12 грудня 2019

Архів

Публікації

Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Ким є ті, на кого вказали слідчі, і що відбувається у справі одного з найгучніших вбивств країни.

Слідство оприлюднило свою версію вбивства Шеремета. Перша реакція соцмереж

Угода з Україною, зміна візової політики та більше тиску на Росію: що робитиме Британія після Brexit

Джон Віттінгдейл: "Санкції проти Росії у Британії також збережуться – ми вже ухвалили необхідне законодавство. І ми не обмежимося тими санкціями, які діють у ЄС".

Слуга Кременчука: як ціни на автогаз можуть злетіти через завод Коломойського

Контрольована Ігорем Коломойським "Укртатнафта" добивається зміни ставок акцизів на скраплений газ та бензин. Як це вплине на ринок нафтопродуктів та що означає для споживачів.

Нормандська стратегія Путіна: чому саміт у Парижі став нічиєю, а не перемогою

Підсумки "нормандського саміту" формально тягнуть на нічию. Але якщо подивитися на текст спільного рішення, то там – мінне поле у всьому.

"На рахунок три": як у Львові реальні лікарі нереальні травми лікували

В одному з кабінетів Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у Львові видно кров, але чути сміх. Тут – більше 20 "пацієнтів", які очікують своєї черги, аби потрапити на лікарняний стіл. Вони – актори, які гратимуть роль потерпілих.

Легалізація грального бізнесу: чому план Зеленського валиться

Одним з оголошених новою владою пріоритетів було виведення з "тіні" грального бізнесу. Новий законопроект президент доручив ухвалити до нового року, але виконати це завдання уже не вдасться. Які суперечки стали причиною зриву дедлайну і що буде далі.

Другий термін Авакова. Як міністр часів Порошенка став незамінним при Зеленському

Як главі МВС вдалося переконати президента Зеленського у своїй незамінності, та який вплив зараз має Арсен Аваков.
Колонки

Коли рано означає вчасно: про лікування раку з перших вуст

Щоб історія не закінчувалася: про мертві села і правила ведення війни

Економити не можна витрачати. Як помирити українців і тарифи

Про мешканців окупованих районів Донбасу: бачили очі, що купували...

Світла тінь "Чорного ворона"

Від баласту до кадастру: 10 кроків до перезавантаження земельної служби

Шість завдань для Східного партнерства: що вже зараз варто робити Україні

Новини
22:55
"Ніколи не кажи ніколи": Зеленський прокоментував "держзраду" Порошенка
Президент Володимир Зеленський ніколи не підписав би Мінські угоди, на які пішов п’ятий президент Петро Порошенко у 2015 році.
22:41
Зеленський відповів Путіну щодо різні на Донбасі
Президент України Володимир Зеленський вже чув аргумент російського президента Володимира Путіна , що, мовляв, коли Україна отримає контроль над кордоном з РФ, то на Донбасі відбудеться друга Сребрениця.
22:29
Економічні новини: облікова ставка, Енергоатом, Дельта Банк
Про облікову ставку. Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5% річних із 13 грудня 2019 року.
22:24
"Чекати 5 років не будемо": Зеленський розповів про "останній" план по ОРДЛО
Президент Володимир Зеленський оцінив імовірність наслідків переговорів з Росією, за якими Україна може звести стіну на Донбасі, щоб відгородити територію окуповану від підконтрольної державі.
22:01
Розслідування вбивства Шеремета: в Української правди є питання
Українська правда з обережністю ставиться до оприлюдненої поліцією інформації щодо розслідування вбивства свого колеги Павла Шеремета та звертається з проханням до всіх, кому відомі додаткові факти про згаданих у розслідуванні людей, повідомити їх редакції.
21:56
Зеленський: Якщо Путін поверне Крим, можу і сто разів руку потиснути
Президент Володимир Зеленський розповів, що потис руку президенту Росії Володимиру Путіну на Нормандській зустрічі в Парижі 9 грудня.
21:30
MH17: Росія не бачить причин видавати Цемаха Нідерландам
У російському МЗС заявили, що вимога прокуратури Нідерландів затримати підозрюваного в справі про катастрофу малайзійського Boeing над Україною Володимира Цемаха суперечить міжнародним нормам.
20:58
"Динамо" не зуміло перемогти "Лугано" і вилітає з Ліги Європи
Київське "Динамо" не зуміло пробитися до плей-офф Ліги Європи. У матчі 6 туру турніру динамівці зіграли унічию 1:1 зі швейцарським "Лугано".
20:51
Справа бронежилетів: начальника з контролю якості відпустили під домашній арешт
Апеляційний суд міста Києва змінив запобіжний захід фігуранту "справи бронежилетів", начальнику управління контролю якості ГУ розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Михайлу Каморянському з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.
20:33
Новини 12 грудня: справа Шеремета, закон про особливий статус
Поліція затримала підозрюваних у справі Шеремета, Рада продовжила на рік закон про особливий статус Донбасу — новини, які були актуальні 12 грудня.
20:19
Бійка в Раді: екснардепа "Свободи" відпустили на поруки
Затриманому після бійки у Верховній Раді екснардепу від "Свободи" Олексію Кайді повідомили про підозру у побитті народного депутата. Суд відпустив його на поруки народних депутатів.
19:57
Рада попередньо прийняла закон, що забороняє колекторам залякувати боржників
Верховна Рада прийняла за основу депутатський законопроект №2133 про захист прав боржників при здійсненні колекторської діяльності, який пропонує заборонити колекторам залякувати боржників, дезінформувати їх, погрожувати і надавати їм неправдиві дані щодо їхньої заборгованості.
19:20
Підозрювані у вбивстві Шеремета шукали нову "сакральну жертву" – слідство
За версією слідчих, одним із сценаріїв дестабілізації в країні підозрювані в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета розглядали викрадення дітей відомої волонтерки Марусі Звіробій з метою зробити з неї "сакральну жертву".
18:35
Слідчі не відповіли, чи фігурують у справі Шеремета спецслужби
Начальник Головного слідчого управління Національної поліції Максима Цуцкірідзе не відповів на запитання, чи фігурують у справі вбивства Павла Шеремета, співробітники українських, або закордонних спецслужб.
18:18
"Важко коментувати це шоу": адвокат підозрюваних у справі Шеремета дав оцінку діям поліції
Адвокат одного із затриманих у справі про вбивство Павла Шеремета Владислава Грищенка Віталій Ковальчук заявляє про порушення прав його підзахисних, але допустив, що на записі слідчих "ймовірно голос клієнта".
18:04
Вбивство Шеремета: слідство назвало версію, на якій зупинилося
Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Павла Шеремета – дестабілізацію соціально-політичної ситуації в країні.
18:00
У Єврокомісії підтвердили швидке виділення 500 млн євро допомоги Україні
Президенти України і Європейської комісії – Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляйен – обговорили актуальні питання порядку денного Україна-ЄС, а також кроки для виділення макрофінансової допомоги.
17:47
Іменем Шеремета назвали сквер в Києві
Київська міська рада підтримала рішення про надання імені вбитого у Києві журналіста Павла Шеремета одному із скверів у центрі міста
17:45
Гривня на міжбанку утримує позиції
12 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 23,54 – 23,57 гривні за долар.
17:34
Російський канал заявив, що взяв інтерв'ю у Зеленського
Російський телеканал "Росія 1" повідомив, що президент України Володимир Зеленський дав перше повноцінне інтерв'ю російським журналістам.
17:30
Зеленський не хоче "серіалу" зі справи Шеремета
Президент Володимир Зеленський сподівається, що слідство оперативно встановить замовників убивства журналіста Павла Шеремета.
17:30
Росія продовжує порушувати домовленості: 5 обстрілів на Донбасі
Впродовж 12 грудня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.
17:07
Версія слідства: авто Шеремета мінувала дитячий хірург, допомагав – АТОвець
За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто одого із керівників "Української правди" Павла Шеремета – волонтерка і дитячий хірург в "охматдиті" Юлія Кузьменко, а допомагав їй – АТОвець Андрій Антоненко.
17:02
Суд Панами підтвердив, що справу проти Порошенка закрили остаточно – адвокат
Суд Панами прибрав з рішення про закриття справи про відмивання доходів формулювання, яке давало підстави вважати справу щодо експрезидента Петра Порошенка призупиненою.
16:48
фотоСлідство у справі Шеремета підозрює 5 осіб
Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсесрту одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.
16:37
Рада ухвалила останній закон, необхідний для "промислового безвізу" з ЄС
Верховна Рада України ухвалила закон №2172 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду.
16:25
Із законопроєкту про неповернення Приватбанку зникла важлива правка — ЗМІ
У законопроєкт, який має на меті неповернення Приватбанку Коломойському, не потрапила узгоджена з МВФ норма, яка дозволяє притягнути до відповідальності власників інших системних банків, виведених з ринку.
15:55
Повне вимкнення аналогового телебачення знову перенесли
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила перенесення терміну вимкнення аналогового телебачення в Україні на 30 червня 2020 року.
15:54
Україна любить російський секс: Pornhub виклав аналітику за рік
Популярний сайт Pornhub зробив підсумки відвідувань за 2019 рік.
15:52
В НАН України кажуть, що у згорілому одеському коледжі втратили майна на 2 млн
Одеський Інститут морської біології НАН України, який розміщувався в згорілій будівлі коледжу економіки, втратив унікальні колекції і дослідницькі матеріали, які збирали останні 65 років.
15:48
У РФ горить крейсер: вже 12 постраждалих, ще 3-х шукають
У Росії до цих пір не змогли загасити пожежу на авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов", кількість постраждалих збільшилася до 12, а доля трьох осіб залишається невідомою.
15:10
Трудові мігранти переказали до України 9,7 мільярдів доларів – НБУ
За 10 місяців 2019 року перекази трудових мігрантів з-за кордону становили 9,7 мільярдів доларів, до кінця року у НБУ очікують близько 11,5 мільярдів доларів.
14:51
Зеленський написав "формулу майбутнього" для України
Президент України Володимир Зеленський називає мир, ефективні інституції, інвестиції, якісну інфраструктуру та народовладдя складовими "формули майбутнього" для України.
14:48
Курченко програв перший суд щодо оскарження 15-мільйонного штрафу
Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову олігарха-утікача Сергія Курченка проти Антимонопольного комітету про визнання недійсним рішення регулятора про штраф у 15 мільйонів гривень у справі про набуття контролю над ПАТ "Брокбізнесбанк".
14:31
Поліція затримала підозрюваних у справі Шеремета – Аваков
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.
14:24
"Батьківщину" спонсорують студенти і солдати, але пояснити, звідки мільйони, не можуть
Партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" перераховували мільйон гривень студенти, солдати, касири, безробітні та пенсіонери, дехто з яких навіть не здогадувався про свою благодійність.
14:20
Баканов прозвітував про свої 100 днів: Спіймали 9 російських агентів
Голова СБУ Іван Баканов, коментуючи 100 днів своєї роботи на посаді, заявив, що за цей час було затримано 9 співробітників російських спецслужб.  
14:10
Українці змагатимуться на Дефлімпійських іграх
34 спортсмени – 15 жінок та 19 чоловіків з України їдуть до Італії, щоб вибороти перемогу на Дефлімпійських іграх.
14:10
Рада офіційно запустила підготовку до ПА НАТО в Києві
Верховна Рада 12 грудня схвалила проєкт постанови про внесення змін до постанови "Про проведення у 2020 році весняної сесії Парламентської асамблеї Організації Північноатлантичного договору".
13:32
Нацбанк знизив облікову ставку
Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5 % річних із 13 грудня 2019 року.
13:28
Гончарук заявив про можливість створення зони вільної торгівлі в рамках ГУАМ
Метою економічної співпраці в рамках ГУАМ є практична реалізація зони вільної торгівлі для держав-членів.
12:58
Фонд держмайна оприлюднив повний список об'єктів малої приватизації
Фонд державного майна вперше опублікував повний перелік усіх об'єктів, які підлягають малій приватизації.
12:50
Гризлов: Заяви про перегляд "Мінська" лише шкодять Україні
Змін у Мінських угодах, заяви про підготовку яких пролунали з Києва, не буде, стверджує представник Росії в Контактній групі з урегулюванню ситуації на сході України Борис Гризлов.
12:35
відеоЗламали двері і вибили вікна: на сесію Львівської міськради увірвалася група чоловіків
Невідомі особи зірвали засідання Львівської міської ради, вибивши вхідні двері та пошкодивши інше майно.
12:30
фото"Ми йдемо, с*ко" – Рожкова з НБУ поскаржилася на погрози
Перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що почала отримувати СМС з погрозами, які сприймає як реальні і пов’язані з її роботою.
12:29
Список Гандзюк: Рада "перезапустила" ТСК, бо попередню проігнорували
Верховна Рада проголосувала за створення Тимчасової слідчої комісії з контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.
12:14
Суд арештував активи власника Дельта Банку Лагуна на 690 мільйонів
Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізосіб наклав арешт на активи, що належать власнику "Дельта Банку" Миколі Лагуну.
12:11
Київського вчителя звинувачують у булінгу – поліція
Київські поліцейські виявили факт булінгу у школі з боку вчителя.
12:00
Російські пропагандисти прилетіли в Київ і похизувались репортажем з Майдану
Знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ "Звєзда" прилетіла до Києва і похизувалася репортажем з Майдану Незалежності.
11:57
фото, відеоБійка в Раді: екснардепа від "Свободи" вночі вивезли у відділок поліції
Після бійки у Верховній Раді правоохоронці затримали народного депутата України 7 скликання Олексія Кайду і відвезли до Печерського відділку поліції.
11:44
фотоПерехожий затримав чоловіка, який кріпив підозрілий предмет на авто у Києві
У Києві перехожий затримав зловмисника, який намагався прикріпити до автомобіля підозрілий предмет.
11:36
Українські порти рекордно наростили обсяги перевалки вантажів
Перевалка вантажів у морських портах України вперше за останні 10 років сягнула позначки у 150 мільйонів тонн - такий обсяг був до світової фінансової кризи у 2008 році.
11:28
фотоПід Офісом президента облаштовують ковзанку
Генеральний директор Національного комплексу "Експоцентр України" Євген Мушкін заявив, що ковзанка будується для популяризації проєкту "Зимова країна на ВДНГ". Катання на ковзанці буде безкоштовним, однак оренди ковзанів поруч не передбачено.
11:11
відеоУдар Світоліної претендує на звання найкращого за рік
Різаний удар української тенісистки Еліни Світоліної в матчі проти Сімони Халеп на Підсумковому турнірі WTA потрапив до голосування року.
10:49
У РФ загорівся авіаносний крейсер: 6 постраждалих – росЗМІ
На російському авіаносному крейсері "Адмірал Кузнєцов", що знаходиться на ремонті в Мурманську, сталася пожежа: постраждали щонайменше шість людей.
10:43
В "Енергоатомі" провели обшуки
Слідчі СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури 11 грудня провели ряд обшуків у держпідприємстві "Енергоатом" для перевірки факту закупівлі обладнання для АЕС за завищеними цінами.
10:31
Синоптик дала прогноз на п'ятницю 13-е
Найближчої доби в Україні буде прохолодно, туманно, переважно без опадів.
10:29
Курс валют на 12 грудня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
12 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 23,54 – 23,57 гривні за долар.
10:24
фото Рада продовжила на рік закон про особливий статуc Донбасу
Верховна Рада продовжила на 1 рік дію закону про особливий статуc Донбасу.
10:23
Порошенко у Раді натякнув, що він не лох
П’ятий президент Петро Порошенко з трибуни Верховної Ради, коментуючи законопроєкт про особливий статус Донбасу, заявив, що йому "54 роки і він не…".
10:21
Білоруський олігарх став постачальником російського вугілля в Україну — росЗМІ
NT Marine, близька до білоруського бізнесмена Миколи Воробья, отримала квоти на поставку понад 600 тисяч тонн російського вугілля в Україну (трохи менше 50% всіх поставок) в грудні 2019 года.
10:19
Росія висилає двох німецьких дипломатів
МЗС РФ вирішило вислати двох співробітників посольства Німеччини у відповідь на висилку Берліном двох російських дипломатів.
10:13
фотоОбстріл авто поліції: на Київщині ввели спецоперацію "Сирена"
На Київщині ввели спеціальну поліцейську операцію "Сирена" для розшуку озброєного зловмисника, який обстріляв машину правоохоронців.  
10:12
У Конгресі США затвердили $300 млн оборонної допомоги Україні
Палата представників американського конгресу затвердила закон про оборонний бюджет, додавши до нього положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".
09:59
Рада взялася за продовження "особливого статусу" Донбасу
Верховна Рада розглядає проект закону про внесення зміни до статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" зі зміною дати дії на 2020 рік.
09:45
відеоРосійський канал не буде повертати "Слугу народу" в ефір
Російський телеканал "ТНТ" не збирається повертати в телеефір серіал "Слуга народу", в якому зіграв президент України Володимир Зеленський.
09:26
У Румунії прикордонники вилучили паспорт і утримували голову Меджлісу
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що після прильоту в Бухарест, при проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у нього паспорт і 3,5 години без пояснення причин утримували в трансферній зоні аеропорту.
09:21
У Британії почалися дострокові вибори, що вирішать долю Brexit
Виборці Великої Британії у четвер, 12 грудня, вирішують на парламентських виборах, хто повинен врегулювати питання Brexit. Ці вибори розцінюють як одні із найважливіших після закінчення Другої світової війни.
09:02
Пожежа в Одесі: з-під завалів дістали усіх 16 загиблих. СПИСОК
Поліція Одеської області заявляє, що станом на ранок 12 грудня з-під завалів згорілої будівлі коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу дістали тіла останніх людей, які вважалися зниклими.
08:49
В Авакова на всіх є компромат – колишній правоохоронець
Соратники колишнього президента Петра Порошенка в неофіційних розмовах кажуть, що у міністра внутрішніх справ Арсена Авакова "є папочка на кожного".
08:19
Гривня знову рекордно зміцнилась
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 9 копійок, встановивши його на 12 грудня на рівні 23,60 за долар.
07:57
Київ висловив Белграду невдоволення візитом окупантів Криму
Міністерство закордонних справ України глибоко стурбоване нещодавнім візитом представників окупаційної адміністрації Криму до Белграда та їхньою участю в офіційних заходах.
07:48
Комітет Сенату США затвердив проєкт санкцій проти Туреччини
Комітет Сенату США 11 грудня підтримав законопроєкт щодо запровадження санкцій проти Туреччини після її наступу в Сирії та придбання російської ракетної системи С-400.
07:28
Під завалами в Одесі вночі знайшли ще три тіла – вже 16 жертв пожежі
Тіла чотирьох людей знайшли у середу, 11 грудня: 1 тіло – о 18:25, друге тіло – о 22:30, тіла ще двох жертв – о 23:37, останні три тіла не ідентифіковані.
07:00
Головні новини середи і ночі: закон про Приват, "Слуга народу" в Росії
Кабмін подав у парламент закон про неповернення Приватбанку Коломойському, Гончарук пояснив, чому гривня зміцнюється, а ціни не падають — новини, які були актуальні 11 грудня.
06:12
ООС: 10 обстрілів, двох військовослужбовців поранено
11 грудня збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню.
04:16
Резніков пояснив причину редагування комюніке Нормандського саміту
Представник України у Тристоронній контактній групі по врегулюванню конфлікту на Донбасі Олексій Резніков пояснив чому Офіс президента виправив комюніке Нормандського саміту.
03:40
В Росії вночі розбився військовий вертоліт Мі-28
В Росії вночі розбився військовий вертоліт Мі-28Під час планового навчально-тренувального польоту розбився вертоліт Мі-28.
02:48
У Конгресі США затвердили санкції проти Північного потоку-2: деталі рішення
Палата Представників американського конгресу затвердила закон про оборонний бюджет, додавши до нього положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".
02:44
SpaceX назвала дату старту першої пілотованої місії на кораблі Crew Dragon
Компанія SpaceX заявила про те, що перший пілотований політ космічного корабля Crew Dragon до Міжнародної космічної станції може відбутися вже в лютому 2020 року.
02:01
Ґрета Тунберґ прокоментувала звання "Людина року"
Активістка Ґрета Тунберґ заявила, що не могла уявити, що подібне може статися.
01:25
Помпео заявив, що Лавров збрехав про теми переговорів із Трампом
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров збрехав, коли заявив, що не обговорював з президентом США тему втручання в американські вибори.
00:50
У США перенесли розгляд санкцій проти Росії
Члени комітету із закордонних справ Сенату Конгресу США в середу вирішили перенести розгляд пакету додаткових санкцій проти Росії.
00:09
Міністр юстиції Малюська: "Надовго мене не вистачить"
Міністр юстиції Денис Малюська розповів, що його не влаштовує зарплата і він не виключає перехід на іншу роботу.
23:17
У Києві оголосили "жовтий" рівень небезпеки
У четвер, 12 грудня в Києві очікуються сильний туман, видимість менше 500 метрів, що відповідає першому ("жовтому") рівню небезпеки.