Головні новини четверга і ночі: локдаун у столиці, реакція Путіна на слова Байдена про "вбивцю"

П'ятниця, 19 березня 2021, 07:00
Головні новини четверга і ночі: локдаун у столиці, реакція Путіна на слова Байдена про вбивцю

У Києві вводять суворий локдаун, Путін відреагував на слова Байдена про "вбивцю" дитячою приказкою, — актуальні новини 18 березня.

Про локдаун у столиці

У столиці запроваджують суворий карантин з 20 березня до 9 квітня.

Окрім того, з 18 березня карантинні обмеження посилюють на території Харківської області. А у Львівській області суворий локдаун вводять з 19 по 29 березня.

Про реакцію Путіна на слова Байдена про "вбивцю" 

Спершу прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав "дуже поганими висловлюваннями" слова президента США Джо Байдена про Путіна-вбивцю.

Трохи згодом вже й сам Володимир Путін у відповідь на слова Байдена заявив, що "той, хто обзивається, той сам так називається".

Путін також запропонував Джо Байдену поспілкуватися "фактично в прямому ефірі".

Про інші важливі новини

Нардеп Олександр Дубінський заявив, що ОП вимагав його участі у пресконференції, де опублікували плівки розмов Петра Порошенка і президента США Джо Байдена. Згодом голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія назвав домислами звинувачення з боку Дубінського.

Канцлер Австрії Себастіан Курц використав приватний літак, який ймовірно належить українському олігархові-втікачу Дмитру Фірташу, щоб повернутися додому із зустрічі на вищому рівні в Тель-Авіві.

Васильківський суд Київської області виправдав колишнього депутата Сергія Пашинського, якого підозрювали у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні поки не вводитимуть локдаун, і спрогнозував, що спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня. 

Європейське агентство з лікарських засобів визнало вакцину AstraZeneca безпечною для подальшого використання після розслідування повідомлень про випадки тромбів у пацієнтів після вакцинації.

Сполучені Штати в найближчі тижні дадуть відповідь на комплекс "дестабілізуючих дій" з боку Росії.

Чоловік, якого підозрюють у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової у Херсонській області, зізнався у скоєному.

Колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин, який програв вибори ректора Київського національного університету ім. Шевченка, вирішив піти і з посади голови Наглядової ради КНУ.

Рішення київської влади заборонити доступ глядачів на футбольні матчі через ситуацію з коронавірусом викликало обурення керівництва та вболівальників донецького "Шахтаря", в клубі озвучили свої претензії керівництву міста.

Проти першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової та кількох співробітників НБУ, які працювали над розслідуванням та націоналізацією Приватбанку у 2016 році, ведеться розслідування - їм загрожують потенційні звинувачення у держзраді та розкраданні.

Рада нацбезпеки й оборони України збереться у п’ятницю, проте невідомо, що розглядатимуть на порядку денному.

Держдеп США нагадав про можливість застосування санкцій проти компаній, які беруть участь у завершенні будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

У країнах Європи поновлюють щеплення препаратом AstraZeneca після висновків регулятора ЄС щодо безпечності вакцини від коронавірусу.

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) успішно завершило велике випробування ракети, яка здатна доставити людей на Місяць у рамках місії "Артеміда".

Україна станом на 19 березня серед країн світу займає 9 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 5 позицію.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування