14 жовтня 2019

Архів

Публікації

Facebook запустив новий сервіс для знайомств: як це працює і що кажуть про нього американці

У вересні 2019 Facebook запустив в США сервіс онлайн знайомств — Facebook Dating, на черзі — країни Європи. Навіщо FB виходить на ринок з таким продуктом, який у нього потенціал, і що про нього говорять американці. (рос.)

Стара влада та друзі Кремля: яку небезпеку несуть Україні результати польських виборів

Впевнена перемога PiS була прогнозованою - Польща зберегла свій нинішній курс ще на 4 роки. Водночас, польські вибори подарували також низку несподіванок, значна частина яких є досить неприємними для України.

Добровольцем на фронт, щоб переосмислити цінності: як знімають фільм про те, що далі так жити не можна

Фільм "Злегка прочинені двері" – це психологічна драма, яка виходить за межі локалької соціальної чорнухи у широкий світ нашої сучасності, де йде війна, і саме війна забирає у нас найкраще і найкращих.

У росіян такого немає, або Як виробляють український броньовик "Козак"

Чи можуть українські броньовики конкурувати на світовому ринку, що відбувається з "Козаком" при наїзді на міну, як бронескло витримує постріли з АК-47 і на яких авто перевозять секретні документи.
Колонки

Психологічний аналіз публічних заяв Зеленського про США: страх або стратегія?

Новини
23:40
Україна обіграла Португалію і достроково вийшла на Євро-2020
Збірна України достроково виграла путівку у фінальну частину чемпіонату Європи з футболу 2020 року, посівши перше місце у групі В.
23:35
Екс-посол: Україна не дозволяла знімати гриф секретності з розмови Трампа-Зеленського
Екс-посол України в США Валерій Чалий стверджує, що українська сторона не давала згоди на зняття грифу секретності зі стенограми переговорів президентів США Дональда Трампа та України Володимира Зеленського.
22:48
Пристайко розповів про план "Б" у разі провалу "нормандського" формату
Глава МЗС України Вадим Пристайко заявляє, що пропозиції щодо розгортання на Донбасі міжнародної миротворчої місії можуть розглядатися як альтернативний варіант урегулювання, але насамперед Україна сподівається на результативність "нормандського саміту".
22:09
MasterСard і Visa відмовились від участі у створенні криптовалюти від Facebook
Міжнародні платіжні системи MasterСard і Visa, а також Stripe, eBay та Mercado Pago відмовились від участі в проекті зі створення криптовалюти Libra від компанії Facebook.
21:35
Українці почали гірше ставитися до Зеленського, Гончарука і Разумкова – КМІС
Протягом місяця зменшилася кількість українців, які позитивно ставляться до президента Володимира Зеленського, прем'єра Олексія Гончарука та спікера ВР Дмитра Разумкова.
20:41
У поліції порахували учасників акцій у Києві
За даними поліції, в акції "Ні капітуляції" в центрі Києва взяло участь до 12 тисяч людей.
20:28
ООН визнала порушення РФ Женевських конвенцій щодо Криму – постпред України
Україна подякувала керівництву ООН за офіційне визнання порушень Росією Женевських конвенцій, через свідоме переселення нею людей з материкової частини в український Крим у спробах змінити демографію окупованого півострова.
19:55
На Донбасі в День захисника українські військові не постраждали
З початку доби понеділка бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню, українські військові внаслідок обстрілів не постраждали.
19:03
відеоБудівлю ОП обклеїли наліпками "Ні капітуляції"
Учасники акції "Ні капітуляції" після віче на Майдані Незалежності прийшли до Офісу президента на Банковій.
18:39
У Порошенка заперечують слова батька Гандзюк про вилучення доказів
У "Європейській солідарності" заперечують твердження батька вбитої активістки Катерини Гандзюк Віктора Гандзюка про те, що докази у справі щодо Андрія Гордєєва і Євгена Рищука були вилучені "не без участі" екс-президента Петра Порошенка.
18:18
Справа Марківа: правозахисники наполягають, що суд не довів вину нацгвардійця
Правозахисники стверджують, що суд не зумів довести провину нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років ув'язнення за звинуваченням у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі в 2014 році.
18:15
Партія Орбана програла вибори мера в Будапешті
Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан зазнав найбільшої політичної невдачі за десятиліття в неділю, коли кандидат від опозиції переміг чинного мера, свого опонента від партії влади.
18:04
Акції в Києві проходять спокійно – поліція
Масові заходи у Києві проходять без порушень правопорядку.
17:55
оновлено, фото, відео"Ні капітуляції": колона дійшла до Майдану
Від пам’ятника Тарасу Шевченка в Києві рушила колона учасників акції "Ні капітуляції", які виступають проти реалізації "формули Штайнмаєра".
17:21
Могеріні назвала задовільними плани Києва щодо Донбасу і реформ
Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні назвала комплексними і задовільними плани Києва щодо Донбасу та реформ, які в Люксембурзі у понеділок представив міністр закордонних справ Вадим Пристайко.
17:11
Обсяг газу в підземних сховищах перетнув позначку в 21 млрд кубометрів
Станом на ранок 14 жовтня Україна закачала до своїх підземних сховищ 21,025 мільярда кубометрів газу.
17:08
Опозиція "взяла" Сенат Польщі
Партія влади Польщі "Право і справедливість" отримала найбільшу кількість сенаторів у новому складі верхньої палати парламенту, проте депутатів від опозиції сукупно буде більше.
16:48
фотоЗеленський на Донеччині вручив бійцям нагороди
Президент Володимир Зеленський на Донеччині зустрівся з українськими бійцями та вручив їм державні нагороди.
16:22
У НБУ підрахували кількість готівки на кожного українця
Обсяг грошей у готівковому обігу з початку року зменшився на 9,1 мільярдів гривень (2,3%) і станом на 1 жовтня становить 391 мільярд гривень.
16:06
Пристайко: "нормандська зустріч" в листопаді – останній шанс "Мінська"
Лідери України, Росії, Франції та Німеччини можуть провести саміт у Парижі в середині листопада, якщо Київ та проросійські сепаратиста на сході України зможуть підтримувати припинення вогню.
15:59
Каталонія: протестувальники оголосили блокаду аеропорту Барселони
Протестувальники, незгодні з вироком суду для лідерів каталонських сепаратистів, вирушили у напрямку другого найбільшого в Іспанії аеропорту Ель-Прат, що у Барселоні.
15:54
Шаман, що йшов "виганяти Путіна", відклав похід до весни
Якутський шаман Олександр Габишев вирішив відкласти похід на Москву для "вигнання Путіна" до весни.
15:42
Футбольний клуб Ахметова за сезон заробив майже 3,8 мільярда
Доходи футбольного клубу "Шахтар" у сезоні 2018-2019 років з урахуванням ПДВ сягнули 3,76 мільярда гривень.
15:34
Іспанія видала європейський ордер на арешт екс-лідера Каталонії Пучдемона
Суддя Верховного суду Іспанії Пабло Лларена розпорядився видати новий європейський ордер на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.
15:26
У Путіна відповіли Зеленському на плани обговорити питання Криму: Неможливо у будь-якому форматі
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що обговорення питання приналежності Криму у "нормандському" чи інших форматах є неможливим.
15:15
фото Націоналісти пішли маршем слави УПА, виступають проти "Штайнмаєра"
У центрі Києва проходить урочистий марш націоналістів з нагоди 77-ї річниці створення Української повстанської армії, акція відбувається під гаслом "Захистимо українську землю".  Фото, відео
15:03
Майбутній глава дипломатії ЄС і Пристайко обговорили Донбас і санкції щодо РФ
Глава МЗС Вадим Пристайко і кандидат на посаду високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель у понеділок обговорили питання антиросійських санкцій і врегулювання на Донбасі.
14:59
Сурков назвав "путінізм" діючою ідеологією та глобальним політичним лайфхаком
Помічник президента РФ Владислав Сурков заявив, що "путінізм" являє собою фактичну ідеологію і є "глобальним політичним лайфхаком, методом володарювання, який добре працює".
14:29
Вибори у Польщі: Представники українців не пройшли до нового парламенту
Представникам українців Польщі не вдалося пройти до нового складу польського Сейму на парламентських виборах, які відбулися напередодні, 13 жовтня.
14:20
Заблоковані дороги та загальна мобілізація: Каталонія опротестовує вирок лідерам
У Каталонії вирок суду для лідерів каталонських сепаратистів зустріли акціями протесту і блокуваннями доріг.
14:03
Меджліс про зустріч Ердогана з "кримськими депутатами": чергова провокація Кремля
Візит "кримських депутатів" Наталії Поклонської та Руслана Бальбека до Туреччини та їх участь у офіційних заходах за участю президента Туреччини Раджепа Таїпа Ердогана є черговою провокацією Кремля та "прикрим непорозумінням". 
13:59
Porsche і Boeing займуться розробкою літаючого електротранспорту
Компанії Porsche і Boeing працюють над розробкою концепту повністю електричного повітряного транспортного засобу з вертикальним злетом і приземленням.
13:45
Члени ЦВК Косова отруїлися під час перевірки бюлетенів, надісланих з Сербії
Спеціальна прокуратура Косова розпочала розслідування щодо можливого отруєння працівників Центральної виборчої комісії під час перевірки бюлетенів, надісланих поштою з Сербії.
13:43
Нобелівську премію з економіки вручили за боротьбу з бідністю
Лауреатами Нобелівської премії з економіки стали Абхіджіт Банерджі, Естер Дюфло і Майкл Кремер за експериментальний підхід до боротьби з глобальною бідністю у світі. 
13:17
У ЄС допустили відкладення початку роботи нової Єврокомісії
Жозеп Боррель, наступний глава дипломатії ЄС, припускає, що новий склад Єврокомісії може не запрацювати вчасно через затримку в слуханнях у Європарламенті.
13:05
Батько Гандзюк: Порошенко сприяв вилученню доказів проти Гордєєва і Рищука
У "справі Гандзюк" докази щодо однопартійців колишнього президента Петра Порошенка Гордєєва і Рищука було вилучено не без участі Порошенко і лінія Гордєєва-Рищука залишилася не розробленою.
12:52
У Раді пропонують скасувати військовий збір
Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у Верховній Раді законопроекти №2252 та №2253, якими пропонує скасувати військовий збір з 1 січня 2020 року.
12:17
Уряд Сирії розгортає війська на кордоні, щоб зупинити Туреччину
Сирійські курди, у минулому союзники США, домовилися з урядом Башара Асада, аби той відправив свої війська на північ Сирії, щоб зупинити наступ Туреччини на курдів.
12:14
ВВС змінить написання столиці України на "Kyiv"
З 14 жовтня британська телерадіомовна корпорація ВВС змінить написання столиці України у текстах, на картах та у графіках англійською мовою з "Kiev" на "Kyiv". 
11:59
Євросоюз на рік продовжив санкції за отруєння в Солсбері
Європейський союз у понеділок продовжив на рік санкції щодо застосування хімічної зброї, введені, зокрема, через напад за участі росіян в Солсбері.
11:54
Під МЗС мітингують на підтримку засудженого до 24 років нацгвардійця Марківа
Під будівлею МЗС України в Києві проходить акція на підтримку засудженого в Італії до 24 років в'язниці нацгвардійця Віталія Марківа. Фото, відео
11:41
Аграрна група "Кернел" розмістила євробонди на 300 мільйонів доларів - ЗМІ
Аграрна група "Кернел" розмістила єврооблігації на 300 мільйонів доларів зі ставкою купону 6,5% та терміном погашення у 2024 році.
11:34
Бойовики обстріляли ділянку розведення біля Золотого - штаб
Бойовики обстріляли з гранатометів різних систем ділянку  розведення №2 поблизу н.п. Золоте-4 на Луганщині. 
11:22
Лідерів каталонських сепаратистів засудили: від 9 до 13 років в’язниці
Верховний суд Іспанії засудив дев'ятьох лідерів каталонських сепаратистів від 9 до 13 років тюремного ув'язнення за їх участь у референдумі про незалежність у 2017 році.
10:58
Зеленський вшанував пам'ять загиблих за єдність України і вирушить на Донбас
14 жовтня президент України Володимир Зеленський здійснить робочу поїздку до Донецької області. Фото
10:38
Вибори у Польщі: партія влади перемогла, проходить і блок ультраправих
Партія влади Польщі "Право та Справедливість" перемогла на парламентських виборах в суботу, зумівши трохи покращити свій результат у порівнянні з виборами 2015 року.
10:37
В ЄС сказали, що хочуть чути від Пристайка
Глави МЗС країн-членів ЄС хочуть почути від міністра закордонних справ України Вадима Пристайка інформацію про хід реформ, що проводяться новим українським урядом.
10:25
Кличко оновив терміни будівництва метро на Троєщину
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що лінію метро на Троєщину вдасться побудувати через 3-5 років - за умови фінансування.
10:06
У Жеваго заявили, що жодних "юридичних повідомлень" він не отримував
Екс-власник банку "Фінанси і кредит", депутат ВР III-VIII скликань Костянтин Жеваго відкидає звинувачення у скоєнні проступку, ніяких юридичних повідомлень йому вручено не було.
09:44
Скалецькій призначили 4 радників "для продовження реформ і налагодження співпраці"
Главі МОЗ Зоряні Скалецькій призначено чотирьох радників "для продовження реформ та налагодження співпраці з міжнародними партнерами". 
08:59
У День захисника рух центром Києва перекриватимуть: масові акції
14 жовтня рух транспорту центральними вулицями Києва перекриватимуть через анонсовані акції, які розпочнуться орієнтовно з 14:00.  Схема
08:03
Головні новини неділі і ночі: перемога Усика, Луценко і Йованович, "кримські депутати" в Туреччині
Усик переміг Візерспуна, Луценко заперечив інформацію про причетність до відкликання Йованович, депутати з окупованого РФ Криму відвідали Туреччину – новини, які були актуальні 12 жовтня.
07:55
ФотоНа виборах мера Будапешта переміг опозиційний кандидат 
Опозиційний кандидат Гергей Карачонь набрав майже 51% голосів на виборах мера Будапешта.
07:31
ФотоКенійка побила світовий рекорд у марафоні
Бріджид Косгеї виграла Чиказький марафон з результатом у 2:14.04, чим закріпила новий світовий рекорд.
07:11
ООС: бойовики здійснили 21 обстріл
13 жовтня противник 21 раз порушив режим припинення вогню, втрат серед українських військових немає. 
06:30
ФотоТайфун в Японії: 35 загиблих, більше 100 постраждалих – ЗМІ
Тайфун "Хагібіс" забрав життя щонайменше 35 осіб, близько 20 вважаються зниклими безвісті, більше 100 отримали поранення. 
06:00
Оновлено з 23:30, фото, відеоУ Києві "швидка" потрапила в ДТП: двоє загиблих, 5 постраждалих – ЗМІ
На перехресті бульвару Перова і проспекту Ватутіна в Києві сталося ДТП за участю "швидкої допомоги", водій "швидкої" загинув на місці, фельдшер померла по дорозі в лікарню, ще 5 осіб постраждало.
04:55
Адміністрація Трампа планує ввести санкції проти Туреччини на цьому тижні
Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір застосувати економічні санкції проти Туреччини за вторгнення до північної Сирії вже на цьому тижні.
04:18
Уганда анонсувала закон про смертну кару для гомосексуалістів
Уганда оголосила про плани запровадити законопроект, який приведе до смертної кари для гомосексуалістів. 
03:57
ФотоСтрілянина у Філадельфії: є жертви
Щонайменше 6 людей постраждало під час стрілянини у Північній Філадельфії у неділю 13 жовтня.
03:23
Ердоган каже, що Туреччина не претендує на сирійські території
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не претендує на землі Сирії, а навпаки перешкоджає тим, хто хоче її розділити.
02:48
Розведення військ лише після семи днів "тиші" – представник України в ТКГ
Представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олексій Рєзніков заявив, що розведення сил та засобів на трьох пілотних ділянках на Донбасі можливе лише семи днів дотримання режиму припинення вогню.
02:17
ФотоНа ПА НАТО ухвалили доповідь щодо України
Глава української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО, депутат від партії "Слуга народу" Єгор Чернєв повідомив про ухвалення доповіді, підготовленою Канадою, щодо України. 
01:31
ФотоГончарук напередодні Дня захисника відвідав ветеранську вечірку
Прем’єр міністр Олексій Гончарук разом із главою міністерства у справах ветеранів Оксаною Колядою відвідали благодійну ветеранську вечірку.
00:39
Арахамія надасть СБУ дані про факти оплати участі в акціях проти капітуляції
Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вибачився перед учасниками акцій "Ні капітуляції" за слова про проплачену участь та пообіцяв надати СБУ інформацію щодо підкупу мітингарів.
00:19
До розстрілу чоловіка в Києві причетна РФ – екс-нардеп Мосійчук
Колишній нардеп Ігор Мосійчук повідомив ім’я розстріляного в Києві чоловіка, ним виявився Арслан Гусейнов, вихідець із Кавказу, та заявив, що до його вбивства причетні російські спецслужби