16 серпня 2019

Архів

Публікації

Контрабанда, розборки і політичний тиск. Як СБУ і прокурори нелегальну торгівлю з ОРДЛО "розслідували"

Нелегальна торгівля з окупованими територіями триває. Її не зупинили ні економічна блокада, що почалася як громадянська акція, ні рішення РНБО та уряду.

Те, що ви знаєте про вакцинацію – правда чи міф?

А ви знаєте, навіщо насправді проводять вакцинацію та якими є її наслідки? Пройдіть наш тест і дізнайтесь.

Не зберегти, а прискорити: що має зробити Зе-команда для зближення України з ЄС

Парламент став одним із найслабших елементів у механізмі наближення нашої держави до європейських стандартів. Та й в уряді часом велася "робота задля фейсбуку"...

"Столиця Бессарабії", або Чому хоч раз у житті треба побувати в Ізмаїлі

Чому місцеві жителі ображаються на слово "провінція", що приховують міські катакомби, який слід Міхеіл Саакашвілі залишив у головах містян, і що особливого в дунайському оселедці. (рос.)
Колонки

Тариф на воду: куди течуть наші гроші

Римський статут: час для ратифікації

Кому і чим не догодила художня книжка про університетське середовище

Економічні кроки нової влади: як забезпечити зростання доходів

Що робити, якщо на шляху встав патентний троль?

Новини
23:39
СБУ закрила справу про держзраду, де згадувався Портнов
Служба безпеки закрила кримінальне провадження про державну зраду, в якій згадувався колишній радник Віктора Януковича Андрій Портнов.
23:10
Економічні новини: фінансування містам, ціни на дизпаливо, тендери УЗ
Про фінансування містам. Кабінет Міністрів доручив Мінфіну та Мінрегіону забезпечити, починаючи з серпня, фінансування програм і проектів розвитку регіонів.
22:49
ФотоЦВК визнала обраним останнього кандидата в нардепи
Центральна виборча комісія встановила результати позачергових виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі №210 міста Прилуки Чернігівської області.
22:31
Дівчинка не може співати у хорі хлопчиків, вирішив суд у Берліні
Суд у Берліні в п'ятницю постановив, що рішення державного кафедрального хору хлопчиків не приймати до своїх лав 9-річну дівчинку, не було сексистським.
22:05
Новини 16 серпня: фінансування місцевих бюджетів, втеча наркобарона
Уряд не виділив містам 10 мільярдів на розвиток, наркобарон утік від СБУ перед екстрадицією до Ізраїлю — новини, які були актуальні 16 серпня.
21:41
оновленоСуд арештував не того Гримчака
Суд у Чернігові ухвалив взяти під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака, однак помилився з його ім'ям.
21:04
Справа "Роттердам+": НАБУ оголосило у розшук екс-голову тарифного регулятора – ЗМІ
Національне антикорупційне бюро оголосило у розшук екс-голову НКРЕКП Дмитра Вовка, підозрюваного у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадження формули "Роттердам+".
20:45
Гримчак про свій "хабар": Відмовлявся від значно більших сум
Заступник голови МінТОТ Юрій Гримчак на засіданні Деснянського районного суду в Чернігові сказав, що у підозрі, яку йому вручили, не все є правдою.
20:06
У Фінляндії викрили історично велике відмивання грошей для росіян
Центральна кримінальна поліція Фінляндії розкрила історично велике відмивання грошей, під час якого було відмито коштів на близько 140 млн євро.
19:40
ФотоКорпуси для БТР: Укроборонпром відповів заводу, який поскаржився Зеленському
Укроборонпром відреагував на скаргу Лозівського ковальсько-механічного заводу президентові Володимиру Зеленському на те, що дії концерну загрожують виробництву корпусів для БТР-3 та БТР-4.
19:20
Гендиректора ІСД засудили у Росії до 9 років колонії
Гендиректора корпораці "Індустріальний союз Донбасу" Олега Мкртчана визнали винним у розкраданні понад 1 мільярда рублів у російської держкорпораціі ВЕБ.РФ.
19:12
Московський суд відмовив 11 українським морякам в апеляції
Апеляційна інстанція Московського міського суду розглянула скарги Володимира Терещенка, Андрія Шевченка, Романа Мокряка, Андрія Оприска, Сергія Цибізова. Суд апеляційної інстанції залишив постанову Лефортовського районного суду про продовження терміну утримання під вартою щодо другої групи військовополонених українських моряків без зміни..
18:45
"Північний потік-2" збудовано на 73,6% – Газпром
"Газпром" проклав по дну Балтійського моря вже 1805,6 км газопроводу "Північний потік-2" - 73,6% труб від загальної протяжності газопроводу.
18:30
Кличко написав Зеленському про гроші для міст: Робите нас безправними
Міський голова Києва як керівник Асоціації міст України закликав президента й прем’єр-міністра не позбавляти міста коштів, передбачених у держбюджеті України на 2019 рік на програми соціально-економічного розвитку громад.
18:18
У НБУ спростовують заборону на використання грошей із ФОП-рахунку на власні потреби
Нацбанк заявив, що інформація про наміри заборонити використовувати поточні рахунки фізосіб-підприємців для здійснення операцій, пов'язаних з особистими потребами, не відповідає дійсності.
18:00
Біля берегів Африки захопили cудно з українськими моряками – ЗМІ
Біля берегів африканської країни Камерун 17 моряків потрапили в полон. Серед полонених як мінімум один українець.
17:42
фотоНападника на депутата Купрія вже затримали – поліція
Поліцейські Київської області завершили операцію "Перехоплення", затримавши нападника на народного депутата Віталія Купрія. Ним виявився 23-річний житель іншої держави, який має посвідку на тимчасове проживання в Україні.
17:26
Працівники заводу на Харківщині поскаржились Зеленському на Укроборонпром
Колектив Лозівського ковальсько-механічного заводу, що виробляє броньовані корпуси для БТР, вузли і агрегати трансмісії, надіслав звернення до президента Володимира Зеленського, в якому скаржиться, що дії Укроборонпрому "ведуть до загрози зупинки виробництва корпусів для БТР-3 та БТР-4".
17:12
Втеча наркобарона від СБУ: у спецслужбі відсторонили винних
СБУ проводить службове розслідування за фактом втечі з аеропорту "Бориспіль" ізраїльтянина Амоса Дов Сільвера під час екстрадиції.
17:02
ДБР пояснило обшуки в радах Ізмаїлу та Одещини
Обшуки у приміщеннях Одеської обласної ради та Ізмаїльської міської ради проходять у рамках провадження щодо розтрати бюджетних коштів, виділених на розвиток Ізмаїльського регіону.
16:59
Американсько-український бізнесмен позичив круглу суму братові Байдена – ЗМІ
Бізнесмен Джон Хінанскі, що має тісні зв'язки з Україною, позичив молодшому братові Джо Байдена Джеймсу 500 тисяч доларів, в той час як екс-віце-президент курував політику США щодо України.
16:51
Голова НАБУ про справу "Роттердам+": Менеджери ДТЕК - це тільки початок
Голова НАБУ Артем Ситник заявив, що коло фігурантів справи "Роттердам+" не обмежиться лише високопоставленими менеджерами ДТЕК.
16:09
Гренландія – Трампу: Ми не продаємося
Міністерство закордонних справ Гренландії відповіло на поширену у ЗМІ інформацію про ідею президента США Дональда Трампа купити острів.
16:06
Ціна на газ для промислових споживачів у вересні не зміниться
НАК "Нафтогаз України" у вересні 2019 року залишить ціну на газ для промислових споживачів на рівні серпня.
16:05
Бійка в Одеській облраді: голова органу передумав звільнятися
Голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський вирішив відкликати свою заяву про дострокове припинення повноважень на займаній посаді.
16:02
ГПУ просить арештувати Гримчака зі солідною заставою
Генпрокуратура просить обрати заступнику міністра у справах тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку та його спільнику Ігорю Овдієнку запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави – обом у розмірі 12 млн грн.
15:39
Антимонопольний комітет розблокував тендери УЗ
Антимонопольний комітет відхилив скарги ТОВ "Торговий дім Сокар Україна" і ТОВ "Торум" за 8 тендерами "Укрзалізниці" на поставку 100 тисяч тонн дизпалива.
15:34
НАБУ відкрило провадження щодо Грицака
Національне антикорупційне бюро на підставі рішення суду відкрило кримінальне провадження відносно голови СБУ Василя Грицака за фактом можливого притягнення до відповідальності завідомо невинної особи.
15:21
Балуха перевезли до Москви – адвокат
Політв'язня Кремля, кримчанина Володимира Балуха вивезли з колонії міста Торжок Тверської області до Москви.
15:08
фотоУ Міноборони хотіли "нагріти руки" на неякісних казанах для армії – ДБР
Львівські слідчі Державного бюро розслідувань розслідують замах на привласнення понад 800 тисяч гривень бюджетних коштів, до якого можуть бути причетними службові особи суб’єкта господарювання та Міністерства оборони України. Фото.
15:08
В оточенні Трампа переконують: ідея купити Гренландію не була серйозною
Союзник з оточення президента США підтвердив, що Дональд Трамп озвучував ідею придбати Гренландію, проте запевнив, що глава США не ставився до цього серйозно.
14:35
фотоСуд відмовився відпустити фігуранта заворушень 2 травня "Капітана Какао" на поруки
Центральний суд Миколаєва продовжив арешт до 12 жовтня обвинуваченим в участі в антидержавних діях Сергію Долженкову з позивним "Капітан Какао" і Євгену Мефьодову.
14:20
Справа "Роттердам+": ДТЕК вніс 10 мільйонів застави за свого співробітника
Компанія "ДТЕК" Ріната Ахметова внесла 10 мільйонів гривень застави за радника гендиректора "ДТЕК Східенерго" Бориса Лісового, якого підозрюють у причетності до нанесення 18,86 мільярдів гривень збитків від впровадженої формули "Роттердам+".
14:14
Вбивство Сармата: ДБР відкрило справу проти поліцейських
Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливо приховання поліцейськими відомостей про підготовку вбивства ветерана АТО Віталія "Сармата" Олешка.
14:14
Зеленський відмовив "РИА Новости" в інтерв'ю
"Офіс президента України вдячний за ваш запит. На жаль, у зв'язку з насиченим графіком президента Володимира Зеленського запланувати інтерв'ю поки неможливо", – відповіли в ОПУ.
14:11
"Доступні ліки": українці можуть безоплатно отримати 78 препаратів
78 лікарських засобів можна отримати безкоштовно. Нагадуємо, як працюють "Доступні ліки".
13:57
Українця у Чехії засудили на 17,5 років за вбивство секс-працівниці
Суд чеського міста Усті-над-Лабем у п’ятницю засудив 29-річного громадянина України за жорстоке вбивство секс-працівниці.
13:56
Укрзалізниця пустить додаткові поїзди до Дня Незалежності
Чотири додаткові поїзди до Львова, Харкова і Сум курсуватимуть Україною до Дня Незалежності. 
13:53
Фінансування містам: Кабмін не виконає прохання Богдана
Кабінет Міністрів доручив Мінфіну та Мінрегіону забезпечити, починаючи з серпня, фінансування програм і проектів розвитку регіонів.
13:33
Разумков назвав свої головні цілі в політиці
Лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков хоче за підсумками своєї роботи у Верховній Раді реалізувати три реформи.
13:23
У Португалії затримали одного з найбільших торгівців зброєю у світі
Бельгійська поліція повідомила про затримання у Португалії одного з найбільших незаконних торгівців зброєю у світі, бельгійця Жака Месьє.
13:11
Потерпілий у справі Гримчака раніше мітив у НАБУ і вже "доносив" на хабарі
Потерпілим від "шахрайства" заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака та його "помічника" проходить підприємець Максим Святненко, співвласник фірми "ЮрЖитло".
13:09
В Одеській облраді ДБР проводять обшуки - ЗМІ
В Одеській обласній раді проводять обшуки співробітники Державного бюро розслідувань.
13:04
Наркобарон утік від СБУ перед екстрадицією до Ізраїлю
Амос Дов Сілвер, засновник мережі масового розповсюдження каннабісу Telegrass, утік від правоохоронців в Україні буквально перед екстрадицією до Ізраїлю.
12:59
фото, відеоКупрія облили чимось схожим на фекалії: каже, що це справа рук Матіоса
У Київській області двоє невідомих напали на народного депутата Віталія Купрія, його облили рідиною схожою на екскременти і зникли на автомобілі "Опель".
12:43
Смерть неповнолітнього: на Житомирщині судитимуть 4 лікарів
Чотирьох лікарів райлікарні на Житомирщині обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків, що призвело до смерті неповнолітнього.
12:17
Курс валют: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
16 серпня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 25,12 - 25,13 гривні за долар.
12:03
відеоБійка в Одеській облраді: вибирають нового голову
Позачергова сесія Одеської обласної ради, на якій повинні вибрати нового голову замість Анатолія Урбанського, який йде у Раду, почалася з бійки.
12:03
У Зеленського пояснили, чому заблокували фінансування містам
Офіс президента заблокував фінансування місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток для недопущення неефективного використання бюджетних коштів в рамках проектів, що несуть корупційні ризики.
11:55
"Та він з глузду з’їхав!": у Данії відреагували на ідею Трампа купити Гренландію
Данські політики з різних флангів політичного спектру вважають, що президент США Дональд Трамп повинен забути про ідею купівлі найбільшого у світі острова Гренландія у Данії.
11:55
Лісники з Вінниччини купили собі Toyota Camry за мільйон
ДП "Могилів-Подільське лісове господарство" Вінницької області 10 червня уклало угоду з ТОВ "Преміум Моторс" про закупівлю легкового автомобіля за 995 тисяч гривень.
11:38
НБУ хоче заборонити використовувати гроші з ФОП–рахунку на власні потреби
Національний банк пропонує заборонити використовувати поточні рахунки фізосіб-підприємців для здійснення операцій, пов'язаних з особистими потребами.
11:17
Савченко, за чиїм законом звільнили терориста, відповіла на критику
Народна депутатка VIII скликання Верховної Ради Надія Савченко відреагувала на вирок коригувальнику обстрілу Маріуполя Валерія Кірсанова і заявила, що за менш серйозні неправдиві звинувачення в Росії їй загрожувало 22 роки в’язниці.
11:16
Влада вслід за екс-президентом Киргизстану взялася за його дружину
Дружина арештованого екс-президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва Раїса Атамбаєва заявила, що проти неї також порушують кримінальні справи.
10:44
відеоФСБ тероризує українців, які рибалять на Азові – СБУ
Співробітники ФСБ РФ незаконно затримують громадян України, які на законних підставах рибалять в акваторії Азовського моря.
10:30
Нафтові санкції Трампа зробили російських експортерів на $1 млрд багатшими – ЗМІ
Санкції президента США Дональда Трампа проти Ірану та Венесуели призвели до збільшення попиту на російську марку сирої нафти і збільшили доходи для експортерів країни.
09:55
Долар знову подорожчав
Національний банк послабив офіційний курс гривні на 7 копійок, встановивши його на 16 серпня на рівні 25,32 гривні за долар.
09:46
У НАЗК не побачили, що Порошенко "забув" про дві компанії в декларації
П'ятий президент Петро Порошенко не задекларував дві компанії у декларації за 2017 рік, а НАЗК цього не помітила.
09:40
Польща готова підтримати військову місію США у Перській затоці
Польща готова взяти участь у місії з захисту торгових кораблів у Перській затоці під проводом США.
09:18
Уряд не виділив містам 10 мільярдів на розвиток. Міста кажуть – Богдан попросив
Кабмін затримує містам виплату 7,6 мільярда гривень із фонду регіонального розвитку та 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.
08:58
"Укроборонпром" найняв юристів Порошенка, щоб створити підприємство з китайцями
Державний концерн "Укроборонпром" 20 червня уклав угоду з ТОВ "Авеллум Партнерс", яка раніше співпрацювала з п’ятим президентом Петро Порошенком, щоб створити спільне підприємство з китайськими партнерами.
08:23
картаВихідні будуть дощовитими, але тепло ще повернеться
У вихідні, 17-18 серпня, в Україні утримається мінлива хмарність, місцями невеликий дощ, у східній частині помірний короткочасний дощ, гроза, а в понеділок, 19 серпня, спека ненадовго повернеться.
07:38
ООС: бойовики 12 разів відкривали вогонь
Збройні формування Російської Федерації та її найманці 12 разів порушили режим припинення вогню.
06:47
КНДР провела запуск ракет
У п'ятницю, 16 серпня, КНДР провела запуск ракет з східного узбережжя країни.
06:05
У Китаї 17 людей пропали безвісти
У китайській провінції Сичуань в результаті гірського обвалу безвіста пропали 17 людей.
05:23
Трамп обговорює можливість покупки Гренландії – ЗМІ
Президент США Дональд Трамп неодноразово запитував свої помічників про можливість покупки Гренландії - автономної території Данії.
04:27
Європейський центробанк атакували хакери
Один з веб-сайтів Європейського центрального банку піддався хакерській атаці, в результаті якої могла бути вкрадена конфіденційна інформація.
03:44
Британія ввела заборону на постачання підводних апаратів до Росії
Велика Британія заборонила постачати в Російську Федерацію підводні апарати та супутнє обладнання.
02:38
Росія роздала жителям Донбассу 25 000 паспортів
В Міністерство внутрішніх справ РФ заявляють, що російське громадянство вже отримали 25 тисяч українців, що проживають в Донецькій та Луганській областях.
01:19
"Суд" переніс розгляд справи Едема Бекирова через погіршення його здоров'я
15 серпня, "Верховний суд" Криму через погіршення здоров’я політв'язня Едема Бекірова переніс розгляд справи.
00:25
Непал посилив правила сходження на Еверест
Влада Непалу вирішила посилити правила видачі дозволів на сходження на гору Еверест і інші вершини Гімалаїв.