишнього адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані федеральні прокурори Нью-Йорка вилучили докази з електронної пошти, які ймовірно належать колишньому генеральному прокурору Юрію Луценку, колишньому голові фіскальної служби Роману Насірову та бізнесмену Олександру Левіну.

Соціальну мережу Facebook російський суд зобов’язав виплатити 26 мільйонів рублів штрафу за відмову видаляти інформаційний контент. 

Зеленський пропонує Верховній Раді ухвалити Закон про основи національного спротиву і у зв'язку з ним збільшити чисельність Збройних сил України на 11 тисяч військовослужбовців. 

Ексголову Конституційного суду України Олександра Тупицького судитимуть за злочини проти правосуддя.

Мальта оголосила про набуття колективного імунітету до коронавірусу. Країна вакцинувала 70% свого дорослого населення як мінімум однією дозою вакцини проти COVID-19.

Президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін домовилися зустрітися 16 червня в Женеві.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування