Головні новини понеділка і ночі: вигнання Дубінського зі "слуг", дослідження вакцини AstraZeneca

Вівторок, 16 березня 2021, 07:00
Головні новини понеділка і ночі: вигнання Дубінського зі слуг, дослідження вакцини AstraZeneca

Дубінського вигнали з партії "Слуга народу", дослідження щодо вакцини AstraZeneca,  — актуальні новини за добу 15 березня.

Про вигнання Дубінського із "слуг"

Народного депутата Олександра Дубінського виключили із партії "Слуга Народу" за порушення статуту та непокору керівним органам партії.

Про щеплення вакциною AstraZeneca у світі

Німеччина, Італія, Франція, Іспанія та Індонезія тимчасово зупинили використання вакцини від коронавірусу, розробленої Університетом Оксфорду та компанією AstraZeneca.

Проте згодом з’ясувалося, що Європейське агентство з лікарських засобів не підтвердило зв'язок випадків тромбозу з вакцинацією від COVID-19 вакциною AstraZeneca (Covishield).

У Польщі не бачать причин відмовлятися від застосування вакцини AstraZeneca, оскільки не фіксують суттєвих побічних наслідків.

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили про відсутність задокументованих смертей внаслідок щеплень вакциною AstraZeneca, а також зв’язку між препаратом і утворенням тромбів.

Уряд Канади не буде відмовлятися від масового щеплення вакциною AstraZeneca, оскільки не бачить ризиків у застосуванні препарату.

Про інші важливі новини

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко перебуває на лікарняному, оскільки у нього діагностували коронавірус.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала ще три підозри колишнім посадовцям Приватбанку, серед яких ексголова правління Олександр Дубілет, його заступник та керівник міжбанківських операцій – їх підозрюють у розтраті 8 мільярдів гривень.

Прессекретар президента України Юлія Мендель буде вести щотижневу передачу на державному телеканалі "Дом", що транслюється на окупованих Росією територіях України.

Рада директорів Світового конґресу українців виключила зі своїх лав Об’єднання українських товариств Латвії за участь в акціях прихильників "русского міра", поширення антиукраїнської пропаганди, брехні про війну на Донбасі тощо. 

В Офісі президента підготували проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Арештований за підозрою у зґвалтуванні та вбивстві 7-річної Марії Борисової в селі Щасливе Херсонської області не раз відбував покарання за злочини проти життя та здоров'я особи, цього разу на нього вказують дані молекулярно-генетичної експертизи.

Банки, що беруть участь у державній іпотечній програмі з компенсації ставки до 7% річних, висувають різні вимоги до позичальників та житла.

В Україні 15 березня розпочали роботу окружні прокуратури.

Молдова остаточно відмовила у наданні політичного притулку скандально відомому українському судді Миколі Чаусу, який перебуває в міжнародному розшуку.

Дослідні зразки українського берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами РК-360МЦ "Нептун" передали до складу Військово-морських сил Збройних сил України.

Американська кіноакадемія оголосила шорт-листи в усіх номінаціях кінопремії "Оскар-2021".

Росія назвала "нелегітимними" будь-які дії Києва щодо повернення собі контролю над півостровом Крим.

Провівши консультації з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та головним державним санітарним лікарем Олегом Ляшком, МОН радить продовжити за потреби канікули в школах, а в "жовтих" та "помаранчевих" зонах перейти на дистанційне навчання.

Очільник МЗС Дмитро Кулеба відповів на редакційну колонку Washington Post про те, що адміністрація президента США Джо Байдена відкладає його телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, очікуючи активних дій.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що якщо 50-70% усіх областей опиняться в "червоній" зоні, уся країна піде на жорсткий карантин.

За минулу добу у світі діагностували понад 336 тисячі нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили у США, Бразилії та Індії, Україна займає 11 місце у світі та 5 в Європі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...