14 серпня 2019

Архів

Публікації

Злиття "Бориса" і "Добробуту": як зміниться ринок приватних клінік з появою супергравця

Медецинська мережа "Добробут" і клініка "Борис" об'єднуються. Що це означає для приватних клінік, і як ця угода може змінити ринок швидкої допомоги Києва. (рос.)

Напіврозпад коаліції: чому італійські популісти не поспішають йти на дострокові вибори

Криза, перевибори, прем'єрське крісло – саме такою була логіка, якою до вчорашнього дня керувався віцепрем’єр Італії Маттео Сальвіні. Але щось пішло не так...

Політ у відставку: як гучний корупційний скандал вплине на політичні розклади у Польщі

Kuchcinski Travel – саме так журналісти назвали найгучніший політичний скандал у Польщі, що стався за два місяці до парламентських виборів і вже призвів до відставки маршалка Сейму.

"Не лізь туди?" або Трохи про інтимну гігієну дівчат

Які гігієнічні проблеми можуть мати новонароджені дівчата? Коли дівчинку варто показати лікарю, зокрема, гінекологу?

Коломойський повертається: як "Приват" розбирається з конкурентами на паливному ринку

Після зміни влади в Україні позиції Ігоря Коломойського на ринку нафтопродуктів значно посилилися. Натомість конкуренти групи "Приват" один за одним почали зіштовхуватися з проблемами.

"Іди гуляй, Господи!". Головні розноси Зеленського

За своє коротке президентство новий глава держави встиг підняти на небачену досі висоту жанр політичного розносу. Ми вирішили зібрати найгучніші публічні бичування, які Зеленський уже встиг провести.
Колонки

Репетитор: скільки платять (ціни), дисципліни та попит

Куди йдеш, земельна реформо?

"Дивізійники". Перепоховання та почесний ескорт на Львівщині. Через що скандал?

Обережно, миттєвий кредит онлайн!

Від Холодницького з любов'ю. Як САП "зливає" гучні корупційні справи руками Нацполіції Авакова

Що загрожує реформі банкрутства?

Новини
23:34
ВідеоСуд заборонив забудовнику роботи в Протасовому Яру
Громада Протасового яру виграла суд у забудовника ТОВ "Дайтона груп", якому тепер заборонено проводити будь-які роботи на території Яру.
22:51
У Латвії заявили про розпалювання ненависті на телеканалі "Россия-24"
Національна рада з питань електронних ЗМІ (NEPLP) Латвії звинуватила телеканал "Россия-24" у розпалюванні ненависті у випуску новин про нового латвійського президента.
22:36
ОновленоСБУ затримала заступника МінТОТ Гримчака під час одержання хабара
Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро провели обшуки і затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака.
22:05
ДокументГоломшу поновили на посаді, якої юридично не існує – джерело в ГПУ
Окружний адмінсуд Києва повернув Миколі Голомші посаду "першого заступника Генерального прокурора з 2014 року", хоча на той час, на момент звільнення чиновника, такої посади не існувало.
21:42
МЗС готує енергетичний меморандум за підтримки Польщі та США
МЗС перед візитом президента Зеленського до Варшави готує енергетичний меморандум за підтримки Польщі та США.
21:23
Новини 14 серпня: Кабмін і Кличко, покарання Зайцевої
Гройсман вирішив не розглядати звільнення Кличка, Зайцеву попросили відпустити додому замість 10 років в’язниці за ДТП з 6 загиблими — новини, які були актуальні 14 серпня.
20:46
Суркіси домоглися припинення справи щодо пов'язаних осіб Приватбанку
Суд призупинив розгляд справи про визнання протиправним і скасування рішення НБУ щодо питань визначення пов'язаних з Приватбанком осіб.
20:24
Генпрокуратура викликала Пінчука на допит
Генеральна прокуратура викликала на допит олігарха Віктора Пінчука як свідка у справі стосовно "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.
19:59
МЗС хоче навчити нових депутатів закордонним справам
МЗС розробляє курс для майбутніх членів комітету ВР, на якому розповість про бачення проблем міжнародного порядку денного, пріоритети зовнішньої політики і роботу парламентських делегацій при міжнародних організаціях.
19:40
САП оскаржила запобіжні заходи двом екс-чиновникам НКРЕКП у справі "Ротердам+"
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила в суді апеляційної інстанції рішення Солом’янського райсуду Києва стосовно запобіжних заходів для двох екс-чиновників НКРЕКП, які фігурують у справі "Ротердам+".
19:17
У Луценка не стали карати прокурора, який переслідував оточення Порошенка
Генеральна прокуратура не покарала свого співробітника Костянтина Кулика, який під час президентських виборів підготував підозри оточенню тодішнього президента Петра Порошенка.
18:57
"Приват" контролює понад 80% поставок через морські порти
Із червня імпорт нафтопродуктів через порт "Миколаїв" практично не здійснюється, як і палива через порт "Південний", а основний обсяг припав на термінали, що знаходяться під контролем групи "Приват" - понад 80% усіх поставок.
18:40
ГПУ просить відсторонити від роботи голову Окружного адмінсуду
Генеральна прокуратура попросила Вищу раду правосуддя тимчасово відсторонити трьох суддів Окружного адмінсуду Києва, яких притягнули до кримінальної відповідальності.
18:34
Справа "Роттердам+": НАБУ повідомило про підозру двом топ-менеджерам ДТЕК
Національне антикорупційне бюро у рамках кримінального провадження щодо застосування формули "Роттердам+" повідомило про підозру гендиректору "ДТЕК Східенерго" Борису Лісовому і гендиректору "ДТЕК Мережі" Івану Гелюху.
18:11
"Укроборонпром" наїхав на Міноборони: нищить харківський завод
"Укроборонпром" заявив, що Міноборони прийняло рішення, яке може стати причиною знищення ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. Морозова".
18:00
У МЗС анонсували новий рівень боротьби за захоплених моряків
Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль анонсувала новий рівень боротьби за утримуваних Росією українських моряків.
17:19
Гривня на закритті міжбанку трохи просіла
14 серпня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,24 - 25,26 гривні за долар.
17:09
У Москві обшукали адвокатів кримських татар через справу про "злочинну організацію"
У Москві силовики провели обшук у будівлі, де знаходиться офіс проекту "Правова ініціатива", адвокати якого захищали затриманих за протест кримських татар.
17:09
Голомша хоче компенсації зарплатні в ГПУ за майже 5 років
Поновлений судом на посаді першого заступника Генерального прокурора Микола Голомша заявив, що буде вимагати компенсації заробітної плати за період, коли він вимушено не працював в ГПУ.
17:06
До Києва прийде баржа з кавунами та динями
Баржа з херсонськими кавунами та динями вирушить з Херсонщини у Київ 16 серпня.
17:02
Вирок Зайцевій та Дронову залишили без змін
Харківський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким Олену Зайцеву та Геннадія Дронова засудили до 10 років позбавлення волі за ДТП з 6 загиблими.
16:38
Польща збирається підняти ціну на транзит російського газу
Польща намагатиметься домовитись про такі тарифи на транзит газу "Газпрому" до Німеччини, які забезпечать країні прибуток.
16:35
Кабмін зобов'язав "Нафтогаз" продавати газ на ТЕС Ахметова за зниженою ціною
Кабінет міністрів зобов'язав НАК "Нафтоаз" продавати газ Луганській ТЕС по ціні 2895 грн за тисячу кубометрів - приблизно на 40% дешевше, ніж зараз ціна газу для населення.
16:05
У партій Ляшка та Гриценка конфіскують внески
До державного бюджету конфіскують 448 тисяч гривень внесків на підтримку "Радикальної партії Олега Ляшка" та "Громадянської позиції".
15:57
ГПУ каже, що справу Новинського закривали, але вже поновили
У Генеральній прокуратурі кажуть, що слідчий дійсно закривав розслідування стосовно депутата Вадима Новинського, але пізніше це рішення було скасоване.
15:53
Стали відомі деталі візиту Трампа до Польщі
Вперше в історії президенти Польщі та США разом відвідають військову частину. Під час візиту американського лідера - на зламі серпня й вересня - Дональд Трамп та Анджей Дуда мають намір разом відвідати авіабазу в Повідзі.
15:38
У Києві може з'явитись найпотужніша приватна швидка допомога
Після об'єднання медичної мережі "Добробут" та клініки "Борис" це буде найпотужніша приватна швидка допомога.
15:30
Супрун поговорила з Зеленським про медреформу
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун провела зустріч з президентом Володимиром Зеленським, під час якої вони обговорили медичну реформу.
15:30
ГТС України готова до сценарію "нульового транзиту"
"Укртрансгаз" модернізував 5 компресорних станцій для роботи в реверсному режимі – це дозволить у випадку часткової чи повної зупинки транзиту забезпечувати безперебійне газопостачання для українських споживачів східних і південних регіонів.
14:54
Скандальний суд поновив люстрованого заступника генпрокурора
Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді першого заступника Генерального прокурора Миколу Голомшу, якого звільнили за законом про люстрацію.
14:32
ГПУ закрила справу Новинського, через яку він втратив недоторканність – адвокат
Генеральна прокуратура закрила провадження стосовно можливої причетності нардепа Вадима Новинського до незаконного утримання митрополита Олександра Драбинка.
14:16
Супрун і Гриневич пояснили, чи можна нещепленим дітям до школи і в садочки
Невакциновані діти, за винятком тих, які мають медичні протипоказання до вакцинації, не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями.
14:16
"Динамо" після вильоту з Ліги Чемпіонів звільнило головного тренера
Футбольний клуб "Динамо" (Київ) звільнив весь тренерський штаб і головного тренера Олександра Хацкевича після того, як команда вчергове не змогла пробитися в плей-офф Ліги Чемпіонів.
14:05
У Росії хочуть контролювати контакти вчених із іноземцями
Міністерство вищої освіти й науки РФ в липні розіслало в підвідомчі організації рекомендації щодо контактів із іноземними та міжнародними організаціями та прийому іноземних громадян.
14:05
В ОП відставку Кличка відклали на потім
В Офісі президента Володимира Зеленського заявляють, що питання звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської адміністрації розглядатиме вже новий уряд.
14:03
Кабмін ухвалить постанову, яка знизить вартість електроенергії для підприємств
Кабмін внесе зміни до механізму публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) на ринку електричної енергії, що дозволить зинизити вартість електроенергії для промислових підприємств.
13:52
Уряд вирішив створити єдиний реєстр ветеранів війни
Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.
13:40
До кінця 2020 року в Україні ліквідують 83 банки
Фонд гарантування вкладів починає етап остаточної ліквідації першої хвилі банків-банкрутів, і до кінця 2020 року планує ліквідувати 83 банку.
13:22
Разумков прокоментував ідею забрати у партій держкошти
Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає, що державне фінансування партій може бути корисним, якщо правильно його використовувати і дотримуватись законів.
13:14
РФ розмістила у Криму ескадрилью дронів: шпигують і наводять крилаті ракети
Міноборони Росії розмістило на Чорноморському флоті в окупованому Криму ескадрилью розвідувальних безпілотних літальних апаратів "Форпост".
13:02
Суд зняв браслет з фігуранта справи про вкрадені в обленерго сотні мільйонів
Солом’янський районний суд Києва зняв електронний браслет із колишнього народного депутата і екс-голови правління "Енергомережі" Дмитра Крючкова, якого НАБУ підозрює в організації енергетичної схеми на понад 346 мільйонів гривень.
12:51
Зайцеву просять відпустити додому замість 10 років в'язниці за ДТП з 6 загиблими
Юлія Плетньова просить призначити покарання Зайцевій у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 2 роки, а також призначити їй випробувальний термін на розсуд суду.
12:45
Блискавки підпалили 5 будівель, а вітер зірвав півсотні дахів на Чернігівщині
На Чернігівщині розряди блискавок спричинили щонайменше 5 пожеж у житловому секторі увечері 13 серпня.
12:42
Курс валют: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
14 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 25,21 - 25,24 гривні за долар.
12:23
Порошенко каже, що соратники Зеленського хочуть "вистрелити в спину" армії
П’ятий президент Петро Порошенко вважає, що ініціатива "Слуги народу" щодо скорочення Комітету у справах ветеранів - це постріл у спину армії.
12:21
Гройсман: Україні потрібен новий закон про столицю
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за ухвалення нового закону про столицю України, який би збалансував посади міського голови Києва та голови держадміністрації.
12:08
картаСиноптик "потішила" прогнозом: дощі, зливи і неймовірна спека
У четвер на Заході України очікуються сильні дощі та грози, на Півночі – штормовий вітер, а на Сході та у Центрі спека до +34 градусів.
12:01
У МОН пояснили, як отримати дублікат диплома про вищу освіту
Щоб отримати дублікат документа про вищу освіту (диплома) та/або додатка до нього, треба подати письмову заяву до вишу, який видав документ.
11:56
Медведчук не піде у президію ВР, але на віце-спікера ОПЗЖ претендує
Вадим Рабинович: "Медведчук не буде висувати свою кандидатуру. І наша партія не буде його висувати з тієї простої причини, що він уже був і віце-спікером, і першим віце-спікером, і сьогодні він зосередиться на партійній роботі".
11:53
Разумков разом з Геращенко наїхали на Рабіновича за російську
На початку засідання підготовчої групи новообраних народних депутатів представники "Слуги народу" Дмитро Разумков та "Європейської солідарності" Ірина Геращенко посперечались з членом "Опозиційної платформи – За життя" Вадимом Рабіновичем про мову.
11:45
фотоУ Києві засуджений шантажував і грабував слідчу, яка вела його справу
У Києві чоловік, який раніше був неодноразово засуджений за майнові злочини, вирішив помститися слідчій, яка вела його справу, – погрожував, шантажував, а згодом і пограбував жінку.
11:25
В "Укренерго" пояснили, чому дорожчає електроенергія для промисловості
Після запуску нового ринку електроенергії 1 липня тарифи для української промисловості стали на 20% вище, ніж у Європі.
11:03
Байден: Я зробив би Україну пріоритетом міжнародної політики
"У військовій сфері я надав би безпекову допомогу від США, включаючи зброю, щоб посилити здатність України захищатись. Я також би розширив успішне навчання збройних сил України, розпочате адміністрацією Обами-Байдена", – додав він.
10:56
фотоПідозрюваного у вбивстві українця затримали в Польщі
У Познані поліцейські затримали 28-річного громадянина України, підозрюваного в жорстокому вбивстві молодої дівчини в Україні.
10:49
Легалізація видобутку бурштину потребує 20-30 млн інвестицій – Держгеонадра
Держава повинна інвестувати близько 20-30 мільйонів гривень для проведення геологічного вивчення ділянок для легалізації видобутку бурштину і подальшого продажу спецдозволів на електронних аукціонах - голова Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.
10:30
Гройсман вирішив не розглядати звільнення Кличка
Кабінет міністрів не буде розглядати питання погодження звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської адміністрації.
10:08
У Латвії школи нацменшин почали переводити на латиську мову
Уряд Латвії 13 серпня прийняв поправки, необхідні для початку процесу переведення освіти нацменшин на латиську мову.
10:03
Зеленський призначив керівника в Інститут стратегічних досліджень
Президент призначив Олександра Литвиненка директором НІСД й доручив йому у 2-місячний строк внести пропозиції щодо реформування та стратегії розвитку Інституту, передбачивши його реорганізацію та скорочення штатної чисельності працівників.
09:53
Мінфін продав облігації внутрішньої держпозики на 1,96 мільярда
На аукціонах з продажу облігацій внутрішньої державної позики Міністерство фінансів залучило до бюджету 1,96 мільярда гривень.
09:25
відео"Квартал" спародіював Зеленського: Які Мальдиви і Балі? Можете собі й Одесу дозволити
В Одесі 13 серпня відбувся перший концерт "Кварталу 95" без Володимира Зеленського, проте із коміком Юрієм Великим, який грає на сцені чинного президента. Відео.
09:09
Офіційний курс: долар дешевшає, а євро дорожчає
Національний банк посилив офіційний курс гривні на 2 копійки, встановивши його на 14 серпня на рівні 25,14 гривні за долар.
08:53
В ООН не захотіли слати спецпредставника в Україну – польський міністр
Пропозиція Польщі щодо призначення спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України не отримала схвалення в організації.
08:31
США обговорюють із союзниками розгортання ракет в Азії
Вашингтон консультується зі своїми союзниками щодо планів розгортання ракет середньої дальності в Азії, в той час як Китай говорить, що відповість контрзаходами.
07:35
ООС: Бойовики відкривали вогонь 13 разів за добу
Минулої доби збройні формування Російської Федерації та її найманці тринадцять разів порушили режим припинення вогню.
06:35
Петиція про скасування держфінансування політичних партій набрала більше 25 тис. голосів
Петиція про скасування бюджетного фінансування політичних партій набрала більше 25 тис. голосів.
05:18
Данилюк про націоналізацію Приватбанку: це було обгрунтоване рішення
Рішення про націоналізацію Приватбанку було правильним, але від початку містило деякі ризики.
03:57
Окупанти на Донбасі розмістили десятки "Градів" поза лініями відведення
СММ ОБСЄ зафіксувала на окупованій Луганщині десятки реактивних систем залпового вогню "Град", які були розміщені з порушенням ліній відведення.
03:17
Трамп погрожує вийти із СОТ
Президент США Дональд Трамп пригрозив, що Вашингтон може вийти зі складу Світової організації торгівлі (СОТ).
02:16
Вибух в Росії може бути пов'язаний з випробуванням гіперзвукової ракети
Сполучені Штати вважають, що вибух, котрий стався минулого тижня в Росії, був пов'язаний з програмою гіперзвукових крилатих ракет Кремля.
01:01
Бойовики "ЛНР" посадили в колонію студента з проукраїнськими настроями
Бойовики підтримуваного Росією угруповання "ЛНР" майже рік утримують в колонії Сергія Русинова, студента з проукраїнськими настроями.