24 січня 2021

Архів

Публікації

Що ми забули в TikTok? 30 українськомовних каналів соцмережі

На перший погляд, контент у TikTok видається примітивним, дитячим і дивним. Але все не так просто. "Українська правда. Життя" спробувала розібратися в нетрях TikTok та відшукати українськомовний контент.

Локдаун бачите? А він є! Львівська "подорож на край ночі" часів COVID-19 і суворого карантину

Події, про які йдеться у репортажі, відбулися у Львові однієї з січневих ночей, коли на думку Кабміну в країні всі законослухняні громадяни засинають і безроздільно панує локдаун
Колонки

Дитячий садочок в лісі – як таке взагалі стало можливим?

Новини
22:30
Степанов не виключає імунних паспортів, але є "але"
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключає можливості введення в Україні свідоцтв про вакцинацію від COVID-19, однак підкреслює, що в цьому питанні потрібна "серйозна і тонка дискусія".
21:55
Степанов розповів, чи планується ще один локдаун
Уряд не планує жорстких обмежувальних карантинних заходів навесні.
21:09
У СБУ вважають, що Нескоромний хотів убити Наумова задля посади – ЗМІ
У СБУ вважають мотивом замовлення вбивства голови Внутрішньої безпеки Андрія Наумова той факт, що той був єдиною перепоною для отримання колишнім першим заступником голови СБУ Дмитром Нескоромним високої посади в керівництві Служби.
20:46
Новини економіки: борги газовиків та рекорди експорту
Найголовніші економічні новини вихідних
20:15
Явка на виборах мера Конотопа склала майже 31% – "Чесно"
За даними руху Чесно, явка на повторних виборах міського голови Конотопа Сумської області станом на 20 годину склала 30,8%.
19:59
Київські школярі повертаються за парти, але можливе змішане навчання
Із понеділка, 25 січня, учні київських шкіл повертаються до навчання офлайн, однак у разі погіршення епідемічної ситуації перейдуть до змішаної системи навчання.
19:32
Українська стане обов'язковою мовою для ЗНО з 2025 року
З 1 січня 2025 року українська стане обов’язковою мовою зовнішнього незалежного оцінювання.
18:53
Швеція заборонила в'їзд з Норвегії через новий штам коронавірусу
Уряд Швеції в неділю оголосив про заборону в'їзду з Норвегії, щоб зменшити ризик поширення нового варіанту коронавірусу.
18:25
ВР не може призначити нові вибори в Харкові: бракує документів
Секретар Харківської міськради Ігор Терехов не надіслав до Верховної Ради двох із трьох необхідних документів для розгляду парламентом питання про призначення позачергових виборів міського голови Харкова.
17:45
Локдаун припиняє дію, ситуацію стабілізували – Степанов
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що завдяки посиленим карантинним обмеженням з 8 по 24 січня вдалося стабілізувати ситуацію з епідемією COVID-19 і розвантажити медичну систему.
17:27
У Британії через снігопади закрилися чотири центри вакцинації
Частину території Великої Британії накрило сильними снігопадами, чотири центри вакцинації змушені були закритися через сувору погоду.
17:14
На Донбасі у неділю 4 обстріли, без втрат
З початку доби 24 січня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.
16:53
Глава МЗС Франції заявив про авторитарний поворот в РФ
Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що хвиля арештів під час масових протестів у Росії являє собою авторитарний поворот.
16:36
Разумков поговорить із главами фракцій про кнопкодавство – нардеп
У понеділок на нараді голови ВР Дмитра Разумкова з главами фракцій обговорюватиметься питання кнопкодавства в Раді.
16:08
Федоров розповів, які податки будуть в рамках "Дія City"
Віце-прем'єр-міністр - міністр цифровий трансформації Михайло Федоров розповів про мотивацію для компаній переходити в "Дія City" і які там будуть податки.
16:04
Відео Фото Доповнено SpaceX здійснила наймасовіший запуск в історії космонавтики
Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX, який за даними Bloomberg, 7 січня став найбагатшою людиною на планеті Земля, здійснила наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики. 
16:02
Помер старший брат Ахметова
Помер старший брат олігарха Ріната Ахметова – Ігор Ахметов.
15:50
В ЄС засудили Росію за внесення двох НУО в список небажаних
В ЄС висловили рішучу незгоду з рішенням РФ внести "Празький центр громадянського суспільства" та "Асоціацію шкіл політичних досліджень" у список небажаних організацій.
15:27
У понеділок всю Україну заллє дощами
У понеділок, 25 січня, по всій Україні пройдуть дощі, в західних областях значні дощі з мокрим снігом.
14:45
Міністр ФРН: якщо Північний потік-2 зупинять, можуть початись судові позови
Міністр охорони довкілля та ядерної безпеки ФРН Свенья Шульце заявила, що у разі зупинки будівництва російсько-німецького проєкту газопроводу "Північний потік-2" можуть початись судові позови.
14:37
МЗС України звернувся до ВВС через "російські" Сімферополь та Севастополь
У Міністерстві закордонних справ України відреагували на публікацію російської служби ВВС, в якій окуповані кримські міста Сімферополь та Севастополь журналісти внесли у перелік російських.
14:03
Україна встановила рекорд з експорту риби
В 2020 році Україна експортувала риби та морепродуктів на 52,4 мільйонів доларів, що на 13,2% більше, ніж в 2019 році.
13:43
У Путіна відреагували на акції протесту по всій Росії
Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що мітинги вигідні тим, хто хоче "далі качати ситуацію" у країні.
13:22
У Німеччині виступили за мораторій на "Північний потік-2"
Голова Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер закликав оголосити мораторій на добудову нового газопроводу з Росії до Німеччини "Північний потік-2".
12:58
фотоУ Маріуполі вшанували жертв обстрілу, який здійснили гібридні війська РФ
У місті Маріуполь на Донеччині вшанували пам’ять жителів міста, які загинули 24 січня 2015 року внаслідок обстрілу з боку російсько-окупаційних військ.
12:32
У МВС Німеччини попередили про перешкоджання кампанії вакцинації
Міністерство внутрішніх справ Німеччини попереджає про можливість масових акцій, спрямованих на перешкоджання кампанії вакцинації від коронавірусу.
12:05
Радник президента: Очікуємо, що 2021 рік буде роком економічного зростання
Радник президента з економічних питань Олег Устенко прогнозує, що в 2021 році українська економіка почне відновлюватися.
11:57
відео, оновленоПротести у РФ: побиту ОМОНівцем жінку рятують у реанімації
Під час акції на підтримку Навального в Петербурзі представник силових структур з великою силою вдарив 54-річну учасницю мітингу Маргариту Юдіну ногою в живіт, через що вона впала і вдарилася об асфальт. Жінка перебуває у важкому стані.
11:17
У бізнесу Трампа після штурму Капітолію будуть проблеми — ЗМІ
Компанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Organization в минулому році зафіксувала падіння виручки через спалах COVID-19, також для його бізнесу пророкують проблеми через штурм Капітолію.
11:11
інфографікаУ Києві за добу виявили 240 заражених коронавірусом, 915 людей одужали
У суботу, 23 січня, в столиці діагностували Covid у 240 осіб, 6 заражених померли.
10:49
У Франції в найближчі дні можуть оголосити третій локдаун
Гіпотеза щодо третього локдауну у Франції стає все реалістичною, відповідне оголошення може прозвучати протягом найближчих днів.
10:36
У США розслідують раптову смерть людини після щеплення від Covid
В окрузі Плейсер штату Каліфорнія людина померла через кілька годин після отримання вакцини від коронавірусу. Місцеві, штатні та федеральні відомства ведуть слідство у цій справі та намагаються з'ясувати причину смерті.
10:18
У Португалії обирають президента на тлі нового рекорду смертності від COVID-19
В неділю у Португалії проходять президентські вибори, незважаючи на зростання кількості випадків коронавірусу та зафіксованих летальних випадків.
10:02
Україна стала другим найбільшим експортером зернових
За результатами 2019/2020 маркетингового року за обсягом експорту всіх зернових культур Україна зайняла другу позицію, пропустивши вперед США.
09:51
ДСНС попереджає про складні погодні умови – перший рівень небезпеки
Через складні погодні умови найближчими днями в Україні можливе порушення енергозабезпечення окремих населених пунктів на Правобережжі України і в західних областях, також є ймовірність ускладнення автомобільного руху на окремих ділянках доріг та сходження лавин у горах.
09:26
Придушення протестів у Росії: країни Балтії ініціюють нові санкції ЄС
Балтійські країни виступили за введення санкцій Євросоюзу проти російських чиновників, відповідальних за придушення протестів у суботу.
08:55
У неділю відбуваються повторні місцеві вибори, Конотоп обирає мера
У неділю, 24 січня, в різних регіонах України проходять повторні місцеві вибори. Зокрема, жителі Конотопа обирають міського голову.
08:16
Кремль віддає контроль над підприємствами ОРДЛО Медведчуку – активісти
За даними Східної правозахисної групи, на окупованому Росією Донбасі на даний момент відбувається зміна кураторів підприємств, зокрема, контроль над видобутком вугілля Москва передає компанії, яку пов'язують з опозиційним народним депутатом України.
07:26
Коронавірус: майже 4 тисячі нових заражень, 83 хворих померли
Протягом суботи, 23 січня в Україні виявили 3915 нових випадків коронавірусної хвороби, 83 особи з диагнозом Covid-19 померли.
07:17
Українській тенісистці Ястремській відмовили у допуску до змагань
Українській тенісистці Даяні Ястремській відмовили в знятті тимчасового недопуску до змагань, що був накладений на неї 7 січня на час розслідування через виявлений у її аналізах заборонений допінг.
07:00
Головні новини суботи і ночі: замах на "праву руку" Баканова, протести в Росії 
Посадовець СБУ на замовлення ексзаступника Баканова готував вбивство його "правої руки", протести після затримання Навального в Росії відзначились рекордним числом затриманих – новини, які були актуальні 23 січня. 
06:49
Бойовики вели вогонь із гранатометів та кулеметів – ООС
23 січня російські окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню. 
05:56
Уповноважений із захисту мови розповів, скільки скарг отримав від 16 січня
За тиждень після того, як в силу вступила нова норма Закону про мову, що зобов'язує обслуговувати клієнтів українською, Секретаріат уповноваженого із захисту державної мови отримав 195 скарг. 
04:41
Темпи поширення коронавірусу у світі не зменшуються
За минулу добу у світі виявили майже 575 тисяч нових хворих на коронавірус та зафіксували 13 823 жертви пандемії.
03:43
Через скандал з вакцинацією поза чергою у відставку пішов начальник оборони Іспанії
Начальник штабу оборони Іспанії Мігель Анхель Вілларроя подав у відставку через появу інформації про його вакцинацію від коронавірусу поза чергою. 
02:55
На знак протесту: у Чехії в карантин відкрились сотні барів та ресторанів
У рамках акції протесту проти локдауну сотні барів та ресторанів відкрились у Чехії. 
02:01
Ізраїль починає вакцинацію підлітків від коронавірусу
В Ізраїлі починають робити щеплення від коронавірусу підліткам у віці від 16 до 18 років. 
01:11
У Канаді розгортають польові шпиталі для лікування хворих на COVID-19
Поблизу Торонто розгорнуть два польові шпиталі для того, щоб розвантажити лікувальні заклади, де перебувають хворі на коронавірус.
00:18
Фото, відеоБільше сотні білорусів затримали під час суботніх акцій
У суботу білоруси вчергове влаштовували акції проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка – шикувались у ланцюги солідарності. 
23:35
У Чорне море зайшов перший в цьому році американський есмінець
23 січня у Чорне море зайшов американський ракетний есмінець Donald Cook.
23:19
Видимість до 200 метрів: киян попереджають про туман
Вранці 24 січня видимість на дорогах столиці зменшиться до 200-500 метрів через туман.