Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини четверга і ночі: арешт брата Вовка, США про Україну

П'ятниця, 9 квітня 2021, 08:00
Головні новини четверга і ночі: арешт брата Вовка, США про Україну
bloomberg

Суд арештував брата голови Окружного адмінсуду Зонтова, США розглядають можливість відправити в Чорне море військові кораблі, щоб підтримати Україну -  актуальні новини 8 квітня.

Про арешт брата голови ОАСК

Вищий антикорупційний суд відправив брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка – Юрія Зонтова – під варту до 4 червня з альтернативою застави – 35 млн 185 тисяч гривень.

За твердженням слідства, Юрій Зонтов разом зі спільником –  Юрієм Донцем - обіцяли за 100 тисяч доларів вирішити питання в судовому позові через Вовка.

Про заяву США

Речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Росія зараз має більше військ біля українських кордонів, ніж за весь час з 2014 року, і 5 українських військових були убиті цього тижня. За словами Псакі, це все вкрай тривожні знаки, а США все більше стурбовані.

Штати розглядають можливість відправки найближчими тижнями військових кораблів у Чорне море на знак підтримки України через нарощування сил Росії на Сході.

Раніше група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила польовий табір російських військ у Воронезькій області – за 150-250 км від українського кордону. Окрім того, десантні й артилерійські катери Каспійської флотилії РФ здійснюють міжфлотський перехід у Чорне море під приводом навчань.

Заступник глави адміністрації президента РФ Путіна Дмитро Козак заявив: якщо Київ почне бойові дії на Донбасі, то це стане "початком кінця України", оскільки Росія готова захищати жителів регіону.

Про інші важливі новини

У разі зростання захворюваності на коронавірус у Києві можуть посилити карантинні обмеження.

Перша поставка вакцини від COVID-19 компанії Pfizer в рамках міжнародної ініціативи з розподілу вакцин COVAX очікується 14 квітня. Мова йде про 117 тисяч доз.

Стало відомо, що адвокати з Росії та тимчасово окупованих територій сплановано подають тисячі заяв до Європейського суду з прав людини проти України від імені мешканців ОРДЛО. Така масова подача скарг проти України може мати на меті вплинути на те, щоб наша держава опинилась у трійці країн, в яких масово скаржаться на порушення прав людини. Ще однією ціллю може стати перевантаження самого ЄСПЛ та його дискредитації як інституції. 

Міністерство енергетики заявило, що виконувач обов'язків міністра Юрій Вітренко "продовжує працювати", але не спростувало інформацію про те, що він написав заяву про звільнення.

Родина народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука позбулася шести підприємств у Росії, серед яких "Новошахтинський завод нафтопродуктів", що потрапив під українські санкції й забезпечує нафтопродуктами бойовиків у ОРДЛО.

Уряд змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників: відтепер від обов’язкової самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72, а не 48 годин.

У четвер в районі проведення ООС загинув військовослужбовець з Миколаївщини Денис Юшко.

Комісія з надзвичайних ситуацій продовжила посилений карантин у Львові до 19 квітня.

Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" офіційно перейменували на "Дніпро".

Колишньому депутату Київради Віталію Даниленку повідомили про підозру після того, як він влаштував пожежу у квартирі, де перебували його дружина і неповнолітні діти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування