18 березня 2021

Архів

Публікації

Тріумф та поразка антиукраїнців: як Рютте вчетверте виграв вибори у Нідердандах

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте має всі шанси повторити політичний рекорд Ангели Меркель, вчетверте поспіль ставши головою уряду.

Фонд держмайна 2.0: як зміниться процес приватизації

Отримання місцевими бюджетами коштів від приватизації та переведення публікації оголошень про конкурси в електронний формат. Які ще зміни дозволять якісно змінити процес приватизації для виконання плану надходжень?

51-й штат Америки: чому рішення щодо Пуерто-Рико здатне змінити США

Надання Пуерто-Рико статусу штату змінить не лише кордони, але й політичні розклади у США, позбавивши Республіканську партію шансів на більшість у Сенаті.

Прощавайте, старі маршрутки: що передбачає реформа громадського транспорту

Влада вирішила реформувати систему перевезення населення громадським транспортом. Завдяки чому зникнуть маршрутки, хто їх замінить та коли це станеться?

Як бути з гідністю вчителя? Показова історія з одного столичного ліцею

В одному з київських ліцеїв в самому кінці лютого відбулася звичайна, на жаль, для наших днів історія. Її розповіли "Українській правді. Життя" очевидці, давши подивитися і послухати безліч записів.

Хто наш друг: як змінюється оцінка українців щодо найбільших союзників

Що українці думають про іноземні уряди? Як змінюється їхнє бачення щодо "дружніх" країн і що впливає на цей вибір?
Політрозклади

Від любові до імпічменту. Як відбувається деолігархізація від Зеленського

З початком 2021 року Зеленський фактично дійшов до того, що за часів раннього Порошенка гордо називалось деолігархізацією. Чи означає це початок великої битви з олігархами, і чи вдасться президенту Зеленському уникнути долі свого візаві із серіалу "Від любові до імпічменту", розбиралась "Українська правда".
Колонки

Національна економічна стратегія 2030 — переваги та недоліки документу

Чому зарплати виховательок дитсадків в рази нижчі за передбачені законом

45 соток вінницького онкодиспансеру подарують під приватний медцентр

Чому Україна досі економічно невільна країна

Антиреформа за темниками від СБУ. Хто з депутатів подав правки від Баканова

Чому Україні потрібно змінити регулювання пивної галузі

Як Мінцифра реформує будівельну галузь, і яким є антикорупційний ефект

Новини
22:51
"Динамо" безпорадно програє "Вільярреалу" і прощається з Лігою Європи
Київське "Динамо" завершило свій виступ у Лізі Європи. У матчі-відповіді 1/8 фіналу турніру динамівці на виїзді програли 0:2 іспанському "Вільярреалу". Перший матч у Києві завершився також перемогою іспанців 2:0.
22:38
В ОПУ вважають, що Київщина також піде на жорсткий карантин
Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що у Київській області є "проблеми" у зв’язку з поширенням коронавірусом, тому регіон піде на жорсткий карантин.
22:17
Держдеп США пригрозив санкціями компаніям, що добудовують "Північний потік-2"
Держдеп США нагадав про можливість застосування санкцій проти компаній, які беруть участь у завершенні будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".
22:01
РНБО збереться у п’ятницю – джерело
Рада нацбезпеки й оборони України збереться у п’ятницю, проте невідомо, що розглядатимуть на порядку денному.
21:48
Справа Приватбанку: Рожкову підозрюють в держзраді через роботу з Kroll – ЗМІ
Проти першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової та кількох співробітників НБУ, які працювали над розслідуванням та націоналізацією Приватбанку у 2016 році, ведеться розслідування - їм загрожують потенційні звинувачення у держзраді та розкраданні.
21:36
Єрмак намагається повернути повне припинення вогню через "нормандський формат"
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-зустрічі політичних радників лідерів держав "Нормандської четвірки" запропонував ухвалити спільну заяву щодо повернення до повного припинення вогню на Донбасі.
21:10
Новини економіки: реформа громадського транспорту, конкурс на главу Податкової
20:51
Ліга Європи: "Шахтар" вилітає з турніру із загальною поразкою 1:5 від "Роми"
Донецький "Шахтар" завершив свій виступ у Лізі Європи на стадії 1/8 фіналу турніру. Після поразки 0:3 в першому матчі з "Ромою" "гірники" програли і в матчі-відповідь з рахунком 1:2.
20:44
Уряд оголосив конкурс на голову Податкової: оклад – 29,4 тисяч
Кабмін оголосив з 18 березня конкурс на зайняття посади голови Державної податкової служби.
20:39
Рош га-Шана: МВС за пів року попереджає, що пускатимуть лише вакцинованих хасидів
Глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що правоохоронці пускатимуть лише вакцинованих хасидів на святкування Рош га-Шана у вересні 2021 року.
20:25
Зеленський підпише закон про Бюро економічної безпеки найближчими днями
Президент Володимир Зеленський підпише закон про Бюро економічної безпеки у найближчі кілька днів, повідомили в його Офісі.
20:19
Новини 18 березня: локдаун у столиці, реакція Путіна на слова Байдена про "вбивцю" 
У Києві вводять суворий локдаун, Путін відреагував на слова Байдена про "вбивцю" дитячою приказкою, — актуальні новини 18 березня.
20:07
Офіційний курс: гривня незначно зміцнилася
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 19 березня на рівні 27,68 гривні.
19:58
Врятовані моряки з суховантажу, що затонув біля Румунії, повернулися в Україну
Десять врятованих українців із суховантажу Volgo Balt 179, що затонуло біля берегів Румунії, 18 березня повернулися в Україну.
19:30
Степанов порахував, що Україна має отримати ще 4 млн вакцин у березні-квітні
До кінця березня Україна очікує на поставки 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу Covishield та 700 тис. доз вакцини Sinovac, у квітні - поставки 600-700 тис. доз від ініціативи COVAX та на 1,2 млн доз вакцини Sinovac.
19:16
ВАКС втретє відмовив у відводі прокурора САП, що двічі закривав справу "Роттердам+"
Вищий антикорупційний суд втретє відмовив позивачеві у відводі від справи "Роттердам+" прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, що цю справу вже двічі закривав
19:05
Канал "Дом" заявив, що Мендель не ведуча, а в шоу будуть різні спікери
Державний телеканал "Дом" вибачився за те, що ввів в оману глядачів, проанонсувавши, що прессекретар президента Юлія Мендель буде ведучою в програмі "Погляд з Банкової з Юлією Мендель"
19:03
Зеленський заявив, що процес приватизації продовжиться
Президент Володимир Зеленський заявив, що процес приватизації "трохи загальмувався через Covid-19", але він продовжиться.
18:54
оновлено від 17:23Рада збереться позачергово, щоб змінити графік роботи
О 13:00 19 березня проведуть позачергове засідання парламенту, на якому планують призупинити пленарні засідання до 13 квітня.
18:50
Міністерство підписало дві угоди з Литвою у сфері енергетики
Міністерство енергетики на чолі з в.о. Юрієм Вітренком під час офіційного візиту президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди завершило процес приєднання України до Центру передового досвіду НАТО та домовилось про стратегічну співпрацю у сфері енергетики.
18:43
Посольство США: Байден зателефонує Зеленському
У посольстві Сполучених штатів Америки переконані, що телефонне спілкування президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського обов’язково відбудеться "без жодних передумов".
18:36
В уряді розповіли, за яких умов Україна зніме суперечливий мораторій на експорт "кругляка"
Україна може зняти заборону на імпорт необробленої деревини виключно для країн ЄС після того, як забезпечить прозорість на внутрішньому ринку.
18:22
Проти Рабіновича відкрили справу за мапу без Криму
Народна депутатка "Голосу" Соломія Бобровська повідомила, що за її зверненням проти представника ОПЗЖ Вадима Рабіновича відкрили кримінальну справу через публікацію мапи України без Криму та з надписами псевдореспублік.
18:03
Регулятор ЄС визнав вакцину AstraZeneca безпечною для подальшого використання
Європейське агентство з лікарських засобів визнало вакцину AstraZeneca безпечною для подальшого використання після розслідування повідомлень про випадки тромбів у пацієнтів після вакцинації.
17:54
відеоПутін запропонував Байдену поспілкуватись в онлайні
Президент Росії Володимир Путін запропонував президенту США Джо Байдену поспілкуватися "фактично в прямому ефірі".
17:46
"Слуги народу" хочуть заборонити пропаганду "руського міра"
До парламенту внесли законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів щодо засудження ідеології "руського міра", ініціаторами якого виступили депутати" Слуга народу "Олег Дунда і Олександр Аліксійчук.
17:42
Уряд призначив Роднянського-молодшого членом наглядової ради Ощадбанку
Кабмін призначив Олександра Роднянського-молодшого - сина екс-засновника телеканалу "1+1" і російського телепродюсера Олександра Роднянського - членом наглядової ради Ощадбанку як представника держави від президента.
17:40
У Сенаті США внесли законопроєкт про безпекове партнерство з Україною
Група сенаторів США, представників обох партій, внесла проєкт закону про безпекове партнерство з Україною - Ukraine Security Partnership Act, що передбачає надання безпекової допомоги та стратегічної підтримки. 
17:34
СБУ каже, що Дубінський до них не звертався щодо Деркача
Народний депутат, колишній член фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський, не звертався до Служби безпеки України щодо діяльності позафракційного народного депутата Андрія Деркача.
17:13
Закриття міжбанку: гривня зміцнилась до євро
18 березня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 27,68 - 27,70 гривні.
17:11
Діджиталізація: Україна і Німеччина підписали меморандум про партнерство
Під час зустрічі Дениса Шмигаля з міністром транспорту, майбутнім прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Гендріком Вюстом підписали Меморандум про взаєморозуміння стосовно налагодження українсько-німецького партнерства у сфері діджиталізації.
17:07
фотоСуд виправдав Пашинського
Васильківський міський районний суд Київської області виправдав колишнього депутата Сергія Пашинського, якого підозрювали у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу.
17:01
Фонд гарантування хоче збільшити суму відшкодування вдвічі цьогоріч
Фонд гарантування вкладів фізосіб хоче збільшити гарантовану суми відшкодування вдвічі – до 400 тисяч гривень, востаннє вона збільшувалася у 2012 році.
17:00
оновленоУ Києві "мінували" ключові станції метро
У Києві анонім повідомив про замінування 7 станцій метро разом із кількома пересадочними вузлами.
16:44
Микитась відмовився від скарги, що могла повернути справу Татарова в НАБУ
Захист забудовника Максима Микитася відмовився від своєї скарги до Антикорупційного суду щодо передачі справи заступника голови Офісу президента Олега Татарова з НАБУ до ДБР.
16:41
Марченко і цивільна дружина Козака намагаються зняти санкції через Верховний суд
Дружина нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука Оксана Марченко та цивільна дружина нардепа Тараса Козака Наталія Лавренюк намагаються оскаржити у Верховному суді санкції, запроваджені проти них Радою національної безпеки та оборони.
15:55
За "Доступною іпотекою" видали кредитів на понад 9 мільйонів гривень
Від старту програми "Доступної іпотеки 7%" видали вже 12 позик на суму 9,4 мільйонів гривень, ще 57 заявок розглядаються банками.
15:27
Стефанчук нагадав нардепам, що Верховна Рада не IQOS friendly
Перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав народних депутатів використовувати IQOS для куріння лише в строго відведених місцях.
15:11
СБУ заявила, що "АрселорМіттал Кривий Ріг" забагато отримує з бюджету. Компанія спростовує
Голова СБУ Іван Баканов заявив, що "АрселорМіттал Кривий Ріг" з держбюджету отримує більше, ніж платить у бюджет податків. У компанії це заперечили.
14:48
Україна і Литва співпрацюватимуть у розвитку залізничних і автоперевезень
Україна та Литва домовилися про співпрацю у сфері розвитку пасажирських та вантажних залізничних перевезень, а також у розробці цифрових рішень для обміну дозволами на міжнародні автоперевезення.
14:47
YouTube обмежив канал російського ТБ через відео про фашистів і Україну
Відеохостинг YouTube обмежив роботу аккаунта російського телеканалу "Вести.Крым" через опубліковане раніше відео про Україну і фашистів.
14:46
Ризиків дефіциту пального після виходу Proton Energy немає – нарада у Мінекономіки
У Міністерстві економіки відбулася нарада з представниками паливного ринку, на якому сторони запевнили, що ризик дефіциту наразі відсутній, а колишні поставки від Proton Energy будуть заміщені альтернативними джерелами.
14:46
У ЦГЗ розповіли, коли Україна отримає вакцину проти COVID-19 від Pfizer
Першу партію вакцини проти коронавірусної хвороби від компанії Pfizer Україна отримає в квітні.
14:44
УЗ не обмежує рух поїздів через Київ та Львів
На тлі запровадження жорсткого карантину у Львові та Києві "Укрзалізниця" заявила, що будь-які обмеження залізничного руху далекого сполучення через ці міста відсутні.
14:43
На Львівщині з 19 березня посилюють карантин
У Львівській області вводять суворий локдаун з 19 по 29 березня у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19.
14:31
На Донбасі загинув боєць ООС
В результаті обстрілу бойовиків на Донбасі загинув військовий Операції об'єднаних сил.
14:21
У Мінекономіки розповіли, як хочуть отримати 5 мільярдів інвестицій цьогоріч
У Міністерстві економіки вважають, що цьогоріч інвестиції вийдуть на докризовий рівень і сягнуть 5 мільярдів доларів завдяки концесії, підтримці великих інвестпроєктів та індустріальним паркам.
14:20
Арахамія: Дубінський поводиться, як кинута наречена
Голова фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія назвав домислами звинувачення з боку нардепа Олександра Дубінського про нібито причетність офісу Зеленського до витоку розмови Порошенка і Байдена.
14:12
Литва офіційно зобов'язалася підтримати вступ України до ЄС
Президент Литви Гітанас Науседа та президент України Володимир Зеленський підписали спільну декларацію щодо європейської перспективи України.
14:11
МВС і Uber почали спільний проєкт для боротьби з порушеннями ПДР таксистами
МВС України та компанія Uber розпочали спільний проєкт, який дозволить боротися з порушеннями правил дорожнього руху таксистами.
14:10
Євросоюз прокоментував слова Байдена про Путіна-вбивцю
У Європейській комісії заявили, що як президент країни Владімір Путін несе відповідальність за політику та дії російської влади.
14:10
Понад 1300 українців повторно інфікувалися COVID-19
В Україні зафіксували 1360 випадки повторного інфікування коронавірусною хворобою.
13:58
Україна наближається до антирекорду за добовою кількістю хворих на COVID
Україна наближається до власного антирекорду виявлених за добу хворих на коронавірус, досі максимальна кількість випадків була за добу 27 листопада 2020 року – 16 294. 
13:48
Ніхто не помер: Зеленський не бачить причин зупиняти вакцинацію
Президент Володимир Зеленський не бачить підстав призупиняти вакцинацію AstraZeneca чи зменшувати її обсяги.  
13:31
У "Слузі народу" заявляють, що що ОПЗЖ і "Батьківщина" блокують законопроєкти про євробляхи
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що депутати від ОПЗЖ та "Батьківщини" продовжують блокувати роботу парламенту та закликав їх до конструктивного розгляду важливих законопроєктів, зокрема про розмитнення "євроблях".
13:27
відеоПутін відреагував на слова Байдена про "вбивцю" дитячою приказкою
Президент Росії Володимир Путін у відповідь на слова президента США Джо Байдена, що Путін є "вбивцею" заявив, що "той, хто обзивається, той сам так називається".
13:13
У Дії запустять автореєстрацію ФОП та сплату податків
У квітні в "Дії" з’явиться можливість автоматично реєструвати ФОПи без посередництва людей та сплачувати податки за допомогою прив’язаної у додатку картки.
13:00
Вірменія йде на дострокові вибори на тлі затяжної кризи
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив, що з огляду на нестабільну внутрішню ситуацію та після консультацій з опозиційними фракціями парламентські вибори в країні відбудуться 20 червня.
12:53
Збиття літака Іраном: Україна не вірить у “помилку” і вимагатиме розслідувати далі
Україна вимагатиме розгляду на Раді Міжнародної організації цивільної авіації оприлюдненого Іраном звіту щодо авіатрощі літака МАУ, відновлення та продовження іранською стороною технічного розслідування цієї трагедії.
12:52
мапаВ Україні ймовірні дощі та мокрий сніг
У п'ятницю у більшості областей України прогнозують невеликі або дощ, або мокрий сніг.
12:49
"Дія City": Раді рекомендували прийняти за основу нову редакцію законопроєкту
Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації вирішив направити на розгляд парламенту проєкт ЗУ №4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки України" (про Дія City) у новій редакції.
12:48
Ткаченко хоче підказати Кличку, як компенсувати збитки діячам культури через локдаун
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що суворий карантин у столиці створює напружену ситуацію для культурного сектору.
12:47
Матч "Шахтар" - "Рома" без глядачів: у донецькому клубі різко відповіли столичній владі
Рішення київської влади заборонити доступ глядачів на футбольні матчі через ситуацію з коронавірусом викликало обурення керівництва та вболівальників донецького "Шахтаря", в клубі озвучили свої претензії керівництву міста.
12:47
В поліції розповіли про попередні злочини підозрюваного у вбивстві 7-річної дівчинки
Чоловік, якого підозрюють у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової у Херсонській області, раніше вже притягався до відповідальності.
12:44
Литвин після програшу виборів ректора КНУ вирішив піти і з наглядової ради
Колишній голова Верховної Ради Володимир Литвин, який програв вибори ректора Київського національного університету ім. Шевченка, вирішив піти і з посади голови Наглядової ради КНУ.
12:09
Україна розповіла Раді Європи, як покращить умови утримання ув'язнених
Комітет Ради Європи із запобігання тортурам у четвер 18 березня опублікував відповідь влади України на свою останню доповідь, у якій було звернено увагу на проблеми з дотриманням прав людини у в’язницях.
12:05
У Мінекономіки зберігають прогноз росту ВВП у 2021 році на 4,6%
У Мінекономіки зберігають прогноз росту економіки України у 2021 році на 4,6% ВВП.
12:04
фото СБУ затримала агента терористів ОРДО: збирав дані про ЗСУ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Дніпрі агента так званого "МДБ ДНР", яке позиціонує себе як "спецслужбу" терористів.
12:03
Для авторизації у "Дії" буде достатньо прикласти ID-паспорт до телефону
"Дія" впроваджує безконтактну технологію NFC, завдяки якій можна буде прикласти ID-паспорт до телефону та авторизуватися у додатку без BankID НБУ.
11:44
Іспит на водійські права незабаром буде за новими білетами 
Із 6 квітня майбутні українські водії складатимуть теорію за новими екзаменаційними білетами, до них можна буде готуватися в онлайн-тренажері.
11:42
Харківщина посилює карантин. Список заборон
На території Харківської області з 18 березня посилюють карантинні обмеження.
11:32
Курс валют на 18 березня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
18 березня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,68 – 27,69 гривні.
11:27
У Кремлі відреагували на слова Байдена про Путіна-вбивцю
Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав "дуже поганими висловлюваннями" слова президента США Джо Байдена про Путіна-вбивцю.
11:19
У "Слузі народу" розробили реформу, що прибере "жовті богданчики" з українських вулиць
Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Горенюк зареєстрував пакет законопроєктів, що покликаний привести сектор пасажирських перевезень у відповідність до європейських норм.
11:13
відеоДубінський заявив, що офіс Зеленського причетний до витоку розмови Порошенка і Байдена
Народний депутат Олександр Дубінський заявив, що офіс президента вимагав його участі у пресконференції, де опублікували плівки розмов п’ятого президента України Петра Порошенка і президента США Джо Байдена.
11:09
фотоСБУ накрила в Києві "липових" брокерів, які виманювали гроші у громадян ЄС
Співробітники Служби безпеки України заблокували діяльність нелегальних "call-центрів" у Києві.
10:56
В Росії вимагають вибачень від Байдена за слова про Путіна-"вбивцю"
Президент США Джо Байден повинен вибачитися за свої "хамські" заяви про те, що лідер Кремля Владімір Путін – "убивця".
10:54
Міністрам доручили оцінити роботу правління та наглядової ради УЗ з 2017 року
Прем’єр–міністр Денис Шмигаль доручив міністрам надати інформацію щодо роботи Укрзалізниці з 2015 року, зокрема – роботу наглядової ради та правління підприємства у період з 2017 до 2021 року.
10:49
В Суді ЄС хочуть ухвалити рішення, яке обмежує прокачку газу в обхід України
Генеральний адвокат рекомендував Суду ЄС відхилити апеляцію Німеччини на рішення щодо обмеження використання "Газпромом" потужностей газопроводу OPAL.
10:48
У НАЗК скаржаться на законопроєкт нардепів: нова загроза для роботи 
Народні депутати зареєстрували у Раді законопроєкт № 5253, згідно з яким хочуть позбавити НАЗК права виявляти фіктивні витрати політичних партій.
10:44
G7 обіцяє, що спроби РФ узаконити окупацію Криму не будуть визнаватися
Глави МЗС країн G7 заявили, що будь-які спроби Росії узаконити окупацію українського Криму не будуть визнаватися.
10:43
У Києві вводять суворий локдаун
У столиці запроваджують суворий карантин з 20 березня до 9 квітня.
10:36
відеоТихановська оголосила всенародне голосування, щоб почати переговори
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала організувати переговори щодо виходу з кризи за міжнародної підтримки, якщо за це проголосують громадяни Білорусі.
10:23
Степанов припускає, що спалах COVID триватиме до кінця квітня
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні поки не вводитимуть локдаун, і спрогнозував, що спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня. 
10:21
фото Двоє киян підробляли довідки про негативний тест на COVID-19
Правоохоронці викрили двох мешканців Києва, які виготовляли підроблені довідки про негативний тест на COVID-19.
10:18
інфографікаПомаранчевих зон COVID в Україні зменшилося з 17-ти до 12
В Україні 11 областей і столиця Київ перебувають у "помаранчевій" зоні за показниками поширення коронавірусу, 4 області - "червоні", 9 областей - "жовті". 
10:11
"Центренерго": Вугілля у держшахт закуповувалося через фірму-прокладку
Поставки вугілля з державних шахт для "Центренерго" до останнього часу відбувалися через приватну фірму, яка не розрахувалася з держшахтами за паливо.
09:48
Білий дім пообіцяв відповідь на дестабілізуючі дії Росії у найближчі тижні
Сполучені Штати в найближчі тижні дадуть відповідь на комплекс "дестабілізуючих дій" з боку Росії.
09:44
У "Асканії-Новій" продовжують гинути птахи з Червоної книги
16 березня на Херсонщині загинуло ще 18 журавлів та 20 огарів.
09:31
Роднянський-молодший претендує на посаду в наглядовій раді Ощадбанку
Син екс-засновника телеканалу "1+1" і російського телепродюсера Олександра Роднянського претендує на посаду члена наглядової ради державного "Ощадбанку".
09:18
У Києві 30 смертей від COVID за добу і більше тисячі нових хворих
У Києві за добу 17 березня підтвердили 1092 нових випадки захворювання на коронавірус, госпіталізували 148 хворих, померли 30 пацієнтів, одужали ж у середу 666 осіб. 
09:16
відео Підозрюваний зізнався у вбивстві 7-річної дівчинки
Чоловік, якого підозрюють у вбивстві та зґвалтуванні 7-річної Марії Борисової у Херсонській області, зізнався у скоєному.
09:12
США засудили арешт журналіста Єсипенка в Криму
Посольство США у Києві засудило арешт Росією  в тимчасово окупованому Сімферополі Владислава Єсипенка.
08:59
Експерти про вплив погоди на COVID: теплий сезон – не привід знімати маски
Потепління, зокрема в північній півкулі, – ще не привід для того, щоб послаблювати пильність у боротьбі з COVID-19, відмовлятися від масок і відправлятися в подорожі, попереджають експерти Всесвітньої метеорологічної організації.
08:49
Росія в ООН провела пропагандистський захід про окупований Крим – МЗС
17 березня Постійне представництво Росії при ООН провело захід, присвячений тимчасово окупованому Криму, щоб поширити брехню про ситуацію в Криму.
08:32
Бунт в Лук'янівському СІЗО: Ще двох "торнадівців" звільнили з-під варти
Двох ексбійців розформованої спецроти МВС "Торнадо" Микиту Куста та Максима Глєбова, яких обвинувачували у справі про бунт у Лук'янівському СІЗО влітку 2018 року, звільнили з-під варти.
08:16
Канцлер Австрії користувався літаком Фірташа – ЗМІ
Канцлер Австрії Себастіан Курц використав приватний літак, який ймовірно належить українському олігархові-втікачу Дмитру Фірташу, щоб повернутися додому із зустрічі на вищому рівні в Тель-Авіві.
08:15
Виробництво молока в Україні продовжує зменшуватися
За січень-лютий 2021 року виробництво молока в Україні зменшилося на 4,8% порівняно з аналогічним періодом 2020 року, до 1,06 мільйона тонн.
07:25
15 тисяч українців із COVID і 4,4 тисячі госпіталізацій – епідемія набирає оберти
За добу 17 березня в Україні підтвердили 15 053 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, у лікарні поклали 4 376 осіб, померли 267 хворих, одужали 6 514 осіб.
07:15
Кравчук змінив думку щодо води для Криму і допускає атаку Росії з півдня
За ситуацію з водою в Криму несе відповідальність окупант, заявив перший президент України Леонід Кравчук, який раніше допускав подачу води на півострів із боку України.
07:00
Головні новини середи і ночі: Байден назвав Путіна "вбивцею", звіт Ірану про літак МАУ
Байден назвав Путіна "вбивцею", Іран оприлюднив остаточний звіт про авіакатастрофу МАУ — актуальні новини 17 березня.
06:32
Окупанти дев’ять разів порушили "тишу" на Донбасі, без втрат
Протягом доби 17 березня окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, бойових втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає.
06:07
Літнім людям майже вдвічі простіше вдруге заразитися COVID-19, ніж молоді - Lancet
Люди похилого віку мають у 1,7 разів менше захисту від повторного зараження COVID-19, ніж молоді люди.
05:25
ВРП винесла попередження судді Біцюку, який дозволив примусово привести Вовка
У Вищій раді правосуддя вирішили притягнути суддю Вищого антикорупційного суду Андрія Біцюка до дисциплінарної відповідальності.
04:45
У світі зафіксували більше півмільйона випадків COVID-19 — найбільше з січня
За добу 16 березня у світі виявили 528 845 нових хворих на COVID-19 - це найвищий показник з 30 січня, коли повідомлялося про 529 999 хворих.
03:30
Україна в ТКГ пропонує почати "гуманітарне розмінування" — чекає рішення РФ
Українська делегація в Тристоронній контактній групі запропонувала почати процес  "гуманітарного розмінування" на Донбасі напередодні Великодніх свят.
02:39
На Херсонщині знову сталася масова загибель птахів
На Херсонщині загинули червонокнижні птахи - 18 сірих журавлів та 20 огарів.
01:43
Російський завод Оксани Марченко модернізують, щоб випускати бензин — "Схеми"
На підсанкційному Новошахтинському заводі нафтопродуктів в Росії, що належить дружині кума Путіна Віктора Медведчука - Оксані Марченко, будуть випускати бензин Євро-5.
00:56
В Угорщині зафіксували рекордну кількість померлих від COVID-19
За добу 16 березня в Угорщині 195 людей померли від COVID-19.
00:01
Москва викликала свого посла в США після слів Байдена про Путіна-"вбивцю"
Росія викликала свого посла в США – Анатолія Антонова - для консультацій щодо майбутніх американсько-російських відносин – після того, як президент США Джо Байден заявив, що російський президент Володимир Путін "вбивця", який "заплатить ціну" за нібито втручання у вибори.
23:18
Ліга Чемпіонів: "Баварія" та "Челсі" закрили список чвертьфіналістів
Англійський "Челсі" пробився до чвертьфіналу Ліги Чемпіонів. У матчі-відповідь 1/8 "сині" з рахунком 2:0 здолали мадридський "Атлетико". Нагадаємо, що в першій грі в Іспанії "Челсі" переміг з мінімальним рахунком.