13 серпня 2019

Архів

Публікації

Зеленський спрощує отримання українського паспорту. Чи допоможе указ росіянам?

Кого торкнеться указ Зеленського та що про зміни думають ті, кому довелось просити про українське громадянство.

Фото майбутнього. Siri, зроби знімок дівчини в купальнику на пляжі

Як штучний інтелект змінюватиме візуальну реальність в майбутньому, і чому це реально? (рос.)

Продуктам прописана прозорість: що змінить європейська система інформування споживачів

Що означає перехід України на європейську систему інформування споживача про харчові продукти? З якими складнощами зіткнулися країни ЄС при впровадженні такої реформи?

Як вибирати, зберігати і чим різати сир. Пояснює експерт

Ми побували у музеї сиру у Києві та розпитали в екскурсовода Ігоря Дегтяра, як правильно вибирати сир, як зберігати його, щоб не отруїтися, і якими ножами різати – щоб було зручно і красиво.

Коли і де з'явиться 4G в метро Києва і хто залишиться без мобільного інтернету

Компанія "Хуавей Україна" виграла тендер на будівництво 4G-мережі в метро Києва. ЕП дізналася, від кого залежить запуск проекту, коли і де з'явиться 4G, як буде тарифікуватися і хто залишиться без інтернету в метро. (рос.)

Дозволено, але з умовами: як має змінитися державна допомога бізнесу

Чи відповідає державна підтримка бізнесу вимогам Угоди про асоціацію? ЄС не обмежує надання такої допомоги, однак вимагає мінімізувати ризики, що виникають від спотворення конкуренції.

Битва поколінь. Хто, де і як голосував на виборах до Ради

Які політичні партії стали улюбленими у пенсіонерів, кого обирають селяни і містяни, а кого – студенти. Розповідаємо про політичні вподобання українців на парламентських виборах в залежності від віку, статі, освіти.
Колонки

Як українські курорти нас втрачають

Дума про Мінагрополітики. Варто чи ні?

Порядок денний у сфері медіа для нового парламенту

Аукціони в ручному режимі

У заручниках у забудовника: як урегулювати відносини

Час братися за розум: чому критично акредитувати психологів

Новини
23:52
Прокурори Житомирщини зі "стусана" Зеленського взялися за крадіїв бурштину
Прокуратура Житомирщини після заяви президента Володимира Зеленського про причетність місцевих силовиків до незаконного видобутку бурштину, розпочала кримінальне провадження.
23:25
Економічні новини: інфляція, масштабне рейдерство, позов проти Коломойського
Про "Нафтогаз". Уряд хоче повернути право призначати і звільняти голову "Нафтогазу".
23:12
Суд Москви дозволив представнику опозиції обиратися в Міськдуму
Московський суд задовольнив скаргу члена партії "Яблоко" Сергія Мітрохіна, який вимагав скасувати відмову виборчкому зареєструвати його кандидатом у депутати Московської міської думи.
23:04
Макрон умовлятиме Путіна відновити нормандські переговори – чиновник
Президент Франції Еммануель Макрон спробує наступного тижня переконати президента РФ Владіміра Путіна відновити переговори з Україною у "нормандському форматі".
22:43
"Динамо" видовищно вкотре пролетіло повз Лігу чемпіонів
Київське "Динамо" завершило свою боротьбу в кваліфікації Ліги чемпіонів. Кияни програли бельгійському "Брюґґе" за сумою двох матчів.
22:30
Суд скасував наказ Труби звільнити директора теруправління ДБР
Директор Держбюро розслідувань Роман Труба звільнив очільника теруправління ДБР у Полтаві Володимира Тимошка з порушенням процедурних вимог і без узгодження рішення із заступниками та конкурсною комісією.
21:53
АЗС "Shell" оштрафують на 79 мільйонів через антиконкурентні дії
Господарський суд Києва постановив стягнути з ТОВ "Альянс Холдинг" (мережа АЗС під брендом "Shell") штраф 79,4 мільйона гривень за порушення антимонопольного законодавства.
21:45
Новини 13 серпня: кадрові рішення Зеленського, отримання громадянства України
Зеленський звільнив Романа Безсмертного, спрощено процедуру отримання українського паспорту росіянами та іноземцями — новини, які були актуальні 13 серпня.
21:36
Фото, ВідеоНа Буковині випав град завбільшки з яйце – ЗМІ
У Чернівецькій області внаслідок зливи з градом місцями обірвався зв’язок і зникла електроенергія, град пошкодив машини та будинки.
21:05
Австрія: дім ультраправого екс-віцеканцлера обшукали в корупційній справі
Австрійська прокуратура у справах економічних та корупційних злочинів (WKStA) в понеділок провела обшуки у колишнього віцеканцлера та екслідера ультраправої Партії свободи (FPÖ) Гайнца-Крістіана Штрахе та його правої руки Йоганна Гуденуса.
20:54
Україна і Росія оголосили нон ґрата співробітників генконсульств Львова і Петербурга
Росія оголосила персоною нон ґрата співробітника генконсульства України в Петербурзі у відповідь на аналогічні дії України стосовно російського представника у Львові. 
20:15
Кремль після ядерного вибуху похвалився, що виграє гонку озброєнь у США
У Кремлі похвасталися тим, що випереджають США у сфері розробки ядерного озброєння на тлі вибуху під Сєвєродвінськом, який призвів до суттєвого підвищення рівня радіації.
19:52
Адвокат: Порошенка просять на поліграф, аби лише нічого не доводити
Адвокат екс-президента Петра Порошенка Ігор Головань переконаний, що ажіотаж навколо поліграфа слідство використовує, щоб приховати, що в нього немає доказів у справах, де Порошенко проходить як свідок.
19:33
У Києві буде гроза і сильний вітер – Гідрометцентр
У Києві до кінця доби та вночі очікується гроза та пориви вітру.
19:23
Справа "Роттердам+": підозрюваний із ДТЕК завчасно прибув до НАБУ
Один із співробітників ДТЕК, якому минулого тижня НАБУ адресувало підозру, за власною ініціативою прибув до бюро для участі в процесуальних діях – раніше, аніж було заплановано.
19:05
Безсмертний припустив, що Зеленський поїде до Макрона одночасно з Путіним
Роман Безсмертний припускає, що президент Володимир Зеленський незабаром зустрінеться з президентом Франції Емануелем Макроном, а зустрічі "нормандської четвірки" найближчим часом не буде
18:55
Президент Литви: Немає морального права на приємні слівця Путіну
Новий президент Литви Гітанас Науседа, який вступив на посаду місяць тому, вважає наразі вкрай маловірогідним контакт з президентом Росії Владіміром Путіним.
18:41
Безсмертний про Зеленського і Путіна: Як миша, яка довірилася коту
Роман Безсмертний: "Нинішня ситуація небезпечна тим, що Зеленський сунеться в пастку. Він просто не розуміє, з ким має справу. Це його свідоме переконання, що Путін у цій ситуації може бути якимись союзником. Він виглядає зараз у цьому протистоянні як миша, яка довірилася коту. І цей кіт пограється з мишею – і потім її покарає".
18:40
Закриття міжбанку: гривня трохи зміцнилася
13 серпня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,15 - 25,17 гривні за долар.
18:24
Безсмертний пояснив, чому його звільнив Зеленський
Екс-представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний пояснив, чому його звільнив президент Володимир Зеленський.
18:03
У Зеленського про звільнення Безсмертного: Кучма набирає ефективнішу команду
Офіс президента Володимира Зеленського пояснив звільнення Романа Безсмертного з посади у ТКГ тим, що під керівництвом Леоніда Кучми формується найбільш ефективна команда.
18:01
США відкладуть введення мит на китайські ноутбуки та телефони
США вирішили відкласти запровадження 10-відсоткового мита на деякі китайські товари, серед яких ноутбуки та мобільні телефони, як це американська адміністрація планувала зробити з наступного місяця.
17:40
Суд дозволив допитати Порошенка з детектором брехні
Печерський районний суд Києва дав дозвіл на допит у Державному бюро розслідувань п’ятого президента Петра Порошенка із застосуванням поліграфа.
17:33
СписокДержавне фінансування надали 11 партіям
НАЗК надало державне фінансування 11 партіям на підставі результатів останніх позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня.
17:18
відеоЖінки вербують офіцерів ЗСУ для ФСБ в соцмережах – Служба безпеки
Є численні спроби вербування представниками російських спецслужб та підконтрольних їм так званих "МГБ Д/ЛНР" українських військовослужбовців через встановлення особистих контактів у соціальних мережах під виглядом осіб жіночої статі. Відео.
17:00
У Чехії підозрюють ГРУ РФ у новій кібератаці на МЗС
Кібератаку на комп’ютери Міністерства закордонних справ Чехії у червні, найімовірніше, здійснила інша держава, підтвердила Національна служба з питань кібер- та інформаційної безпеки.
16:44
СБУ викрила масштабне рейдерське угрупування на Одещині
СБУ спільно з прокуратурою Донецької області припинили протиправну діяльність групи державних реєстраторів, колишніх працівників Державної архітектурно-будівельної інспекції та посадових осіб органів юстиції Одеської області, які відчужували земельні ділянки, об'єкти нерухомості та корпоративні права.
16:19
Безсмертний дізнався про звільнення з ТКГ від медіа
Роман Безсмертний: "Стиль роботи ОПУ: зі ЗМІ дізнався про призначення і про звільнення з ТКГ у Мінську".
16:17
Поліція оголосила в розшук бізнесмена, який судиться з Коломойським
Національна поліція оголосила в розшук бізнесмена Вадима Шульмана, який судиться зі своїм колишнім бізнес-партнером олігархом Ігорем Коломойським.
15:55
Зеленський вийшов з бізнесу та передав частки трьом партнерам
Президент Володимир Зеленський вийшов із бізнесу та передав частки у своїх компаніях трьом соратникам та партнерам - братам Сергію та Борису Шефірам та Тимуру Міндічу.
15:47
У Києві наймасштабніший спалах кору за роки незалежності
У Києві стався наймасштабніший спалах кору за всі роки незалежності України, повідомляє директорка Департаменту охорони здоров’я столиці Валентина Гінзбург.
15:37
Зеленський видалив Безсмертного з мінських переговорів
Президент Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.
15:24
Киянам обіцяють 4G по всьому метро вже до кінця 2020 року
Усі 52 станції метро Києва з тунелями та ескалаторами будуть покриті 4G до кінця 2020 року.
15:13
Зеленський дав Богдану ще одну керівну посаду
Президент Володимир Зеленський призначив керівника Офісу президента Андрія Богдана головою комісії державних нагород та геральдики.
15:01
Пєсков про зустріч президентів РФ і України: Путін прагматичний співрозмовник
Президент Росії Володимир Путін виступає за діалог з президентом України Володимиром Зеленським, але для Путіна важливий не сам факт розмови, а реалізація досягнутих розумінь і домовленостей.
14:58
Данилюк натякнув на план "Б" у газовому питанні
Новий уряд України повинен буде подбати про продовження чи оновлення контракту з Росією щодо транзиту газу. "Було б абсолютно безвідповідально не мати плану "Б", - секретар РНБО.
14:56
Топ-10 найбільших рітейлерів збільшили сплату податків на третину
Десятка найбільших рітейлерських мереж за січень-червень 2019 року збільшила сплату податків на 1,2 мільярда гривень, або на 29% по порівняння з аналогічним періодом 2018 року - до 5,4 мільярда гривень.
14:51
В аеропорту Дніпра застрелився поліцейський
Співробітник Нацполіції наклав на себе руки у відділенні поліції аеропорту "Дніпро".
14:31
Суд дозволив групі "Приват" продати "дочку" російського банку
Київський апеляційний суд відхилив скаргу держкорпорації "ВЕБ.РФ" на рішення судів попередніх інстанцій, яким корпорація хотіла зупинити продаж акцій Промінвестбанку.
14:19
Бойовики три дні не віддавали "Азову" тіло загиблого бійця
10 серпня полк "Азов" втратив бійця Романа Романенка на прізвисько "Біч", він підірвався на ворожому фугасі під час виконання бойового завдання.
14:16
фотоВибух на полігоні в РФ: рівень радіації підскочив у 16 разів
Фахівці Росгідромету зафіксували перевищення рівня радіації у 4-16 разів у російському місті Сєвєродвінськ після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області 8 серпня.
14:06
20% українців пропрацювали за кордоном і більше не хочуть - опитування
20% українців, які довгостроково працювали за кордоном, не планують їхати туди на заробітки знову.
13:52
фотоЖитомирського чиновника шантажували "компроматом" перед візитом Зеленського
Активіст погрожував поширити нібито компрометуюче відео про директора держлісгоспу напередодні візиту президента Володимира Зеленського в Житомирську область, якщо йому не виплатять 30 тисяч доларів.
13:43
Поблизу Британії знову перехопили російські військові літаки
Винищувачі Військово-повітряних сил Британії вдруге за тиждень піднялися на перехоплення російських військових літаків.
13:33
Нацбанк подав зустрічний позов проти Коломойського на 4,3 мільярда
Національний банк подав проти екс-співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського позов до суду, у якму вимагає стягнути з олігарха 4,26 мільярда гривень за кредитом рефінансування, який НБУ видав Приватбанку на поруки Коломойського.
13:31
фото У Миколаєві місцеві мешканці крали і продавали за кордон обладнання для армії
У Миколаєві контррозвідка СБУ блокувала нелегальне постачання за кордон продукції військового призначення з державного підприємства "Зоря" – "Машпроект".
13:17
Херсонський суд відмовив в арешті судна, яке возило пальне флоту РФ
Херсонський міський суд відмовився заарештовувати судно "Марія", яке підозрюється у перевезенні палива для підрозділів Чорноморського флоту РФ.
12:59
Три держбанки відновили видачу "теплих кредитів"
Приватбанк, Ощадбанк та Укргазбанк відновили видачу "теплих кредитів" для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.
12:45
картаТрасу Київ–Одеса перекриють через ремонт
На автодорозі М-05 Київ–Одеса тимчасово обмежать рух транспорту у зв’язку з ремонтом, об’їзд здійснюватиметься через смт. Глеваха.
12:44
Курс валют: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
13 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 25,19 - 25,22 гривні за долар.
12:37
Данилюк: Медведчук у парламенті – це загроза
Секретар РНБО: "Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію, і так, він буде мати можливість використовувати майданчик парламенту для того, щоб не просто там сидіти".
12:37
інфографіка"Укрзалізниця" порадила, як реагувати на вимогу провідника збирати постіль
В "Укрзалізниці" повідомили, що навіть попри вимогу провідника, постіль у поїзді після себе можна не збирати.
12:14
Зеленський почав спрощувати отримання українського паспорта росіянами
Президент Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на спрощення отримання громадянства України іноземцями, які захищали країну, та росіянами, яких на батьківщині переслідують через політичні переконання.
12:13
фотоНа Львівщині накрили шпигунський тандем, який зливав секрети Росії
На Львівщині контррозвідники СБУ викрили місцевого мешканця, який виконував розвідзавдання спецслужб Російської Федерації.
11:51
Інфляція в липні була вищою, ніж прогнозували — НБУ
Показник інфляції в Україні, що пришвидшилась за підсумками липня 2019 року в річному вимірі до 9,1%, був вище прогнозу, який раніше дав Національний банк.
11:47
Окупанти Криму замахнулися на води Дніпра – у Зеленського відповіли
Представник президента України в АР Крим Антон Кориневич відповів на це: "Усі претензії держави-окупанта на дніпровську воду не мають жодного правового чи міжнародно-правового підґрунтя".
11:43
Циклон Zorro принесе в Україну грозові дощі і похолодання
14 серпня атмосферний фронт, пов'язаний із локальним циклоном Zorro, зумовить грозові дощі на заході України, Житомирщині й північних районах Київщини.
11:28
У лікарні Дніпра помер важко поранений військовий
Український військовий, що був поранений на Донбасі, помер у лікарні Дніпра.
11:17
Екс-президента Киргизстану звинувачують у вбивстві спецпризначенця
Генпрокуратура Киргизстану звинувачує екс-президента Алмазбека Атамбаєва в убивстві поліцейського-спецпризначенця та інших злочинах.  
11:08
Данилюк розповів, що потрібно для "критичної маси змін" на Донбасі
Рада національної безпеки й оборони готує засідання щодо Донбасу, а Офіс президента готує інвестиційний форум у Маріуполі та працює над зустріччю лідерів "нормандської четвірки".
11:02
МЗС попередив українців про загрозу пожеж і спеку в Греції
В МЗС рекомендують українцям у Греції обмежити пересування районами, де оголошено найвищі рівні пожежної небезпеки.
10:52
СБУ зупинила кібератаку на один з телеканалів
Служба безпеки України заявляє, що блокувала кібератаки на ефірний сервер телерадіокомпанії "Чорноморка".
10:34
Уряд хоче повернути право призначати і звільняти голову "Нафтогазу"
Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу Кабінету міністрів на рішення судів попередніх інстанцій, які позбавили уряд права призначати і звільняти главу і членів правління НАК "Нафтогаз України" в обхід наглядової ради.
10:28
відеоХомчак представив нового командувача ООС
Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак представив особовому складу нового командувача Об’єднаних сил Володимира Кравченка.
10:04
На грецькому острові Евбея нові пожежі, евакуйований монастир
Рятувальники евакуювали монастир на грецькому острові Евбея і наказали готуватися до евакуації мешканцях трьох сіл, після того як у центральній частині острова спалахнули пожежі.
09:54
"Люблю тебя, Москва": у Львові перед футбольним матчем увімкнули російську пісню
Львівська міська рада заявляє, що перед футбольним матчем у Львові звучала російська музика зі словами "Люблю тебя, Москва", і вимагає розслідувати інцидент.
09:15
Більшість британців підтримує Brexit "за будь-яку ціну"
Більшість британців вважають, що прем'єр-міністр Борис Джонсон повинен вивести Британію з Європейського союзу "за будь-яку ціну", навіть якщо це передбачає призупинення роботи парламенту.
09:14
Курс валют: долар та євро трохи подорожчали
Національний банк послабив офіційний курс гривні на 7 копійок, встановивши його на 13 серпня на рівні 25,16 гривні за долар.
09:01
фотоЯстремська перемогла екс-першу ракетку світу на старті турніру WTA в Цинциннаті
19-річна українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла екс-першу ракетку світу Каролін Возняцкі у стартовому поєдинку на турнірі найвищої категорії в Цинциннаті.
08:41
Адміністрація Трампа ускладнює правила отримання грін-карт
Адміністрація президента США запроваджує нові правила отримання грін-карт – тепер легальний статус буде важче отримати іммігрантам, які користуються програмами соціальної допомоги.
08:35
Вода на 5 пляжах Одеси не відповідає нормам
В Одесі на пляжах "Аркадія", "Відрада" та пляжах 10, 13, 16 станцій Великого Фонтану морська вода не відповідає нормам.  
07:45
Війна на сході: Окупанти здійснили 10 обстрілів за добу, є поранений
Минулої доби збройні формування Російської Федерації та її найманці десять разів порушили режим припинення вогню
07:10
США і Туреччина створюють центр спільних операцій у Сирії
У Туреччині почалася робота зі створення Центру спільних операцій збройних сил США і Туреччини в Сирії.
05:47
Адміністрація Трампа ускладнює правила отримання грін-карт
Адміністрація Дональда Трампа вводить нові правила, які можуть ускладнити отримання легального статусу в США для деяких категорій іммігрантів.
04:17
НАБУ направило до суду справи щодо 38 суддів
Детективи НАБУ скерували до суду справи стосовно 38 суддів.
03:07
Трамп про вибух в РФ: У нас є подібні, але більш просунуті технології
США мають технологію, подібну до тієї, яка застосовується в руховій установці ракети, що вибухнула в Архангельській області РФ 8 серпня.
01:35
За тиждень військові літаки Росії 9 разів літали над Балтикою
У період з 5 до 11 серпня винищувачі, які виконують функції авіаційної поліції НАТО в країнах Балтії, ідентифікували і супроводжували 9 разів літаки Російської Федерації, що пролітали над Балтійським морем.
01:12
Болтон: США підтримають жорсткий Brexit
Сполучені Штати підтримають жорсткий Brexit, тобто вихід Великої Британії з Євросоюзу без угоди з Брюсселем, якщо так вирішить уряд у Лондоні.