23 жовтня 2019

Архів

Публікації

"Слуг народу" перевірять на детекторі брехні. Чи можна обманути поліграф

Як відбувається перевірка на детекторі брехні, і чи може вона стати доказом для слідства.

Повітря поза євроінтеграцією: чому в Києві дихати гірше, ніж у Брюсселі

В Угоді про асоціацію є положення, покликані зробити повітря у традиційно забитому машинами Києві таким, як у ЄС. Україна цими рецептами досі не скористалася.

Як старі шини перетворити на ресурс: Історія українського стартапу EcoTyre, який в Україні не на часі

Засновники українського стартапу EcoTyre винайшли унікальний безвідходний метод переробки автомобільних шин. ЕП дізналася як він працює і чому в Україні шини майже не переробляються. (рос.)

Школа, що оживила "депресивний" район: тут кав'ярня та офіс замість учительської

На думку директорки, важливо, що у Львові зникла конкуренція між школами, які працюють в одному напрямі. Це сталось тому, що школи почали працювати не на конкуренцію, а на дитину.

Як президент Трамп шантажував Зеленського. Свідчення посла США Вільяма Тейлора

На зустрічі 10 липня Болтон назвав ці домовленості "наркоторгівлею". Джон Болтон також виступив проти телефонного дзвінка між Зеленським та Трампом...

Чи вмієте ви захищатись від шкідливих речовин в повітрі

Ми склали простий тест, аби ви могли перевірити свої знання та підозри щодо того, як реагувати на смог та убезпечити себе від поганого повітря.

Воюють усі: чи можна в Швейцарії відмовитися від служби в армії

Незважаючи на закінчення холодної війни, Швейцарія не тільки не відмовилася від обов'язкового призову, але й регулярно посилює правила проходження альтернативної служби.
Колонки

Тотальна "цнапизація" чи держава у смартфоні?

Як підготуватися до сезону грипу: 5 простих рекомендацій

Дотик генпрокурора, або Як зняти недоторканність, щоб її залишити

Чи є колізія між урядовими розслідуваннями на ринку добрив

Стратегія України з інтегрованого управління кордонами: справжнім мірилом успіху буде ефективна реалізація

Новини
23:55
відеоУ МВС показали вибух гранати в центрі Києва
Директор Департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко оприлюднив відео з камери спостереження на розі Пушкінської і бульвару Шевченка, на якому видно вибух гранати на вулиці Пушкінській 22 жовтня.
23:29
Нардеп Яценко відкинув причетність до корупційної "схеми" з оцінкою майна
Народний депутат Антон Яценко заперечив свою причетність до "схеми" відмивання грошей електронними майданчиками-посередниками між оцінниками майна та електронною базою Фонду держмайна.
22:53
Гончарук назвав прогноз курсу гривні на наступний рік
За оптимістичними прогнозами макроекономіки середній курс в наступному році становитиме 24,8 гривні за долар.
22:37
Дубінський здав поліграф-тест, Арахамії відмовили
Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський пройшов тест на детекторі брехні "на свою користь". Голові фракції Давиду Арахамії поліграфолог відмовив, бо не мав тесту "для його ситуації".
21:57
"Нафтогаз" розкритикував заяву Кличка про початок опалювального сезону
"Нафтогаз" вважає передчасним рішення про початок опалювального сезону у Києві 25 жовтня, оскільки за прогнозом погоди ще тиждень буде тепла погода.
21:33
відео"Поліграф-челендж": нардеп Качура похизувався пройденим тестом
Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура пройшов тест на детекторі брехні і заявив, що поліграф довів необґрунтованість звинувачень у лобіюванні законів і отриманні хабара.
20:58
ФотоРеспубліканці зірвали свідчення представниці Пентагону у справі Трампа, сталася сутичка
Конгресмени-республіканці в середу зірвали виступ високопоставленої представниці Пентагону, яка мала дати свідчення трьом комітетам Палати представників у справі про можливий імпічмент Дональда Трампа.
20:44
Новини 23 жовтня: хабарництво "слуг", "слуга" на російському ТБ
САП порушила справу щодо хабарництва у Раді, "слуга народу" на російському ТБ розповів про "поганих націоналістів" — новини, які були актуальні 23 жовтня.
20:27
Арештовані донори кампанії Трампа Фруман і Парнас не визнали свою провину
Донори політичної кампанії Дональда Трампа Лев Парнас та Ігор Фруман, заарештовані за звинуваченням у порушенні правил фінансування виборчих кампаній та незаконному лобіюванні інтересів іншої держави, не визнали свою провину.
19:49
Трамп скасовує санкції проти Туреччини
Президент США Дональд Трамп оголосив про зняття санкцій проти Туреччини, введених після початку турецького наступу на півночі Сирії.
19:36
Зеленський не знає, яким буде закон про особливий статус Донбасу
Президент Володимир Зеленський каже, що знатиме, яким буде закон про особливий статус окупованих територій Донбасу, лише після обговорення з "нормандською четвіркою" і суспільством.
19:17
Офіс Зеленського: Немає підстав повертати Приватбанк колишнім власникам
Голова Офісу президента України Андрій Богдан із двома своїми заступниками заявили послам країн G7, що немає підстав для повернення державного ПриватБанку колишнім акціонерам.
19:05
Держгеокадастр відкрив дані про земельні ділянки
Держгеокадастр почав оприлюднювати висновки про розгляд проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
18:49
Зеленський: Сказав Штайнмаєру, що в Україні він популярніший за мене
Президент Володимир Зеленський сказав президенту Німеччини Франку-Вальтеру Штайнмаєру, що через його формулу той став більш відомий в Україні ніж Зеленський.
18:28
фотоУ Києві семикласниця з розгону вистрибнула у вікно школи
В столиці на проспекті Відрадному у відчинене вікно на четвертому поверсі школи вистрибнула учениця 7-го классу, дитину госпіталізували з численними забійними ранами та переломами.
18:11
Призначили додатковий нічний експрес із Києва до "Борисполя"
Укрзалізниця призначила додатковий Kyiv Boryspil Express, який відправлятиметься з Міжнародного аеропорту "Бориспіль" до Києва в нічний час.
17:38
Надмірне втручання – "Схеми" відреагували на доступ ДБР до даних редакції
Редакція програми "Схеми" вважає надмірним обсяг даних журналістів, затребуваних Державним бюро розслідувань, дозвіл на доступ до яких дав Печерський районний суд Києва.
17:36
Пенсіонерам з ОРДЛО заборгували 33 млрд грн – Денісова
Українським пенсіонерам з числа внутрішньо-переміщених осіб і тим, які проживають на тимчасово непідконтрольній уряду території не виплати 33,6 млрд грн.
17:21
Кабмін допускає проблеми з опаленням через припинення транзиту газу
Необхідність переведення ГТС України в інший режим роботи у випадку припинення "Газпропом" транзиту газу з 1 січня 2020 року може викликати тимчасові проблеми у деяких невеликих українських містах.
17:14
Уряд подарував українцям на Різдво довгі вихідні
Уряд переніс робочий день із понеділка 6 січня 2020 року на суботу 11 січня, таким чином, у січні наступного року в громадян буде 4 вихідних поспіль.
17:10
Рябошапка звільнив Горбатюка з ГПУ
Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення керівника управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка.
16:53
фотоВикрадене під Києвом немовля знайшли
Правоохоронці затримали жінку, яка у середу викрала 3–місячного хлопчика у Коцюбинському Київської області. Дитина жива і неушкоджена.
16:43
"Запоріжсталь" змінить генерального директора
Металургійний комбінат "Запоріжсталь", що входить в групу "Метінвест" Рината Ахметова, змінює гендиректора — тепер керувати підприємством буде Олександр Мироненко.
16:24
Арахамія про скандал: Розколу в "Слузі народу" немає
"Пропонували всім, напевно. Хто брав – ми не маємо ніякого підтвердження. Якби мали підтвердження, цим би замчалися зараз виключно правоохоронні органи", – заявив він.
16:20
Порошенко і Мальдіви: суд дав ДБР доступ до даних журналістів "Схем"
Печерський районний суд Києва надав слідчим ДБР дозвіл на тимчасовий доступ до редакційної комунікації журналістів програми "Схеми", які готували розслідування про таємну відпустку Петра Порошенка на Мальдівах, опубліковане у січні 2018 року.
16:20
Поліція знайшла авто, на якому викрали немовля в Коцюбинському
Патрульна поліція зупинила автомобіль, на якому втекла невідома жінка разом із викраденим в Коцюбинському малюком
16:04
Київська влада озвучила причину появи смогу у столиці
Київська влада пояснює утворення густого туману "із продуктами життєдіяльності міста" у столиці особливостями температури у жовтні.
15:48
Свідка хабарів у Раді покажуть по ТБ
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що 24 жовтня свідок у справі щодо хабара нардепам по 30 тисяч доларів публічно розповість про пропозицію неправомірної вигоди.
15:41
Кличко анонсував початок опалювального сезону в Києві
Столична влада планує розпочати опалювальний сезон у житлових будинках Києва з 25 жовтня.
15:17
Водіям дозволять лишати права вдома: уряд заводить їх у смартфон
Кабінет міністрів прийняв постанову про впровадження електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та підтримав проєкт закону про спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків.
15:16
На озброєнні бойовиків помітили десятки "Градів" та інших потужних гармат
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на підконтрольній бойовикам території Луганської області 21 реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град" .
15:09
Країни-члени НАТО хочуть поговорити із Зеленським про його мирні ініціативи
Північноатлантична рада під час візиту до України наступного тижня розраховує почути "з перших вуст" про ініціативи нової влади, спрямовані на завершення конфлікту на Донбасі.
14:52
Депутатка "Слуги народу" покликала відомого поліграфолога прямо в комітет
Ольга Василевська-Смаглюк: "Відчуваю, що Данило Гетманцев, якого я поважала та бачила у ньому професійного та порядного керівника, жалкує через те, що під впливом емоцій пішов в ОП і обізвав всіх, хто пішов проти його волі, корупціонерами... Запрошую також його пройти поліграф"
14:45
Суд Лондона: Коломойський і Боголюбов мають сплатити витрати Приватбанку
Колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та інші відповідачі зобов'язані виплатити банку 10,9 мільйонів фунтів.
14:36
Ексзаступника міністра Бровченка арештували, застава – більше 3 мільйонів
Колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка арештували на два місяці із можливістю внесення застави.  
14:27
В "Слузі народу" радили колезі не спілкуватися з російським ТБ
Депутату із фракції "Слуга народу" Євгену Шевченку колеги не рекомендували спілкуватися з російським "Первым" каналом.
14:21
Міністри оборони НАТО хочуть домовитися про збільшення підтримки України
Керівники військових відомств держав-членів НАТО мають намір домовитися про нові програми підтримки України під час зустрічі на рівні міністрів оборони в Брюсселі, що розпочнеться у четвер.
14:14
Курс валют на 23 жовтня: міжбанк, готівковий і "чорний" ринки
23 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 24,84 - 24,87 гривні за долар.
14:05
ОновленоКабмін хоче скасувати публікацію законів в офіційній пресі
Кабінет міністрів ініціював скасування обов'язкового друку законів та підзаконних нормативних актів в газеті "Урядовий кур'єр".
13:47
Арахамія каже, що практично всі "слуги" з комітету погодились на поліграф
Керівництво фракції "Слуга народу" веде перемовини із кількома державними відомствами, щоб організувати масовий проведення перевірки на поліграфі своїх нардепів з фінансового комітету.
13:44
фотоУ Коцюбинському вкрали немовля – поліція оголосила "перехоплення"
У Коцюбинському Київської області жінка викрала немовля  у матері та повезла 3-місячного хлопчика на авто в невідомому напрямку. Прикмети викрадачки такі: років 25, чорне волосся, веснянки, окуляри для зору чорні, приїхала на сріблястому Ланосі.
13:29
довідкаКим був ветеран АТО "Сенсей", який загинув від вибуху в Києві
Віктор Дегтярьов був одружений, мав трьох дітей, двоє з яких наразі неповнолітні. Очолювані ним військові брали участь у трагічних боях за Іловайськ 2014 року. 
13:26
У Києві за напад на Dzidzio судитимуть 24-річного росіянина
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 24-річного громадянина Російської Федерації у нанесенні тілесних ушкоджень з хуліганських спонукань лідеру гурту Dzidzio Михайлу Хомі.
13:24
Кілька "слуг" готові свідчити у справі про хабар – джерело
Двоє народних депутатів звернулися до правоохоронців з готовністю свідчити у справі щодо можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.
13:14
Як і коли запрацює "прослушка": в НАБУ повідомили деталі
Національне антикорупційне бюро поки не зможе користуватись правом на "прослушку" підозрюваних у корупційних злочинах, оскільки потрібно ще привести у відповідність із законом деякі нормативно-правові акти.
13:00
фото, відеоВ ГПУ показали, як прокурори проходять атестацію. Не обійшлося без курйозів
Прокурори почали проходити атестацію в рамках реформи, у перший день не обійшлося без курйозів.
12:46
Поліція Британії виявила 39 трупів у вантажівці під Лондоном
Поліція Великої Британії заявляє, що у промисловій будівлі під Лондоном знайшла 39 трупів у вантажівці, яка прибула з Болгарії.
12:34
Рада Нацбанку ініціює розширення своїх повноважень і статусу
Рада Національного банку звернеться до Верховної Ради з пропозицією ініціювати внесення змін до закону про НБУ, згідно з якими Рада зможе встановлювати для правління ключові показники ефективності грошово-кредитної політики, а функція оцінки і контролю за грошово-кредитною політикою буде підкріплена інструментом впливу.
12:19
Зеленський: Усі члени комітету фінансів мають пройти детектор брехні
Президент Володимир Зеленський вважає, що всі члени комітету Верховної Ради з питань фінансів мають пройти перевірку на детекторі брехні у зв’язку з скандалом з можливим отриманням хабарів "слугами народу".
12:13
Бойовики знову обстріляли ділянку розведення біля Золотого – штаб ООС
Незаконні збройні продовжують обстріли в районі ділянки розведення біля Золотого Луганської області.
12:07
виправлено"Під кожен камінь зазирну": Тейлор розказав про тиск США на Зеленського
Повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор розповів, як він дізнався про підштовхування Дональдом Трампом президента Володимира Зеленського до розслідування щодо його політичного опонента Джо Байдена перед резонансною телефонною розмовою обох президентів 25 липня.
11:39
Зеленський хоче скасувати державну монополію на виробництво спирту
Президент Володимир Зеленський подає до Верховної Ради законопроєкт, покликаний лібералізувати діяльність в сфері виробництва і обороту етилового спирту.
11:38
Київ закликає ЄС натиснути на Росію через засудження журналіста Асєєва
Постійний представник України при ЄС Микола Точицький закликає Євросоюз відреагувати на засудження в окупованому Донецьку українського журналіста Станіслава Асєєва та посилити політичний тиск на Росію.
11:38
відео"Слуга народу" на російському ТБ розповів про "поганих націоналістів" в Україні
Народний депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко взяв участь у пропагандистській передачі на російському "1 каналі", де розповів, які погані в Україні націоналісти.
11:36
Арахамія пройде "детектор брехні" з Дубінським
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та депутат із тієї ж фракції Олександр Дубинський разом пройдуть дослідження на детекторі брехні 23 жовтня в 20:00.
11:35
Ще один "кварталівець" отримав посаду в РНБО
Народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Ткаченко став радником секретаря РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу.
11:33
Найближчими днями ще можна поніжитися в теплі – прогноз
Найближчої доби в Україні продовжить панувати дуже тепла повітряна маса.
11:11
Порушили справу щодо хабарництва у Раді
Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину 11-ма нардепами, які могли отримати по 30 тис. доларів хабара.
11:02
$30 тисяч за "майданчики Яценка": нардеп Качура хоче пройти детектор брехні
Народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура висловив бажання пройти детектор брехні через звинувачення у лобіюванні законів і отриманні хабара.
10:26
"Нафтогаз" не буде нараховувати ОСББ штрафи за недобір газу
НАК "Нафтогаз України" розіслав ОСББ та іншим тепловиробникам, що споживають газ в межах спеціальних обов’язків, додаткові угоди про незастосування фінансових санкцій за невідповідність заявленого та фактичного обсягу споживання газу.
10:21
Ткаченко: Дім на Трухановому острові орендував, у декларації буде
Народний депутат від "Слуги народу" і колишній гендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко заявляє, що лише орендував на пів року дім на Трухановому острові у Києві.
09:57
"Потрійні чутки": Білий дім відреагував на викривальні свідчення Тейлора
Білий дім назвав свідчення тимчасово повіреного США в Україні Вільяма Тейлора в рамках розслідування імпічменту "потрійними чутками" і наполягає на тому, що президент Дональд Трамп "не зробив нічого поганого".
09:48
фото, відео На Херсонщині викрили злочинну групу, яка переправляла мігрантів і наркотики до ЄС
Прикордонники спільно з правоохоронцями викрили злочинну групу, яка незаконно переправляла мігрантів та наркотичні речовини з Туреччини до країн ЄС.
09:38
фотоПретендент на посаду Кличка живе у незаконному маєтку на Трухановім острові – ЗМІ
Основний будинок, два будинки меншого розміру і подвір’я з озерцем на ганку розташовані посеред ділянки землі у 4 гектари у природоохоронній зоні – на Трухановому острові у Києві..
09:10
Офіційний курс гривні знову зміцнився до долара та євро
Національний банк підвищив офіційний курс гривні на 13 копійок, встановивши його на 23 жовтня на рівні 24,84 гривні за долар.
08:54
фотоВибух у центрі Києва: загинув ветеран АТО "Сенсей", граната була в його руках
У результаті вибуху на вулиці Пушкінській у центрі Києва загинув учасник АТО Віктор Дегтярьов "Сенсей" та охоронець офісної будівлі Михайло Микитин.
08:37
Туск порекомендує лідерам ЄС відтермінувати Brexit
Голова Євроради Дональд Туск заявив, що рекомендуватиме лідерам країн ЄС погодити прохання Лондона відтермінувати вихід країни з блоку.
08:18
фотоЗеленський в Японії поговорив зі Штайнмаєром про Донбас
Президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром у рамках робочого візиту до Японії.
07:54
Головні новини вівторка і ночі: детектор брехні для "слуг" та арешт Микитася
У Порошенка накинулися на канал Коломойського, Зеленський вимагає детектор брехні для "слуг" із комітету Дубінського, екснардепа Микитася взяли під варту – новини, які були актуальні 22 жовтня.
07:49
Один загиблий та 7 травмованих внаслідок ДТП на Миколаївщині
Одна особа загинула та семеро отримали тілесні ушкодження унаслідок зіткнення автомобілів на шляху "Благовіщенське - Миколаїв".
07:12
ООС: один загиблий, троє поранених
22 жовтня бойовики 24 рази обстріляли позиції Об’єднаних сил, внаслідок чого один військовослужбовець загинув, ще троє отримали поранення.
06:43
Туреччина заявила про кінець військової операції в Сирії
Міністерство оборони Туреччини повідомило про закінчення військової операції у Сирії, у зв’язку із виведенням курдських бойовиків із "безпечної зони".
05:55
ФотоКиїв обійшов Пекін за рівнем забруднення повітря
Рівень забруднення повітря на проспекті Науки в Києві, за даними ресурсу AirVisual, оцінюються в 175 одиниць, що перевищує показники Пекіна на 15 позначок.
04:57
У Північній Ірландії зняли заборону з абортів та одностатевих шлюбів
У Північній Ірландії втратили чинність закони, які забороняли аборти та одностатеві шлюби. 
04:12
ФотоСенцов отримав нагороду Польської кіноакадемії
Українському режисеру, колишньому політв'язню Олегу Сенцову вручили спеціальну нагороду Полької кіноакадемії – Орла за "Відвагу та незламність".
03:40
Фото, відео, оновлено з 00:17Вибух гранати в центрі Києва: двоє загиблих та одна особа поранена
Внаслідок вибуху гранати на вулиці Пушкінській у центрі Києва загинуло двоє чоловіків та поранена жінка.
02:51
ОБСЄ: вибухи на Донбасі почастішали
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 21 жовтня зафіксувала збільшення кількості порушень режиму "тиші", у порівнянні з попередньою добою.
02:13
У президента прокоментували затримання особи, яка продавала "зв’язки" в ОП
Заступник керівника Офісу президента Сергій Трофімов прокоментував затримання особи, яка вимагала в одного з учасників проєкту LIFT 150 тисяч доларів, заявивши, що "часи, коли посади отримували завдяки хабарам, минули".
01:51
Україна порушить в ООН питання засудження журналіста Асєєва 
Речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко повідомив, що українська сторона планує порушити в ООН питання засудження так званим "Верховним судом" так званої "Донецької народної республіки"  українського журналіста Станіслава Асєєва.
01:21
Тейлор: Трамп хотів заяви від Зеленського про розслідування щодо Байдена
Тимчасово повірений США в Україні Вільям Тейлор заявив, що Трамп пов’язував надання допомоги Україні із публічною заявою президента Володимира Зеленського розслідувати справу щодо компанії Burisma, де працював син Джо Байдена.
00:34
Ліга Чемпіонів: "Манчестері Сіті", ПСЖ та "Тоттенгем" громлять своїх суперників у 3 турі
У вівторок 22 жовтня у Лізі Чемпіонів пройшли стартові матчі 3 туру групового турніру.