24 серпня 2020

Архів

Публікації
подкаст

Подкаст "Ок, і шо?": Новий головний митник, підвищення мінімальної зарплати і великий герб

Eкскурсовод з Чернігова: "Карантин приніс моїм колегам багато горя"

Дипломований історик, науковець, який займається вивченням Чернігівщини, поєднує дві роботи і зізнається, що карантин став для нього довгоочікуваним омріяним шансом на відпочинок, адже хлопець давно жив без вихідних з 10-годинним робочим графіком.

"Елвіс тут навіки". Чому в Києві полюбили танцювати бугі-вугі

Київ по п'ятницях танцює. І не в клубах, а в амфітеатрі "Мушля" посеред Маріїнського парку, де роками кожної літньої п'ятниці чоловіки і жінки у свої 20-30+ парами витанцьовують під пісні 50-х.
інтерв'ю

Мирослав Слабошпицький: У Чорнобилі я відчував себе наче в фільмі про зомбі-апокаліпсис

В інтерв'ю "Українській правді" Мирослав Слабошпицький розповів про те, чи не боїться він "прокляття" першого фільму, про Голлівуд на паузі через пандемію, про десятиліття роботи над Чорнобильською Одіссеєю, про те, що успішному режисерові потрібно поєднувати вразливість сніжинки з напористістю носорога, і про каральну функцію виборів.
Колонки

Потрійні стандарти Генеральної прокуратури та Служби безпеки України

Безпека незалежності: без стратегії безпеки не може бути незалежної України

Новини
23:57
Меркель висловилася стосовно отруєння Навального
Канцлерка ФРН Ангела Меркель і міністр закордонних справ Гайко Маас спільно вимагають від Росії ретельного та прозорого розслідування обставин отруєння опозиційного політика Олексія Навального.
23:42
TikTok оскаржив у суді указ Трампа
Власники застосунку TikTok у понеділок, 24 серпня, подали щодо указу президента США Дональда Трампа позов, яким хочуть оскаржити обмежувальні заходи американського уряду.
23:19
Лукашенко погодив з Путіним випробовування російської вакцини від Covid-19 на білорусах
Олександр Лукашенко, що виконує обов'язки президента Білорусі, вчергове поговорив телефоном з президентом РФ Володимиром Путіним та погодив з ним випробовування російської вакцини проти коронавірусу на білоруських громадянах.
22:44
У Швеції не очікують на другу велику хвилю коронавірусу
Головний епідеміолог та архітектор стратегії боротьби Швеції з коронавірусом Андерс Тегнелл вважає, що восени в країні слід чекати на локальні спалахи захворювання COVID-19, але не на велику другу хвилю.
22:32
Вчені: Коронавірусом можна заразитися повторно
Дослідники з Гонконзького університету повідомили про перший підтверджений випадок повторного зараження коронавірусом.
21:51
Армія Білорусі в повній бойовій готовності, почався призов військовослужбовців запасу
Міністерство оборони Білорусі розпочинає так званий третій етап комплексної перевірки бойової готовності Збройних сил, передбачається приведення окремих військових частин до "найвищого рівня бойової готовності" і призов до служби військових із запасу.
21:30
Республіканці на партійному з'їзді висунули Трампа кандидатом у президенти США
Учасники з'їзду Республіканської партії США в понеділок офіційно висунули Дональда Трампа кандидатом у президенти країни.
21:11
На Львівщині від коронавірусу помер лікар-психіатр
Психіатр Нестор Фуртак помер внаслідок ускладнень від хвороби.
21:06
Зеленський вірить у "нормандську зустріч" з Путіним вже до кінця вересня
Президент Володимир Зеленський вважає, що нормандська зустріч за участі президента РФ Владіміра Путіна можлива до кінця вересня.
20:30
відеоПоложинський відмовився від ордена і дорікнув Зеленському за справу Шеремета
Український музикант Олександр Положинський відмовився від ордена "За заслуги", яким його нагородив Володимир Зеленський та дорікнув президенту за те, що такі нагороди, на його думку, мають замість нього отримати музикант Андрій Антоненко "Ріффмастер", лікарка Юлія Кузьменко та медсестра Яна Дугарь, які наразі є фігурантами справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.
19:50
фотоУ гуртожитку військового полігону "Десна" пролунав вибух, є загиблий та поранені
У понеділок, 24 серпня, на території 169-го Навчального центру "Десна" в одному з гуртожитків стався вибух, внаслідок якого один військовий загинув, ще двоє отримали травми. Також постраждала одна цивільна особа.
19:40
Білорусь: Світлану Алексієвич та Павла Латушка викликали на допит
Нобелівську лауреатку Світлану Алексієвич та ексдиректора Купаловського театру Павла Латушка, які є членами Президії Координаційної ради (білоруська опозиція), викликали на допит у кримінальній справі до Слідчого комітету Білорусі.
19:11
У Великій Британії встановили новий рекорд швидкості інтернету
Вчені з Університетського коледжу Лондона спільно з компаніями Xtera и KDDI Research встановили новий рекорд швидкості інтернету - 178 терабіт на секунду.
18:58
фотоПід Офісом генпрокурора – акція з вимогою звільнити підозрюваних у справі Шеремета
Біля Офісу генерального прокурора активісти вимагають звільнення всіх підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Мова про музиканта Андрія Антоненка "Ріффмастера", лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.
18:09
Європарламент підготує резолюцію щодо Білорусі
У вівторок комітет Європейського парламенту з питань закордонних справ проведе позачергове засідання щодо Білорусі, за підсумками якого буде підготовлено резолюцію щодо ситуації в країні.
18:01
Німецькі медики з'ясували, чим отруїли Навального
Берлінська клініка "Шаріте", куди був доставлений російський опозиціонер Олексій Навальний, повідомила про результати клінічних досліджень – політика отруїли.
17:42
Зеленський нагородив орденами віцепрезидента Єврокомісії і дипломатів ЄС
Президент Володимир Зеленський у День незалежності відзначив державними нагородами України низку європейських дипломатів та політиків "за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України і розвиток міждержавного співробітництва".
17:22
відеоУ "Бумбоксі" та "Океані Ельзи" відреагували на пісенний номер до Дня Незалежності
Представники гуртів "Бумбокс" та "Океан Ельзи" заявили, що не дозволяли використовувати свої пісні на концерті "Пісенна історія сучасної України" до Дня Незалежності.
16:52
Австрія вперше висилає російського дипломата - РФ вже дала відповідь
МЗС Росії у понеділок, 24 серпня, оголосило про висилку з країни австрійського дипломата у відповідь на аналогічний крок австрійської сторони.
16:38
Турчинов каже, що зараз є можливість відвоювати Крим
Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов, який під час окупації Криму Росією у 2014 році був в.о. президента, відреагував на заяву Володимира Зеленського про те, що в Україні мають давати свідчення ті, "хто без бою подарував частину України". Він вважає, саме зараз президент має можливість здійснити наступ на Крим.
16:11
У Міноборони Білорусі припустили, що в кульках із Литви могла бути отрута чи вибухівка
У Міністерстві оборони Білорусі запевняють, що не порушували державний кордон Литви під час інциденту ввечері 23 серпня і припустили, що в повітряних кульках, запущених Литвою на кордоні, могли бути вибухові або отруйні речовини.
15:58
У Харкові відкрили перший в Україні ЦНАП у сфері нерухомості
У Харкові відкрився перший в Україні Будинок нерухомості, де громадянам надаватимуть понад 100 послуг.
15:40
фотоНа Банковій вимагають звільнити підозрюваних у справі Шеремета
Частина учасників Маршу Незалежності прийшли під Офіс президента і вимагають звільнити всіх підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.
15:33
Єврокомісія схвалила пакет пропозицій для посилення торгівлі з Україною
Європейська комісія у понеділок прийняла пакет пропозицій, спрямованих на збільшення торгівлі між Європейським Союзом і країнами, які використовують конвенцію Пан-Євро-Мед, серед яких і Україна. 
15:28
У Кремлі вважають, що опозиція Білорусі не хоче співпрацювати з РФ, там заперечують
У Кремлі заявили, що їм більше імпонують білоруські політики, націлені на співпрацю з Росією, а програма Координаційної ради опозиції має іншу спрямованість.
15:13
США продовжать наполягати, щоб РФ повернула Україні контроль над її територією
США продовжать наполягати, щоб Росія повернула Україні контроль над усією її територією у міжнародно визнаних кордонах. 
15:03
У Білорусі затримують глав страйкомів підприємств – ЗМІ
У Білорусі затримали співголову страйкому "Білоруськалій" Анатолія Бокуна і голову страйкому Мінського заводу колісних тягачів Олександра Лавриновича.
14:47
Кулеба: Україна зацікавлена у демократичній Білорусі, прізвище лідера другорядне
Україна зацікавлена у тому, щоб Білорусь була демократичною та незалежною, а прізвище президента такої Білорусі є другорядним.
14:36
Парламентарі 12 країн закликали світ не забувати про агресію РФ проти України
Парламентарі 12 країн світу у спільному зверненні закликали світ не забувати про триваючу російську агресію проти України.
14:35
Імпорт легкових авто в Україну скоротився на третину
У січні – червні 2020 року в Україну у режимі імпорту було ввезено 193,5 тисячі легкових автомобілів, що на 36% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
14:21
У Німеччині заявили, що є ймовірність отруєння Навального
В уряді Німеччини вважають, що особиста охорона російського опозиціонера Олексія Навального необхідна, оскільки він, можливо, став жертвою отруєння.
13:51
Лукашенко вирішив звільняти вчителів, які не поділяють ідеологію
Олександр Лукашенко, виконуючий обов'язки президента Білорусі, заявив, що у школах країни не повинно бути вчителів, які не поділяють державну ідеологію.
13:43
Німеччина відзначає прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі
Німеччина відзначає прогрес у врегулюванні ситуації на Сході України.
13:22
Протести в Білорусі: МВС склало 79 протоколів, нарахувало 20 тисяч людей
МВС Білорусі у неділю склало 79 протоколів про адміністративні правопорушення за порушення законодавства про масові заходи.
12:52
"Укрексімбанк" виплатив третій транш фінансування Укравтодору
Державний "Укрексімбанк" направив залучений у Національного банку 14 серпня кредит рефінансування 2,87 мільярда гривень на придбання облігацій "Укравтодору".
12:43
Білорусь і Литва звинуватили одна одну в порушенні повітряного простору
Міністерство оборони Білорусі заявило про спробу порушення повітряного простору з боку Литви, Литва в свою чергу заявила про порушення Білоруссю свого державного кордону.
12:32
Кулеба: Німеччина та Франція підтримали ініціативу про "нормандську зустріч" на рівні глав МЗС
Німеччина та Франція підтримали ініціативу України про "нормандську зустріч" на рівні міністрів закордонних справ. 
12:12
У Мінську затримали членів Координаційної ради
У Мінську біля тракторного заводу ОМОН затримав членів Координаційної ради – довірену особу екскандидата у президенти Білорусі Світлани Тихановської Ольгу Ковалькову і представника страйкому МТЗ Сергія Дилевського.
11:51
Зеленський нагородив DZIDZIO, Міхалка і заступника голови Меджлісу
Президент Володимир Зеленський присвоїв почесні звання "Заслужений артист України" білоруському виконавцю, екслідеру гурту "Ляпис Трубецкой" Сергію Міхалку та українському співакові та режисеру Михайлу Хомі, відомому як DZIDZIO.
11:35
Міністр фінансів Німеччини розкритикував безумовний базовий дохід
Міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц відкинув ідею введення безумовного базового доходу.
11:30
фото, відеоВетерани проводять марш у центрі Києва
Ветерани АТО/ООС, громадські активісти проводять у центрі Києва Марш незалежності.
11:16
оновленоУ Києві "замінували" метро "Хрещатик", аеропорт, магазини й мости
Станція метро "Хрещатик" у Києві та пересадка на станцію "Майдан Незалежності" зачинена через анонімне повідомлення про мінування.
10:54
Зеленський ініціює заснування держпремій імені Патона і Скорика
Президент Володимир Зеленський ініціює заснування двох державних премій – імені Бориса Патона та Мирослава Скорика.
10:51
Німеччина обіцяє продовжити підтримку територіальної цілісності України
Німеччина продовжить і надалі підтримувати збереження незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.
10:35
У Києві більше 200 випадків коронавірусу за добу
За минулу добу, 23 серпня, у Києві виявили 209 хворих на COVID-19, троє хворих померли.
10:24
НБУ займеться "вихованням" колекторів
Національний банк планує створити реєстр колекторських компаній і оновити підходи до регулювання роботи цього бізнесу в Україні.
10:13
Зеленський розповів, коли в Україні буде військовий парад
Президент Володимир Зеленський наголошує, що військова техніка має бути на Сході, а не на параді у Києві, а великий парад в Україні влаштують, коли вона поверне всі свої території.
09:49
Зеленський: Ті, хто без бою подарував частину території, будуть давати свідчення
Президент Володимир Зеленський наголошує, що ті, хто без бою віддав частину української території, мають давати свідчення.
08:59
схемаЦентр Києва посилено охороняють, вулиці перекрито
Центр Києва, де мають пройти урочистості до Дня Незалежності за участю президента, посилено охороняють правоохоронці, вулиці перекрито для автотранспорту та пішоходів.
08:32
За неділю коронавірусу в Україні виявили менше
За минулу добу, 23 серпня, в Україні було зафіксовано 1799 випадків коронавірусу, 22 хворих померло і 289 – одужало.
08:18
У МЗС порадили Білорусі не відкидати дружніх порад і нагадали про шлях в нікуди
В українському МЗС радять колегам з Білорусі не відкидати цінних дружніх порад і зазначають, що "торувати собі шлях вперед кийками – це шлях в нікуди".
08:00
Головні новини неділі і ночі: Лукашенко з автоматом на протестах в Мінську, міноборони Білорусі опублікувало погрози
Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко з автоматом в руках та у супроводі озброєного неповнолітнього сина оглядали резиденцію в Мінську, Міноборони Білорусі погрожує протестувальникам — актуальні новини 23 серпня.
07:34
Формування Росії продовжують інженерне обладнання своїх позицій — ООС
Минулої доби виявлено ще один факт інженерного обладнання позицій формувань Російської Федерації у бік підрозділів української армії.
06:17
Байден заявив, що готовий бути президентом два терміни поспіль
77-річний кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що в разі перемоги на виборах готовий балотуватися на другий термін.
05:04
Twitter знову позначив повідомлення Трампа як таке, що "містить недостовірну інформацію"
Соцмережа Twitter знову позначила, як "недостовірне" повідомлення президента США Дональда Трампа.
02:53
Коронавірус: Успішно перенесли хворобу і вилікувалися 16 мільйонів людей, померли 812 тисяч
Станом на 23 серпня у 213 країнах зафіксовано 23,6 мільйона випадків зараження, з них 206 тисяч тільки за минулу добу.
01:23
Координаційна рада Білорусі розпочинає підготовку до референдуму про зміни до Конституції
Довірена особа екс кандидата у президенти Світлани Тихановської, член президії Координаційної ради Ольга Ковалькова заявила, що КР розпочинає підготовку до референдуму про зміни до Конституції
00:30
Черговий антирекорд на Буковині: Нових заражень в 6 рази більше, ніж кількість одужань
23 серпня в Чернівецькій області зафіксували 241 нових випадків зараження коронавірусом. Одужали цього дня 39 пацієнтів.
00:14
"Баварія" вшосте виграла Лігу Чемпіонів
Мюнхенська "Баварія" стала переможцем Ліги Чемпіонів у сезоні 2019/2020. У фінальному матчі німецька команда з рахунком 1:0 переграла французький ПСЖ з рахунком 1:0.
00:14
Президент і експрезиденти Литви взяли участь в акції на підтримку Білорусі
У неділю ввечері в Литві пройшла акція "Шлях свободи" – майже 50 тисяч осіб взялися за руки, утворивши живий ланцюг від Вільнюса до села Мядінінкай біля кордону з Білоруссю на знак солідарності з протестувальниками в цій країні.
Реклама: