Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці і ночі: Лукашенко про кордон, “парад на підборах”, справа Гонгадзе

Субота, 3 липня 2021, 08:00
Головні новини п’ятниці і ночі: Лукашенко про кордон, “парад на підборах”, справа Гонгадзе
armyinform.com

Суд затвердив вирок Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе, Лукашенко доручив прикордонникам "повністю перекрити" кордон з Україною, нардепи вимагають від міністра оборони пояснень військового параду, де військовослужбовиці на підборах – актуальні новини 2 липня.

Про "закриття кордону"

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив прикордонникам "повністю перекрити" кордон з Україною через нібито контрабанду зброї.

Водночас, Міністерство закордонних справ України та Державна прикордонна служба не підтверджують закриття кордону із Білоруссю. 

В США вважають, що повідомленнями про закриття кордону Лукашенко намагається відвернути увагу від репресій проти білорусів.

Про підбори

Група народних депутатів вимагає від міністра оборони Андрія Тарана пояснень і вибачень за плани показати жінок-військовослужбовиць на параді до 30-річчя незалежності України в туфлях на підборах. 

Планувалося, що цього року дівчата крокуватимуть у парадній формі, в туфлях на підборах та без зброї, натомість минулоріч були в повсякденній формі одягу і зі зброєю.

Народний депутат від "Слуги народу" Марина Бардіна стверджує, що Таран у розмові з нею запевнив, що жінки-військовослужбовиці не крокуватимуть Хрещатиком на високих підборах.

У Міноборони наголошують, що туфлі – звичайний атрибут парадної форми.

Про справу Гонгадзе

Верховний суд затвердив вирок колишньому генерал-лейтенанту міліції Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Пукач очолював департамент зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ. У 2000 році він керував групою міліціонерів, які викрали і вбили Гонгадзе. Пукач особисто задушив журналіста.

Про інші важливі новини

За даними ЗМІ, хакерська група, пов'язана з Росією, зламала близько 200 американських компаній в результаті великомасштабної атаки з використанням програм-вимагачів.

Збірна Іспанії стала першим півфіналістом Євро-2020. В півфіналі з нею гратиме Італія.

Росія розширила перелік продуктів, які заборонені для ввезення на територію РФ з України: туди потрапило морозиво, мінеральна вода, пальмова олія та інші продукти.

На тлі спеки за останній тиждень в канадській Британській Колумбії зареєстрували 719 "раптових і несподіваних смертей" - тобто втричі більше, ніж за аналогічний період зазвичай (близько 230).

Росія вивела в море весь корабельний склад Чорноморського флоту через міжнародні військові навчання України і союзників "Sea Breeze - 2021". 

Іноземці, які повертаються з країн, де поширюється коронавірус штаму "Дельта", віднині повинні здавати на державному кордоні України експрес-тест на коронавірус, українці - здавати тест або йти на самоізоляцію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування