17 липня 2019

Архів

Публікації

Львів для двох. Як Порошенко і Вакарчук монополію на патріотизм не поділили

В один день Петро Порошенко і Святослав Вакарчук об'їхали по кілька райцентрів Львівщини, щоб увечері одночасно виступити у центрі Львова з різних сцен, відстань між якими сягала 500 метрів.

Літнє оздоровче харчування. Поради лікаря-дієтолога

Літо – це унікальні можливості для "перезавантаження", оздоровлення організму, нормалізації обміну речовин та суттєвого зниження ризику розвитку багатьох захворювань.

Гроші, влада та ЗМІ: Як партії збираються з олігархами боротися

Українські олігархи дуже скоро почнуть нагадувати міфічних героїв: ніби і люди, але з неймовірними силами у вигляді нескінченного запасу грошей та впливу через засоби масової інформації як на політиків, так і на їхніх виборців.

Вгадай партію по обіцянках — тест від ЄвроПравди

Які партії готові виконувати Угоду про асоціацію з ЄС? А які, навпаки — анонсують у новій Раді кроки, що ускладнять зближення з Євросоюзом?

Прощавай Кононенко, здрастуй Коломойський? Вугільна галузь змінила "куратора"

У вугільному секторі відбулась "зачистка" — команду Ігоря Кононенка замінили люди, яких пов'язують з Ігорем Коломойським, а деякі держпідприємства уже переключились на роботу з групою "Приват". (рос.)

Як вилікувати рак: ефективні методи в Україні та світі

Рак має майже таке ж ДНК, як і людина, що страждає на онкологічне захворювання, тому імунній системі важко вчасно його виявити.

Жорстка розмова з Росією та армія ЄС: чого чекати від нової очільниці Єврокомісії

Чого чекати Україні від нової керівниці Єврокомісії, яка останні п’ять років випрацьовувала у НАТО та ЄС спільну відповідь на агресію Росії?

Скільки громадян прийде на виборчі дільниці влітку?

Незважаючи на те, що після інавгурації президента минуло лише два місяці, вже є розчарування певної частини його прихильників. Такі виборці можуть прийняти рішення не голосувати на виборах взагалі.
Колонки

Біоенергетика vs зупинка транзиту природного газу

Звуки міста: як фестиваль високого мистецтва змінює Київ і кожного з нас

Скріншот як доказ: АМКУ у справі проти Join Up

Новини
23:56
Правоохоронцям бракує політичної волі для розслідування Майдану та убивств активістів – Зеленський
У правоохоронних органів, на відміну від президента Володимира Зеленського, бракує політичної волі для розслідування вбивств активістів і майданівців.
23:38
Зеленський провів нараду щодо незаконної вирубки лісу на Харківщині
Президент Володимир Зеленський побачив на власні очі масштаби незаконної вирубки лісу на Харківщині і провів екстрену нараду.
23:15
У Німеччині жінка купувала авто за надруковані євро
У німецькому місті Кайзерслаутерн жінка хотіла купити автомобіль в салоні за 15 тисяч євро, надрукованих на звичайному принтері.
23:08
У Польщі внаслідок ДТП загинув українець – ЗМІ
Неподалік Варшави сталася дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув українець.
22:46
ФотоНа ЧАЕС почали переробляти радіоактивні відходи
У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції почали переробляти рідкі радіоактивні відходи.
22:20
Економічні новини: транзит газу, новий керівник Фонду гарантування, платні дороги і мости
Про транзит газу. Російський "Газпром" через зупинку на ремонт двох ниток обхідного газопроводу "Північний потік" збільшив обсяги транзиту газу до ЄС через українську ГТС на 25%, або на 60 мільйонів кубометрів на добу.
22:06
Зеленський зізнався, що не довіряє нікому, крім людей зі свого кола
Президент Володимир Зеленський за кермом Tesla поскаржився, що немає людей, яким можна довіряти, крім членів його команди.
21:48
Джонсон побив рекорд за грошима, зібраними британським політиком
Борис Джонсон побив рекорд за кількістю грошей, зібраних британським політиком в рамках кампанії з висунення на пост прем'єр-міністра.
21:35
В уряді президент побачив "пару незашкварєних", з якими можна працювати
Президент Володимир Зеленський відкинув "політику компромісів", але водночас припустив співпрацю з "нормальними" міністрами зі складу чинного уряду.
21:15
Новини 17 липня: Позачергове засідання Ради, конфлікт Гриценка та Смешка
Зеленський попросив Парубія позачергово скликати Верховну Раду, Гриценко пригрозив обламати роги Смешку — новини, які були актуальні 17 липня.
20:54
У Мінську домовилися припинити вогонь з 21 липня та пустити ОБСЄ в ОРДЛО
Представники Тристоронньої контактної групи, за участі представників ОРДЛО, домовилися про припинення вогню з 21 липня, доступ СММ ОБСЄ до всієї території України та деполітизацію окупованого Донбасу.
20:32
Зеленський сказав Ахметову про "велику нагрузку" і щоб вкладався в Донбас
Президент Володимир Зеленський зустрічався з олігархом Рінатом Ахметовим і розповів йому про його фінансові зобов'язання перед Україною, а саме інвестиції в медицину та інфраструктуру Донбасу.
20:23
МЗС: продовження судом арешту моряків порушує конвенції ООН
Тримання Росією під вартою 24 українських військовослужбовців та трьох військово-морських суден є грубим та триваючим порушенням суверенного імунітету, яким користуються як судна, так і військовослужбовці відповідно до Конвенції ООН з морського права та звичаєвого міжнародного права.
20:04
ВідеоПісля наступної нормандської зустрічі будуть Путін, Меркель і Макрон – Зеленський
Президент Володимир Зеленський сподівається, що через одну зустріч у "нормандському форматі" зустрінуться вже самі лідери України, Німеччини, Франції та Росії.
19:41
Аудиторів не допускають до перевірки "Укртрансгазу" – глава Рахункової палати
Рахункова палата вимагає від Кабінету міністрів забезпечити проведення аудиту в "Нафтогазі" та "Укртрансгазі", а також низки інших об’єктів.
19:19
Денісова запропонувала РФ особисто взяти моряків на поруки
Омбудсмен Людмила Денісова запропонувала російській стороні звільнити українських моряків під особисте зобов’язання.
19:12
Ryanair ввів спецтарифи для пасажирів скасованих рейсів Wizz Air
Авіакомпанія Ryanair ввела спеціальні "рятувальні" ціни на квитки з Києва в один бік, щоб допомогти пасажирам скасованих рейсів Wizz Air.
18:42
ФотоПоліція призначила начальника Київщини після службового розслідування
На робочій нараді у Головному управлінні представили нового очільника поліції Київщини Андрія Нєбитова.
18:41
Путін спростив отримання громадянства для всіх жителів Луганської і Донецької областей
Президент Росії Володимир Путін спростив отримання громадянства РФ для жителів цілих Донецької і Луганської областей України.
18:23
Британія виділяє 100 тисяч фунтів на суд у справі MH17
Глава МЗС Британії Джеремі Хант заявив, що країна виділить 100 тисяч фунтів стерлінгів на формування спеціального суду в Гаазі, який судитиме винних у збитті малайзійського боїнга MH17.
18:21
Гривня на закритті міжбанку послабшала
17 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,87 - 25,89 гривні за долар (на відкритті міжбанку котирування були на рівні 25,84 - 25,87 гривні за долар).
18:09
фотоПоліція опломбувала білборди кандидата на Київщині
У Білій Церкві поліція опломбувала борди кандидата-самовисуванця Ярослава Яременка, через скаргу кандидата від "Слуги народу" на цьому ж окрузі.
17:56
Адвокат про можливий обмін українських моряків: Як у кіно не буде
Координатор групи захисників українських моряків Микола Полозов каже, що наразі про обмін українських моряків не йдеться, але є кілька варіантів звільнення.
17:25
Коломойський пропонував владі обміняти свою частку в "Укрнафті" – ЗМІ
Український олігарх Ігор Коломойський обговорював з українською владою можливість отримання непрацюючих кредитів "Приватбанку" в обмін на передачу банку своєї частки в "Укрнафті".
17:07
Суд Москви продовжив арешт полоненим морякам до осені
Лефортівський суд Москви задовольнив клопотання слідчих ФСБ і продовжив арешт до осені всім 24-м військовополоненим українським морякам.
16:51
Між Гройсманом і партією Порошенка спалахнув конфлікт
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що партія Петра Порошенка будує свою політичну кампанію на брехні, у "Європейській солідарності" відповіли, що очільник уряду сам маніпулює соціологічними даними і розпорошує голоси на користь "п'ятої колони".
16:49
Парубій забракував прохання Зеленського про засідання Ради
Спікер Ради повідомив, що згідно із законом, не може скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.
16:47
Обмін моряків: Кремль заперечує переговори з Україною
Не дивлячись на попередні заяви, Кремль заперечує проведення переговорів з Україною про обмін 24-х військовополонених українських моряків.
16:27
Готівки в обігу поменшало: українці обирають безготівкові розрахунки
В Україні кількість готівки в обігу зменшилася на 6,4 мільярда гривень, або на 1,6%, якщо порівняти з початком 2019 року.
16:23
В Україну повертається літня спека
Найближчої доби в Україні очікується сонячна суха погода, лише вдень у північних, Волинській та Рівненській областях місцями невеликий короткочасний дощ, гроза.
15:46
У Нідерландах повідомили про нових свідків у справі про катастрофу МН17
З'явилися нові свідки у розслідуванні катастрофи літака рейсу МН17, і це виглядає багатообіцяльно.
15:20
Зеленський пропонує Раді дати більше часу на розмитнення "євроблях"
Президент Володимир Зеленський просить Верховну Раду 18 липня розглянути законопроект, який відкладе на 90 днів застосування штрафних санкцій до тих, хто не встигне у встановлений термін розмитнити авто на європейських номерах.
15:19
США змінили главу делегації на "ракетних" переговорах з РФ
Держсекретар США Майк Помпео вирішив замінити голову американської делегації на переговорах з Росією щодо контролю над озброєннями.
14:58
відео, уточненоСБУ 2 роки тому затримала особу, причетну до перевезення російського "Бука"
У 2017 року Служба безпеки України затримала особу, причетну до перевезення зенітно-ракетного комплексу "Бук" у Донецьку в 2014 році, коли з нього був збитий літак рейсу MH17.
14:56
фото, відеоПід Києвом агітували проти медійника Коломойського, порушено справу
Поліція почала кримінальне провадження через антирекламу в Київській області щодо кандидата від партії "Слуга народу" та медійника телеканалу олігарха Ігоря Коломойського Олександра Дубінського.
14:49
У день виборів проведуть мінімум 3 екзит-поли
21 липня, в день позачергових виборів до парламенту, проведуть мінімум три екзит-поли.
14:47
Новим "куратором" вугільного сектора стала людина Коломойського – джерела
З перших днів липня неофіційним куратором державного енергетичного сектору став донецький бізнесмен Віталій Бєляков, який замінив Віталія Кропачова.
14:42
Смешко на погрози Гриценка: Полковнику, припиніть істерику
Лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко закликав припинити істерику очільника партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, який пригрозив йому "обламати роги".
14:22
Розстріли на Майдані: суддя пояснив, чому відпустив із СІЗО екс-беркутівця
Головуючий суддя у справі про вбивство 48 та поранення 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року Сергій Дячук заявив, що наразі у суду немає даних про те, що смерті та поранення людей настали внаслідок дій екс-бійця спецпідрозділу "Беркут" Сергія Тамтури.
14:20
Явка на вибори до Ради може не дотягнути до 55% – аналітик
Активність виборців на дострокових виборах до Верхової Ради 21 липня може бути меншою за 53-55%, вважає політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов
13:53
Заводи Коломойського скаржаться на збитковість через новий енергоринок
Нікопольський і Запорізький заводи феросплавів (НЗФ і ЗЗФ) скаржаться на збитковість роботи через подорожчання електроенергії після запуску нової моделі ринку 1 липня.
13:51
фото, відеоЗеленський жене у відставку керівника Миколаївщини
Президент Володимир Зеленський зажадав, щоб виконуючий обов'язки голови Миколаївської обласної державної адміністрації В'ячеслав Бонь написав заяву про звільнення за власним бажанням.
13:47
Кабмін звільнив очільника Фіскальної служби
Кабінет міністрів звільнив Олександра Власова з посади в. о. голови Державної фіскальної служби України.
13:42
Британію та Норвегію просять вилучити з продажу карти РФ на українські води
Держгідрографія звернулась до посольств Великої Британії та Норвегії з вимогою якнайшвидше посприяти вилученню російських карт на українські води з міжнародного обігу.
13:31
"Газпром" на чверть збільшив транзит газу через Україну
Російський Газпром" через зупинку на ремонт двох ниток обхідного газопроводу "Північний потік" збільшив обсяги транзиту газу до ЄС через українську ГТС на 25%, або на 60 мільйонів кубометрів на добу.
13:23
СБУ взялася за металургійного гіганта, якого критикував Зеленський
Співробітники Служби безпеки викрили у Кривому Розі посадовців гірничо-металургійного комбінату "ArcelorMittal Кривий Ріг" на діяльності, що призводить до забруднення навколишнього середовища.
13:15
Зеленський хоче створити Раду свободи слова, кличе туди журналістів
Офіс президента створює Раду з питань свободи слова при президентові.
13:08
На межі з ОРДЛО затримали двох представників окупантів
Нацгвардійці затримали в районі проведення ООС громадян, які причетні до незаконних збройних формувань.
12:59
Вбивство 5-річного Кирила: захист постраждалих просить про ще одну підозру
Адвокати родини вбитого 5-річного Кирила Тлявова клопотали про оголошення підозр усім чотирьом учасникам розваги зі стріляниною, у результаті якої загинула дитина.
12:49
Півсотні дітей з РФ отруїлися у таборі окупованого Криму. Оголошено карантин
В окупованій Євпаторії з ознаками харчового отруєння госпіталізовано 54 людини - 49 дітей, які відпочивали в таборі "Лучистому", і п'ятеро співробітників табору.
12:38
У Порошенка шкодують, що Труба став "інструментом в руках Портнова"
В партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" вважають, що директор Державного бюро розслідування став інструментом в руках радника глави адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрія Портнова.
12:38
МН17: СБУ встановила більше 150 осіб, що допомагали везти "БУК" з Росії
Українська служба безпеки встановила більше 150 осіб, причетних до транспортування з Росії на Донбас "БУКа"  з якого збили літак "Боїнг 777" рейсу MH-17.
12:35
НАБУ і САП звернулися до Верховної Ради із заявою через проект Зеленського
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура хочуть законодавчо закріпити за Вищим антикорупційним судом розгляд виключно справ, розслідуваних їхніми детективами та прокурорами.
11:58
Гройсман пообіцяв істотне підвищення мінімальної зарплати
Мінімальна заробітна плата в Україні у 2020 році становитиме 5500 гривень, а середня зарплата у найближчі півтора-два роки – 620 доларів.
11:51
Зеленський написав лист Парубію: просить востаннє скликати Раду
Президент Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду внесених до парламенту главою держави законопроектів.
11:40
фотоДоказ у справі МН17 купили у незнайомця з "ДНР" – РосЗМІ
Оболонку ракетного двигуна у справі збитого МН17, яку в 2018 році продемонстрували міжнародні розслідувачі, отримали завдяки гонорару невідомій особі з "ДНР".
11:32
Убивство 5-річного хлопчика: у справі з’явився третій підозрюваний
Державне бюро розслідувань оголосило третю підозру у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому.
11:26
Порошенка викличуть на допит повторно – Труба
Директор ДБР: "Оскільки Петро Порошенко сьогодні не з'явився на допит, він буде повторно викликаний для проведення слідчих дій... Наступний виклик відбудеться після 21 липня".
11:26
Фонд гарантування отримав нового керівника
Адміністративна рада Фонду гарантування вкладів призначила директором-розпорядником Фонду Світлану Рекрут.
10:47
доповненоГриценко – Смешку: Роги обламаю
Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив, що "обламає роги" керівнику партії "Сила І Честь" Ігорю Смешку, якщо той буде закривати йому рота.
10:42
Одеський припортовий повинен виплатити "Нафтогазу" 2,2 мільярда за газ
Суд зобов'язав "Одеський припортовий завод" виплатити НАК "Нафтогаз України" 2,227 мільярда гривень заборгованості за спожитий природний газ за двома договорами від 2016 року.
10:19
Третина росіян вважають Україну братом, а 12% – загрозою для РФ
30% росіян вважають Україну братською країною, 28% – просто сусідом, а 9% – ворожою державою. Ще 12% жителів Росії бачать в Україні загрозу для РФ.
09:55
Розміщення євробондів дозволить "Нафтогазу" виплатити дивіденди державі — Коболєв
Успішне розміщення євробондів НАК "Нафтогаз України" на загальну суму понад 1 мільярд доларів дозволить компанії як придбати необхідні обсяги природного газу для його закачування в підземні сховища, так і направити в державний бюджет всю суму дивідендів.
09:44
Вакарчук розповів, коли востаннє бачився з Зеленським
Співак, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявляє, що востаннє бачився з президентом Володимиром Зеленським кілька років тому.
09:29
Гривня знову послабилась
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 12 копійок, встановивши його на 17 липня на рівні 25,86 гривні.
08:55
Порошенко не піде у ДБР до виборів
"Якщо слідчий вважає за необхідне викликати Петра Порошенка для проведення слідчих (процесуальних) дій, прошу призначити такі дії після 21.07.2019", – написав адвокат до ДБР.
08:38
У НАТО помилково розкрили місця розміщення ядерної зброї в Європі
Доповідь комітету Парламентської асамблеї НАТО помилково розкрила місця розміщення американської ядерної зброї в Європі.
08:26
оновленоСиня гілка київського метро зупинялася, бо впала людина
На синій гілці метрополітену у Києві, що йде від Героїв Дніпра до Теремків, тимчасово припинено рух через падіння людини на колію.
07:40
ООС: Бойовики били з мінометів 120 та 82 мм, без втрат
Минулої доби бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню. З них 3 рази – із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 та 82 мм. Втрат серед українських військових немає.
06:40
У Москві назвали умову зняття заборони на польоти в Грузію
Росія розгляне можливість скасування заборони на авіаперельоти, якщо будуть усунені загрози безпеки росіян.
06:06
На Закарпаття приїхала делегація з Угорщини
15 і 16 липня на Закарпаття прибули дві делегації з Угорщини, зокрема міністр закордонних справ Петер Сіярто.
05:10
У США Палата представників засудила Трампа за расистські висловлювання
Палата представників США проголосувала за те, щоб символічно засудити президента Дональда Трампа за його висловлювання на адресу чотирьох жінок-конгресменок.
04:27
Зеленський вніс зміни у положення про військову службу на випадок "стану війни"
Президент Володимир Зеленський підписав указ про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України.
03:40
 На скликаному Росією Радбезі ООН країни ЄС згадали українських моряків
Країни ЄС нагадують про зобов’язання Росії звільнити українських моряків та засуджують вбивство українських медиків на Донбассі.
02:53
Голова МВФ написала заяву про відставку
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що подала у відставку.
01:58
У США чекають продовження оборонних реформ в Україні
Виконуючій обов'язки міністра оборони США Марк Еспер заявив, що очікує від України продовження реформ у сфері безпеки.
00:45
Зеленський зателефонував Меркель, говорили про транзит газу і війну
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.