Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

16 жовтня 2020

Новини

23:48
У приватну власність незаконно вивели понад 5 млн га землі – Держгеокадастр
Понад 5 мільйонів гектарів земель в Україні були незаконно виведені у приватну власність через механізм безоплатної приватизації за роки Незалежності.
23:13
Ердоган презентував для Трюдо сюрприз – телефонну розмову із Зеленським
Під час робочого візиту президента до Туреччини відбулася коротка тристороння розмова Володимира Зеленського, президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.
22:50
оновленоУ Франції обезголовили шкільного вчителя, який показував дітям карикатури про Мухаммеда
У французькому місті Конфлан-Сен-Онорін неподалік Парижа невідомий під ісламістські гасла обезголовив людину. Підозрюваного пізніше вбила поліція.
22:11
Новини економіки: Рада НБУ і Рожкова, сільгоспземля, "Нафтогаз"
Реклама:
21:46
Резніков хоче вже готувати політиків, які працюватимуть в ОРДЛО після деокупації
Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков повідомив про підготовку його міністерством законопроекту про перехідний період після деокупації окремих районів Донецької та Луганської області, а також намір реалізувати ідею попередньої підготовки працівників майбутніх місцевих органів влади на цих територіях.
21:21
Зеленський: Ми зацікавлені у спільному з Туреччиною виробництві безпілотників
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна зацікавлена у спільному з Туреччиною виробництві безпілотників.
21:08
Новини 16 жовтня: Зеленський і опитування, отруєння Навального та ФСБ
Зеленський попросив українців написати теми для наступних опитувань, Західні спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального, — актуальні новини 16 жовтня.
ВІДЕО ДНЯ
20:53
Бізнес може не витримати другої хвилі жорсткого локдауну – ЄБА
У бізнесу наразі існують побоювання щодо можливого повторного введення жорстких обмежувальних заходів.
20:35
Сміттєва криза: Львівська ОДА могла незаконно отримати за вивезення відходів майже 140 млн – аудит
Держаудитслужба встановила, що упродовж 2017-2019 років Львівська обласна державна адміністрація з порушеннями отримала 137,5 мільйонів гривень субвенції з бюджету Львова як доплати перевізникам твердих побутових відходів (ТПВ). Зокрема, частина суми нібито пішла на вивезення відходів, яких насправді не було.
20:13
Україна й Туреччина підписали декілька угод про військову співпрацю
Україна й Туреччина підписали декілька документів про співпрацю в оборонній сфері під час офіційного візиту президента України до Стамбула.
20:02
Офіційний курс: гривня трохи ослабла
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 19 жовтня на рівні 28,36 гривні.
19:50
Зеленський нагородив президента Туреччини державним орденом
Президент України Володимир Зеленський нагородив президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана орденом князя Ярослава Мудрого.
19:44
Арештовані птахофабрики Бахматюка викупили пов’язані з ним фірми – Наші Гроші
Переможцями аукціонів по продажу двох арештованих птахофабрик Олега Бахматюка стали ТОВ "КУА "Євротранс-інвест" і ТОВ "ФК "Фінгарант", повязані з колишнім власником.
19:31
В уряді кажуть, що наблизилися до нової угоди з Туреччиною
В українському уряді повідомили, що наблизилися до угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною і є шанси укласти її найближчим часом.
19:14
У "Слузі народу" допускають, що Зеленський сам профінансує опитування
Заступниця голови президентської фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук не виключає, що опитування, яке хочуть провести у день місцевих виборів 25 жовтня, буде профінансоване особисто президентом Володимиром Зеленським.
19:05
Аудитори KPMG підготують до приватизації колишній завод "Більшовик"
Фірма KPMG Ukraine перемогла в конкурсі із відбору радника з підготовки до приватизації та продажу 100% статутного капіталу АТ "Перший київський машинобудівний завод" (раніше - "Завод "Більшовик"), приватизацію колишнього заводу "Більшовик" планують провести у 2021 році.
18:53
Бойовики продовжують порушувати перемир'я: цього разу - на Приазов'ї
Протягом поточної доби, 16 жовтня, на Донбасі зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.
18:39
Голова Держгеонадр відповів Саакашвілі на звинувачення у саботажі реформ
Голова Державної служби геології та надр Роман Опімах вважає обвинувачення голови виконкому Нацради реформ Міхаїла Саакашвілі щодо саботажу реформи відомства безпідставними та закликав не дезінформувати суспільство.
18:37
ЄС вперше оприлюднив мапу-орієнтир для "коронавірусних" обмежень перетину кордонів у Європі
ЄС вперше оприлюднив мапу поділу країн Шенгену на кольорові зони за ситуацією з коронавірусом, яка слугуватиме орієнтиром для урядів країн у рішеннях щодо обмежень на перетин кордонів у межах Шенгенської зони.
18:14
Ще один фігурант справи Гандзюк отримав вирок
Приморський суд Одеси у п'ятницю 16 жовтня визнав Ігоря Павловського винним у приховуванні інформації щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк й засудив його до двох років позбавлення волі умовно, тобто звільнивши на випробувальний термін в один рік.
18:13
Валютна іпотека: НБУ радить позичальникам підготуватися до завершення дії мораторію
У Нацбанку нагадали, що термін дії мораторію у сфері валютної іпотеки завершується у квітні 2021 року, тому НБУ радить банкам і позичальникам варто вже зараз розпочати переговори.
18:12
фотоЗниклу безвісти неповнолітню львів’янку спіймали у зоні ЧАЕС
Поліцейські зони відчуження під час патрулювання у місті Прип’ять виявили групу незаконних туристів: двоє дорослих та п’ятеро неповнолітніх. Серед них була дівчина, яка 10 жовтня зникла у Львові. 
17:59
Від COVID-19 помер відомий український блогер
Відомий блогер та фітнес-тренер Дмитро Стужук помер від ускладнень, викликаних коронавірусом, у одній із київських лікарень. Чоловікові було 34 роки.
17:57
У Києві відкрили інфекційне відділення для собак. У планах ще одне – для котів
В столичній ветеринарній клініці комунального підприємства "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" почало працювати інфекційне відділення для собак.
17:50
Банк "Хрещатик": Суд cкасував рішення НБУ про ліквідацію, але не повернув банку ліцензію
Шостий апеляційний адмінсуд Києва скасував постанови НБУ про визнання банку "Хрещатик" неплатоспроможним і його ліцензію, на підставі "антиколомойського" закону суд закрив провадження щодо позовних вимог про повернення банку ліцензії.
17:34
оновленоПорошенко: Перший, хто заслуговує за довічне за корупцію – Коломойський, але його захищає Зеленський
П’ятий президент та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко запевняє, що олігарх та ексвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський є першою людиною в Україні, яка має отримати довічне ув’язнення за корупцію.
17:26
Гривня незначно послабилась на міжбанківському ринку
16 жовтня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,35 - 28,36 гривні.
17:08
Експрезидента Франції звинуватили в участі у злочинній групі
Експрезидентові Франції Ніколя Саркозі висунули звинувачення в участі у "злочинній групі", у справі щодо підозри у фінансуванні його передвиборчої кампанії з Лівії у 2007 році.
17:05
Вітренко про позицію "Нафтогазу": У комітеті наглядової ради немає жодного фахівця з аудиту
Колишній виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що у Комітеті з питань аудиту та ризиків наглядової ради "Нафтогазу" немає жодного фахівця з аудиту чи міжнародних стандартів фінансової звітності.
17:02
відео, оновленоБоксер Узелков нагодував вінниччан кашею від ОПЗЖ: поліція завела справу за підкуп
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців у Вінниці осередком партії "Опозиційна платформа - За життя".
16:47
Через нестачу лікарів на Луганщині можуть залучити до роботи пенсіонерів
На Луганщині через спалах COVID-19 не вистачає лікарів, щоб вирішити цю проблема, місцева влада планує залучати до роботи інтернів та лікарів, які вже вийшли на пенсію.
16:45
Мінська міліція обіцяє "гуманно" стріляти в протестувальників
У міліції Мінська запевняють, що будуть "гуманного" застосовувати зброю, в тому числі вогнепальну, відносно протестувальників.
16:20
За час пандемії в Україні провели понад 1,6 млн ІФА-тестів – ЦГЗ
Протягом травня-жовтня 2020 року в Україні провели більше 1,6 млн тестувань методом імуноферментного аналізу (ІФА).
16:08
Попереду сезон грипу: секретар РНБО закликав лікарні підготувати дитячі ліжка
Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що в умовах сезонного зростання кількості хворих на грип, що відбуватиметься на тлі епідемії коронавірусної хвороби, лікарні мають забезпечити необхідну кількість насамперед дитячих ліжок.
16:07
У держави залишиться 750 тисяч гектарів сільгоспземель – Держгеокадастр
За даними Держгеокадастру, в Україні безпосередньо в Держгеокадастрі залишиться 750 тисяч га землі держвласності сільгосппризначення.
15:49
Західні спецслужби з'ясували, хто отруїв Навального – Guardian
Західні служби безпеки дійшли висновку, що отруєння лідера російської опозиції Алєксєя Навального відбулося при безпосередній організації ФСБ Росії.
15:35
"Центренерго" за 9 місяців скоротило чистий збиток у 9 разів
Енергогенеруюча компанія "Центренерго" в січні-вересні 2020 року знизила чистий збиток в 9,1 рази (на 1 млрд 324,517 млн грн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 163,091 млн грн.
15:28
ЦПК домагаються міжнародних санкцій проти Дубінського
Центр протидії корупції звернувся у різні міжнародні та українські організації щодо запровадження персональних західних санкцій проти народного депутата "Слуги народу" Олександра Дубінського. 
15:23
Профільний комітет не зібрався, Рада відкладе голосування за бюджет-2021 - депутати
Комітет з питань бюджету не зміг провести засідання через відсутність кворуму, очікується, що перше читання законопроекту про держбюджет на 2021-й рік не зможуть розглянути 20 жовтня, як планувалось.
15:21
У 2020 році кількість фільмів українською зменшилась майже в половину – омбудсмен
Таку інформацію надало Державне агентство України з питань кіно.
15:10
Білорусі перерахували перші $500 млн узгодженого з Путіним кредиту
Євразійський банк розвитку перерахував Білорусі перший транш $1,5-мільйонного кредиту, який був узгоджений самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком і президентом Росії Володимиром Путіним 14 вересня в Сочі.
15:07
Тихановська закликала білорусів голосувати проти конституційної реформи Лукашенка
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала всіх білорусів проголосувати проти поправок до Конституції, які ініціює самопроголошений президент Олександр Лукашенко.
15:06
Зеленський визнав, що не підпише в Туреччині угоду про ЗВТ
Президент Володимир Зеленський визнав, що угода про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною не буде підписана під час його візиту в Стамбул цієї п’ятниці, 16 жовтня.
15:01
інфографікаМенше половини українців підтримують ідею Зеленського з опитуванням
42% українців позитивно сприйняли ідею президента Володимира Зеленського провести "всенародне опитування" під час місцевих виборів 25 жовтня, а 22% - негативно. Інфографіка.
15:00
"Стався витік інформації": "Нафтогаз" відреагував на звіт Держаудитслужби
У "Нафтогазі" заявили, що фінансова звітність компанії відповідає законодавству України і міжнародним стандартам фінансової звітності.
14:58
Зеленський вважає, що війну на Донбасі можна завершити в будь-який день
Президент Володимир Зеленський впевнений, що прийти до миру з Росією можливо "будь-якого дня", якщо РФ займе відповідну позицію.
14:41
НБУ заперечує внесення головою подання до Ради Нацбанку про звільнення своїх заступників
Національний банк заперечує внесення головою центробанку Кирилом Шевченком подання до Ради Нацбанку про звільнення своїх діючих заступників.
14:16
фотоСлужба спецзв'язку видалила згадки про партнерство з Huawei, з якою "воюють" США
Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України прибрала зі свого сайту та соціальних мереж інформацію про партнерство з компанією "Хуавей Україна".
13:56
Rozetka запускає франшизу: як це буде працювати
Інтернет-магазин Rozetka запускає свою франшизу, яка буде поширюватися на точки видачі замовлень, зроблених на маркетплейсі.
13:41
У Зеленського пояснили, навіщо 5-те питання і що буде після відповіді
Україні потрібен мандат від народу для того, щоб звертатися до держав-підписантів Будапештського меморандуму щодо виконання їхніх зобов’язань.
13:39
Дві лабораторії отримали близько 1 млн грн на розробку української вакцини проти COVID-19
В Україні є дві лабораторії, які працюють над створенням української вакцини проти коронавірусної інфекції.
13:38
Радник Зеленського пояснив затримку траншу від МВФ
Наступний транш від МВФ Україна може отримати у кінці 2020 або на початку 2021 року, Україна досі не отримала транш через низку технічних проблем, які потрібно вирішити.
13:32
Де санітари і коли закінчиться цирк – українці пишуть питання до Зеленського
Українці відгукнулися на заклик президента Володимира Зеленського і залишають десятки коментарів на офіційних сторінках влади з питаннями на наступні "всенародні" опитування. Вони питають, де посадки чиновників, коли закінчиться цей цирк та коли президент піде з посади через невиконані обіцянки.
13:12
Німці стають батьками у дедалі старшому віці
Чоловіки і жінки у Німеччині все пізніше стають батьками - середній вік чоловіків, у яких у 2019 році народилася дитина, становив 34,6 року, жінок - 31,5 року.
13:09
Агітатору-ветерану АТО завдали 8 ножових ударів: Кличко розповів про стан пораненого
Стан волонтера "УДАРу" - учасника АТО, на якого 14 жовтня ввечері в Солом’янському районі столиці напав озброєний чоловік, стабільний.
13:03
уточненоСША відновлюють польоти над Чорним морем біля окупованого Криму
Сполучені Штати відновлюють польоти цивільної авіації над територією України у Чорному морі біля окупованого Криму з 27 жовтня 2020 року.
13:02
Держспецзв'язку співпрацюватиме з "Хуавей" в питаннях кібербезпеки
Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України підписала меморандум з компанією "Хуавей Україна" співпраці у сферах кібербезпеки, кіберзахисту і телекомунікацій.
13:01
Епідзони: У більшості регіонів не будуть зупиняти громадський транспорт
У більшості регіонів України попри погіршення епідемічної ситуації не будуть зупиняти громадський транспорт та закривати дитячі заклади освіти.
13:00
Яким буде вступ у 2021 році. У МОН затвердили умови прийому на навчання
У міністерстві освіти та науки затвердило нові умови прийому на навчання у вищі навчальні заклади у 2021 році.
12:53
"Це дуже серйозно": Британія прокоментувала повідомлення про атаки Росії на вакцину
Міністр закордонних справ Великої Британії вважає дуже серйозними твердження про те, що Росія намагається поширювати дезінформацію щодо вакцини, яка розробляється британськими вченими.
12:32
мапиНа українців чекають дощові і холодні вихідні
Найближчої доби, 17 жовтня, погоду більшої частини території України визначатиме активний циклон: пройдуть дощі, вдень у центральних, північних областях - значні, в Карпатах - з мокрим снігом.
12:28
У столичній лікарні №6 заповнені всі місця для хворих на коронавірус
У Київській міській лікарні № 6 всі місця для хворих на COVID-19 заповнені.
12:25
Мінцифра: усі аеропорти України скоро прийматимуть застосунок "Дія"
У Міністерстві цифрової трансформації очікують, що скоро всі аеропорти України прийматимуть паспорти в мобільному застосунку "Дія".
12:15
За добу коронавірус виявили у 455 киян, 22 людини померли
За минулу добу коронавірус виявили ще в 455 киян, 22 людини померли, одужали 189 пацієнтів.
12:09
Головнокомандувач ЗСУ Хомчак та чернігівська губернаторка Коваленко стали подружжям
Новопризначена губернаторка Чернігівської області, 29-річна Ганна Коваленко виявилася дружиною головнокомандуючого Збройних сил України, 53-річного Руслана Хомчака.
12:07
У Київ нарешті прийшла метеорологічна осінь: пізніше, ніж зазвичай 
За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 15 жовтня до Києва завітала метеорологічна осінь.
11:59
Тихановська подякувала Україні і планує поїздку в Київ
Білоруська опозиціонер Світлана Тихановська висловила подяку Україні за її позицію щодо подій у Білорусі.
11:59
Швейцарія слідом за ЄС ввела нові санкції за Керченський міст
Швейцарія слідом за Євросоюзом, а також Британією запровадила санкції проти фізичних осіб і компаній, пов'язаних із будівництвом Керченського мосту. 
11:57
Степанов розповів, чи будуть найближчим часом розгортати мобільні госпіталі
За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, наразі відомство не реалізує розгортання тимчасових госпіталів.
11:35
Курс валют на 16 жовтня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
16 жовтня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,33 - 28,34 гривні.
11:25
Як приватні лабораторії будуть безкоштовно тестувати на COVID-19. Пояснення санітарного лікаря
Приватні лабораторії будуть проводити тестування тих заборів пацієнтів, які не встигають опрацювати державні заклади.
11:18
фото "Слуга" Тищенко захворів на COVID-19
Народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко заявив, що захворів на коронавірус.
11:15
Посол Німеччини: Росія змінила поведінку на зустрічах Мінської ТКГ
Росія на зустрічах Мінської тристоронньої контактної групи останнім часом намагається переконувати, що вона не є частиною конфлікту.
11:12
На коронавірус захворів міністр уряду Шмигаля
Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов отримав позитивні результати ПЛР-тесту на COVID-19, він перебуває на самоізоляції.
11:11
Рада НБУ скасувала засідання, на якому збиралася звільняти Рожкову
Засідання ради Національного банку, призначене на 16 жовтня, скасовано.
11:06
У Зеленського пояснили, чому хочуть скоротити кількість нардепів 
В Офісі президента Володимира Зеленського пояснили, що питання щодо зменшення кількості народних депутатів пов’язане із децентралізацією – регіони отримають більші повноваження, тому допомога такої великої кількості нардепів не потрібна.
11:05
У Зеленського пояснили питання про канабіс: його потребують 2 млн українців
В Офісі президента заявляють, що питання про легалізацію медичного канабісу з’явилось в опитуванні від Зеленського, оскільки препаратів на основі марихуани потребують не менше двох мільйонів українців.
11:03
Україна поки в "сірій зоні" для Європи, подорожі в ЄС недоступні
Україна поки що не відповідає жодному з трьох європейських критеріїв щодо контролю за поширенням коронавірусної хвороби, які б дозволяли українцям подорожувати до Європи.
10:42
Ляшко розповів, як Україна отримає вакцину проти COVID-19 та хто буде вакцинуватися в пріоритеті
Україна отримає вакцину від коронавірусу для 20% населення безкоштовно або за зниженою ціною, в рамках ініціативи COVAX.
10:42
В роботі Twitter стався глобальний збій
У роботі соцмережі Twitter в ніч на п’ятницю, 16 жовтня, стався глобальний збій.
10:34
Гірники у Кривому Розі завершили страйк: були під землею майже 50 днів
У Кривому Розі завершився підземний шахтарський страйк, який тривав 43 доби на шахті "Жовтнева" Криворізького залізорудного комбінату.
10:25
Посол Німеччини спрогнозувала, коли повноцінно відновиться безвіз для України
Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен прогнозує повноцінне відновлення роботи безвізового режиму України з Європейським Союзом до літа 2021 року.
10:18
відео Зеленський: Ніщо не заважає нам питати думку українців раз на місяць чи раз на тиждень
Президент Володимир Зеленський розглядає можливість проводити "всенародні опитування" з важливих для українців питань щомісяця, або навіть щотижня.
10:13
Ексголова Податкової Верланов стверджує, що СБУ готується його затримати
Служба безпеки України готується вручити підозру ексголові Державної податкової служби Сергію Верланову і затримати його.
09:49
Ліжка у "ковідних" лікарнях зайняті вже на 43% з можливих
В Україні хворими на COVID-19 або людьми з подібними до коронавірусної хвороби симптомами, зайнято вже 22 240 ліжок у лікарнях.
09:47
відео Зеленський: Легалізація зброї, подвійне громадянство – що включити в опитування?
Президент Володимир Зеленський озвучив 3 останні запитання зі свого "всенародного опитування" і попросив українців написати теми, які їх цікавлять, для наступних опитувань. Як приклад глава держави назвав легалізацію зброї чи подвійне громадянство.
09:23
Росія проводить дезінформаційні атаки проти британської вакцини – The Times
Росія проводить кампанію з дезінформації проти вакцини від коронавірусу, яку розробляють Оксфордський університет і фармацевтична компанія AstraZeneca. 
08:55
Майже 6 тисяч хворих на COVID додалося в Україні за добу
За добу 15 жовтня в Україні COVID-19 діагностували 5 992 особам - це антирекорд, 106 пацієнтів померли, 2 269 хворих одужали, було госпіталізовано 866 осіб.
08:53
Єврокомісія радить країнам ЄС схвалити спільну стратегію вакцинації
Європейська комісія рекомендує країнам-членам Європейського Союзу ухвалити спільну стратегію визначення пріоритетною вакцинації від коронавірусу певних груп населення.
08:22
Опитування Зеленського оплатять меценати - нардеп
"Всенародне опитування", яке ініціював президент Володимир Зеленський, буде проводити громадська організація, а профінансують його меценати, заявили в партії "Слуга народу".
08:00
Головні новини четверга і ночі: 5 запитань від Зеленського, нові карантинні зони
В Офісі президента озвучили всі 5 запитань від Зеленського, до "червоної" зони потрапили 8 обласних центрів — актуальні новини 15 жовтня.
07:17
З боку збройних формувань Росії на Донбасі зафіксовано шість обстрілів
Минулої доби формування РФ на Донбасі 6 разів порушили "тишу".
06:31
Трамп обіцяє мирну передачу влади в разі поразки на виборах
Президент США Дональд Трамп заявив, що забезпечить мирний перехід влади у разі своєї поразки на виборах, які відбудуться 3 листопада. 
05:01
Відносини України та США зміцнюватимуться незалежно від результатів виборів — посол
Посол України в США Володимир Єльченко зазначив, що стратегічне партнерство між США та Україною лише зміцнюватимуться незалежно від того, хто переможе на чергових президентських виборах у Штатах.
04:31
В роботі Twitter стався глобальний збій
У роботі соцмережі Twitter в ніч на п’ятницю, 16 жовтня, стався глобальний збій.
03:48
Світ продовжує встановлювати нові і нові антирекорди з кількості заражень COVID-19
15 жовтня у світі COVID-19 виявили у 398 тисяч людей. Понад 6 тисяч пацієнтів померло.
02:40
У полтавській "Ворсклі" спалах коронавірусу
У гравців та тренера футбольного клубу "Ворскла" виявили коронавірус.
01:15
Вибори президента США: понад 17 мільйонів американців вже проголосували
У голосуванні на 59-х виборах президента США вже взяли участь понад 17 мільйонів американців.
00:22
Курсант, який вижив у катастрофі Ан-26: "Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання"
Курсант В’ячеслав Золочевський, єдиний, хто вижив у катастрофі літака Ан-26 у Харківській області, розповів, що вирішив продовжить навчання за обраним фахом.
Реклама: