28 січня 2021

Архів

Публікації

Маски-шоу одного актора: як ДФС, СБУ і Нацполіція втратили контроль над економічними злочинами

Рада забрала у Служба безпеки, Нацполіції та податкової міліції повноваження з розслідування економічних злочинів, передавши їх новоствореному Бюро економічної безпеки. Та чи припиняться від цього "маски-шоу"?

З усіх фронтів. Як з мовчазної згоди Зеленського вбивають антикорупцію в Україні

У цьому матеріалі ми покажемо, яким чином систему, яка створювалася протягом шести років і нарешті може давати реальні результати, знищують. Через які "інституції" це роблять і хто за цим стоїть.

Безпорадні "інвестняні": Чому звільняти інвесторів від податків і зборів – не кращий варіант

Уряд намагається створити "найкращі умови для залучення іноземних інвесторів", але може це компенсувати корупцію, недовіру до судової системи, монополізацію ринків та захоплення влади олігархами.

Кіно і Качинський: чому у Польщі заборонили фільм про Смоленську катастрофу

Чому фільм про катастрофу 2010 року, чиї висновки збігалися з тезами польської влади останніх років, раптом виявився забороненим?

Зброя в приватних руках: як держава поступається бізнесу на ринку озброєнь

Російська агресія стала поштовхом для становлення приватних виробників зброї в Україні. Що це за компанії, що вони вивозять та кому належать.

"Сербський мир" завдає удару у відповідь: як церковний закон розколов Чорногорію

Питання церковної власності стало ключовим фактором, який забезпечив перемогу просербській опозиції. Це питання продовжує розколювати Чорногорію.

Безпечні домашні пологи в Україні наразі неможливі. І ось чому

Чому жінки наважуються на домашні пологи? Як все організовано в країнах, де така практика – легальна? Та чому наразі стан медичної системи України робить домашні пологи занадто ризикованими. Спробуємо розібратися.
корупція

Антикорупційні дистанції або Спринти та марафони України в Індексі сприйняття корупції

Спробуємо розібратися в цьому матеріалі чому темпи антикорупційного прогресу України не такі швидкі, як хотілося б громадянам?
Колонки

Чи справді ваші дані персональні

ОАСК проти правопису. Заява Академії наук вищої школи України

Інфляційна "одіссея". Як НБУ приборкав зростання цін

Немає чим дихати: саботаж екологічних проблем на рівні держави вбиває здоров'я кожного з нас

Як Україні зробити онлайн-освіту якісною: досвід Фінляндії та Естонії

Чому ми платимо за транспортування газу, якщо газогін будували батьки

Подвиг медиків або необхідність закону про самоврядування

Гра на випередження: як керувати митними ризиками

Новини
22:55
Врегулювання в Україні має включати й Крим – США
Сполучені Штати повністю підтримують заяву Діючого голови ОБСЄ, глави МЗС Швеції Анн Лінде щодо того, що врегулювання конфлікту в Україні має включати і Крим, а СММ ОБСЄ повинна отримати доступ і до півострова.
22:36
За заявою Лероса відкрили дві справи щодо розмов "Тищенка і Комарницького" – адвокати
За заявою народного депутата Гео Лероса відкрили два кримінальні провадження записів розмов нібито нардепа від "Слуги народи" Миколи Тищенка і бізнесмена Дениса Комарницького, під час яких ті обговорюють можливий напад на Лероса та "тіньові схеми".
21:48
Олімпіада в Карпатах: Єрмак залучає інвесторів, які можуть бути причетні до розкрадання бюджету – "Схеми"
Журналісти "Схем" повідомляють, що глава Офісу президента Андрій Єрмак веде перемови з австрійським інвестором, який хоче у партнерстві з Україною збудувати великий гірськолижний курорт у Карпатах для проведення Зимових олімпійських ігор. Цього інвестора пов’язують з низкою українських політиків, а також із виведенням грошей із держбюджету України.
21:27
У Португалії новий рекорд смертей від коронавірусу
У Португалії за останню добу зареєстровано ще 303 випадки смерті, пов'язані з коронавірусом, що є новим максимумом з початку пандемії.
21:10
Новини економіки: Вітренка знову не призначили віцепрем'єром, податкову міліцію ліквідують
20:56
ЄС може застосувати "термінові заходи" у відповідь на дефіцит вакцин – ЗМІ
Європейський союз може вжити "термінових заходів" у відповідь на брак вакцини від коронавірусу, пославшись на положення про надзвичайні ситуації в договорах ЄС.
20:41
Telegram дозволив переносити повідомлення із WhatsApp
В оновленнях месенджера Telegram з'явилась можливість перенести свої повідомлення, фото, відео та документи з інших додатків для спілкування - WhatsApp, Line та KakaoTalk.
20:28
Пресконференцію Нескоромного в Брюсселі відклали
Брюссельський пресклуб відклав через обмежувальні заходи, введені через пандемію коронавірусу, пресконференцію колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Дмитра Нескоромного, яка повинна була відбутися 2 лютого в столиці Бельгії.
20:12
Новини 28 січня: скасування нового правопису, доктрина бойовиків
ОАСК скасував нову редакцію правопису, Бойовики представили свою "доктрину": передбачає захоплення всього Донбасу, — актуальні новини 28 січня.
20:02
Марченко: Місія МВФ в Україні продовжена на 7-10 днів
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що робота місії МВФ в Україні продовжена на 7-10 днів, за його словами, надходження коштів від Фонду - "більше питання технічне".
19:48
фотоУ Греції тисячі студентів протестують проти змін до закону про вищу освіту
Тисячі студентів в Греції вийшли на вулиці на знак протесту проти планів змінити закони, що регулюють вищу освіту, які обмежать тривалість навчання студентів в університетах і введуть то, що багато хто критикує як "університетську поліцію".
19:31
інфографікаТоп-5 підприємств "Укроборонпрому", які отримали найбільші замовлення у 2020 році
Серед підприємств, які входять в структуру "Укроборонпрому", у 2020 році найбільші замовлення отримало ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" (3,3 млрд грн).
19:15
Янукович сприяв нарощенню в Україні російських військ, які потім окупували Крим – ОГП
Офіс генерального прокурора повідомив про підозру колишньому президенту-втікачу Віктору Януковичу в державній зраді через підписання "Харківських угод".
18:44
Мінфін проти обов’язкової накопичувальної системи через дефіцит Пенсійного фонду – ЗМІ
У Міністерстві фінансів не підтримують введення обов’язкової накопичувальної системи у разі, якщо вона призведе до розширення дефіциту Пенсійного фонду.
18:36
Уродженка України побила поліцейського на мітингу за Навального – росЗМІ
Російські силовики заявили, що затримали уродженку України Ольгу Бендас, яка нібито кілька разів вдарила поліцейського на акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального 23 січня.
18:20
В Естонії розслідують вакцинацію російського дипломата поза чергою
В Естонії Іда-Віруська центральна лікарня почала внутрішнє розслідування обставин вакцинації генерального консула Росії в Нарві Юрія Грибкова.
18:04
Офіційний курс: гривня зміцнилась до євро, але ослабла до долара
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 29 січня на рівні 28,19 гривні.
18:03
Зеленський – Рябікіну: Потрібно прискорити реформування митниці
Президент Володимир Зеленський провів нараду з головою Держмитслужби Павлом Рябікіним щодо перебігу реформування відомства, на якій заявив, що "потрібно прискорити реформування Митниці".
17:51
Кабмін оскаржить скасування нової редакції правопису
Кабінет міністрів оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва, що скасував постанову уряду, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису". 
17:49
ВідеоЧоловік підірвав вибухівку на території дитсадка в Нікополі
Поліція Нікополя Дніпропетровської області затримала 37 річного чоловіка, який підірвав саморобний вибуховий пристрій на території дитячого садочка.
17:45
Минулоріч уклали 3 мільйони е-полісів "автоцивілки"
За підсумками 2020 року кількість електронних договорів ОСЦПВ (обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів) зросла у 2,5 раза та становить 3 мільйони одиниць.
17:39
Бойовики двічі порушили тишу на Донбасі
Протягом доби 28 січня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано два порушення режиму тиші.
17:35
Україна звернулась до "Венеційки" щодо законопроєктів про діяльність КСУ
Україна звернулася до Венеційської комісії із проханням надання роз’яснення щодо двох законопроєктів, які стосуються діяльності Конституційного суду.
17:33
Вітренко про місяць роботи в Міненерго: Мене запросили допомогти, я чесно спробував
Юрій Вітренко, якого вдруге Рада не призначила на посаду віце-прем'єра - міністра енергетики, заявив, що йому не соромно звітувати за місяць роботи, також, за його словами, "це була нагода отримати цінний досвід урядовця".
17:20
На полігоні загинув військовий: його переїхали при буксируванні техніки
28 січня близько 9.15 через порушення техніки безпеки на одному з загальновійськових полігонів загинув військовослужбовець – на нього наїхали при буксируванні військової техніки.
17:18
відеоОдна з головних пропагандисток Кремля закликала Путіна анексувати Донбас
Головред одного з провідних пропагандистських телеканалів в Росії Russia Today Маргарита Симоньян закликала владу РФ приєднати окуповану частину Донбасу до себе.
17:00
До Конгресу США внесли законопроєкт про 51-й штат
Група демократів у Палаті представників і Сенаті США внесли законопроєкт про перетворення округу Колумбія, де розташований Вашингтон, на 51-й штат.
16:56
фотоДанілов обговорив санкції із очільницею посольства США
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов обговорив питання співпраці з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.
16:50
Лукашенко назвав Навального "німецьким протестуном"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував політичну ситуацію в Росії та висловив свою точку зору щодо опозиціонера Олексія Навального.
16:41
Ексчиновник Київської облради поклав до власної кишені пів мільйона соцдопомоги
Експосадовцю Київської обласної ради повідомили про підозру у привласненні 565 тисяч гривень адресної допомоги мешканцям Київщини.
16:36
США переконані, що Дубінський бреше і його треба покарати – джерело
Сполучені штати нічого не вимагають та не радять робити президенту Володимиру Зеленському та монобільшості щодо санкцій, накладених на нардепа Олександра Дубінського, але його потрібно притягнути до відповідальності.
16:35
Реальна зарплата у грудні зросла на 10% – Держстат
У грудні 2020 року реальна зарплата в Україні порівняно з груднем 2019 року зросла на 10,1%.
16:30
Тупицький подав до суду на УДО
Відсторонений голова Конституційного суду Олександр Тупицький позивається до Управління державної охорони щодо недопуску його на робоче місце в КС.
16:00
У Мінсоцполітики розраховують на накопичувальну пенсійну систему для всіх з 2023 року
У Мінсоцполітики сподіваються на прийняття законопроєктів №4408 і №2683 - це дозволить з 2022 року почати впровадження другого, накопичувального, рівня пенсійної системи для працівників шкідливих, великих підприємств, а з 2023 року - для всіх.
15:56
Google заблокував українця, який разом з Джуліані збирав компромат на Байдена
Онлайн-сервіс Google заблокував аккаунт політолога Андрія Теліженка, який допомагав адвокату Трампа Рудольфу Джуліані збирати в Україні інформацію, яка могла б нашкодити Джо Байдену на виборах 2020 року.
15:42
Українців попереджають про ожеледицю
29 січня в Україні очікується ожеледиця.
15:26
фото СБУ оголосила в розшук росіянина, який катував українських військових
Служба безпеки України оголосила у розшук засновника терористичного угруповання "Пятнашка" на прізвисько Абхаз, який брав участь у катуванні українських військових.
15:22
Росія розгорнула в окупованому Криму ракетний комплекс "Бастіон"
Російський протикорабельний ракетний комплекс "Бастіон" прибув до окупованого Росією Криму "у межах навчань".
15:14
ЄС скоротив список країн, жителям яких дозволено в'їзд
Рада ЄС переглянула список "безпечних" третіх країн, для яких країни-члени повинні поступово скасовувати обмеження на подорожі на зовнішньому кордоні.
15:12
Екскерівників Міжнародного союзу біатлоністів викрили в діях на користь росіян
Незалежна комісія Міжнародного союзу біатлоністів оприлюднила звіт, в якому є свідчення "систематичної корумпованої та неетичної поведінки" серед керівництва IBU, особливо щодо захисту Росії в питаннях допінгу.
15:11
Єрмак каже, що спроби посварити Україну з США провалилися
Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що спроби зіпсувати відносини України та США не увінчалися успіхом.
15:06
Вчителі та батьки зі всієї України склали "портрет ідеального вчителя"
Інтернет-опитування про основні компетентності сучасного вчителя проводилося серед 642 вчителів і батьків з усіх областей України.
14:57
Фонд гарантування виставить земельні ділянки "Аркади" на аукціон
Фонд гарантування вкладів фізосіб виставить на електронний аукціон земельні ділянки банку "Аркада", перші ділянки виставлять у березні.
14:45
Суд не поновив Нефьодова на посаді голови Держмитслужби
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позовних вимог Максима Нефьодова щодо поновлення його на посаді голови Державної митної служби України.
14:44
Бойовики представили свою "доктрину": передбачає захоплення всього Донбасу
Терористичні угруповання "ДНР" і "ЛНР" представили так звану доктрину "Руський Донбас", яка передбачає захоплення всіх територій Донецької та Луганської областей України.
14:16
відеоУ Будинку профспілок хочуть відкрити покерний клуб - ЗМІ
У Будинку профспілок на Майдані, який був штабом Революції Гідності і де під час пожежі загинули двоє людей, планують відкрити покерний клуб на тисячу квадратних метрів.
14:15
Рада ухвалила за основу закон про СБУ
Верховна рада України ухвалила в першому читанні нову редакцію закону про Службу безпеки України.
14:11
Зеленський на рік продовжив безвіз для громадян Британії
Президент Володимир Зеленський своїм указом продовжив безвізовий режим в'їзду до України для громадян Великої Британії до 30 січня 2022 року. 
14:11
Дослідники визначили, якою має бути маска, щоб точно захистила від коронавірусу
Вчені виявили, що якщо вдягнути звичайну хірургічну маску, а поверх неї ще просту з тканини, то можна вберегтися від 90% інфекційних частинок коронавірусу.
14:00
Рада створила Бюро економічної безпеки
Бюро економічної безпеки буде єдиним правоохоронним органом, що розслідуватиме економічні злочини. Крім тих, які розслідує НАБУ. Це означає, що зі створенням БЕБ зникне не лише податкова міліція, але й економічні підрозділи в Національній поліції та Службі безпеки України.
13:57
Зеленський: Ніхто не думав про повернення Криму до мого приходу
Президент Володимир Зеленський вважає, що лише з його приходом до влади у Криму з'явився шанс звільнитися від російської окупації.
13:55
ОАСК скасував нову редакцію правопису – адвокат 
Окружний адміністративний суд Києва скасував постанову Кабінету міністрів, якою було схвалено нову редакцію "Українського правопису". 
13:54
Кількість українців, готових вийти на протест, значно зменшилась – КМІС
Кількість українців, не готових брати участь у будь-яких акціях масового протесту, зросла за рік з 49% до 57%, а кількість готових мітингувати навпаки зменшилась на 10% відсоткових пунктів.
13:46
відеоРух "Save ФОП" сходив до представництва ЄС і рушив до посольства США
Учасники акції підприємців, що вимагають прийняття законопроектів про захист спрощеної системи оподаткування та звітності, мітингували біля представництва ЄС в Україні та рушили до посольства США.
13:41
100 вантажівок застрягли у чотирикілометровому заторі на Одещині
На автодорозі в Одеській області через погіршення погодних умов утворився 4-кілометровий затор зі 100 вантажівок.
13:31
Суд лишив Навального під вартою, відхиливши апеляцію
Московський обласний суд відмовився задовольнити апеляцію захисту опозиціонера Олексія Навального і визнав законним його арешт на 30 діб.
13:27
Штраф АМКУ на 80 мільйонів: British American Tobacco програла апеляцію
Північний апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу ТОВ "Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна" на рішення АМКУ про накладення штрафу за порушення законодавства з захисту економічної конкуренції.
13:18
відеоЗатриманий на Донбасі розвідник дав свідчення про агресію РФ - СБУ
Контррозвідники Служби безпеки України затримали на Донеччині розвідника терористичних організацій "Л/ДНР", який надав свідчення причетності РФ до військової агресії на Донбасі.
12:52
Рада знову провалила призначення Вітренка віцепрем’єром
На засіданні Верховної Ради 28 січня Юрія Вітренка з другої спроби не призначили першим віцепрем’єром - міністром енергетики.
12:49
Дубінський відреагував на санкції від Youtube
Народний депутат Олександр Дубінський стверджує, що видалення його каналу з відеосервісу Youtube зашкодить сотням тисяч його підписників, і називає це "інформаційною блокадою".
12:49
Суд зобов’язав ДБР розслідувати дії колишнього голови КС Шевчука
Печерський райсуд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань здійснити розслідування ймовірних посадових зловживань Станіслава Шевчука під час його перебування на посаді голови Конституційного суду.
12:47
На кордонах з Польщею та Угорщиною стоїть у чергах понад 300 автомобілів
28 січня на українських пунктах пропуску з Польщею та Угорщиною утворилися черги з автомобілів.
12:32
Снігопади в Україні вщухнуть, але морозець збережеться
29 січня погода в Україні почне поліпшуватися – очікується ослаблення, а вдень на півдні і припинення опадів, але температура повітря трохи знизиться.
12:25
Кулеба: Ця ПАРЄ давно зламалась, нову не принесли
Глава МЗС Дмитро Кулеба, коментуючи рішення Парламентської асамблеї Ради Європи підтвердити повноваження російської делегації без обмежень, заявив, що "ця ПАРЄ давно зламалася".
12:16
Профільний комітет підтримав Вітренка на посаду першого віцепрем’єра - міністра енергетики
Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем’єра-міністра енергетики.
12:13
Рада доручила уряду розібратись з тарифами на "комуналку" та субсидіями
Верховна Рада ухвалила постанову, якою доручила уряду збільшити видатки на субсидії за комунальними послугами, визначити максимальні ринкові націнки, а також розробити окремі тарифи залежно від обсягів споживання електроенергії.
12:11
Україна зможе купувати вакцини від COVID-19 та інноваційні ліки безпосередньо у виробників
Україна планує закуповувати вакцини від коронавірусної хвороби за договорами керованого доступу.
12:04
Посольство України заперечило, що побитий в Парижі підліток "був відомий поліції"
Посольство України у Франції з посиланням на дані поліції заперечує інформацію, яка поширювалася низкою французьких ЗМІ, про те, що побитий у Парижі український підліток "був відомий правоохоронцям".
11:58
МЗС ініціює заборону на в'їзд в Україну російському пропагандисту
Міністерство закордонних справ ініціює заборону на в'їзд в Україну представнику російських ЗМІ Тиграну Кеосаяну, який прибув до тимчасово окупованого Донецька.
11:51
фотоYoutube видалив канал Дубінського через санкції США
Відомий відеосервіс YouTube видалив канал нардепа Олександра Дубінського, і зробив це через санкції, які проти нього нещодавно запровадили США.
11:46
Замість "Укроборонпрому" створять два холдинги
Два самодостатні холдинги замінять ДК "Укроборонпром" у результаті реформи.
11:32
інфографікаРада придбала торік 111 тисяч одноразових стаканчиків: вище Ейфелевої вежі
У 2020 році апарат Верховної Ради закупив 111 000 одноразових паперових та пластикових стаканчиків на 38,50 тис. гривень.
11:20
Внаслідок санкцій США Huawei втратив 41% продажів смартфонів
Техгігант Huawei втратив 41% продажів смартфонів після того, як США запровадили санкції на продукцію корпорації - у 2020 році вона була третьою у світі за обсягами продажів.
11:12
У річці Києва знайшли тіло військового, якого шукали понад 10 днів
У водоймі Києва знайшли тіло 25-річного військовослужбовця з Вінницької області, який зник після проводжання товаришів по службі ще на початку січня. Фото, відео поліції.
10:54
Мітингувальники перекрили одну зі смуг на столичному Хрещатику
Учасники акції підприємців, що вимагають прийняття законопроектів про захист спрощеної системи оподаткування та звітності, сформували на Майдані Незалежності в центрі Києва колону і вирушили до будівлі Конституційного суду України.
10:53
ПАРЄ ухвалила рішення про відмову від санкцій щодо делегації Росії
Парламентська асамблея ради Європи (ПАРЄ) у четвер схвалила резолюцію про підтвердження повноважень російської делегації, не запроваджуючи проти неї обмежень через дії, що суперечать принципам Ради Європи.
10:41
У Франції затримали 9 підозрюваних у побитті українського підлітка
У Франції затримали дев’ятьох підозрюваних у жорстокому побитті українського підлітка, що сталося у Парижі 15 січня, майже всі вони - неповнолітні.
10:21
Курс валют на 28 січня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
28 січня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,19 - 28,21 гривні.
10:02
Комітет ПАРЄ відхилив усі українські правки до рішення про неможливість санкцій щодо РФ
Парламентська асамблея Ради Європи у четвер має ухвалити рішення про те, чи є підстави накладати обмеження на делегацію Росії через дії, що суперечать принципам РЄ.
09:54
COVID у Києві: за добу майже 400 нових хворих і 18 смертей
За добу 27 січня у столиці лабораторно підтвердили 396 нових випадки захворювання на коронавірус, 18 людей померли.
09:47
Україна запросила Тихановську на перше засідання "Люблінського трикутника"
Міністри закордонних справ України, Польщі та Литви 29 січня проведуть перше засідання "Люблінського трикутника", на нього з ініціативи України запросили також лідерку білоруської опозиції Світлану Тихановську.
09:46
фотоРух "Save ФОП" хоче піти до дипломатів ЄС та США 
Приватні підприємці України почали чергову акцію руху "Save ФОП". Зібравшись у четвер, учасники акції підприємців вирішили не йти в урядовий квартал, а обмежитися ходою до КС, представництва ЄС і посольства США в Україні. Вони почали ходу з Хрещатика.
09:44
Amazon купує компанію, засновану українцями – ЗМІ
Компанія Amazon Web Services близька до придбання DB Best Technologies, яку в Кремнієвій долині заснували українські підприємці.
09:23
Рятувальники попередили про найвищий рівень небезпеки через сильні снігопади
Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про третій рівень небезпеки у зв’язку з сильними снігопадами в Одеській та Миколаївській областях.
09:01
фотоЕсмінець США USS Porter прямує у Чорне море
Американський есмінець USS Porter прямує до Чорного моря.
08:43
"Слуги народу" пропонують повернути тариф 90 копійок за перші 100 кВт електроенергії
Народні депутати пропонують Кабінету міністрів повернути пільговий тариф на перші 100 кВт/год електроенергії для побутових споживачів.
08:41
Вакцини від COVID слабші проти штаму з ПАР, але діють – радник Байдена
Наявні вакцини від COVID-19 демонструють меншу ефективність проти південноафриканського штаму коронавірусу, проте вони, як і раніше дієві, заявив провідний медичний радник президента США доктор Ентоні Фаучі.
08:35
Україна піднялася в індексі сприйняття корупції
Україна посіла 117 місце серед 180 країн в Індексі сприйняття корупції-2020, піднявшись у рейтингу на 3 бали.
08:11
Компанія з Люксембурга банкрутить ІСД. Тарута каже, що це росіяни
Люксембурзька компанія Indumet S.A. просить суд відкрити провадження у справі про банкрутство корпорації "Індустріальний Союз Донбасу".
07:59
мапаКиян просять не їздити на авто під час снігопаду 
У четвер вранці у Києві йде сніг, комунальники розчищають дороги та просять автоводіїв не виїжджати на власних машинах у місто, щоб уникнути заторів. Мапа.
07:44
У Польщі набуло чинності скандальне рішення КС про майже повну заборону абортів
Увечері 27 січня скандальне рішення Конституційного суду Польщі, яке посилює заборону абортів в країні до майже повної, було опубліковане та набуло чинності.
07:26
5,5 тисячі випадків COVID і під 2 тисячі госпіталізацій в Україні за добу
За добу 27 січня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили 5 529 особам, госпіталізували 1 941 хворого, не змогли врятувати 149 пацієнтів, а одужали 11 946 осіб.
07:00
Головні новини середи і ночі: справи проти Байдена та Порошенка, референдум Тимошенко
Щодо Порошенка і Байдена відкрили 2 нові справи в Україні, "Батьківщина" ініціює референдуми з п'яти питань,  — актуальні новини 27 січня.
06:37
ООС: ворог 10 разів відкривав вогонь по українських позиціях
27 січня окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. Минулося без втрат.
05:47
Італія взялась за розробку власної вакцини від COVID-19
Італія обіцяє у вересні 2021 року представити власну вакцину від коронавірусу.
05:03
На тлі пандемії: Apple прозвітувала про рекордно прибутковий квартал
Корпорація Apple на тлі пандемії коронавірусу та економічної кризи повідомила про найбільш прибутковий квартал за час її існування. 
04:12
США, Бразилія та Іспанія виявили найбільше нових хворих на COVID-19
За минулу добу у світі діагностували понад 590 тисяч випадків захворювання на коронавірус. Лідерами за кількістю позитивних тестів стали США, Бразилія та Іспанія. 
03:18
Tesla вперше стала прибутковою
Незважаючи на кризу та пандемію, 2020 рік вперше став прибутковим для компанії Ілона Маска Tesla Motors. 
02:24
В уряді США попереджають про загрозу екстремізму через поразку Трампа
Міністерство внутрішньої безпеки США попередило, що наступні тижні країні може загрожувати хвиля внутрішнього екстремізму з боку прихильників Дональда Трампа, які не можуть змиритись із його поразкою на президентських виборах.  
01:29
Минулого року на Донбасі загинуло значно менше військових, ніж у 2019
У 2020 році від рук російських окупантів на Донбасі загинуло 50 українських військових, ще 339 отримали поранення. Водночас за 2019 рік та січень 2020 життя через російську агресію віддали 132 бійці, а 716 захисників зазнали поранень. 
00:44
Каннський кінофестиваль знову перенесли через пандемію
74-й Каннський кінофестиваль перенесли на липень 2021 року через пандемію коронавірусу.
00:20
Катування в "Ізоляції": Україна підозрює у злочинах щонайменше 5 осіб 
У справі про злочини у так званій підпільній в’язниці "Ізоляція", що на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів в тимчасово окупованому Донецьку Україна підозрює щонайменше п’ятьох осіб.
23:51
Незважаючи на протести, у Польщі набула чинності заборона на аборти
Постанова Конституційного суду Польщі, яка майже повністю забороняє аборти, набрала чинності 27 січня. Раніше її дію відтерміновували через масові протести.
23:21
Байден планує відновити відносини з ЄС, зміцнити НАТО та протистояти РФ – радник
Новий президент США Джо Байден планує поновити відносини із Європейським Союзом, які за його попередника були дещо погіршені, сфокусуватись на посиленні НАТО та протистоянні Росії та Китаю.