Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: протистояння Ізраїлю і Сектора Гази, наслідки вакцинації

Неділя, 16 травня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: протистояння Ізраїлю і Сектора Гази, наслідки вакцинації

Між Ізраїлем і Сектором Гази триває збройне протистояння; дослідження демонструє зниження смертності і госпіталізацій після ковід-вакцинації - актуальні новини 15 травня і ночі.

Про протистояння Ізраїлю і Сектора Гази

За словами палестинської влади, десять людей із двох сімей, в тому числі 8 дітей, були вбиті внаслідок авіаудару Ізраїлю по табору біженців у секторі Газа.

У вежі Сектора Газа, що була знищена ізраїльською армією, розміщувались "військові активи" ХАМАС, а терористична група використовувала працівників міжнародних видань як "живий щит".

Вдруге на цьому тижні прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу поговорив з президентом США Джо Байденом про ескалацію конфлікту з Сектором Газа.

Ізраїльські військові повідомили, що завдали удару з повітря по дому Халіля аль-Хайі – одного з лідерів руху ХАМАС у Секторі Газа.

Повітряні сили армії оборони Ізраїлю атакували будинок командира батальйону ХАМАС Халеда Манамари.

Про наслідки вакцинації від коронавірусу

Згідно з італійським дослідженням, опублікованим в суботу, число випадків зараження COVID-19 серед дорослих різного віку знизилося на 80% через п'ять тижнів після першої дози вакцини Pfizer, Moderna або AstraZeneca.

Про інші важливі новини

За добу 14 травня в Україні виявили 6 796 нових випадків коронавірусу, 322 хворих померли і 17 202 особи одужало.

Секретар РНБО Олексій Данілов не виключає, що у разі засудження Віктора Медведчука його можуть обміняти на українців, ув'язнених в російських тюрмах.

Україна очікує, що Європейський Союз невдовзі перегляне політику сусідства, і цей перегляд стосуватиметься усіх країн Східної Європи.

Європейський Союз уважно стежить за тривожними подіями на кордоні між Вірменією та Азербайджаном.

ЄС вважає черговим кроком до ескалації, який підриває дипломатичні відносини, рішення Росії скласти список недружніх іноземних держав.

Колишній віцепрем'єр Геннадій Зубко заявив, що офіційно орендує будинок у Кончі-Заспі не за "символічну плату".

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що розмова про перетворення України на "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в Україні.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко відмовився коментувати інформацію про своє можливе призначення на посаду міністра охорони здоров‘я.

Гібридні війська Росії на Донбасі, які контролюють так звану "ДНР", 14 травня оголосили про проведення "контрольного збору" жителів ОРДО, зарахованих до "мобілізаційного резерву".

Депутат Державної Думи Леонід Слуцький анонсував голосування за вихід Росії з міжнародного Договору про відкрите небо вже наступного тижня.

Інформація щодо лідерів провідних країн світу, які візьмуть участь в першому саміті "Кримської платформи", поки не буде розголошуватися.

Білий дім відреагував на знищення вежі в Секторі Гази, де були розміщені офіси міжнародних видань, заявивши, що забезпечення безпеки преси є першочерговим.

Голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, імунолог Федір Лапій пояснив, що приймати препарати, які розріджують кров, до чи після вакцинації від коронавірусу не потрібно.

Україна серед країн світу займає 12 місце за кількістю нових інфікувань, серед країн Європи – 4 позицію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування