29 березня 2019

Архів

Публікації

Електричний стілець. Як друг Порошенка заробляв на енергетиці

Соратник президента Петра Порошенка Ігор Кононенко виявився причетним до афер в енергетиці. Що підтвердило розслідування програми "Схеми" і роздобуті телефонні розмови?

Що з нами роблять Facebook та інші соцмережі?

Ми зібрали дані від науковців, які змусять вас "оцінити катастрофу" та задуматися про детокс від гаджетів.

Нагодувати бідних і позбутися відходів. Що таке фудбанки і як вони працюють в Україні

У розвинених суспільствах придумали, як вирішити дві проблеми одночасно: нагодувати бідних і позбутися харчових відходів. Один з механізмів — фудбанки. Що це таке і чи можливо впровадити цей досвід в Україні?

Від підтримки до байдужості: на кого ставить Захід на українських виборах

В особі "Зе" дипломати знайшли те, чого їм дуже бракувало – поступливість: "Порошенко впевнений, що все робить правильно. А Зеленський нас слухає і чує, сприймає поради".

Геометрія влади у передвиборчих програмах кандидатів у президенти

Як бачать владну структуру топ-10 кандидатів у президенти та яке бачення розподілу владних повноважень висвітлене у їхніх програмах. Хто готовий обмежити свої повноваження, ставши президентом?
Колонки

Хто захистить українську державність?

А чи давав "П." добро?

Буряк із чорною серцевиною, або Як почуватися вільною, якщо змалечку смакує гіркота

Борги перед банками: прийдуть до всіх

Як вижити в Нью-Йорку з малим доходом: нотатки українця

Цифрова трансформація для зниження ціни на газ

Облави в Криму. Стурбувались і забули?

Новини
22:30
Біля Києва горить підприємство з вироблення армійського обмундирування
У Ворзелі спалахнула пожежа в будівлі приватного підприємства з виготовлення армійського обмундирування, жертв та постраждалих немає.
22:18
Аваков: Біля кожної виборчої дільниці будуть постійно чергувати 2 поліцейських і рятувальник
У день виборів 135,4 тисяч співробітників МВС та 78 тисяч поліцейських і рятувальників охоронятимуть волевиявлення людей на дільницях в Україні.
22:01
Еміратська компанія побудує сонячні електростанції в Україні за 2 мільярди доларів
Арабське управління з інвестицій і розвитку та українська компанія STC Energy (НТК-Енерджі) підписали угоду на суму 2 мільярди доларів на розвиток сонячних електростанцій в Україні.
21:38
Україна не встигла повернути гроші Лазаренка до виборів
Екс-прем'єр України Павло Лазаренко та міністерство юстиції США не встигли до виборів 31 березня домовитися про повернення понад 200 мільйонів доларів, заарештованих на його офшорних рахунках.
21:19
Економічні новини 29 березня: корупція в оточенні Порошенка, бізнес Зеленського
Про корупцію в оточенні Порошенка. Журналісти отримали записи розмов, які дозволили підтвердити тіньовий вплив найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка у сфері енергетики.
20:51
НБУ запровадив контроль за небанківськими фінустановами
Національний банк запровадив контроль за небанківськими фінансовими установами та операторами поштового зв'язку.
20:38
Порошенко розповів про кімнату, з якої говорить з керівництвом США і НАТО
Президент Петро Порошенко заявив, що Москва до 2014 року могла перехоплювати телефонні розмови між лідерами України та інших країн.
20:15
Новини 29 березня: афери друзів Порошенка, бізнес Зеленського, офшори Тимошенко
Журналісти опублікували записи телефонних розмов, які свідчать про причетність Ігоря Кононенка до афер в енергетиці, Зеленський більше не володіє часткою в російському кінобізнесі — він позбувся її на користь автора "Студії Квартал-95", Тимошенко оплачувала через офшорні рахунки послуги з лобіювання американської "таємничої" структури Aveiro LP.В. — новини, які були актуальні 29 березня.
20:10
Мільйонний капітал фірми Онищенка вивели з-під арешту, записавши на бізнесменів-новачків
Суд скасував арешт корпоративних прав фірми "Майдан-Плаза", яка фігурує у справі про розкрадання коштів нардепом-втікачем Олександром Онищенком.
19:51
Порошенко замінив Подерв’янського і Фому на юристів перед виборами
Напередодні виборів Петро Порошенко замінив відомих осіб на юристів у Києві та Київській області.
19:25
Brexit: Туск скликає позачерговий саміт ЄС на 10 квітня
Після третього провалу угоди про Brexit у британському парламенті президент Європейської ради Дональд Туск вирішив скликати позачерговий саміт ЄС 10 квітня.
18:58
"Схеми" VS Кононенко: журналісти передали записи розмов НАБУ
Журналісти програми "Схеми" заявили, що не бояться позову найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка через своє розслідування та заявили, що передали записи розмов детективам НАБУ.
18:46
Гривня на міжбанку впала ще нижче
29 березня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 27,28 - 27,33 гривні за долар.
18:30
фотоТруханов і Кличко виступили на мітингу Порошенка в Одесі
В Одесі організували концерт на підтримку кандидата у президенти Петра Порошенка, у ньому взяли участь мер Києва Віталій Кличко та міськголова Одеси Геннадій Труханов.
17:56
фото, відеоПоліція викрила схему підкупу виборців за "кандидата П"
Національна поліція заявляє, що зафіксувала "на гарячому" підкуп виборців у Черкасах представниками одного з кандидатів у президенти.
17:44
ФотоТимошенко прийшла на дебати і відразу вийшла: "Нема кого дебати"
Кандидат у президенти Юлія Тимошенко все ж приїхала на дебати на телеканалі UA:Перший, але її опонентів - Петра Порошенка і Володимира Зеленського - там не було. Фото
17:34
В Україну заборонили ввозити 10 російських книжок
В Україну заборонили ввозити 10 російських книжок, бо у них "присутні ознаки пропаганди держави-агресора".
17:12
На Донбасі загинув військовий, двоє поранених
Протягом п’ятниці бойовики 10 разів порушували режим припинення вогню, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Операції об'єднаних сил загинув, ще двоє отримали поранення.
16:56
США готують нові санкції проти РФ через Скрипалів – ЗМІ
Білий дім отримав новий пакет санкцій протии Росії через застосування у Британії нервового агента "Новічок" у 2018 році.
16:55
ЦВК нагадує про "День тиші": агітація заборонена
В суботу 30 березня наступає "День тиші", коли забороняються будь-які агітаційні заходи і розміщення рекламних матеріалів кандидатів.
16:44
Команда Зеленського заблокувала у facebook журналістів-розслідувачів, кажуть – помилково
Виборча команда кандидата у президенти Володимира Зеленського заблокувала у Facebook журналістів "Слідство.Інфо", які оприлюднили розслідування про віллу актора в Італії.
16:39
ФотоНАБУ спіймало вже другого хабарника в суді, де слухають справу Труханова
Детективи НАБУ викрили на отриманні хабара вже другого суддю Малиновського районного суду Одеси, де слухають справу про розкрадання міського бюджету мером Геннадієм Трухановим. Фото
16:17
Окупанти приховують місцезнаходження 23 заарештованих в Криму
Місцезнаходження заарештованих за останні два дні 23 кримських татар на даний наразі невідоме, до них не пускають адвокатів.
16:04
Росія готувала хакерську атаку на популярні українські ЗМІ – СБУ
Група підконтрольних російським спецслужбам хакерів готували кібератаки на популярні ЗМІ та телекомунікаційні об’єкти України напередодні виборів президента.
15:47
Парламент Британії втретє провалив угоду про Brexit
Палата громад парламенту Великої Британії втретє проголосувала проти угоди про вихід з Євросоюзу, яку Тереза Мей узгодила з Брюсселем.
15:28
Зеленський передав частку в російському кінобізнесі "кварталівцю" – ЗМІ
Кандидат у президенти Володимир Зеленський більше не володіє часткою в російському кінобізнесі — він позбувся її на користь Андрія Яковлєва, автора "Студії Квартал-95".
14:51
ФСБ призначила нову експертизу у справі українських моряків
ФСБ хоче перевірити дієздатність артилерійських установок українських малих броньованих артилерійських катерів "Нікополь" і "Бердянськ".
14:45
''Нафтогаз'': "Північний потік-2" не запустять до 2020 року
Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що газопровід "Північний потік-2" не зможуть практично використовувати до 1 січня 2020 року, коли завершується чинний контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" щодо постачання газу.
14:42
У "ВКонтакте" закрили коменти під Медведєвим, що казав про користь соцмереж
Організатори прямого ефіру з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим відключили можливість коментувати трансляцію в соцмережі "ВКонтакте".
14:37
Оштрафували ще 3 облгази Фірташа
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, оштрафувала Чернівцігаз, Львівгаз та Чернігівгаз і зобов'язала їх зробити перерахунок усім споживачам до 18 квітня.
14:37
Команда Порошенка подає позов на "Радіо Свобода"
У діючого глави держави Петра Порошенка розслідування програми "Схеми" назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на "Радіо Свобода".
14:28
ФотоПоліція бере виборчі дільниці під цілодобову охорону
Поліція до кінця доби візьме під цілодобову охорону всі виборчі дільниці в Україні. Фото
14:24
Тимошенко через офшори оплачувала послуги лобістів у США – CRP
Кандидатка у президенти України Юлія Тимошенко оплачувала через підставні компанії й офшорні рахунки послуги з лобіювання американської "таємничої" структури Aveiro LP.В.
14:14
Польські фірми торік відрядили за кордон близько 23 тисячі українців
2018 року Управління соціального страхування Польщі (ZUS) видало понад 600 тисяч свідоцтв A1 працівникам, яких польські фірми відрядили на роботу за кордон. Майже всі довідки - 97% серед іноземців - отримують громадяни України та Білорусі.
14:12
У штабі кажуть, що "свинарчукгейт" на рейтинг Порошенка не вплинув
У виборчому штабі кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка стверджують, що розслідування про розкрадання в оборонній сфері, в яких журналісти звинувачують оточення Порошенка, не вплинуло на рейтинг глави держави.
14:12
фото Виборців Чернігівщини залякують, щоб не йшли голосувати
Жителі Чернігова у своїх поштових скриньках знайшли листи з персональними даними, погрозами і закликом не іти на вибори президента.
14:06
Оборудки в енергетиці: екс-нардеп каже, що 50-75% віддавав людині Порошенка
Підозрюваний у розкраданні коштів екс-депутат і бізнесмен Дмитро Крючков стверджує, що найближче оточення президента Петра Порошенко курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.
14:04
Кучма зробив передвиборче звернення до українців
Другий президент Леонід Кучма закликав співвітчизників прийти 31 березня на виборчі дільниці і проголосувати за зміни.
13:58
відео"Укрзалізниця" придбає 3 тисячі пасків безпеки для пасажирів
В "Укрзалізниці" планують придбати 3 тисячі пасків безпеки для пасажирів верхніх полиць.
13:53
Керівник "1+1" пригрозив Порошенку судом і порадив відчепитися
Гендиректор групи "1+1 Media" Олександр Ткаченко вимагає від президента Петра Порошенка доказів залякування своїх журналістів і погрожує йому судом.
13:41
Селищного голову на Донеччині засудили до 6 років в'язниці за сепаратизм
Миронівський селищний голова Бахмутського району Донеччини, якому інкримінували посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, засуджений до 6 років позбавлення волі.
13:28
За 5 років Ахметов купив активів на 22 мільярди
З 2014 року року компанії українського бізнесмена Ріната Ахметова придбали активів на суму приблизно 22 мільярди гривень.
13:01
Порошенку не вдалося відмежувати роботу від агітації – ОПОРА
Чинний президент Петро Порошенко не зміг розмежувати посадову і агітаційну активність під час виборчої кампанії і зловживав своїми повноваженнями для  впливу на результати виборів.
12:58
фотоУ Києві з рейок зійшли 7 вантажних вагонів
В районі станції Київ-Деміївська 28 березня зійшли з рейок 7 вантажних вагонів.
12:47
Нацрада через суд вимагатиме скасувати ліцензію каналу Мураєва
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу "Наш", який належить позафракційному депутату й екс-кандидату в президенти Євгену Мураєву.
12:37
Із облгазу Фірташа стягнули понад 500 млн на користь "Нафтогазу"
Господарський суд Дніпропетровської області 29 березня ухвалив рішення стягнути з Дніпрогазу, що входить до групи РГК Дмитра Фірташа, на користь Укртрансгазу майже 548 млн грн боргу за послуги балансування.
12:31
ІнфографікаТоп-кандидати витратили на ці вибори в рази більше, ніж на минулі – ЧЕСНО
Ці вибори президента коштуватимуть кандидатам значно дорожче за вибори 2014 року, навіть якщо конвертувати розміри виборчих фондів у долари. Інфографіка
12:19
Роботодавців зобов'яжуть облаштовувати робочі місця для людей із інвалідністю
1 квітня набувають чинності нові державні будівельні норми щодо інклюзивності, якими, зокрема, роботодавців зобов’яжуть облаштовувати інклюзивні робочі місця для людей із інвалідністю.
12:16
відеоГриценко розповів про можливе об’єднання 7 партій перед виборами у Раду
Лідер партії "Громадянська позиція" і кандидат у президенти Анатолій Гриценко не виключає, що сім партій та політичних сил, які об’єднались та підтримали його на президентських виборах, можуть об’єднатися в одну партію перед парламентськими виборами.
12:14
"Підозри оточенню Порошенка": Кулик каже про переслідування, ГПУ заперечує
Прокурор Костянтин Кулик, який раніше повідомив про нібито оголошення підозр оточенню президента Петра Порошенка, заявив, що ГПУ викликала його на допит.
12:13
Вибухи в Кропивницькому: один із підозрюваних намагався втекти
У зв’язку з вибухами на автозаправці в Кропивницькому правоохоронці повідомили про підозру двом особам, один підозрюваний намагався втекти за кордон.
11:50
фотоОкупанти в Криму вивели на навчання ракетні кораблі в Чорне море
Російські військові провели навчання ракетних кораблів в акваторії Чорного і Каспійського моря, в навчаннях взяли участь понад  5 тисяч військовослужбовців.
11:42
виправлено Державне "Селидіввугілля" втратило 2 мільярди – аудит
Державна аудиторська служба провела перевірку державного підприємства "Селидіввугілля" за період 2016-2018 роки та виявила численні порушення.
11:40
Прикордонники прогнозують черги в аеропортах через вибори
Державна прикордонна служба попереджає про можливі затримки при проходженні митного контролю в аеропортах Києва.
11:14
У Швеції відпустили з-під арешту підозрюваного у шпигунстві на користь РФ
Прокуратура Швеції скасувала арешт підозрюваного в незаконній розвідувальній діяльності проти Швеції на користь Росії.
11:05
У бюлетенях буде 39 кандидатів, штамп "вибув" не ставитимуть
Публічні заяви кандидатів у президенти про відмову від балотування не мають правових наслідків. Внесення змін до виборчих бюлетенів з використанням штампа "Вибув" без рішення ЦВК забороняється.
10:51
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
29 березня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 27,22 - 27,25 гривні за долар.
10:50
У штабі Порошенка називають свої методи агітації світовою практикою
Керівник виборчого штабу кандидата в президенти, чинного глави держави Петра Порошенка Віталій Ковальчук відкидає будь-які звинувачення у використанні адмінресурсу і схем потенційного підкупу виборців.
10:47
Найбільше на передвиборчій рекламі заробив канал Ахметова – ЧЕСНО
Кандидати у президенти сплатили з виборчих фондів за рекламу на телеканалі "Україна" 260 мільйонів гривень, і це - 23% від витрат фондів усіх кандидатів.
10:20
День Brexit настав, але Британія поки що не покидає ЄС
П'ятниця, 29 березня – це той день, коли, згідно з графіком, встановленим ще два роки тому, Британія мала вийти з ЄС, проте через невдачі прем'єрки Терези Мей змусити парламент підтримати її угоду про Brexit у п'ятницю виходу не відбудеться.
10:13
СБУ склала список журналістів Ради, які працюють на РФ – Сюмар
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що має частину подань від Служби безпеки України про те, що деякі акредитовані у парламенті журналісти співпрацюють з російськими спецслужбами.
10:13
В останні дні березня буде сонячно і тепло
30-31 березня в Україні буде сонячно і тепло, подекуди до +18.
09:57
УЄФА покарав "Шахтар" через расистську поведінку вболівальників
Дисциплінарний комітет УЄФА оштрафував футбольний клуб "Шахтар" на 10 тисяч євро і зобов'язав ФК частково закрити на наступному матчі УЄФА одну з трибун уболівальників донецького клубу.
09:55
оновлено о 12:25Зеленський, Тимошенко й Порошенко на дебати не прийдуть
"Суспільне" запросило кандидатів у президенти Петра Порошенка, Юлію Тимошенко й Володимира Зеленського на ток-шоу "Зворотний відлік" на 29 березня, о 18:30. Вони не прийдуть.
09:48
Виручка Huawei перевищила 100 мільярдів доларів
Виручка китайської Huawei Technologies Co. збільшилася на 19,5% у 2018 році і становить 105,2 мільярдів доларів у порівнянні з 603,6 мільярдами юанів роком раніше.
09:38
Порошенко каже, що нападати на нього – це нападати на державу
Президент Петро Порошенко заявляє, що його опоненти, які наразі поширюють про нього брехню, насправді мстяться державі.
09:17
СБУ назвало фейком розслідування щодо "української ПВК" в Сирії
Розслідування групи Conflict Intelligence Team (CIT) про нібито українську ПВК "Вега", яка діє в Сирії, є недостовірним.
09:12
фото, відеоВ СБУ заявили про розкриття угруповань "УПА" і "УНА", якими керували з Росії
Служба безпеки України повідомляє про припинення діяльності "керованого з Росії екстремістського об'єднання", метою якого заявлена ​​дестабілізація ситуації в Україні під час виборів.
09:01
Kness планує збудувати в Україні потужні сонячні електростанції
Kness Group, один із найбільших генпідрядників на українському ринку альтернативної енергетики, планує збудувати в 2019 році для різних інвесторів близько 500 МВт потужностей сонячних електростанцій.
08:35
Росія висловила протест через дії Чехії в Організації із заборони хімзброї
Посольство Росії в Празі відкинуло слова прес-секретаря МЗС Чехії Міхала Бухачека, який назвав критику російською стороною дій постійного представника Чехії при Організації із заборони хімічної зброї Яни Райнішової "цілеспрямованою і необґрунтованою".
08:23
фото Російські кораблі взяли на супровід фрегати НАТО в Чорному морі
Кораблі Чорноморського флоту взяли на супровід фрегати НАТО, які увійшли в акваторію Чорного моря на запрошення України для участі в навчаннях.
08:19
Гривня подешевшала ще на 16 копійок
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара ще на 16 копійок, встановивши його на 29 березня на рівні 27,24 гривні.
08:17
США витратили понад $ 1,3 млрд на зміцнення обороноздатності України
Прес-секретар Пентагону Ерік Пахон заявив, що з 2014 року США виділили Україні більше $ 1,3 млрд на зміцнення обороноздатності і поліпшення взаємодії з НАТО.
07:46
У Держдепі засудили свавілля ФСБ в Криму і закликають звільнити затриманих
Держдепартамент США засудив Росію за затримання 23 мешканців Криму, яких звинувачують в участі в організації Хізб ут-Тахрір.
07:36
Пожежа в хмарочосі в Бангладеші: загинули 25 осіб
Кількість загиблих внаслідок пожежі в хмарочосі в столиці Бангладешу зросла до 25 осіб.
06:31
ООС: Бойовики гатили в районі 5 населених пунктів, без втрат
Минулої доби бойовики 7 разів обстріляли позиції підрозділів ОС, 4 рази застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Втрат серед українських військових немає.
05:52
Радбез ООН прийняв резолюцію проти фінансування тероризму
Рада Безпеки ООН схвалила резолюцію про боротьбу із фінансуванням тероризму, одним із співавторів резолюції стала Україна.
04:54
Президенти США і Південної Кореї обговорять ядерне роззброєння КНДР
Президент США Дональд Трамп проведе зустріч з лідером Південної Кореї Мун Чже Іном, на якій вони обговорять шляхи реального процесу денуклеаризації Корейського півострова з боку КНДР.
03:56
Тимошенко відкинула ідею можливої коаліції з Бойком
Кандидат у президенти України, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що не підтримує ідею можливої коаліції з "Опозиційною платформою - За життя".
03:19
Британія закликає РФ припинити свавілля в Криму і звільнити затриманих
Велика Британія закликає Російську Федерацію негайно звільнити затриманих кримських татар після нових обшуків у їхніх домівках.
02:42
Тимошенко заявила, що у разі її поразки на виборах Майдану не буде
Кандидат у президенти України, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що після виборів в Україні її політсила не буде ініціювати масових протестів чи акцій.
02:10
Влада Венесуели заборонила Гуайдо обіймати держпосади протягом 15 років
Уряд Венесуели заявив, що заборонив лідеру опозиції Хуану Гуайдо обіймати держпосади протягом 15 років. Сам Гуайдо відповів, що продовжить кампанію, спрямовану на повалення режиму Мадуро.
01:46
"Центренерго" знову виставлять на продаж у квітні
Фонд державного майна планує у квітні 2019 року виставити "Центренерго" на конкурс.
00:55
ВІДЕО"П. дав добро": "Схеми" розповіли про причетність Кононенка до афер в енергетиці
Журналісти програми "Схеми" опублікували записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів та найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про причетність останнього до афер в енергетиці.
23:34
Білецький: "Нацдружини" будуть присутні на виборчих дільницях як офіційні спостерігачі
Андрій Білецький, лідер партії "Національний корпус", заявив, що активісти "Національних дружин" будуть присутні на виборчих дільницях на виборах президента 31 березня лише у якості офіційних спостерігачів.