18 травня 2017

Архів

Публікації

"Депутати во Христі", або Церква під Верховною Радою

Зібрані за першим покликом кілька тисяч учасників молебню-мітингу показали, що мобілізаційний потенціал найбільшої у країні церкви – колосальний. І якщо вона почне через вулицю вирішувати свої політичні проблеми, то всі решта акцій здадуться квіточками.

Дитячий безвіз та закордонний паспорт: деталі та підводні камені сімейних поїздок до ЄС

Як оформити "правильний" закордонний паспорт для дитини? Чому є ті, кому відмовилися видавати "біометрику"? Які документи потрібні дитині для оформлення паспорта та для перетину кордону? Що потрібно для навчання в ЄС?

Не допустити банкрутства ОПЗ

Стокгольмський арбітраж зобов'язав державне підприємство виплатити компанії Фірташа майже 7 млрд грн боргу і пені. У підприємства таких грошей нема і йому загрожує банкрутство, але влада має намір врятувати власність держави. (рос.)

"Всі там будемо". Що передбачає пенсійна реформа від Гройсмана

Яким буде пенсійний вік, стаж і наскільки зростуть пенсії. ЕП розшифровує, що передбачає пенсійна реформа, яку напередодні ухвалив уряд.

Я використовую 1С. Що мені тепер робити?

Чому в Україні заборонили 1С? На чиї рахунки я буду переводити оплату? Чи ризикує моя компанія зв’язатися з правоохоронними органами, якщо вона використовує 1С? Які продукти можна використовувати замість 1С?

Хрестовий похід. Як, всупереч повальній критиці, Уляна Супрун проводить реформу медицини

Наступні півтора місяці стануть вирішальними для української медицини. Якщо в.о. міністра Уляні Супрун вдасться протиснути законопроекти про реформу охорони здоров'я через парламент, Україна побачить зміни в охороні здоров'я вже в цьому році. (рос.)
Колонки

"Найкраща країна для геїв". Як я сама подорожувала по Ірану

Тисячу! Різке збільшення зарплати — єдиний шлях детінізації економіки?

Комунальні граблі. Чому українська реформа ЖКГ суперечить досвіду ЄС

Новини
23:50
відеоГройсман: Пропоную розглянути питання довіри до уряду наступного тижня
Прем'єр Володимир Гройсман запропонував депутатам Верховної Ради розглянути наступного пленарного тижня питання про довіру чи недовіру до його уряду.
23:08
Держдеп відмежувався від критики щодо заборони російських сайтів
Державний департамент США наполягає, що не робив офіційних заяв щодо рішення України запровадити санкції проти російських IT-компаній.
22:47
СЦКК: Бойовики обстріляли житлові сектори Бердянського та Широкиного
Проросійські бойовики ввечері 18 травня обстріляли житловий сектор на східній околиці населеного пункту Бердянське, застосувавши заборонену Мінськими домовленостями зброю великого калібру.
22:18
OVERTIME: Головні події дня в економіці
Головні економічні новини за 18 травня.
21:56
Справа Шеремета: СБУ заявляє, що зниклі записи з камер віддали слідчому
У Службі безпеки України заявляють, що не отримували доручення здійснювати досудове розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, однак деякі доручення слідчих співробітники СБУ виконували.
21:21
"АрселорМіттал" змусили підвищити зарплати працівників
Генеральний директор ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" Парамжіт Калон оголосив про підвищення заробітної плати працівників підприємства до 70% з 1 травня 2017 року.
20:53
Шаріна: Вилучені в українській бібліотеці матеріали, були підкинуті
Колишній директор Бібліотеки української літератури в Москві Наталія Шаріна заявила, що вилучені в установі матеріали, які стали підставою для порушення стосовно неї справи про екстремізм, були підкинуті.
20:40
Для анексії Криму Росія використала соцмережі — американський аналітик
Крим став випробувальним майданчиком для російських інформаційних операцій, що продемонструвало світові потужність військового використання соціальних медіа.
20:13
Україна очікує позитивного завершення місії МВФ - Нацбанк
Українська влада досягне консенсусу з місією Міжнародного валютного фонду, яка працює в Києві, і наша країна отримає п'ятий транш кредиту Фонду в рамках програми.
19:52
Рада звільнила поліцію від розшуку тих, хто ухиляється від армії
Верховна Рада внесла зміни до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (№2925) в частині обов'язків органів виконавчої влади, керівництва підприємств і організацій, а також співробітників Національної поліції України.
19:34
На Таймс-Сквер автомобіль врізався в перехожих, багато поранених
Автомобіль на шаленій швидкості врізався в перехожих на Таймс-Сквер у Нью-Йорку, щонайменше 13 людей поранені.
19:26
Охоронця Яроша арештували на 60 днів
Охоронцеві народного депутата Дмитра Яроша, який підозрюється у вогнепальному пораненні таксиста, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права звільнення під заставу.
19:05
Оптові ціни на дизпаливо оновили річні мінімуми
У четвер залізничні партії дизпалива подешевшали ще на 100 гривень за тонну, при цьому пропозиція ресурсу продовжує розширюватися.
18:57
Нові санкції ввели для політичної цензури – ІнАУ
Інтернет Асоціація України заявляє про впровадження Інтернет-цензури в Україні з метою створення політичної цензури.
18:56
"Київстар", lifecell і Vodafone більше не будуть постити в "Вконтакте"
Мобільні оператори "Київстар", lifecell і "Vodafone-Україна" закривають свої сторінки в мережі "ВКонтакте", яка заборонена в Україні.
18:42
День в АТО: 11 обстрілів, 1 поранений
Інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України зменшилася — від початку доби бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців.
18:23
Суд щодо "боргу Януковича": Україна подасть апеляцію 10 червня
Міністр фінансів Олександр Данилюк заявляє, що Україна 10 червня подасть апеляцію щодо судової суперечки з Росією за євробондами на суму 3 млрд доларів.
18:05
Держсекретар Мінстеця: Інтернет-санкції не обмежують свободу слова
Застосування санкцій проти російських соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники" не має жодного відношення до утисків свободи слова.
17:31
Власники облігацій Приватбанку звернулися до суду
Ряд власників єврооблігацій Приватбанку ініціювали судовий розгляд в Лондонському міжнародному арбітражному суді (LCIA) з наміром оскаржити примусову конвертацію своїх облігацій в капітал після націоналізації фінустанови.
17:24
Кабмін поновив на посаді і звільнив Старенького
Кабінет міністрів відновив і звільнив з посади голови Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького.
17:18
Нардепи не змогли дати старт земельній реформі
Верховна Рада не підтримала проект постанови про формування покрокової дорожньої карти проведення земельної реформи в Україні.
17:12
Рада проігнорувала закони про безкоштовне лікування учасників АТО
18 травня Верховна Рада не включила до порядку денного проекти законів №6328, №6328-1 про додаткові державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів особам, які беруть участь в АТО.
17:07
Луценко назвав дату свого звіту в Раді
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про намір виступити у Верховній Раді в середу, 24 травня, з доповіддю про рік роботи на цій посаді.
17:01
Трамп назвав призначення спецрадника "полюванням на відьом"
Президент США Дональд Трамп назвав призначення спецрадника у розслідуванні втручання Росії у президентські вибори у США найбільшим полюванням на відьом в історії США.
16:52
Під нову розв’язку на Шулявці знесуть "Більшовик"
Містобудівна рада Києва підтримала варіант реконструкції дорожньої розв'язки біля станції метро "Шулявська", що передбачає будівництво дорожньої петлі й знесення приміщень заводу "Більшовик".
16:41
Порошенко присвоїв закатованому Решату Аметову звання Героя України
Президент Петро Порошенко підписав указ про присвоєння Решату Аметову звання Героя України.
16:27
Українська прокуратура оформила підозру Сталіну і Берії
Прокуратура Криму підписала повідомлення про підозру Йосипу Сталіну і Лаврентію Берії в насильницькому переселенні в 1944 році кримськотатарського народу та представників інших національних груп з території Кримської АРСР.
16:11
ФотоВ окупованому Криму штрафують водіїв за кримськотатарські прапори
Водіям п'яти автомобілів, затриманих в Бахчисараї з кримськотатарськими прапорами, загрожують штрафи по 10 000 рублів. Фото
16:09
ВАСУ відмовився зупинити дію указу Порошенка щодо Артеменка
Вищий адміністративний суд відмовився призупинити дію указу президента Петра Порошенка про припинення українського громадянства і рішення Верховної Ради про дострокове припинення повноважень депутата Андрія Артеменка.
16:04
відеоГаврилюк накинувся на блогера в кулуарах Ради
Нардеп Михайло Гаврилюк в кулуарах Верховної Ради після словесної перепалки накинувся на блогера Василя Крутчака.
15:48
ФотоУ Львові закидали сміттям магазин Roshen
Невідомі закидали мішками зі сміттям вхід до крамниці Roshen на вул. Володимира Великого, 26 у Львові. Фото
15:47
"Київстар" і Vodafone вже заблокували російські соцмережі
Провідні українські оператори мобільного зв'язку "Київстар" і "Vodafone-Україна" заблокували доступ користувачів до всіх російських сайтів, що потрапили в список санкцій.
15:45
Літак загруз у бетоні в Запоріжжі. МАУ поки політає через Дніпро
Літак рейсу PS085 під час рулювання після посадки виїхав на ділянку аеродрому з незастиглим бетонним покриттям і отримав серйозні ушкодження фюзеляжу й усіх стійок шасі.
15:36
За бійку з охороною Київради затримали 5 активістів
Поліція затримала 5 активістів, які стали призвідниками бійки з охороною в кулуарах Київради 18 травня.
15:24
Силовики зможуть затримати Януковича після вироку суду – ГПУ
Генеральна прокуратура заявляє, що українські правоохоронці здатні затримати і доставити в Україну колишнього президента Віктора Януковича після обвинувального вироку суду.
15:21
До кримських татар повернулись жахи 1944 року – МінТОТ
Зараз кримські татари переживають чи не найстрашніші часи з 1944 року, коли їх депортували з Криму на схід СРСР.
14:53
Порошенко, Макрон і Меркель зустрінуться найближчим часом - МЗС
Зустріч президента України Петра Порошенка, президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Ангели Меркель заплановано провести найближчим часом.
14:44
Справа Шеремета: СБУ розповіла про Устименка і не пояснила видалені відео
У СБУ не дають відповіді на питання, з якою саме метою співробітники спецслужби видалили записи деяких відеокамер по вулиці Івана Франка у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.
14:36
Кабмін ввів ліцензії на постачання антрациту
18 травня Кабінет Міністрів України ввів ліцензування експорту вугілля антрацитових марок.
14:34
Reuters: Штаб Трампа мав 18 контактів з РФ, спілкувалися і з Медведчуком
Майкл Флінн та інші радники штабу чинного президента США Дональда Трампа за останні 7 місяців виборчої кампанії мали щонайменше 18 контактів з російськими чиновниками та наближеними до Кремля особами.
14:31
ГПУ хоче, щоб суд конфіскував все арештоване майно Януковича
Генеральна прокуратура має намір просити Оболонський районний суд Києва конфіскувати все арештоване майно колишнього президента Віктора Януковича у справі про державну зраду.
14:31
Блокування Mail.ru і Яндекса може нашкодити авіапасажирам – ЗМІ
Блокування російських поштових сервісів mail.ru, yandex.ru і yandex.ua може привести до виникнення проблем у тисяч українських авіапасажирів.
14:15
ФотоЗатримали ще одного підозрюваного у сутичках в Дніпрі
Слідчі затримали ще одного підозрюваного у вчиненні заворушень 9 травня в Дніпрі, якого раніше було оголошено у розшук. Фото
14:11
Рада скасувала закон Савченко
Верховна Рада скасувала так званий "закон Савченко", який передбачає зарахування одного дня попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.
14:02
Кононенко, Іванчук і ще 115 депутатів провалили санкції Януковичу
Запровадження санкцій проти Віктора Януковича та його оточення 18 травня у Верховній Раді не підтримали 117 депутатів, включно з Ігорем Кононенком, Андрієм Іванчуком та Ігорем Котвіцьким.
13:59
"Яндекс" заявляє, що рахунки компанії заблоковані
Компанія "Яндекс" проінформувала своїх партнерів в Україні про те, що її рахунки заблоковані.
13:56
Найбагатші люди світу втратили 35 мільярдів доларів через Трампа
Найбагатші люди світу втратили 35 мільярдів доларів, коли світові фондові ринки потрясла політична нестабільність в США.
13:51
До суду у справі Януковича викличуть Яценюка
Державне обвинувачення у справі екс-президента Віктора Януковича планує викликати на судове засідання колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.
13:48
Прокурор звинуватив адвокатів Януковича в маніпуляціях
Представник державного обвинувачення у справі екс-президента Віктора Януковича Руслан Кравченко звинувачує захист Януковича у маніпуляціях.
13:45
Видача біометричних паспортів б'є рекорди
Державна міграційна служба України запевняє, що ситуація з видачею біометричних паспортів для виїзду за кордон в цілому контрольована.
13:44
12 червня відправиться новий поїзд до Польщі – Балчун
12 червня відправиться в перший рейс поїзд з Ковеля до польського міста Холм.
13:40
КартаЩоб скористатись безвізом, потрібно буде від 3 до майже 100 євро на день
В Україні запустили сайт карти Європи з інформацією про вимоги окремих країн до мінімальної суми коштів, які потрібно мати з собою під час перетину кордону, а також документів для підтвердження забезпеченості.
13:19
У ДТП в Туреччині постраждали 16 українських туристів – посольство
У ДТП в турецькій провінції Мугла постраждали 16 українських туристів, а також гід і водій.
13:19
ФотоВ Івано-Франківску затримали на хабарі чиновника у вишиванці
Вдягнений у вишиванку посадовець облуправління Держпраці погорів на хабарі в Івано-Франківську. Фото
13:13
У Криму затримують кримськотатарських активістів
На центральній площі анексованого Сімферополя силовики затримали кримськотатарських активістів.
12:47
Суд переніс засідання у справі Януковича
Оболонський райсуд Києва оголосив перерву в підготовчому судовому засіданні у справі екс-президента Віктора Януковича до 10 години 29 травня.
12:45
Зубко каже, що населення справно платить за компослуги
Віце-прем'єр міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко відзначає високу дисциплінованість населення Україні у сплаті за ЖКП.
12:29
Адвокати Арбузова: Інтерпол більше не шукає Арбузова, є нові звинувачення
Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-главу Нацбанку Сергія Арбузова, Генпрокуратура висунула йому нові звинувачення, заявляє адвокат Арбузова Сергій Ковальов.
12:25
Порошенко: Ми сповнені рішучості повернути окупований Крим
Президент Петро Порошенко запевняє, що українська влада всіма силами намагається визволити Крим із російської окупації.
12:20
Прокуратура просить судити Януковича без допиту
"Рішення про суд присяжних може прийняти лише обвинувачений", – заявив Кравченко.
12:19
За злочини проти людяності Кабмін пропонує ввести "довічне"
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді доповнити кримінальний і кримінальний процесуальний кодекс, встановивши кримінальну відповідальність за злочини проти людяності.
12:01
Рада не розгляне закони про релігійні організації в четвер – Гончаренко
"Ми повинні не просто тричі, а триста тричі подумати... Вважаю, що сьогодні ми не повинні це розглядати і ми це розглядати не будемо", – сказав він.
11:53
У Київраді побилися активісти й охорона
60 активістів є представниками жителів будинку на вулиці Мілютенка, який перебуває у незадовільному санітарному стані. Люди наголошують, що питання відселення мешканців не вирішують, що загрожує їх життю й здоров'ю.
11:50
У 2016 році поліції дозволили стежити за 21 тис. українців
У 2016 році суди дозволили органам Національної поліції проводити негласні слідчі дії стосовно 21 177 громадян.
11:48
Кримчани активно цікавляться біометричними паспортами
Після рішення про прийняття безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу кримчани стали активніше звертатися за консультацією щодо питання отримання біометричного паспорта.
11:45
Рада не змогла схвалити санкції проти Януковича та його оточення
Верховна Рада не проголосувала за проект постанови, яким пропонувалося РНБО ввести санкції проти Віктора Януковича та його оточення.
11:39
Порошенко увійшов до п'ятірки найбагатших чиновників
Президент України посів 4-те місце у рейтингу декларацій чиновників за статками.
11:33
фотоПам'ятник Хмельницькому в Чернігові розвернуть спиною до Москви
Саме такою була ідея автора цього пам'ятника Андрія Карнабеда, але при будівництві об'єкту тодішнє партійне керівництво змусило будівельників розвернути скульптуру в протилежний бік, обличчям до тодішнього обкому партії. Фото.
11:21
Суд вирішив, що непотрібно звертатися до Росії для відео з Януковичем
Оболонський райсуд Києва відмовився звертатися про міжнародну правову допомогу до мін'юсту Росії та Ростовського обласного суду щодо офіційного відеовключення Віктора Януковича.
11:17
Гройсман закликав вшанувати хвилиною мовчання жертв кримської депортації
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликає українців вшанувати хвилиною мовчання пам'ять про загиблих кримських татар під час депортації 1944 року.
11:09
Бойовик кинув предмет, ймовірно димову гранату, в патруль ОБСЄ
Неподалік підконтрольного бойовикам Докучаєвська поблизу патруля СММ кинули димоутворювальний пристрій.
10:31
фотоПід Радою мітингують прихильники УПЦ МП
УПЦ МП проводить молебень на знак протесту проти законопроектів №4511 та №4128. Фото.
10:29
Суд: Втручання у систему при розподілі суддів у справі Януковича не було
Втручання в автоматизовану систему розподілу суддів у справі Віктора Януковича не було виявлено.
10:25
Чубаров: Путін продовжує в Криму репресії Сталіна
Голова Меджлісу кримських татар, народний депутат Рефат Чубаров назвав дії президента РФ Володимира Путіна в Криму продовженням репресій радянського диктатора Йосипа Сталіна.
10:14
У суді не знають, чи почують Януковича
Оболонський районний суд не надсилав запиту до Ростовського обласного суду щодо забезпечення відеоконференції, оскільки не було клопотання від сторони захисту чи обвинувачення.
10:11
Мінфін просить позбавити президента та прем'єра впливу на держбанки
Міністерство фінансів пропонує змінити систему обрання наглядових рад державних банків та наділити їх функціями незалежності від впливу основного акціонера.
10:06
Бойовики обстріляли КПВВ "Мар`їнка"
У середу ввечері на Донеччині бойовики обстрілювали позиції контрольного посту "Мар`їнка", де прикордонники несуть службу разом з військовослужбовцями ЗСУ.
10:00
Тренера Фонсеку в Ахметова можуть переманити – ЗМІ
За інформацією французьких ЗМІ, наставника "гірників" хоче в себе бачити ПСЖ.
09:53
Мін'юст домовився з ЄБРР про команду підтримки реформ
"У ході діалогу домовилися про створення та запуск команди підтримки реформ. Найближчим часом Мін'юст підготує свої пропозиції щодо бачення роботи цієї структури", – написав Петренко.
09:33
НБУ зміцнює гривню
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 18 травня на 2 копійки та встановив його на рівні 26,41 за долар.
09:05
Бойовик ОРДО пострілами автомата пришвидшив від’їзд патруля СММ - ОБСЄ
На КПВВ поблизу Верхньошироківського спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ почули постріли з автомата, які розцінили як спробу бойовика ОРДО пришвидшити від’їзд місії з цього району.
08:54
У Держдепі закликали Україну поважати свободу слова
Державний департамент США виступив з критикою рішення Києва щодо санкцій проти низки російських сайтів в Україні.
08:45
Турчинов: Відповідь на агресію РФ – консолідована позиція цивілізованих країн
Відповіддю на агресивну зовнішню політику Росії на окупованому півострові може бути лише консолідація всіх цивілізованих країн.
08:31
США вирішили не забороняти ноутбуки на рейсах з Європи
Представники ЄС і США на зустрічі, яка пройшла у Брюсселі в середу, вирішили не забороняти гаджети, більші за розмірами за смартфон, у ручній поклажі на рейсах з Європи до США.
08:00
Хроніка 18 травня. Тітушко стає національним "героєм", Пінчук позивається до Коломойського
Вадим Тітушко збагатив українську лексику новим терміном, тарифна війна Тимошенко, Яценюк за особливі заслуги отримав кулемет...
07:41
Доба в АТО: 52 обстріли, 5 українських військових поранені
Бойовики за минулу добу 52 рази відкривали вогонь по позиціях українських сил уздовж всієї лінії розмежування, в результаті чого п'ятеро військових ЗСУ отримали поранення.
06:55
У колумбійському порту сталися вибухи, є загиблі
Щонайменше шестеро людей загинули і ще понад 20 постраждали в результаті декількох вибухів в порту колумбійського міста Картахена.
06:20
ЗМІ: Розслідування на чолі з Мюллером зосередиться на Флінні та Манафорті
Колишній директор ФБР Роберт Мюллер, який був призначений спеціальним радником в розслідуванні про втручання Росії у вибори в США, спочатку зосередиться на екс-радникові Дональда Трампа з нацбезпеки Майклі Флінні і колишньому керівникові його виборчого штабу Полі Манафорті.
05:35
Деканоїдзе про справу Шеремета: Я не знала про факти, виявлені журналістами
Екс-глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе заявила, що не знала про ті факти, які повідомили журналісти в фільмі-розслідуванні "Вбивство Павла" про вбивство журналіста Павла Шеремета.
04:41
Польські винищувачі перехопили російський літак
Польські винищувачі F-16 «Яструб», які перебували на базі в Шауляй в Литві, перехопили російський розвідувальний літак Іл-20М.
03:53
ЗСУ продовжать участь в місії НАТО в Афганістані
Збройні Сили України і надалі братимуть участь у місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка" в існуючому форматі.
03:08
Перелома залишився на волі під особисту поруку
Апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід для першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Переломи, який був відпущений під особисту поруку деяких народних депутатів.
02:27
Російські СУ-24 пролетіли біля голландського фрегата
Два російські винищувачі СУ-24 16 травня тричі пролетіли біля голландського фрегата Evertsen, що йде в Балтійському морі.
01:45
У США призначили радника з розслідування втручання РФ у вибори
Міністерство юстиції США призначило колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спеціальним радником з розслідування можливого втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.
01:04
У Білому домі назвали кандидатів на пост голови ФБР
Президент США Дональд Трамп має намір провести зустрічі з чотирма кандидатами на пост голови Федерального бюро розслідувань США.
00:33
У Харкові напали на акцію ЛГБТ-спільноти, є постраждалі
17 травня в Харкові невідомі напали на учасників акції ЛГБТ-спільноти.
00:12
Кубок України. Шахтар у фіналі обіграв Динамо
Паулу Фонсека у свій перший же сезон в Шахтарі оформив золотий дубль. Після дострокового виграшу чемпіонату України гірники у фіналі Кубка України здолали київське Динамо з рахунком 1:0.
Реклама: