10 травня 2019

Архів

Публікації

Повна поразка Росії: що показав вирок учасникам "антинатівського" перевороту в Чорногорії

Навіть у Кремлі вже почали розуміти, що у традиційно проросійській, такій маленькій та слабкій Чорногорії Росія не має іншого вибору, аніж визнати свою поразку.

Розробник штучного інтелекту Родні Брукс. Як 5G дозволить AI впливати на демографію і клімат

Чому людство переоцінює штучний інтелект, чи може він забрати роботу у людей, і чи настільки AI досконалий, як показують в голлівудських фільмах. Відповіді в лекції відомого фахівця роботизованих систем Родні Брукса.(рос.)

Від Польщі до Мальти: хто замінив для нас російський ринок після асоціації з ЄС

Чи уявляли ви, що продаж у ЄС українських іграшок приніс понад 65 млн євро? Або те, що експорт товарів до ЄС здійснюють понад 14 тисяч українських підприємств?

Залізне серце України. Як видобувають руду в кар'єрах Кривбасу

Кривий Ріг відомий не тільки як мала батьківщина шостого президента України Володимира Зеленського. Місто славиться металургією, шахтами, рудниками і гірничо-збагачувальними комбінатами. (рос.)
Колонки

Промова України у морському трибуналі ООН щодо полонених моряків

Позбавлення пенсій українців з російським паспортом: розбираємо юридичну сторону

Закон про тимчасові слідчі та спеціальні комісії ВР – перший крок реформи парламенту

Новини
23:33
Порошенко дав свідчення ГПУ у справі Майдану
Чинний президент Петро Порошенко заявив, що повторно надав свідчення прокурорам у розслідуванні справи щодо злочинів проти учасників Революції Гідності на Майдані у 2014 році.
23:04
Путін заявив, що учасники "Безсмертного полку" зможуть повторити "подвиг предків"
Президент Росії Володимир Путін заявив, що участь росіян в акції "Безсмертного полку", які 9 травня пройшли вулицями Москви, свідчить про готовність повторити "подвиг за прикладом великих предків, які перемогли у війні".
22:12
Кравчук дав три поради Зеленському
Перший президент України Леонід Кравчук порадив новообраному президентові Володимиру Зеленському повністю змінити всю владу, не поспішати з кадровими рішеннями і не мати у владі сватів, кумів, братів і бізнес-партнерів.
21:50
Омелян: Повне скасування поїздів в РФ поки неможливе
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що підтримує повне припинення залізничного сполучення з РФ, але поки поїзди скасовувати не будуть.
21:24
Гройсман: З Порошенком обговорюємо можливі політичні сценарії
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що зустрічається з чинним президентом України Петром Порошенком для обговорення можливих політичних сценаріїв.
20:58
Суд просять заборонити підписувати закон про мову. Парубій назвав це спробою проросійського реваншу
До Окружного адмінсуду міста Києва надійшов позов від ГО "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної", у якому просять заборонити голові Верховної Ради Андрію Парубію підписувати ЗУ "Про забезпечення функціонування української мови як державної".
20:35
Гройсман розповів, якою буде його нова політсила
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ідеологічною основою його майбутньої політичної сили буде центристська позиція.
20:25
Новини 10 травня: Про покращення асфальту, позови Коломойського та "маршрутку" Uber
Про що всі говорили сьогодні?
20:15
У Порошенка відповіли Зеленському: Україна – не номер у єгипетському готелі
Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу і згоден на будь-яку дату інавгурації Володимира Зеленського, але до того часу залишається чинним главою держави і виконує свої обов'язки відповідно до Конституції.
19:49
Бойовики сім разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Від початку доби бойовики на Донбасі сім разів порушували режим припинення вогню.
19:39
фотоНа сході Польщі вчергове сплюндрували українcький пам'ятник
На кладовищі у селі Фредрополь Підкарпатського воєводства невідомі сплюндрували пам’ятний хрест, на якому встановлена таблиця з прізвищами членів українського підпілля з цього села.
19:04
відеоЗеленський звернувся до Ради: Ви повинні зупинити політичні судоми кульгавої качки
Новообраний президент Володимир Зеленський звернувся до Верховної ради з вимогою ухвалити дату інавгурації 19 травня.
18:53
фото Суд скасував рішення про вулицю Гандзюк у Херсоні
Херсонський окружний адмінсуд скасував рішення Херсонської міської ради щодо перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк.
18:27
Підвищили вимоги до якості асфальту при будівництві автомагістралей
У процесі оновлення державних будівельних норм з проектування доріг вводиться обов'язкове використання перевантажувачів асфальтобетонних сумішей при будівництві міжнародних доріг першої категорії.
18:21
ДТП у Харкові: Зайцева просить замінити 10 років в'язниці на умовний термін
Засуджена у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова Олена Зайцева просить в апеляції замінити вирок суду - 10 років позбавлення волі та 3 роки позбавлення права керувати автотранспортом - на умовний термін.
18:01
Луценко прокоментувала рішення суду щодо незаконності її виступів у Раді
Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що не погоджується з рішенням Окружного адмінсуду Києва, який визнав протиправними дії спікера парламенту з надання їй слова для виступу на засіданнях погоджувальної ради.
18:01
МЗС очікує, що трибунал ООН зобов’яже РФ звільнити полонених моряків
Українська сторона має підстави вважати, що морський трибунал ООН 25 травня ухвалить рішення на користь України у справі про захоплення Росією українських моряків.
17:42
Нардеп БПП зареєстрував постанову про призначення інавгурації Зеленського у червні
Депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Сугоняко зареєстрував у Верховній Раді постанову про проведення інавгурації Володимира Зеленського 1 червня.
17:41
Госпсуд об'єднав п’ять позовів Коломойського до НБУ та Приватбанку
Господарський суд Києва вирішив об'єднати в одне всі п'ять проваджень, відкритих за позовами екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського до Нацбанку та Приватбанку про законність п'яти кредитних договорів і його особистих порук за ними.
17:37
відео До "Борисполя" у годину пік пускатимуть тандем-експрес
ПАТ "Укрзалізниця" вирішила запустити тандем-експрес до аеропорту "Бориспіль", зважаючи на потребу пасажирів.
17:28
Україна пояснила в трибуналі ООН хибність аргументу Росії
Українська сторона пояснила у морському трибуналі ООН, чому виняток щодо військової діяльності у Конвенції ООН з морського права, на який посилається Росія, не може бути застосований у справі щодо нападу в районі Керченської протоки 25 листопада минулого року.
17:05
34 судді Окружного адмінсуду Києва не прийшли на іспит: усі захворіли
34 судді Окружного адмінсуду Києва, включно із головою Павлом Вовком та суддями, які визнали незаконною націоналізацію Приватбанку, не з’явилися на обов’язкове кваліфікаційне оцінювання, бо нібито захворіли.
16:23
Е-декларування-2018: У Київраді поменшало депутатів-злидарів
За результатами декларування за 2018 рік, один із депутатів Київради зумів прожити рік із сім’єю за 2000 гривень на місяць.
16:13
фото На кордоні з Румунією розбився вертоліт: пілот загинув
На українсько-румунському кордоні виявили розбитий вертоліт, який ймовірно перевозив контрабанду, і тіло пілота.
15:36
Торговельна війна: США підвищили ввізні мита для Китаю
У Сполучених Штатах набуло чинності анонсоване Дональдом Трампом 5 травня підвищення ставок ввізного мита для деяких груп китайських товарів.
15:18
Нацтелерадіо не змогла провести засідання після звільнення голови
Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк відмовилася відкривати засідання в п'ятницю, заявивши, що процедура звільнення голови Нацради Юрія Артеменка викликає запитання.
14:59
У морському трибуналі ООН розповіли, коли буде рішення про тимчасові заходи проти РФ
Рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо запровадження тимчасових заходів проти РФ у справі нападу на українські судна та екіпаж біля Керченської протоки очікується орієнтовно 25 травня.
14:50
Адвокат Трампа збирається в Україну на зустріч із Зеленським
Персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані планує їхати в Україну, щоб умовити нового президента країни Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп.
14:37
Канадці домовляються з "Укрзалізницею" про транспортування руди
Канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні веде переговори з компанією "Укрзалізниця" про можливість транспортування до 10 мільйонів тонн на рік залізорудної сировини в морський торговельний порт "Південний".
14:15
фото Двоє військових загинули у ДТП у Києві
Двоє військовослужбовців загинули у результаті аварії на Кільцевій дорозі у Києві вранці 10 травня.
13:42
У морському трибуналі ООН заперечили звинувачення РФ проти українських суден
У Міжнародному трибуналі ООН з морського права заперечили твердження Росії щодо нібито провокативної поведінки українських суден біля Керченської протоки 25 листопада.
13:40
Суд визнав незаконними виступи представника Порошенка в Раді, винний Парубій
Суд визнав протиправними дії спікера Верховної Ради Андрія Парубія щодо надання на засіданнях погоджувальної ради слова для виступу представнику президента Ірині Луценко.
13:32
Місія МВФ найближчим часом приїде в Україну
Місія Міжнародного валютного фонду відвідає Київ в найближчі тижні
13:27
фото У Києві згадали про Сенцова і висадили квіти
До 5-ї річниці арешту Олега Сенцова письменники, актори, музиканти та правозахисники у центрі столиці висадили квіти, поруч із якими встановили таблички з іменами в’язнів Кремля.
12:58
Україна у трибуналі ООН звинуватила РФ у порушенні імунітету військових кораблів
Внаслідок захоплення і затримання українських кораблів та екіпажу Росія порушила основний принцип імунітету військових кораблів, гарантований Конвенцією ООН з морського права.
12:48
Порошенко просить Меркель посилити санкції проти Росії
Президент Петро Порошенко під час телефонної розмови попросив канцлера Німеччини Ангелу Меркель посилити санкції проти Росії через рішення РФ видавати свої паспорти на Донбасі.
12:46
Мінфін представить на затвердження Кабміну 3-річну бюджетну декларацію
Міністерство фінансів має намір подати на затвердження Кабінету міністрів Бюджетну декларацію на 2020-2022 роки в середині травня.
12:33
ГПУ: Допиту Ситника по суті не відбулося
Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник на допиті в Генпрокуратурі взяв паузу для збору необхідних йому для цього документів.
12:32
фото На трибунал ООН щодо полонених моряків приїхали віце-адмірал та адвокат
У Міжнародному трибуналі ООН з морського права в Гамбурзі розпочалися відкриті слухання у справі нападу РФ на українські кораблі та захоплення українських моряків.
12:22
Мати Сенцова говорить з сином лише 20 хв на місяць
Мати українського політв'язня Олега Сенцова, з дня арешту якого 10 травня виповнилося 5 років, говорить з сином лише один раз на місяць по 20 хвилин.
11:48
Відео, фотоДніпропетровщині представили нового прокурора
Генеральний прокурор Юрій Луценко представив нового прокурора Дніпропетровської області Романа Токаря. Відео, фото
11:13
В’ятрович пригрозив Кернесу в'язницею за можливу легалізацію Жукова
Український інститут національної пам'яті звернувся до мера Харкова Геннадія Кернеса щодо спроби перейменування проспекту Петра Григоренка на честь маршала Георгія Жукова.
10:55
Ситник прибув на допит у ГПУ щодо справи про вибори президента США
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у п'ятницю прибув на допит у Генеральну прокуратуру як свідок у справі про нібито втручання у вибори президента в США.
10:38
До України повернули більше $3 мільйонів банди Януковича – Мін’юст
Виконавча служба Міністерства юстиції стягнула на користь України з кіпрських компаній, які пов’язані з Віктором Януковичем та колишніми високопосадовцями, 55 млн гривень та 1 млн доларів.
10:27
Синоптики розповіли, коли припиняться дощі і потеплішає
В Україні у п'ятницю, 10 травня, тепло, проте інколи дощитиме.
10:17
Український аграрний експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 24,4%
За перший квартал 2019 року експорт продукції агропромислового комплексу з України до країн ЄС збільшився порівняно з 2018 роком на 24,4%.
10:12
Uber і Bolt перестали приймати водіїв на "євробляхах"
Компанії виклику таксі Uber і Bolt в Україні повідомили водіям, зареєстрованим в системах, що відмовляються від автомобілів на іноземній реєстрації.
09:56
ФотоПоліція Криму викрила схему вербування українців для перевезення нелегалів
Слідчі поліції Криму спільно з іншими правоохоронцями викрили злочину організацію з вербування та незаконного переміщення українців через державний кордон. Фото
09:24
Гривня продовжує впевнено зміцнюватися
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 9 копійок, встановивши його на 10 травня на рівні 26,25 гривні.
09:09
У Харкові зібрала голоси петиція про часткове скасування декомунізації
На сайті Харківської міськради зібрала необхідну кількість голосів електронна петиція про повернення в назву проспекту і станції метро імені маршала Жукова.
08:42
Сейм Латвії визнав депортацію кримських татар геноцидом
Сейм Латвії ухвалив заяву з нагоди 75-річчя депортації кримських татар, у якій ідеться, що радянська влада здійснила геноцид стосовно кримськотатарського народу.
08:16
ДіаграмаСиноптик пообіцяла киянам ще більше дощів
Дощова погода у Києві найближчим часом триватиме. Діаграма
07:41
В естонському уряді нагадали про територіальні претензії до Росії
Лідер Консервативної народної партії Естонії, міністр внутрішніх справ країни Март Хельме заявив, що РФ досі не повернула Естонії 5,2% її території.
07:15
ООС: Бойовики били з мінометів, БМП і гранатометів, 1 поранений
Минулої доби бойовики 14 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів. 1 український військовий отримав поранення.
06:38
45% американців підтримують ідею імпічменту Трампу - опитування
Кількість американців, які вважають, що Конгрес має оголосити імпічмент для президента Трампа, зросла на 5%. Тепер ідею відсторонення президента від посади розділяють 45% опитаних.
05:50
Новий голова МЗС Естонії пропонує посилити санкції проти Росії
Урмас Рейнсалу, який 29 квітня розпочав діяльність на посаді міністра закордонних справ Естонії, має намір підняти питання про введення додаткових санкцій проти РФ у зв'язку з видачею у спрощеному порядку російських паспортів жителям Донбасу і Криму.
04:35
Співзасновник Facebook закликав владу США позбавити компанію контролю над Instagram і WhatsApp
Співзасновник Facebook Кріс Х'юз закликав уряд США обмежити вплив соцмережі та її керівника Марка Цукерберга.
03:41
Трамп визначився, кого хоче призначити головою Пентагону
Президент США Дональд Трамп планує запропонувати для затвердження міністром оборони кандидатуру Патріка Шенахана, який з 1 січня виконує обов'язки голови Пентагону після відставки Джеймса Меттіса.
02:31
Звільнення моряків: Зеркаль розповіла подробиці щодо першого засідання трибуналу ООН
Слухання Міжнародного трибуналу з морського права за позовом України проти РФ у справі про незаконне затримання 24 моряків триватимуть три години.
01:47
Туск скликає екстрений саміт ЄС після виборів до Європарламенту
Голова Європейської ради Дональд Туск анонсував на 28 травня екстрений саміт Євросоюзу, щоб після виборів до Європарламенту обрати нових керівників головних інституцій ЄС.
01:05
Футбол: у фіналі єврокубків зіграють англійські команди
Лондонські "Арсенал" та "Челсі" вийшли до фіналу другого за престижністю клубного турніру УЄФА - Ліги Європи.
00:43
Садовий: "Самопоміч" підтримує запропоновану Зеленським дату інавгурації
Лідер "Самопомочі", мер Львова Андрій Садовий заявив, що депутати з фракції підтримують призначення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського на 19 травня - дату, яку він сам запропонував.
00:08
США вперше затримали судно КНДР через порушення санкційного режиму
Сполучені Штати Америки вперше затримали північнокорейське судно у межах санкційного режиму проти Пхеньяна.