10 жовтня 2019

Архів

Публікації

Фруман і Парнас. Чим відомі бізнесмени, які фінансували кампанію Трампа

У США заарештували двох близьких до Рудольфа Джуліані бізнесменів – Ігоря Фрумана та Льва Парнаса. Їх звинувачують у порушенні правил фінансування виборчої кампанії чинного президента США Дональда Трампа. 

14 годин на фудкорті. Головне з того, що Зеленський сказав журналістам

Основні тези Володимира Зеленського під час зустрічі з журналістами.

Обмеження Зеленського: чому президент урізав власні повноваження у зовнішній політиці

Зеленський з власної волі, без примусу і без тиску, позбувся частини власних повноважень. Ламаючи, до речі, стереотип про узурпацію влади Банковою...

А що там з "вейпами": Як в Україні планують регулювати ринок електронних сигарет

Багато країн уже обмежили використання електронних сигарет. Як на це реагують українські законодавці, і що про це думають виробники.

Як курять, п'ють та "залипають" у соцмережі українські підлітки: дослідження

Розповідаємо про те, як українські підлітки 15-18 років ставляться до алкоголю, сигарет, наркотиків та якими є їхні сім'ї.

Голосування на тлі безвізу: як польські вибори вплинуть на відносини з Україною

За тиждень до дня голосування правляча польська партія отримала потужний передвиборчий козир - указ про безвіз із США... Виборча кампанія не принесла жодного скандалу з українським слідом.

Дихайте повільніше: що варто знати про Нобелівську премію з медицини 2019

За що ж вручили цьогорічного Нобеля з медицини пояснюємо за допомогою українських науковців.

Віце-президент GlobalLogic: у мене немає відчуття, що Київ — це Smart City

В інтерв'ю ЕП один з керівників великої IT-компанії пояснив, чому за останні 5 років у людей так і не з'явилося відчуття, що Київ — це "розумне" місто, і які висновки треба робити керівництву столиці.(рос.)

Повернення "зелених": які уроки принесли вибори в Австрії та Німеччині

"Зелені" святкують перемогу в Німеччині та Австрії. То чи є підстави говорити про "зелений ренесанс"? Та чи перемагають "зелені" лише у німецькомовних державах?
Колонки

Кожному свій Зеленський. Враження від зустрічі з президентом на фудкорті

Як закон про столицю України допомагає процесу федералізації України

Як "спроектувати" ринок землі так, щоб виграв український бюджет?

Антимонопольний комітет проти Дмитра Фірташа: чим все закінчиться

Реформа парламенту: потрібна справжня реставрація, а не косметичний ремонт

Три кроки до жіночого лідерства в Україні

Перезавантаження державної служби: причини, ризики та наслідки

Новини
23:57
Президент про сполучення з РФ: Дуже дивно, що потяги ходять, а літаки не літають
Президент Володимир Зеленський поскаржився, що через відсутність авіасполучення з Росією банкрутують українські авіакомпанії компанії, але дав зрозуміти, що для вирішення цього питання повинна припинитися війна.
23:50
Путіну слід перестати говорити "нас там немає" – Зеленський
Президент Володимир Зеленський вважає, що російська влада повинна змінити свою риторику відносно України, зокрема щодо війни на Донбасі.
23:44
"Ні капітуляції": Зеленський образився за "х-ло"
Президент України Володимир Зеленський негативно сприйняв кричалку "Зеля і Путін – Ху*ло", що лунала на віче "Зупинимо капітуляцію", учасники якого виступали проти реалізації так званої "формули Штайнмаєра"
23:41
Зеленський про "Мотор Січ": пріоритет – зрозуміти, хто хотів розпилити держпідприємство
Президент Володимир Зеленський заявив, що перед тим як говорити про продаж оборонної компанії "Мотор Січ", слід з’ясувати, хто вивів підприємство зі списку стратегічних і хто в Україні хотів його "розпилити".
22:42
Росія ось-ось поверне кораблі з Керченської протоки – Пристайко
Росія поверне українські військові кораблі, які вона захопила біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, найближчим часом.
21:55
Прем'єр: Окремі "товарищі" досі намагаються "домовитися"
Прем'єр-міністр Олексій Гончарук розповідає, що "окремі товарищі" продовжують ходити владними кабінетами, та намагаються про щось "домовитись".
21:36
До Ради внесли оновлений законопроект про ринок землі
Група депутатів з фракції "Слуга народу" заресєтрували у Верховній Раді оновлений законопроект про обіг земель сільгоспзначення.
21:29
Дату зустрічі в Нормандському форматі дізнаємося з понеділка – Зеленський
Президент Володимир Зеленський сподівається, що уже наступного тижня стане відомою дата зустрічі лідерів країн Нормандського формату.
21:12
Розкрадання мільйонів з "Укрзалізниці": Суд заарештував майно ексдепутата Іщенка
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) наклав арешт на майно ексдепутата, підозрюваного у незаконних схемах із "Укрзалізницею"
21:11
Новини 10 жовтня: прес-марафон Зеленського, оподаткування 27-річних
Зеленський провів зустріч з представниками ЗМІ на київському ринку Kyiv Food Market, у Раді пропонують звільнити від оподаткування зарплату молоді до 27 років — новини, які були актуальні 10 жовтня.
20:48
Зеленський: Я рідко ходжу в магазин, у мене зарплата 20 тисяч
Президент Володимир Зеленський не зміг відповісти, скільки коштує молоко в Україні, зазначивши, що він не купує цей продукт, але знає ціни на хліб, сир і вино, які бере для своєї родини.
20:45
ФотоУ Конгресі вручили повістки двом обвинуваченим, які звели Джуліані з Луценком
Демократи в Палаті представників США, які ведуть розслідування щодо імпічменту президента США Дональда Трампа, викликали двох соратників адвоката Трампа Руді Джуліані, яких затримали та звинуватили у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.
20:40
Якщо я розкрию секретність справи Шеремета, зірву операцію – Зеленський
"Мені потрібен результат у цій справі. Ми хочемо знати з вами деталі цієї справи, а саме головніше – ми хочемо знати вбивцю. Давайте почекаємо, коли все це закінчиться", – заявив президент.
20:34
фотоЗеленський назвав своє "ЗМІ number one"
Президент Володимир Зеленський каже, що читає різні засоби масової інформації, але найбільше довіряє тому, що бачить на власні очі і чує від громадян.
20:24
Український стартап Grammarly оцінили у понад 1 мільярд доларів
Український стартап з перевірки англійської граматики Grammarly оцінили у понад 1 мільярд доларів.
20:11
Зеленський сказав, коли звільниться Богдан
Президент Володимир Зеленський звільнить голову Офіса президента Андрія Богдана, якщо журналісти доведуть, що він порушив закон.
20:07
ФотоКримські окупанти посадили проукраїнського активіста Приходька під варту
Схопленого в окупованому Росією Криму проукраїнського активіста Олега Приходька "заарештували" на 2 місяці. Фото
19:48
відеоПорошенко питає Зеленського, де кінець епохи бідності і зарплати по $4 тисячі
Попередник Володимира Зеленського на посту президента України Петро Порошенко заявив, що президент під час свого "прес-марафону" забагато говорить про попередників. Порошенко питає у Зеленського, "де кінець епохи бідності і заробітна плата вчителям по 4 тисячі доларів"?
19:24
Турецькі міста обстріляли із Сирії: 6 загиблих, 70 поранених
Шестеро цивільних осіб загинули і ще 70 отримали поранення внаслідок ракетних та мінометних обстрілів турецьких міст з боку Сирії.
19:12
Оштрафовані на 6,5 мільярда гривень виробники сигарет подадуть апеляцію
Тютюновий дистриб'ютор "Тедіс Україна" і виробники тютюнових виробів "JTI Україна", "Брітіш Американ Тобакко" та "Imperial Tobacco" оскаржать рішення Антимонопольного комітету про накладення штрафу.
19:00
Про автономію в законі про статус Донбасу говорити не можемо – Зеленський
Український президент: "Я знаю, що там є гуманітарні питання, що будуть обговорюватися питання з приводу мови – щоб вони мали там, не знаю, регіональний статус російської мови... Я думаю, що будуть ще якісь питання, пов'язані з особливістю відносин між тимчасово окупованими територіями і Росією. Давайте почуємо, а потім будемо приймати рішення".
18:58
Зеленський про узаконення марихуани: Ті, хто хочуть, потерплять
Президент Володимир Зеленський каже, що декриміналізацію марихуани можна розглядати після того, як українці будуть до цього готовими, а всі ризики буде усунено.
18:56
Зеленський: Бандера був би в шоці, скільки вулиць з його ім’ям
Президент Володимир Зеленський вважає, що вулиці в Україні варто називати іменами героїв-сучасників, а не лише іменами Степана Бандери чи Тараса Шевченка.
18:56
Коболєв здивований рішенням місцевих влад ввімкнути опалення у теплу погоду
Голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв здивований рішенням деяких місцевих влад достроково розпочати опалювальний сезон, незважаючи на теплу погоду.
18:42
Зеленський прокоментував "схожість" з Лукашенком
Президент Володимир Зеленський каже, що вважає себе самостійною особистістю і не любить коли його порівнюють із кимось, крім його батьків.
18:37
фото"Марафон" Зеленського побив світовий рекорд
Так званий прес-марафон президента України Володимира Зеленського побив світовий рекорд і став найтривалішою "прес-конференцією" світового лідера, яка точиться уже понад 8 годин.
18:29
Зеленський обіцяє звільнити Баканова, якщо з'ясується, що його консультує Матіос
Президент Володимир Зеленський заявив, що звільнить з посади голову СБУ Івана Баканова за наявності доказів, що його консультує колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос.
18:27
Радниця міністра МОЗ задекларувала гонорар від фармкомпанії
Нинішня радниця міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької Ольга Голубовська оновила декларацію на посаду заступниці міністра.
18:24
В Офісі президента вилучать документи щодо Іловайської трагедії
Головна військова прокуратура генпрокуратури вилучить в Офісі президента документи, які стосуються обставин проведення антитерористичної операції біля Іловайська в серпні 2014 року.
18:06
Прокуратура розслідує викрадення проукраїнського активіста у Криму
Прокуратура Криму розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі проукраїнського активіста Олега Приходька на тимчасово окупованому півострові.
18:03
Зеленський про кандидата у мери Одеси: Андросов, може, подумаєш-таки?
Президент Володимир Зеленський хотів би бачити міським головою Одеси Олександра Андросова і пропонує одеситам умовляти його балотуватися.  
17:56
У США заарештували двох бізнесменів, які звели Джуліані з Луценком
Двоє американських бізнесменів, які фінансували виборчу кампанію Дональда Трампа, були затримані за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній.
17:44
Зеленський: ми хочемо в Євросоюз, але деякі країни не хочуть нас там бачити
Президент Володимир Зеленський підтвердив курс на євроінтеграцію України, заявивши, що на жаль, не всі країни Європи хочуть бачати Україну членом блоку.
17:27
У Путіна звинуватили Україну в зриві розведення військ на Донбасі
Помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що Україна 9 жовтня "за надуманим приводом" обстрілів зірвала розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петровське.
17:25
Дубінський відкликав законопроект про податок на купівлю валюти
Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський вирішив відкликати свій законопроект про введення збору з готівкових операцій обміну валют.
17:17
Відео, фотоУ центрі Києва автівка на великій швидкості протаранила "швидку"
На перехресті двох столичних вулиць Жилянської та Антоновича легковик "Форд" влетів в автомобіль швидкої допомоги, в результаті чого той перекинувся на бік. Відео, фото
17:10
Зеленський про сайт "Миротворець": Закрити не можу, помилки треба виправляти
Президент: "Я як президент не можу відкривати чи закривати сайти. Я не знаю, хто зараз є власником сайту "Миротворець". Я впевнений, що це не Антон Геращенко".
17:06
фото, відео"Марафон" Зеленського з пресою триває вже більше 7 годин
Спілкування президента Володимира Зеленського з представниками засобів масової інформації із перервами триває вже 7 годин.
17:03
Трамп про слова Зеленського: це має покласти край розмовам про імпічмент
Президент США Дональд Трамп відреагував на сьогоднішню заяву Володимира Зеленського про повну відсутність тиску на нього з боку глави Сполучених Штатів під час телефонної розмови у липні.
16:50
фото Зеленський: Не можу гарантувати, що війну на Донбасі не заморозять
Президент Володимир Зеленський заявляє, що не може гарантувати, що конфлікт на Донбасі не буде заморожений.
16:46
Під час обстрілу на Донбасі загинув український боєць
Під час ворожого обстрілу у зоні проведення Операції об'єднаних сил у четвер загинув український військовослужбовець.
16:43
Зеленський: Певний час ми повинні продавати землю лише українцям
Президент Володимир Зеленський виступає за відстрочку допуску іноземців до купівлі землі після скасування мораторію на продаж землі.
16:33
Луцька міськрада звернулася до Зеленського щодо недопущення капітуляції
Луцька міська рада підтримала звернення до президента Володимиру Зеленському та голові Верховної Ради Дмитру Разумкова щодо недопущення капітуляції України за так званою "формулою Штайнмаєра".
16:25
Бюджет 2020: Прикордонники скаржаться на недостатнє фінансування
Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що фінансування Державної прикордонної служби України в 2020 році на рівні бюджету 2019 року ставить відомство на межу виживання.
16:06
У Раді пропонують звільнити від оподаткування зарплату молоді до 27 років
Нардеп від "Слуги народу" Олексій Кучер зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2250, яким пропонує звільнити роботодавців від сплати єдиного соцвнеску за працівників, які не досягли 27-річного віку.
15:55
Зеленський розповів про шантаж "слуг" у Раді: "Завтра вашу тещу посадят"
Президент Володимир Зеленський повідомив, що всередині Верховної Ради опоненти "Слуги народу" намагаються впливати на депутатів монобільшості, щоб ті не голосували за деякі закони.
15:53
Президент поскаржився на кадровий голод: Ніхто не хоче бути губернатором
Президент України Володимир Зеленський розказав, що має проблему із кандидатами на посади голів обласних адміністрацій
15:39
ФотоЗеленський розповів, як мер Одеси скаржився йому на Стерненка
Президент Володимир Зеленський розповів, що зустрічався з мером Одеси Геннадієм Трухановим у своєму Офісі на Банковій, і той скаржився йому на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Фото
15:30
В Україні вперше випустять платіжні карти без реквізитів
З 15 жовтня Альфа-Банк першими в Україні почнуть випуск платіжних карт без нанесення реквізитів.
15:24
фото У Києві затримали чоловіка з арсеналом зброї
У Києві спецпризначенці затримали чоловіка, який перевозив і зберігав вдома зброю, вибухівку та патрони.
15:24
Зеленський: Жити на Банковій? Щоб я з глузду з’їхав?
Президент Володимир Зеленський обіцяє не збільшувати видатки на утримання Офісу президента.
15:09
Парламент Румунії оголосив недовіру уряду
Соціал-демократичний уряд Румунії був відсторонений сьогодні в результаті вотуму недовіри з боку парламенту, де правоцентристська опозиція зуміла отримати підтримку більшості депутатів.
14:59
Зеленський не покаже розмови з Путіним: Я – головнокомандувач, а не ведучий
Зеленський закликав: "Давайте боротися за результат. Якщо ці дзвінки приносять результат – давайте їх залишимо в тому форматі, в якому в нас є правильний результат".
14:54
Уряд Нідерландів пояснив, як розслідуватиме "роль України" у катастрофі MH17
Ініційоване парламентом Нідерландів розслідування ситуації з не закритим повітряним простором на Донбасі у день збиття авіалайнеру MH17 не має нічого спільного із судовими процедурами щодо покарання винних у цій катастрофі.
14:45
"Схеми" відповіли на звинувачення Зеленського: Нічого спільного з реальністю
Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" відкидає звинувачення президента Володимира Зеленського у тому, що журналіст Сергій Андрушко вів себе не етично і "кидався" на когось.
14:33
Польська письменниця українського походження отримала Нобелівську премію з літератури
Нобелівську премію з літератури за два роки (2018 та 2019) вручили австрійському письменнику Петеру Гандке та польській письменниці Ользі Токарчук.
14:28
Зеленський: Я не знаю Портнова, це не моя команда
Президент Володимир Зеленський запевнив, що не знає і не спілкується із колишнім заступником глави Адміністрації президента часів Януковича Андрієм Портновим.
14:16
Зеленський про видачу Цемаха: всі розуміють, що я був правий
Президент Володимир Зеленський переконує, що Нідерланди з розумінням поставились до рішення видати Росії колишнього бойовика так званої "ДНР" Володимира Цемаха, якого підозрюють у причетності до збиття літака MH17.
14:07
Фото"На 100% чесний прокурор": Зеленський пояснив, що насправді казав Трампу
Президент Володимир Зеленський натякнув, що перекладачі Дональда Трампа неточно передали його слова про генпрокурора Руслана Рябошапку. Фото
14:06
Глава МЗС вибачився перед Нідерландами через зрив зустрічі Зеленського з Рютте
Зустріч Володимира Зеленського із прем’єром Нідерландів Марком Рютте, запланована у Нью-Йорку, не відбулася з вини України, однак це не мало на меті жодних дипломатичних жестів.
14:03
Дубілет: Від початку року з України виїхало 1,5 млн українців
За даними Кабінету міністрів України, від початку 2019 року з України виїхало 1,5 мільйона українців.
13:55
Всеукраїнський перепис населення заплановано на кінець 2020-го
Всеукраїнський перепис населення заплановано провести у період з 10 листопада по 23 грудня 2020 року.
13:52
Зеленський: Якщо "слуги народу" почнуть їсти один одного, я їх розпущу
Президент: "Я не хочу ламати цю партію. Вони знають моє відношення: якщо вони почнуть їсти один одного, я через рік їх розпущу... Жорстка вертикаль – це тримати кримінальні справи на будь-яких людей, якими ти керуєш. Це папочки".
13:46
Виробників сигарет оштрафували на мільярди гривень за участь у "картелі"
Антимонопольний комітет оштрафував компанії-виробників тютюнових виробів "Філіп Морріс", "Джей Ті", "Імперіал Тобакко", "Бритіш Американ Тобакко", "Прилуки", а також реалізатора "Тедіс" на загальну суму 6,5 мільярда гривень за узгоджені антиконкурентні дії.
13:33
Зеленський – журналісту 112 каналу: Ваш же власник Медведчук? Ну як ні!
Президент Володимир Зеленський каже, що з питанням ліцензій для телеканалу "112 Україна" та його ретрансляторів має розібратися оновлена Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.
13:21
Нідерланди не голосуватимуть за послаблення санкцій проти РФ без "Мінська"
Уряд Нідерландів не має наміру підтримувати ані знаття, ані послаблення санкцій проти РФ доти, доки Росія не продемонструє реальний прогрес у виконанні "Мінська".
13:19
Святашу оголосили ще одну підозру
Національне антикорупційне бюро оголосило про підозру у недекларуванні статків екс-нардепу від "Партії Відродження" Дмитру Святашу.
13:15
Зеленський про Данилюка: Саша хотів бути прем’єром
Президент Володимир Зеленський запевнив, що звільнення Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони не пов’язане з конфліктом з главою ОП Андрієм Богданом.
13:13
Курс валют на 10 жовтня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
10 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,54 - 24,59 гривні за долар.
13:06
Зеленський про Мендель і Андрушка: Дєвочку, в цьому випадку, буду захищати
Президент України Володимир Зеленський виправдовує поведінку свого прес-секретаря Юлії Мендель, яка не дала журналістові "Схем" Сергію Андрушку підійти до нього.
12:45
Уряд хоче побороти корумповані схеми з ФОПами — президент
Президент Володимир Зеленський підтримав ініціативи уряду щодо зміни податкового законодавства для фізичних осіб-підприємців.
12:34
фото Зеленський: Усім міністрам дав час до кінця року
Президент Володимир Зеленський заявляє, що залишив старих міністрів – Арсена Авакова і Оксану Маркарову – але і їм, і новим міністрам дав час, щоб показати результат, лише до нового року.
12:33
Фото"Формула Штайнмаєра": Львів написав Зеленському гнівного листа
Львівська міська рада проголосувала за те, щоб надіслати звернення до президента Володимира Зеленського, Кабінету міністрів та Верховної Ради щодо "формули Штайнмаєра" і її загрози для країни. Фото
12:30
У п'ятницю і суботу буде тепло, але місцями – дощі
Найближчої доби в більшості областей України очікується суха погода, лише на півдні та сході в зоні впливу атмосферних фронтів пройдуть дощі.
12:29
фотоЗеленський про Золоте й ветеранів: Навіщо залякувати людей?
Президент: "Як можна стріляти, якщо ти не військовий зараз? Будь ласка, будь серед військових – і виконуй завдання. Там є зараз наші військові, поліція, розвідки, Служба безпеки. Там контролюється безпекова ситуація повністю. Навіщо ходити й залякувати людей? Люди і так бояться".
12:21
Турецькі війська продовжують наступ у Сирії проти курдів
Туреччина заявила про успішне просування своїх військ на території Сирії протягом першої доби операції "Джерело миру".
12:19
Такого бажання завершити війну, як у нас, у попередньої влади не було – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський сподівається на зміни у поведінці Росії стосовно конфлікту на Донбасі і впевнений, що попередня влада не так сильно хотіла завершити там війну.
12:15
Президент про переговори з Росією: це не повинна бути гра в покер
Президент Володимир Зеленський каже, що не озвучує деталі своєї стратегії стосовно переговорів з державою-агресором, щоб мати переваги.
12:03
Зеленський хоче, щоб за його каденції відбувся візит президента США в Україну
Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона працює над тим, щоб за його каденції відбувся візит президента США в Україну.
11:57
Зеленський розповів, що глава оборонного комітету ледь не помер
Президент Володимир Зеленський повідомив, що голова комітету нацбезпеки нардеп від "Слуги народу" Олександр Завітневич наразі перебуває у лікарні через інфаркт.
11:54
ФотоЗеленський про можливий майдан: Кровопролиття не буде
Президент Володимир Зеленський каже, що не боїться масових акцій протесту проти своєї політики і не допустить кровопролиття. Фото
11:50
Президент про ситуацію з Приватбанком: Західні партнери кажуть і впливати, і не впливати
Президент Володимир Зеленський готовий "захищати інтереси України" у разі негативного рішення суду в справі Приватбанку, але не може впливати на суддів.
11:45
ЄС прибрав дві країни з чорного списку податкових гаваней
Міністри фінансів Європейського союзу погодилися виключити Об'єднані Арабські Емірати і Маршалові острови з чорного списку податкових гаваней.
11:39
фотоЗеленський: Не хочу втручатися у вибори США і хай не втручаються у наші
Президент Володимир Зеленський заявляє, що не хоче жодним чином втручатися у вибори в США і хоче, щоб Америка не втручалася у вибори в Україні.
11:30
Президент присіпався до журналіста через іноземця в бенефіціарах НВ
Президент Володимир Зеленський виступає за те, щоб українськими засобами масової інформації володіли українці й щоб лише українці отримували з них зиск.
11:12
ФотоЗеленський назвав помилку Порошенка, яка "шокувала Європу"
Президент Володимир Зеленський заявив, що його попередник Петро Порошенко намагається організувати новий майдан, тому що проти розведення військ на Донбасі. І від цього європейські партнери України в шоці. Фото
11:08
Окупанти Криму вивезли в невідомому напрямку дружину проукраїнського активіста
Російські силовики в анексованому Криму увечері 9 жовтня вивезли в невідомому напрямку не тільки проукраїнського активіста Олега Приходька, але і його дружину Любов.
10:49
Зеленський: Я думав, ми будемо всіх корупціонерів садити, а мені сказали "ай яй яй"
Президент Володимир Зеленський пояснює, що у питанні "посадок" корупціонерів зв’язаний законодавством, яке не дозволяє впливати на правоохоронні органи.
10:47
ЄС відкладе початок переговорів про вступ з Албанією та Північною Македонії – ЗМІ
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу можуть відкласти дату початку переговорів про вступ до блоку Албанії та Північної Македонії
10:44
фото Зеленський: Тиску Трампа не було, я лиш хотів його затягти в Україну
Президент Володимир Зеленський заявляє, що під час телефонної розмови у липні він ставив собі за мету "затягти"президента США Дональда Трампа в Україну і що Трамп тоді жодним чином не тиснув на нього.
10:37
В уряді готують 2 прогнози зростання економіки в 2020 році
Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в оновленому макропрогнозі збереже два сценарії зростання економіки в 2020 році, обидва з яких припускають її прискорення в порівнянні з очікуваним зростанням в 2019 році.
10:24
Зеленський порадив жителям ОРДЛО говорити з телевізором "як Свєтлаков"
Президент Володимир Зеленський порадив жителям Донецької і Луганської областей, які живуть на окупованих територіях, не дивитися російського телебачення, або ж розмовляти з телевізором як російський комік Сергій Свєтлаков.   
10:18
фотоДБР проводить 40 обшуків на Львівській митниці
Слідчі Державного бюро розслідувань проводять 40 обшуків на Львівській митниці через незаконну схему із ввезення на територію України з країн ЄС дорогого брендового одягу за підробними документами..
10:08
"Нова Пошта" назвала тарифи на авіадоставку
Компанія "Нова Пошта" оприлюднила тарифи на авіадоставку між західними і східними містами України, які почали діяти з 8 жовтня 2019 року.
09:54
МЗС Німеччини наказало не визнавати російські паспорти, видані в ОРДЛО
Міністерство закордонних справ Німеччини наказало німецьким консульствам не визнавати російські паспорти, видані громадянам України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
09:44
ЄС сподівається на прогрес у виконанні Мінська після узгодження "формули Штайнмаєра"
ЄС сподівається, що узгодження так званої "формули Штайнмаєра" може призвести до прогресу у виконанні Мінських угод.
09:33
фото, відеоРамки і черга: журналісти збираються на зустріч з президентом на ринку
Біля будівлі колишнього заводу "Арсенал", де нині розташований FoodMarket, збираються журналісти – о 10:00 на фудкорті має розпочатися зустріч з президентом Володимиром Зеленським.
09:26
У Криму затримали проукраїнського активіста Приходька – рідні
В анексованому Росією Криму затримано проукраїнського активіста з Сак Олега Приходька: в середу ввечері увірвалися в дім і забрали у ФСБ.
09:06
Курс валют: гривня не змінилась до долара
Національний банк не змінив офіційний курс гривні, встановивши його на 10 жовтня на рівні 24,70 гривні за долар.
09:01
Баканов попросив терпіння в міжнародної спільноти
Голова Служби безпеки України Іван Баканов зустрівся з послами та керівництвом дипломатичних місій країн "Великої сімки", керманичами Представництва ЄС в Україні, Представництва НАТО в Україні та Консультативної Місії ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України (КМЄС).
08:39
Пенс планує оприлюднити стенограми власних розмов із Зеленським
Віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що працює з офісом адвоката Білого дому, щоб випустити стенограми своїх власних дзвінків з президентом України Володимиром Зеленським.
07:57
Головні новини середи і ночі: прес-марафон Зеленського, сутичка поліції з добровольцями
Зеленський анонсував зустріч зі ЗМІ по-новому: цілий день і на "ринку", на Луганщині почубилися поліція і націоналісти, які їхали в Золоте — новини, які були актуальні 9 жовтня.
07:14
ООС: бойовики здійснили 24 обстріли, один поранений
9 жовтня бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню, внаслідок чого один український військовий отримав поранення. 
06:40
Трамп сказав, чи погодиться співпрацювати зі слідством щодо імпічменту
Президент США Дональд Трамп заявив, що буде співпрацювати зі слідством щодо імпічменту лише у разі, якщо демократи змінять свою поведінку та дадуть права його представникам.
05:56
ФотоТри бойовика з ОРДО отримали вироки – СБУ
Служба безпеки України повідомила про засудження до 9 років трьох бойовиків так званої "ДНР".
05:14
ПАРЄ закликає Росію та Білорусь ліквідувати смертну кару
У Парламентській асамблеї Ради Європи опублікували заяву, де закликають Білорусь та Росію скасувати смертну кару.
04:30
Сенатори США хочуть ввести санкції проти Ердогана через Сирію
Сенатори оприлюднили проект санкцій, яким пропонують ввести обмеження проти президента Туреччини Реджепа Ердогана та вищих посадових осіб через військову операцію в Сирії. 
03:50
Трамп каже, що скандал навколо імпічменту може дійти до Верховного суду
Президент США Дональд Трамп вважає, що суперечка навколо його імпічменту може закінчитись справою у Верховному суді.
03:19
"Формула Штайнмаєра" вигідна лише Росії – євродепутат
Депутатка Європарламенту від Латвії Сандра Калнієте заявила, що від дестабілізації українського суспільства через "формулу Штайнмаєра" виграє лише Росія.
02:54
Кличко пояснив, чому подорожчав Шулявський міст
Міський голова столиці Віталій Кличко повідомив, що вартість будівництва Шулявського мосту зросла до 1,05 мільярда гривень через додаткові роботи на прилеглих територіях.
02:25
Помпео вважає доречним прохання Трампа розслідувати корупцію в Україні
Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що прохання президента США до українського колеги Володимира Зеленського щодо розслідування корупційних дій є цілком доречним. 
01:50
Радник президента Єврокомісії назвав завдання миротворців на Донбасі
Ельмар Брок, радник президента Єврокомісії з питань України, вважає, що миротворці на Донбасі мають допомогти Києву відновити контроль над кордоном з Росією.
01:17
На прес-марафон Зеленського зареєстровано понад 300 журналістів
Прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель повідомила, що на так званий прес-марафон глави держави акредитовано понад 300 журналістів. 
00:44
Найбільше ЄС інвестував в Україну – Могеріні
Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки заявила, що з 2014 року Україна отримала найбільший пакет допомоги від ЄС, який не отримувала жодна інша держава.
00:11
Байден вперше закликав до імпічменту Трампа
Джо Байден, колишній віцепрезидент та політичний конкурент президента США Дональда Трампа, вперше заявив про необхідність оголошення Конгресом імпічменту чинному президенту.