Головні новини четверга і ночі: коронавірусні рекорди, подробиці справи "ПВК"

П'ятниця, 26 березня 2021, 07:00

Україна б'є власні антирекорди COVID: 16 669 нових випадків і 362 летальних, У справі "ПВК Шевченка і Семенченка" з'явився фігурант зі старої схеми, — актуальні новини 25 березня.

Про коронавірусні антирекорди

За добу 24 березня в Україні діагноз COVID-19 встановили 16 669 особам, госпіталізували 4 838 хворих, померли від ускладнень 362 пацієнти, одужали 6 748 осіб.

Про подробиці у справі "ПВК"

СБУ підозрює, що Євген Шевченко, відомий широкому загалу як "позаштатний агент НАБУ", і фігурант низки кримінальних справ щодо корупційних схем, пов'язаних з "Укроборонпромом", Андрій Рогоза причетні до організації каналу постачання військових товарів з Росії на оборонні підприємства України.

Шевченко заявляє, що дійсно співпрацював з Рогозою у сфері постачання військових товарів.

Ексбійця батальйону "Донбас" Олександра Новікова (позивний "Хаммер"), якого також підозрюють у створенні воєнізованого збройного формування, відправили під цілодобовий домашній арешт. 

Про інші важливі новини

Прокурори повідомили народному депутатові про підозру в ухиленні від сплати податків на понад 97 млн грн.

Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який відповідає у Держдепі за політику щодо Європи та Євразії, наголошує, що США готові підтримувати Україну, але від її влади потрібні правильні дії та реформи. 

СБУ провела обшуки в офісах всеукраїнського громадського руху "Український вибір-Право народу", лідером якої є Віктор Медведчук.

Дизельним пальним, що виробляє завод, яким володіє дружина нардепа від ОПЗЖ Оксана Марченко, заправляють російські танки на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

МОЗ внесло Миколаївську і Черкаську області до переліку "червоних" зон, де епідемія коронавірусу поширилась найбільше в Україні. Тепер у цьому списку 11 регіонів.

У провізора аптеки з Чернівців, який вакцинувався від COVID і 24 березня помер від інсульту, підтвердили коронавірус.

Посольство України в Китаї повідомляє, що першу партію вакцин "CoronaVac" виробництва китайської компанії Sinovac Biotech уже відправили в Україну.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявляє, що жодного документа щодо зірваної операції щодо "вагнерівців" в РНБО немає.

Перший президент України, голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вакцинувався проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

В українському посольстві на Кіпрі рекомендують українським туристам дочекатися підтвердження інформації про переведення України до категорії країн, з яких дозволений в’їзд.

У Польщі другий день поспіль приріст заражень коронавірусом досягнув нового максимуму.

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє виробників вакцин та залучених до щеплення медиків від відповідальності за негативні наслідки вакцинації проти COVID-19, ухвалений парламентом 19 березня.

Родини українських політиків Віктора Медведчука та Тараса Козака одразу після завершення Революції гідності, у перші дні окупації кримського півострова за безцінь отримали під контроль частину крупного нафтового бізнесу у Росії, який згодом приносив їм щороку десятки мільйонів доларів.

Володимир Зеленський підписав Стратегію воєнної безпеки, яка передбачає, що Росія може вторгнутись на територію України та визначає РФ як воєнного противника нашої держави. 

З 26 березня наземний громадський транспорт зможе перевозити 50% від загальної пасажиромісткості

За минулу добу у світі зафіксували понад 622 тисячі випадків коронавірусу. Україна за показником добової захворюваності займає 9 позицію серед держав в світі, за новими летальними випадками - 7 позицію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування