Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини п’ятниці і ночі: Рада і журналісти Медведчука, відеозвернення Зеленського

Субота, 6 лютого 2021, 07:00

У Раді запропонували закрити вхід журналістам Медведчука, ОПЗЖ "пішла в бій", Зеленський записав звернення російською та прокоментував закриття каналів Медведчука, — актуальні новини 5 лютого.

Про заборону входу в Раду журналістам Медведчука

Народний депутат з фракції "Голос" Роман Лозинський пропонує заборонити журналістам телеканалів "112", NewsOne і ZIK працювати у Верховній Раді. Це викликало велике обурення у лавах фракції ОПЗЖ.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов показав звіти щодо заблокованих через санкції телеканалів "112 Україна", ZIK та NewsOne.

"У нас є середня заробітна платня у цих компаніях, я можу сказати, що це бідні люди. Середня заробітна плата складає 5 тисяч гривень", - сказав секретар РНБО.

Про відеозвернення Зеленського

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців російською мовою, в якому пояснив, чому рішенням РНБО заблокували телеканали Віктора Медведчука.

Зеленський також дорікнув своєму попереднику Петру Порошенку за те, що останнім часом на його телеканалах агентів Кремля "показують частіше, ніж рекламу нового масла "Рошен".

Про інші важливі новини

Секретар РНБО Олексій Данілов каже, що запровадження санкцій проти народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака та телеканалів зі сфери впливу кума Путіна Віктора Медведчука готувалось упродовж майже 8 місяців.

Україна отримала підтвердження щодо постачання 12 млн доз вакцин проти коронавірусної інфекції COVID-19.

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, нардеп від "Слуги народу" Максим Павлюк задекларував 1,9 млн грн виграшу від шести різних фірм.

Верховна Рада на засіданні 5 лютого у другому читанні ухвалила законопроєкт щодо переходу на електронні трудові книжки.

Контррозвідники СБУ викрили та припинили діяльність агентурної мережі ФСБ РФ, яка діяла на території 5 областей.

Прикордонники звернули російську акторку, яка незаконно відвідувала тимчасово окуповану АР Крим, вона отримала заборону на в’їзд на 3 роки.

Невідомі особи облили червоною фарбою пам‘ятник Степану Бандері на площі Кропивницького у Львові.

Заступник головного лікаря з анестезіології і реанімації омської лікарні швидкої допомоги №1, де лікували Олексія Навального після отруєння "Новічком", Сергій Максимішин помер від серцевого нападу.

Національний координаційний центр кібербезпеки, який діє при Раді національної безпеки та оборони, зазначає, що розширення VK Unblock, яке дозволяло обходити блокування російської соціальної мережі "Вконтакте", містило шкідливий код для викрадення даних акаунтів.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у правоохоронців є підстави стверджувати що фігуранти нещодавно запроваджених санкції РНБО могли поставляти паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей. У санкційному списку представлені компанії нардепа та власника телеканалів Тараса Козака, який близький до кума Путіна Віктора Медведчука. 

Французький президент Эммануэль Макрон підтримав позицію німецького канцлера Ангели Меркель щодо необхідності завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". 

Президент США Джо Байден вважає, що його попередник Дональд Трампа не має отримувати звіти розвідки через "нестабільну поведінку" та побоювання, що він може з кимось поділитись секретною інформацією.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...