19 квітня 2006

Архів

Публікації

Важкі уроки демократії

Дуже цікаво, як буде працювати демократична коаліція. Але ще цікавіше побачити Януковича і Ахметова в опозиції. І не один місяць, а п’ять років! Це, мабуть, їм так судилося за фальсифікації та маніпуляції. Чи влада піде на дострокове звільнення за гарну поведінку в опозиції? Американські політтехнологи можуть, правда, і мавпу навчити бути публічним політиком, але тільки під постійним щосекундним їх професійним контролем

Шлюбні ігри без надії на шлюб

Якщо сьогодні прем'єрство Тимошенко в рамках коаліції БЮТ-НУ-СПУ виглядає цілком логічним (з огляду на результати волевиявлення українців), то після місячного мусолення помаранчево-коаліційної теми і узгодження усіх принципових моментів відмова від співпраці з СПУ і НУ з боку БЮТ через неотримання посади голови уряду, виглядатиме не такою й логічною. Звісно, Юлія Тимошенко розуміє це.

"Згадати все" по-українськи

В Україні громадськість, не кажучи про політиків, ще як слід не навчилася розуміти просту істину про зв'язок між успіхами народу і станом його пам'яті, ані мати цю пам'ять, ані знати елементарні речі зі своєї історії. Зокрема такі, як природа назви своєї країни. Між тим, у радянські й імперські часи була популярна й ідеологічно зручна теорія про походження назви Україна від слова "окраїна".

Типова країна

Ці штрихи з життя людей, як люблять казати в Києві "на периферії", не вигадані. Людей мало цікавлять такі словосполучення, як "громадянське суспільство". Особливо ж після останніх президентських виборів – коли в селах лишилися ті ж "пани", коли вони щодня зустрічаються з тими ж міліціонерами, яким давали хабарі, коли їхні справи розглядають ті ж продажні судді...

Бідна Юля – 2

Вони – "любі друзі" - таки її спровокували. Хоча не зовсім так, як вона підозрює, а простіше. Виходячи з уже незмінних її власних психологічних установок, з підозрами включно. Ну, дійсно, навіщо панові Єханурову, який раніше привернув на себе вектор її негативної уваги фразою "про жінку або добре, або нічого", - тепер всюди розповідати про свою схильність до "широкої коаліції"?
Новини
22:11
Ющенко не хоче бути вихователем Тимошенко, Єханурова і Мороза
21:55
Москаль позивається до голови Луганської облради за російську мову
Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль подав позовну заяву в Печерський районний суд Києва до голови Луганської обласної ради Валерія Голенка.
20:30
Порошенко думає, що Тимошенко пробувала дати Морозу хабара
Представник "Нашої України" Петро Порошенко вважає прийнятною кінцевою метою переговорів посаду прем’єр-міністра для представника "Нашої України
19:10
"Наша Україна" скаржиться на політичних шулерів і дезінформаторів в телевізорі
Власники каналів ведуть антиющенківську політику, вважає речник "Нашої України" Борис Беcпалий
18:15
"НАША УКРАЇНА" НЕ ЗАХОТІЛА ЗДАВАТИСЯ ТИМОШЕНКО
Політична рада блоку "Наша Україна" схвалила протокол щодо процедури формування коаліції демократичних сил з БЮТ та СПУ, за винятком пункту шостого
18:07
Чорномирдін обізвав Ющенка і Єханурова
Посол Росії Віктор Чорномирдін вважає, що участь України в ЄЕП потрібна саме Україні, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.
18:00
Після Вітренко суд ще й частково задовольнив Богословську
Вищий адміністративний суд зобов'язав ЦВК надати інформацію про дільниці, на яких вибори були визнані недійсними, або проводився перерахунок голосів
17:55
"Нашій Україні" заборонили створювати коаліції
Президія Ради "Нашої України" заборонила обласним парторганізаціям підписувати коаліційні угоди з іншими політичними силами, що не входять до блоку "Наша Україна".
17:31
Новий мер Харкова почав з популізму
Новий склад харківської міськради на своєму першому засіданні знизив квартплату, скасувавши рішення попереднього міськвиконкому.
17:26
Радник Ющенка нашіптує йому про коаліцію з Януковичем
Радник президента Олександр Пасхавер вважає, що "Народному Союзу Наша Україна" і Партії регіонів як "правим" силам буде легше досягти згоди в економічних питаннях.
17:19
Пинзеник вирішив попсувати "Нафтогазу" життя
Міністерство фінансів пропонує уряду виключити з проекту фінансового плану національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 2006 рік витрати на фінансування реалізованих за кордоном інвестиційних проектів
17:00
оновленоІвченко думає, що в нього немає боргів перед "РосУкрЕнерго"
Постачання природного газу і розрахунки за нього між компанією RosUkrEnergo A.G. і НАК "Нафтогаз України" здійснюються відповідно до раніше погоджених графіків.
16:55
Тимошенко стане хорошим прем’єром за умови толерантності
Майбутнім прем’єр-міністром стане Юлія Тимошенко, і її кандидатура є найбільш оптимальною
16:48
Якщо Тимошенко не стане прем'єром, вона влаштує переворот і імпічмент Ющенка?
Думки українських політологів з приводу можливості імпічменту президента Віктора Ющенка та дострокового розпуску парламенту розійшлися.
16:15
Тимошенко може домовитись з Ахметовим, бо усі є ворогами
Директор інституту національної стратегії Станіслав Бєлковський вважає переговори про помаранчеву коаліцію блефом, а їхніх учасників - опонентами, що шукають привід зірвати створення такої коаліції
16:14
Ющенко боїться Тимошенко, тому принесе жертву
Політолог Володимир Малинкович вважає, що шанси лідера БЮТ Юлії Тимошенко стати прем'єром більші, ніж у когось іншого
16:09
Ющенко зателефонував Путіну з приводу нагород
Президент Віктор Ющенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.
15:56
Через рік після указу Ющенка Луценко вирішив його виконати
15:18
Буш привітав Януковича з перемогою
Президент США Джордж Буш привітав Віктора Януковича з закінченням демократичних виборів в Україні та переконливою перемогою на них Партії регіонів
15:15
Івченко радить Пинзенику розповісти "казку про космос" на ток-шоу
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" просить у Кабінета міністрів відстрочку 180 днів для сплати податку на додану вартість за січень-березень.
14:56
Янукович може викликати "зрушення громадської думки"?
Близько половини жителів Західної України хотіли б бачити на посаді прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.
14:48
Головатий роз'яснив, як Єханурову потрапити в парламент без проблем
Центральна виборча комісія зможе зареєструвати народними депутатами нинішніх членів уряду, збільшивши термін, передбачений законом на звільнення з попереднього місця роботи
14:39
"МЕРСЕДЕС" ІВЧЕНКА ПРОДАЛИ... У ТОЙ ЖЕ ДЕНЬ
НАК "Нафтогаз України" продав автомобіль "Мерседес", що був придбаний для голови цієї компанії, Олексія Івченка.
14:29
Ющенко не буде спілкуватися з Тимошенко "у прямому ефірі"
У секретаріаті президента вважають негативними ініціативи "спілкування в прямому ефірі" учасників переговорного процесу зі створення коаліції.
14:17
Розмовляти з закордоном стане дешевше за рахунок місцевих?
Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) працює над новими тарифами фіксованого зв'язку
13:31
Обдурених інвесторів "Еліта-центр" "кинуть" ще раз?
Обдурені інвестори "Еліта-центр" можуть не одержати і свої квартири, обіцяні їм Київрадою.
13:08
Тимошенко хоче відповісти Порошенку на "брехуху"
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко просить право на репліку у 5-го каналу у відповідь на заяви члена "Нашої України" Петра Порошенка на її адресу.
12:49
ТИМОШЕНКО ВИГНАЛА З БЮТ КРИМІНАЛЬНОГО АВТОРИТЕТА "МОСКВУ"
12:26
Ще один "нашоукраїнець" відмовився від крісла
Лідер виборчого списку блоку "Наша Україна" з виборів у Київраду, президент Національного університету "Києво-Могилянська академія" В'ячеслав Брюховецький просить позбавити його повноважень депутата Київради.
12:22
Черновецький воюватиме із соратником Тимошенко
Новообраний мер Києва Леонід Черновецький скасував створення "Київенергохолдингу", розпорядження про що підписав попередній мер Олександр Омельченко
11:56
Єхануров їздить на восьмирічному "Мерседесі", а в Черновецького авто дороге, як у президента
Загальна сума, витрачена на автомобілі для чиновників, складає не менше 158 мільйонів доларів.
11:51
Доходи Гриценка трохи не дотягли до Ющенка й обігнали Єханурова
Загальна сума сукупного доходу міністра оборони Анатолія Гриценка у 2005 році склала 248 тис. 26 грн. 67 коп.
11:50
Єхануров вважає, що час принцес пройшов
Переговорний процес по формуванню коаліції в парламенті повинен іти на основі обговорення програм, а не реалізації особистих інтересів, вважає прем'єр-міністр України Юрій Єхануров
11:19
В Єврокомісії Тарасюку порадили спуститися на землю
Європейський союз на даному етапi не може дати однозначну відповідь на запитання про перспективи членства в ЄС для України.
11:09
Мороз міг купити тридцять мерседесів Івченка за гроші на вибори
Розмір виборчого фонду СПУ на виборах 2006 року складає 35,6 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба Соцпартії

11:03
У суді "лузери проти ЦВК" відпало "слабое звено"?
У середу Вищий адміністративний суд має намір заслухати пояснення сторін, що стосуються системних порушень, допущених ЦВК під час підрахунку голосів.
11:01
Янукович на виборах "жив" у Кучми, а за "Зоряний" платить $30 тисяч на місяць
Оренда кінотеатру "Зоряний", у якому розташовано штаб Партії регіонів, обходиться приблизно в 30 тисяч доларів на місяць.
10:35
Черновецький думає, що Тимошенко не скрутить його в баранячий ріг
Мер Києва Леонід Черновецький вважає, що, формуючи опозицію в Київраді, лідер БЮТ Юлія Тимошенко намагається впливати на президента Віктора Ющенка.
10:29
Пінчук може стати другим Лазаренком
Бізнесмен Віктор Пінчук повинен буде сплатити компенсацій на суму три мільярди доларів США у випадку, якщо американський суд задовольнить позов з боку Ігоря Коломойського.