Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: загострення на Донбасі, COVID-рекорд

Неділя, 4 квітня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: загострення на Донбасі, COVID-рекорд
ЕЛЬДАР САРАХМАН

В Україні вперше зафіксували понад 20 тисяч нових хворих на коронавірус, на фронті понад 20 разів порушували "тишу" - актуальні новини 3 квітня.

Про війну  

2 квітня зафіксували 21 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, внаслідок чого поранено двох українських військових та одного цивільного.

Також 3 квітня в районі селища Шуми загинув український військовослужбовець.

Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки.

СММ ОБСЄ оприлюднила факти грубих порушень з боку збройних формувань РФ та її найманців поблизу лінії розмежування. Зокрема, патруль СММ ОБСЄ зафіксував 15 реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". За межами виділених місць зберігання було зафіксовано 9 танків, 6 самохідних гаубиць та 29 бойових броньованих машин на полігоні поблизу Міусинська, а на полігоні поблизу Мирного – 3 танки Т-64.

Німеччина і Франція оприлюднили спільну заяву, закликавши "сторони до стриманості".

Про 20 тисяч хворих на COVID-19

За добу 2 квітня в Україні виявили 20 341 новий випадок COVID-19 – це найбільший приріст за час пандемії.

Також 2 квітня:

  • госпіталізували 5 186 осіб;
  • померли 396 осіб;
  • одужали 9 166 осіб.

За кількістю смертей за добу Україна потрапила до першої п’ятірки країн світу.

Про інші важливі новини

Столичних роботодавців штрафуватимуть за порушення карантинних обмежень в офісах, які попри локдаун продовжують функціонувати у повному обсязі.

Оголошеного Інтерполом в міжнародний розшук за підозрою у хабарництві суддю Миколу Чауcа, який у 2016 році втік з України в Молдову, викрали в центрі Кишинева.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що найближчим часом президент Володимир Зеленський підпише указ про вакцинацію населення України.

На хакерському форумі безкоштовно опублікували телефонні номери та інші персональні дані 533 мільйонів користувачів Facebook із 106 країн.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що рівень госпіталізацій хворих на COVID-19 наразі не перевищено лише у трьох областях – у Кіровоградській, Луганській і Херсонській.

Українська делегація вирішила не брати участі в переговорах політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, поки ОБСЄ не досягне виключення так званої "експертки" Майї Пирогової.

Понад тисяча військовослужбовців з 5 країн НАТО і України візьмуть участь в українсько-британських навчаннях Cossack Mace

Азербайджан заявив, що виявив у Нагірному Карабаху уламки російських ракет "Іскандер". Уламки виявили під час операції з очистки території 15 березня в місті Шуша. Саме після втрати цього стратегічного міста Єреван погодився на запропонований Москвою план припинення вогню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...