Головні новини середи і ночі: марш "антивакцинаторів", рекорд госпіталізацій з covid

Четвер, 4 листопада 2021, 07:00
Головні новини середи і ночі: марш антивакцинаторів, рекорд госпіталізацій з covid
фото: Ельдар Сарахман, УП

У Києві пройшов так званий марш "антивакцинаторів"; в Україні рекорд госпіталізацій від covid з початку пандемії — актуальні новини 3 листопада і ночі.

Про антивакцинаторів

На площі біля Верховної Ради відбувся марш за права або так званий марш "антивакцинаторів" — до стін парламенту прийшло кілька сотень людей. Основні вимоги — скасування карантинних правил, заборона примусової медицини та права людей. 

"Це на мій погляд насмішка над нашими медиками та родинами, які втратили своїх рідних. Повірте, у реанімація цей антивакцинаторський дух швидко зникає" — так на марш відреагував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За даними Ляшка, наразі кожен третій дорослий в Україні вже вакцинований принаймні одною дозою, а кожен четвертий повністю вакцинований. Він очікує, що упродовж найближчих тижнів попит на вакцинацію другою дозою зросте удвічі, а попит на першу дозу не зменшиться.

Про рекорд госпіталізацій з covid

За добу 2 листопада в Україні зафіксували 23 393 випадки захворювання на коронавірусну хворобу і 720 летальних випадків від неї.

Шпиталізували з Covid-19 чи підозрою на нього 5935 осіб, одужали 11937.

Попередній рекорд був 26 жовтня - 5925 осіб госпіталізовані за даними МОЗ та 5966 - за даними РНБО. Ще один рекорд - 23 жовтня (5924 людини).

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

МЗС Польщі повідомило про виклик тимчасового повіреного у справах Білорусі після того як напередодні кордон незаконно перетнула група невідомих у формі і зі зброєю.

Верховна Рада звільнила очільників міністерств економіки, екології, оборони, реінтеграції та стратегічних галузей промисловості. Чотирьох нових міністрів Рада готується призначити в четвер.

Парламент отримав подання президента Володимира Зеленського на призначення звільненого нині віцепрем'єра Олексія Резнікова міністром оборони.

Служби безпеки України оголосила підозру в розкраданні коштів з рахунків "Благодійного фонду батальйону "Донбас" дружині екснардепа Семена Семенченка.

З 3 листопада на дорогах України запрацювали ще 18 комплексів автоматичної фото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху.

У лабораторії в Ґданську почали тестувати на мишах українську вакцину проти COVID-19, розроблену вченими у Львові.

Білоруський транспортний літак Ан-12 розбився неподалік Іркутська в Росії. За попередніми даними російських ЗМІ, загинуло всі 7 людей, які були на борту. 

Правоохоронці викрили 17-річного юнака, який створив імітовану веб-версію додатку "Дія", яка дозволяла оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19 або фальшиве посвідчення водія.

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, у грудні-січні контингент російських військ на кордоні з Україною може зрости.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вважає, що в Україні варто перейменувати населені пункти відповідно до вимог статті 41 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

На кліматичному саміті COP26 у Глазго більше 40 країн, серед який Україна, погодилися поступово відмовитися від використання викопного вугілля.

Україна – третя у світі та друга в Європі за смертністю від covid.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...