Головні новини суботи і ночі: бунт Черкас, річниця трагедії в Одесі

Неділя, 3 травня 2020, 08:00
Головні новини суботи і ночі: бунт Черкас, річниця трагедії в Одесі

Протистояння між Офісом президента та мером Черкас набирає обертів, Зеленський закликав до розслідування подій 2 травня в Одесі – новини, які були актуальні 2 травня.

Про бунт Черкас

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко звернувся до президента України Володимира Зеленського, він нагадав очільнику держави про корупційні скандали навколо оточення глави держави й застеріг від тиску на місто.

На скріншоті, який опублікував у Facebook мер Черкас Анатолій Бондаренко, людина, підписана як перший заступник голови Офісу президента України Сергій Трофімов нібито погрожує очільнику міста через раннє зняття карантинних обмежень. В ОП заявили, що Трофімов з Бондаренко не спілкувався.

Сам же Трофімов запевнив, що не вів переписку з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Проте Бондаренко впевнений, що повідомлення із погрозами йому надсилав заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов. 

Мер Черкас також розповів, що на початку карантину міська влада з поліцією закривали в місті будівельний гіпермаркет "Епіцентр", однак через день він знову відкрився.

Партія "Батьківщина" вимагає від президента Володимира Зеленського припинити тиск на мера Черкас Анатолія Бондаренка та інших мерів, які "продовжують боротися з епідемією коронавірусу".

Про річницю події в Одесі

Президент Володимир Зеленський наголошує, що держава має зробити все для ефективного та неупередженого розслідування подій 2 травня 2014 року в Одесі.

На Куликовому полі в Одесі, де відзначають роковини трагічних подій 2 травня 2014 року, у суботу затримали трьох людей, на них склали адміністративні протоколи.

В рамках переговорів про обмін утримуваними особами у вересні-грудні 2019 року Росія наполягала на видачі щонайменше 9 осіб, які брали участь в організації масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року під російськими прапорами.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

За минулу добу в Україні виявили 550 нових хворих на коронавірусну інфекцію.

Загалом в Україні зареєстрували 11 411 випадків COVID-19, померли 279 людей, з них 17 медпрацівників, 1498 пацієнтів вже одужали, з них 335 медпрацівників.

МОЗ отримує скарги від лікарів, які працюють з хворими на Covid-19, що не всі вони отримали підвищену до 300% зарплату. Міністр охорони здоров’я стверджує, що уряд перерахував у регіони всі кошти, а затримки виникають вже на місцях.

Двоє обвинувачених у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова — експоліцейський Володимир Петровець та цивільний Дмитро Кривошей — вийшли на волю із СІЗО. Їх випустили під заставу.

Українські ресторатори влаштували акцію протесту під стінами Офісу президента з вимогою дозволити відкриття літніх терас кафе і ресторанів під час карантину.

У Харкові уночі 1 травня побили журналіста, фахівця з кібербезпеки Микиту Книша після того, як він викликав поліцію через порушення карантину. 

Колишній власник Приватбанку, олігарх Ігор Коломойський після ухвалення банківського законопроєкту планує звертатися до Європейського суду з прав людини і співпрацювати у цьому питанні з ексзаступником голови АП часів Януковича, юристом Андрієм Портновим.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: