16 січня 2018

Архів

Публікації

Нові вимоги щодо Антикорупційного суду: що додав Світовий банк у конфлікт Києва та МВФ

Події навколо Антикорупційного суду на цьому тижні розгортаються з великою швидкістю. Розглянемо ще один лист, надісланий до Києва з центрального офісу Світового банку. В ньому чималий перелік претензій до президентського законопроекту.

"Що, немає машини?". Як українців статусно утискають на роботі, в школі та житті

На жаль дискримінація за майновим станом – досить поширене явище в Україні. І жертвами такої дискримінації можуть стати як діти, так і дорослі.

90% процесорів виявилися небезпечними. Що робити власникам гаджетів?

Уразливості Meltdown і Spectre в процесорах майже всіх комп'ютерів і смартфонів дозволяють зловмисникам вкрасти будь-які дані жертви. (рос.)

Перевірки авто по-новому: чи запрацює в Україні європейська система техогляду

Відповідно до Угоди про асоціацію, Україна найближчим часом має провести реформу сфери технічного огляду. Але це має бути абсолютно інша система, ніж та, що була скасована у 2011 році.

"Милиці для родини". Чому центри підтримки сім’ї треба створити по всій Україні

Існує безліч причин, які здатні підкосити будь-яку родину. В такий час сім’я залишається наодинці зі своїми проблемами. За стратегією деінституціоналізації, по всій Україні з часом повинні створити центри підтримки родини, яка потрапила в скрутне становище.

Залізне місто. Хто і навіщо змінює Покровськ

"Майбутнє Донбасу" – це серія репортажів, що розповідає про міста на сході України в післявоєнний період. Про те, як там міняються люди, влада, відносини між активістським середовищем і жителями, і про те, хто і що може змінити міста Донбасу. (рос.)
Колонки

Як цифрова економіка змінить Україну

#justбізнес. Як поводитися з персоналом: 32 поради

Якою є ситуація з кором в Україні, та як уберегтися від цієї недуги?

У вас у компанії крадуть? Так, не обманюйте себе

Хто такі "міленіали", і як навчати таких студентів

Новини
22:13
Екс-радника Януковича Манафорта залишили під домашнім арештом
Федеральний суддя залишила екс-радника Януковича та колишнього керівника передвиборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта під домашнім арештом.
22:05
Спецпрокурор США викликав екс-стратега Трампа свідчити перед присяжними
Колишній головний стратег Білого дому Стів Беннон був викликаний спецпрокурором США Робертом Мюллером для надання свідчень перед присяжними в рамках федерального розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року.
21:50
Суд продовжив міру запобіжного заходу патрульному Олійнику
Голосіївський районний суд Києва продовжив на 2 місяці запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання співробітнику столичного управління патрульної поліції Сергію Олійнику.
21:30
Україна працюватиме над якнайшвидшим поверненням заручників - Порошенко
Президент України Петро Порошенко заявив, що у 2018 році Україна працюватиме над якнайшвидшим поверненням українських заручників ОРДЛО та політв’язнів з в’язниць РФ.
21:17
Overtime: головні економічні події дня
Про Коломойського, Боголюбова, гривню і торти.
21:03
Порошенко назвав Антикорупційний суд серед пріоритетів 2018 року
Президент України Петро Порошенко розповів про пріоритети нового 2018 року, серед них - приватизація, дерегуляція, удосконалення законодавства про національну безпеку та створення Антикорупційного суду.
20:57
МЗС після вироку Балуху просить міжнародних партнерів збільшити тиск на Кремль
МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль, щоб Росія припинила злочинні утиски та переслідування громадян України в Криму і звільнила окуповані території України.
20:36
Порошенко зустрів Новий рік вдома, на Мальдіви поїхав за свій рахунок
Президент України Петро Порошенко зустрів 2018 рік вдома, декілька днів був в Івано-Франківській області та відвідав Мальдіви із приватною поїздкою.
20:27
Головні новини дня – за 60 секунд
Коломойський з Боголюбовим завдали шкоди Приватбанку на 5,5 мільярда доларів, Балуху дали майже 4 роки колонії, під Верховною Радою сталися сутички, Всесвітній банк також розкритикував законопроект Порошенка про Антикорупційний суд – новини, які обговорювали 16 січня.
20:05
АМКУ відкрив справу через зростання цін на бензин
Антимонопольний комітет веде розслідування щодо ситуації на ринку бензину у листопаді-грудні 2017 року.
19:52
Пункти законопроекту про реінтеграцію Донбасу порушують норми Конституції – Найєм
Законопроект про реінтеграцію Донбасу визначає загальні рамки роботи і субординацію різних органів влади на території, прилеглій до лінії зіткнення. Однак деякі його пункти порушують норми Конституції.
19:30
У Польщі зафіксували спалах кору, серед хворих українці
У співробітників м'ясокомбінату в Морлинах у Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі Польщі виявили кір, серед хворих є українці.
19:11
В ОРДЛО не надають гарантії безпеки для ремонту обладнання Vodafone – СЦКК
З української сторони зроблені усі кроки для початку робіт щодо відновлення обладнання мобільного оператора Vodafone. Однак з боку ОРДЛО відсутні необхідні гарантії безпеки.
18:31
Посол розповіла, коли США почнуть поставки оборонної зброї Україні
Україна і США ще опрацьовують деталі поставок летального озброєння в Україну, а також можливість його застосування в зоні АТО на Донбасі.
18:21
Сущенку дозволили побачитися з дружиною та донькою
Журналісту Роману Сущенку, якого незаконно арештували у Росії, дозволили побачитися з дружиною та донькою.
17:57
Бензин і дизпальне знову подорожчали
15-16 січня роздрібні ціни на бензин і дизельне пальне в мережах автозаправних станцій знову зросли.
17:46
Суд другий місяць не може почати розгляд справи Колмогорова
Розгляд справи прикордонника Сергія Колмогорова, обвинуваченого у вбивстві людини на посту в 2014 року, знову перенесли.
17:38
Бойовики 2 рази обстріляли бійців ЗСУ
Від початку доби зафіксовано 2 обстріли позицій Збройних Сил України.
17:36
Попри заборону ВКонтакте і Yandex й досі в Топ-5 за відвідуваністю
У грудні 2017 року заборонені сайті ВКонтакте та Yandex зайняли 4 та 5 місце у рейтингу відвідуваності відповідно.
17:12
Раді лишилось майже 200 поправок до закону про реінтеграцію Донбасу
Верховна Рада не встигла у вівторок розглянути всі правки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу.
17:07
Захист "азовця" Краснова хоче суд присяжних
Розгляд справи стосовно керівника громадської організації "Цивільний корпус "Азов-Крим" Станіслава Краснова, якого звинувачують у держзраді та здійсненні терористичного акту, призначено на 26 січня 2018 року.
17:05
У ГПУ зробили Поклонській зустрічну пропозицію
У Генпрокуратурі заявили, що з великим задоволенням поспілкуються з екс-прокурором анексованого Криму Наталією Поклонською на теми державної зради.
17:04
Гривня на міжбанку трохи зміцніла
16 січня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 17:00 встановилися на рівні 28,62-28,64 гривні за долар.
16:59
Поліція просить лишати автомобілі вдома і не заважати прибирати сніг
Поліція просить водіїв бути уважними протягом 18 січня, коли очікується суттєве ускладнення погодних умов.
16:47
Головна податківець Києва засвітилась у кримінальних справах - ЗМІ
Начальниця головного управління ДФС у Києві Людмила Демченко згадується у низці кримінальних проваджень по конвертації та службовому підробленні.
16:36
Порошенко з Клімкіним відреагували на вирок Балуху
Президент Петро Порошенко, коментуючи вирок Володимиру Балуху, заявив, що окупанти ніколи не зламають українського духу.
16:25
Фонд розпочав підготовку до конкурсів з продажу 20 великих підприємств
Фонд державного майна розпочав підготовку до проведення конкурсів з продажу ОПЗ, Сумихімпрому, Оснастки, 5 обленерго та інших великих підприємств.
16:18
Замах на Осмаєва: слідство хоче від РФ ім'я "чеченського кілера"
Підозрюваний у першому замаху на учасників АТО Адама Осмаєва і Аміну Окуєву - Артур Денисултанов – не визнає своєї провини.
15:43
"Опоблок" відреагував на затримання свого представника: Це чергове шоу
Партія "Опозиційний блок" стверджує, що у правоохоронців не було жодних підстав для затримання миколаївського депутата від партії Ігоря Копійки.
15:40
Поклонська просить відкрити справу проти Порошенка
Екс-прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська направила заяву на ім'я генпрокурора України Юрія Луценка, де вимагає почати розслідування відносно президента Петра Порошенка та ряду українських державних діячів.
15:19
Київхліб програв Roshen справу про торти
Господарський суд Києва заборонив ПАТ "Київхліб" виробляти торти в упаковці, яка схожа на упаковку торта "Золотий ключик" корпорації Roshen.
14:45
У МЗС заявили про незаконне переміщення до РФ 6 арештованих кримчан
Міністерство закордонних справ висловило протест у зв’язку з незаконним переміщенням до Росії 6 громадян України, затриманих на території окупованого Криму за сфабрикованими обвинуваченнями у терористичній діяльності.
14:42
Світовий банк теж висунув вимоги щодо Антикорупційного суду
Директор Світового банку, відповідальна за український напрямок, надіслала до Верховної Ради та Адміністрації президента лист, у якому попередила про неприпустимість ухвалення закону про Антикорупційний суд (АКС) у редакції, запропонованій президентом.
14:41
Луценку передали матеріали про розкрадання мільярдів у Приватбанку
Національний банк України передав результати forensic-аудиту Приватбанку компанією Kroll генеральному прокурору України та іншим зацікавленим особам.
14:37
Уряду в середу запропонують звільнити Насірова
Міністр фінансів Олександр Данилюк обіцяє у середу, 17 січня, на засіданні Кабінету міністрів порушити питання звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.
14:07
Коломойському і Боголюбову заборонили видаляти переписку WhatsApp - депутат
До судового слухання Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, чиї активи заарештовані Високим Cудом Англії, забороняється видаляти будь-яку інформацію, включаючи листування з WhatsApp і Skype.
14:02
В СБУ Саакашвілі дві години вмовляли надати зразки голосу
Лідер "Руху нових сил" екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заперечує проти надання зразків голосу.
13:48
Бізнес очікує на знецінення гривні - НБУ
Бізнес очікує на інфляцію на рівні 10,4% і курс гривні - 29,3 за долар у 2018 році.
13:44
Київського суддю покарали за арешти активістів Майдану
Вища рада правосуддя звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Олександра Дзюбу через те, що він виносив рішення про арешт активістів Євромайдану наприкінці 2013 – початку 2014 років.
13:34
Коломойський прокоментував звинувачення у шахрайстві
Бізнесмен Ігор Коломойський вважає маячнею заяву Нацбанку про шкоду в 5,5 мільярдів доларів, ніби завдану Приватбанку екс-акціонерами в результаті шахрайському дій.
13:27
Судді просять підвищені зарплати незалежно від перевірок
Рада суддів хоче законопроектом підняти зарплати усім суддям, а не лише тим, що вже пройшли кваліфікаційне оцінювання.
13:26
Капітана "Наутілуса" офіційно звинуватили у вбивстві журналістки
Данському винахіднику Петеру Мадсену висунули звинувачення у вбивстві шведської журналістки Кім Валль на субмарині "Наутілус".
13:18
Парубій: Рада може не проголосувати закон про реінтеграцію Донбасу у вівторок
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що повільний розгляд правок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу може призвести до того, що документ не встигнуть проголосувати 16 січня.
13:16
У ГПУ прокоментували обшуки в "Укргазвидобуванні"
Обшуки в ПАТ "Укргазвидобування" відбулися через закупівлі запасних частин до насосів за завищеною ціною.
13:10
відеоОкупанти Криму вліпили Балуху майже 4 роки колонії – за прапор України
Роздольненський райсуд засудив Володимира Балуха, звинувачуваного у зберіганні боєприпасів, до 3 років і 7 місяців колонії-поселення і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів. Відео
13:05
Суд не зміг взятися за "диктаторські закони" через прокурорів і Єфремова
Судове засідання у справі про ухвалені Верховною Радою 16 січня 2014 року "диктаторські закони" перенесли на 14 лютого через відсутність прокурорів, адвокатів та екс-глави фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова.
13:02
Новий глава МЗС Польщі збирається звільнити випускників російських вузів - ЗМІ
Новий міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч має намір звільнити з відомства дипломатів, які закінчили російські вузи.
12:49
Перестрілка в Княжичах: суд пояснив поновлення на посаді поліцейського
Окружний адміністративний Києва поновив на посаді начальника управління карного розшуку столичної поліції Леоніда Куряту в зв'язку з відсутністю доказів правомірності його звільнення.
12:43
В Україні заборонили слово "інвалід"
Президент Петро Порошенко підписав закон №2249-VII, згідно з яким із законодавства вилучається термін "інвалід" і впроваджується термін "особа з інвалідністю"
12:39
"Опоблоківця", якого підозрюють у розкраданні бюджету, підвів хабар
Проведено 11 санкціонованих судом обшуків, грошові кошти вилучені, готуються повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання усім фігурантам запобіжного заходу.
12:24
Українцям обіцяють сильні снігопади і майже півметра снігу
18 січня в Україні очікується ускладнення погодних умов.
12:22
Справі Штепи знайшли новий суд
Апеляційний суд Харківської області вирішив направити кримінальне провадження щодо екс-мера Слов'янська Нелі Штепи до Жовтневого районного суду Харкова.
12:22
У РФ хочуть реакції України щодо техніки з Криму
У Кремлі кажуть, що не отримали офіційну відповідь української сторони на заяву президента РФ Володимира Путіна про повернення військової техніки з Криму.
12:22
Коломойський і Боголюбов "нашахраювали" у Приватбанку на 5,5 мільярда доларів - аудит
Збитки, завдані Приватбанку внаслідок шахрайських дій на користь екс-акціонерів, сягають 5,5 мільярда доларів.
12:19
Депутати просять Порошенка швидше звільнити Гонтареву
Нардепи зареєстрували у Верховній Раді постанову, в якій пропонується звернутися від імені парламенту до президента Порошенка з проханням невідкладно звільнити від обов'язків голову НБУ Валерію Гонтареву.
12:18
Для друку біометричних паспортів запустили додаткову лінію
На поліграфкомбінаті "Україна" 16 січня запустили додаткову лінію персоналізації документів для пришвидшення виготовлення закордонних паспортів.
12:07
Ринок криптовалют обвалюється, біткоїн дешевшає на 14%
Глобальний ринок криптовалют сильно падає, біткоїн подешевшав більш ніж на 13% на тлі новин про посилення контролю над ринком у Китаї та Південній Кореї.
12:02
В Україну заборонили ввозити 25 книг з РФ, зокрема Акуніна і "Матильду"
Державний комітет телебачення і радіомовлення не видала дозвіл на ввезення в Україну 25 виданих в РФ в 2015-2017 роках книг.
12:01
Ющенко отримав за рік третину мільйона соцвиплат, інші президенти – нуль
Державне управління справами в 2017 році виплатило екс-президенту Віктору Ющенку 336 тисяч гривень грошового утримання.
11:43
Україна залишається частково вільною, а Крим – територією несвободи
Сукупний бал України – 62 зі 100 (де 100 – максимально вільна). Росію та Білорусь віднесено до невільних країн (сукупний бал 20/100 і 21/100 відповідно). Інфографіка.
11:25
Порошенко нагородив орденами майже 2 тисячі осіб
У 2017 році президент Петро Порошенко нагородив орденами майже дві тисячі осіб.
11:23
Кінорежисер Михалков створює загрозу нацбезпеці України – СБУ
Міністерство культури за поданням Служби безпеки внесло до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, двох російських співаків, кінорежисера Микиту Михалкова і білоруського ведучого.
11:21
Солдатів ЗСУ годуватиме та сама особа, що й за часів Януковича - ЗМІ
Міністерство оборони укладе угоду про закупівлю продуктів харчування для ЗСУ на загальну суму 294,13 мільйона гривен з компанією, власники якої були найбільшими постачальниками харчів для армії ще за часів Януковича.
11:19
У бійці під Радою постраждав поліцейський, є затриманий – поліція
Мітингувальники під Верховною Радою застосували до правоохоронців сльозогінний газ та кидали в них бруківку.
10:54
Мінгареллі: Дезінформація негативно вплинула на імідж України в Європі
Кампанія з дезінформації, яка проводилась у Західній Європі, серйозно послабила Україну та її імідж.
10:41
СММ ОБСЄ має проблеми з мобільним зв'язком у сірій зоні
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявляє, що місія зазнає труднощів з доступом до мобільного зв'язку на частини непідконтрольною території Донецької та Луганської областей.
10:37
Посол ЄС: Торговельна блокада Донбасу послабила українську економіку
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що торговельна блокада Донбасу, яка розпочалася у січні 2017 року, послабила українську економіку.
10:34
ВідеоПід Радою спалили прапор Росії, сталася сутичка
Під стінами Верховної Ради, де сьогодні розглядають законопроект про реінтеграцію Донбасу, мітингувальники спалили разом з шинами прапор РФ, сталася сутичка між ними та правоохоронцями. Відео
10:32
Міжбанк відкрився зниженням гривні
16 січня котирування гривні до долара на міжбанківському валютному ринку станом на 11:00 встановилися на рівні 28,64-28,67 гривні за долар.
10:06
У Німеччині шкільний автобус врізався в стіну будинку, 20 дітей поранені
У німецькому місті Ебербах (федеральна земля Баден-Вюртемберг) шкільний автобус врізався у стіну будинку.
09:55
Нардеп Мірошниченко ігнорує виклики ГПУ щодо справ Майдану
Народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Мірошниченко сім разів не приходив на виклики Генпрокуратури на допит у справах щодо подій на Майдані під час Революції гідності.
09:49
СБУ і ГПУ знову прийшли з обшуками в "Укргазвидобування"
Співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури проводять обшуки в державній компанії "Укргазвидобування".
09:45
Адвокати Януковича через соцмережі шукають свідків
Адвокати екс-президента Віктора Януковича запрошують бажаючих розповісти відому їм інформацію про події часів Євромайдану 2013-2014 років.
09:35
Фірма з орбіти Адамовського зриває постачання палива для армії
Фірма "Газтрейд" намагається в судовому порядку змінити умови угод, а також розірвати деякі угоди на постачання палива, укладені за результатами тендерів з Міністерством оборони протягом 2017 року.
09:26
НАЗК склало 264 протоколи після аналізу звітів партій
Національне агентство з запобігання корупції у 2017 році склало 264 протоколи про адмінправопорушення за результатами аналізу звітів політичних партій про доходи і витрати.
09:21
Під Радою вимагають ухвалити закони щодо боротьби з російською агресією
Рух автотранспорту по Грушевського ускладнено, але не перекрито.
08:58
У Греції ухвалили жорсткі реформи, обмежили право на страйк
На тлі багатотисячних протестів в Афінах і Салоніках парламент Греції ухвалив масштабний пакет жорстких реформ.
08:56
У міжнародних касах Укрзалізниці дозволили платити карткою
З 16 січня розраховуватись за квитки у міжнародних касах ПАТ "Укрзалізниця" можна за допомогою платіжних карток.
08:53
ЄС закликає Київ невідкладно ввести в дію реформу аудиторської діяльності
Затримка зі вступом в дію законопроекту № 6016-д "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність" гальмує виконання Угоди про асоціацію, заявляє представництво ЄС в Україні.
08:50
У парламенті Каталонії заявили: Пучдемон не може скласти присягу скайпом
Юристи парламенту Каталонії відкинули можливість складення присяги главою женералітату Карлесом Пучдемоном за допомогою відеозв'язку.
08:26
Офіційний курс: гривня продовжує знецінюватися
Національний банк знизив офіційний курс гривні на 2 копійки, встановивши його на 16 січня на рівні 28,56 гривні.
08:21
Заступник голови Запорізької облради залишився на посаді попри підозру
Апеляційний суд Харківської області відмовив прокуратурі у відстороненні від посади заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка, підозрюваного у справі про "фіктивні тендери".
07:33
Сироїд: Закон про реінтеграцію Донбасу поновлює торгівлю з ОРДЛО
"Величезна небезпека закладена в тому, що торгувати має армія, тобто контролювати торгівлю будуть Збройні сили, об'єднаний оперативний штаб і так званий командувач об'єднаних сил", – сказала Сироїд.
07:15
Прем’єр Румунії пішов у відставку
Прем’єр Міхай Тудосе подав у відставку після втрати підтримки власної Соціал-демократичної партії.
07:00
Хроніка 16 січня. "Диктаторські закони" та смертельний постріл у Кушнарьова
Євгена Кушнарьова поранили під час полювання, парламент ухвалив "диктаторські закони 16 січня", в Україні більше не буде фіксованого валютного курсу...
06:52
Конфлікт на Донбасі спричинив епідемію ВІЛ-інфекції – дослідження
Збройний конфлікт на Донбасі сприяв поширенню в Україні вірусу імунодефіциту людини.
06:36
Доба в АТО: 3 обстріли, бойовики застосували міномети на Донеччині
Минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли опорних пунктів Збройних Сил України.
06:26
До законопроекту щодо реінтеграції Донбасу подали майже 700 поправок
До законопроекту щодо реінтеграції Донбасу подали 675 поправок – як конструктивних, які його удосконалюють, так і деструктивних, спрямованих на відмежування окупованих територій на Сході України.
05:55
Данія планує збільшити витрати на оборону для протидії Росії
Данський уряд планує значне збільшення витрат на оборону, щоб протистояти посиленій військовій активності Росії у Східній та Північній Європі.
05:12
У Канаді 20 країн обговорять виконання санкцій проти КНДР
На саміті щодо приборкання ядерних амбіцій Північної Кореї основна увага буде приділена тому, як забезпечити повне виконання всіх прийнятих санкцій.
03:51
Суд Барселони визнав партію Пучдемона винною у корупції
Партія колишнього глави каталонського уряду Карлеса Пучдемона повинна відшкодувати кошти, отримані незаконним чином.
03:08
Суд у Дніпрі заарештував жінку, яка з молотком накинулась на бійця АТО
У Дніпрі суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою жінці, яка в театрі напала з молотком на учасника бойових дій на сході України.
02:10
До справи Без’язикова долучили розшифровки розмов із "ДНРівцями"
Шевченківський суд долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ Іван Без'язиков, розшифровані телефонні розмови, що, за твердженням прокурора, доводять перехід підсудного на бік противника в умовах війни.
01:17
Луценко: У Миколаєві затримали заступника голови фракції "Опоблоку" в міськраді
У Миколаєві затримано кількох чиновників і заступника керівника фракції "Опозиційний блок" Ігоря Копійку за підозрою у розкраданні бюджетних коштів.
00:38
фотоУ Бельгії в результаті вибуху обвалився житловий будинок
В результаті вибуху обвалився житловий будинок в бельгійському місті Антверпен, поранивши два десятка осіб.
23:52
Пайфер: заява Лаврова про Будапештський меморандум "абсолютно абсурдна"
Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер називає "абсолютно абсурдною" заяву глави російського МЗС Сергія Лаврова, який стверджував, що Росія не порушувала Будапештський меморандум.