Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: зустрічі на саміті країн G7, допомога США

Неділя, 13 червня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: зустрічі на саміті країн G7, допомога США

Президент США Джо Байден провів зустрічі на полях саміту "Великої сімки" із канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном, у США розповіли, яке військове обладнання нададуть Україні.

Про переговори на саміті країн G7

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілися у суботу, 12 червня, на полях саміту "Великої сімки".

Президенти США та Франції Джо Байден і Еммануель Макрон провели офіційну зустріч на полях саміту "Великої сімки".

Про допомогу США

Виділена Пентагоном Україні допомога в розмірі 150 мільйонів доларів буде включати протиартилерійські радари, засоби радіоелектронної боротьби і технології боротьби з дронами.

Сполучені Штати затвердили другу частину безпекової допомоги Україні на суму у 150 млн доларів, що буде спрямована на заходи із забезпечення територіальної цілісності України, оборони кордонів та поглиблення взаємосумісності вітчизняної армії з НАТО.

Про інші важливі новини

За добу 11 червня в Україні зафіксовано 1 274 нових випадків COVID-19, 69 летальних випадків та 4905 одужань.

Внаслідок обстрілу в п'ятницю загинув мешканець Мукачево Володимир Бєлов.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що його опоненти, яких було вбито, загинули "з вини різних людей".

У поїзді №358 Рахів-Київ помер чоловік, який вночі впав із верхньої полиці.

Президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021 – 2023 роки.

Уряд Словаччини не планує закуповувати нові партії "Спутника V" через низький інтерес до нього словаків.

Президент США Джо Байден проведе одиночну прес-конференцію за підсумками зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним наступного тижня.

У Росії в останні дні спостерігається різкий сплеск захворюваності коронавірусом, при цьому зростає число важких хворих. У Москві за минулу добу виявили 6 701 випадок зараження Covid-19, це найвищий показник з грудня 2020 року, в зв'язку з чим в місті ввели карантин.

Півзахисник футбольної збірної Данії Крістіан Еріксен знепритомнів під час матчу першого туру групового етапу чемпіонату Європи з футболу.

Прісна вода, яка може знаходиться під дном Азовського моря, швидше за все потребує додаткового очищення через високу мінералізацію. Тому ідея забезпечити кримчан такою водою провальна.

Збірна Бельгії у стартовому матчі Євро-2020 у групі В з рахунком 3:0 розгромила команду Росії.

Збірна України підтримала данського футболіста, який знепритомнів на матчі Євро-2020.

Відбулася церемонії вручення V Національної кінопремії "Золота Дзиґа".

Право польоту на космічному кораблі New Shepard, що належить компанії Blue Origin мільярдера Джефа Безоса, продали на аукціоні за 28 мільйонів доларів.

Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що в питанні дисертації народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви "жодного заперечення до Міносвіти не надійшло", журналіст Данило Мокрик це заперечує.

За минулу добу у світі діагностували понад 355 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили у Бразилії, Індії, Колумбії. Україна за поширенням вірусу займає у світі 41 місце, в Європі – 6 позицію і 2 – за добовою смертністю.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування