25 липня 2019

Архів

Публікації

Лузери парламентських виборів. Як донедавна популярні партії програли новим політсилам

"Українська правда" вибрала п'ятірку партій, які на цих виборах зазнали найбільшого провалу. Коротко аналізуємо причини їхнього програшу.

Офіси – уже не місце для роботи. Що відбувається з ринком офісної нерухомості?

У сегменті офісної нерухомості сталася тиха революція: як гриби, у світі ростуть простори з робочими місцями для креативного класу. Нова хвиля докотилася до України і підкорює Київ. Львів – на черзі.

Від Сандерса до Оказіо-Кортес: "майже комуністи" кинули виклик політиці США

Запит на соціальну справедливість у США привів до влади нову генерацію політиків. То звідки ж приходять нові ліві, чого від них чекати і як вони вплинуть на президентські вибори 2020 року?

Медреформа 2020: чого чекати усім лікарям, лікарням і пацієнтам. Відповідає Павло Ковтонюк

Коли критикують медреформу, зазвичай кричать, що нічого не змінилося і стало лише гірше. Одна з причин такого обурення – частина українців досі не розрізняє "первинку" (сімейні лікарі, педіатри, терапевти), де реформа почалася і триває, і "вторинку" (вузькі фахівці, лікарні), яку ще навіть не чіпали.

Колишній топ-менеджер "Нафтогазу" Ігор Діденко: Тимошенко хотіла отримати контроль над облгазами

Чому Коломойський "насправді непогана людина", як голова українського "Газпрому" порівнював українських колег з "мишами", і як українські та європейські чиновники дурять один одного.
Колонки

Чому рейдерство одними наказами не зупинити

Чотири місяці в ФОПі: як відкрити і закрити власний бізнес

Медичні інститути понад 5 років тримали на складах обладнання на сотні мільйонів гривень

Таксі 4.0: як узгодити інтереси перевізників, пасажирів та держави

Де буде молодь у новому гуманітарному міністерстві Зеленського?

Тест на євроінтеграцію: які законопроєкти стануть визначальними для нової Ради

Економічний порядок денний для нового парламенту

Щоденник начальника штабу. Як провести кампанію за місяць

Новини
23:54
Пінчук таємно зустрічався з Аваковим і Гройсманом – "Схеми"
Віктор Пінчук, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і прем'єр-міністр Володимир Гройсман мали таємну зустріч у маєтку олігарха.
23:07
Австрія оголосила у розшук підозрюваного в шпигунстві росіянина
Міністерство внутрішніх справ Австрії оголосило в міжнародний розшук 65-річного громадянина Росії Ігоря Зайцева за підозрою в шпигунстві, а саме – у роботі на Головне розвідувальне управління Генштабу ЗС РФ.
22:23
ВідеоУчасник бійки біля ДБР записав відеозвернення
Ветеран полку "Азов" Микита Макєєв із позивним "Одісей" записав відео, у якому пояснює, чому "напав" на екс-президента Петра Порошенка під будівлею Державного бюро розслідувань.
21:48
У Приватбанку відреагували на рішення суду у спорі з власниками євробондів
У Приватбанку офіційно підтвердили, що Лондонський арбітраж справді ухвалив часткове рішення щодо євробондів, але воно поки не накладає на банк зобов'язань по виплатах кредиторам.
21:27
Новини 25 липня: затримання російського танкера та арешт голови Одеської поліції
СБУ затримала російський танкер, що блокував в Керченській протоці українські кораблі, в Одесі заарештували екс-начальника поліції Головіна — новини, які були актуальні 25 липня.
21:13
Поліція взялася за інцидент під ДБР, нападнику загрожує 4 роки
Поліція Києва розпочала кримінальне провадження стосовно інциденту біля будівлі Державного бюро розслідувань, під час якого невідомі спробували напасти на екс-президента Петра Порошенка.
21:05
Російські моряки не порушили Морського права та законів України – СБУ
Російський екіпаж затриманого в Україні танкера Neyma, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці у 2018 році, не порушив норми Морського права та закони України.
20:48
Наступні 3-5 років вирішальні для вступу України в ЄС – Клімкін
Глава МЗС України Павло Клімкін, який перебуває у "політичній відпустці", вважає, що найближчі 3-5 років можуть стати вирішальними для шансів України у майбутньому вступити в Європейський союз.
20:33
Трамп привітав Зеленського з "упевненою" перемогою його партії
Президент США Дональд Трамп зателефонував президенту Володимиру Зеленському і привітав його з упевненою перемогою партії "Слуга народу" на парламентських виборах 21 липня.
20:26
"Кілеру" Бабченка вручили підозру через сутичку з журналістом
Волонтеру Олексію Цимбалюку, відомому через участь в інсценуванні вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка, вручили підозру у погрозах або насильству щодо журналіста.
20:21
У МВФ розповіли, коли місія фонду повернеться до України
Місія МВФ прибуде до України для початку переговорів про підписання нової кредитної програми одразу після того, як новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики.
20:01
Екіпаж затриманого танкера РФ перетнув кордон і прямує до Кишинева – ЗМІ
Російський екіпаж затриманого в Україні танкера Neyma на автобусі перетнув кордон України з Молдовою і направляється в аеропорт Кишинева.
19:22
Комітет Сенату США голосуватиме за санкції проти "Північного потоку-2"
Комітет Сенату США наступного тижня проведе голосування щодо законопроєкту, який має накласти санкції щодо компаній та осіб, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".
19:01
За час попередньої "тиші" на Донбасі загинули 49 бійців – місія в ОБСЄ
На Донбасі загинули 49 українських бійців і 307 отримали поранення за час дії попереднього режиму припинення вогню від 8 березня 2019 року.
18:44
фотоНа автівку Порошенка видерся ветеран полку "Азов"
На автомобіль п’ятого президента Петра Порошенка біля будівлі Державного бюро розслідувань видерся ветеран полку "Азов" Микита Макєєв з позивним Одісей.
18:32
"Опора" нарахувала 6 "слуг народу", в яких вкрали перемогу двійники
Технологія двійників, яку задіяли на позачергових виборах народних депутатів 21 липня, негативно вплинула на волевиявлення громадян у семи округах, зокрема завадивши перемогти шістьом кандидатам від партії "Слуга народу".
18:09
відеоБанда хуліганів оглушила поліцейського пляшкою
На столичній Оболоні на поліцейського, який намагався припинити конфлікт, напали шість осіб.
17:50
Міжбанк: гривня зміцнилась до долара
25 липня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 25,44 - 25,47 гривні за долар.
17:31
відеоБіля ДБР на машину Порошенка вистрибнув чоловік, зав'язалася бійка
Після виходу п’ятого президента Петра Порошенка з допиту біля будівлі Державного бюро розслідувань стався інцидент і бійка.
17:31
Активи "Ощадбанку" в Криму: банк прокоментував інформацію про те, що РФ оскаржила рішення суду
Станом на 25 липня Ощадбанк не отримував жодних документів, які б свідчили про будь-які процесуальні дії РФ щодо оскарження рішення міжнародного арбітражу про стягнення 1,1 мільярда доларів в якості компенсації за експропріацію активів банку в Криму.
17:17
Порошенко розповів, як пройшов допит у ДБР
Екс-президент Петро Порошенко заявив, що дав всі необхідні пояснення щодо прозорості угоди купівлі-продажу заводу Кузня на Рибальському.
17:03
На вихідних через свято перекриють центр Києва
27-28 липня у зв’язку із святкуванням хрещення Київської Русі-України в центрі столиці перекриють рух транспорту.
16:50
Екс-шефа поліції Одещини підозрюють у розкраданні речдоказів на 50 млн
16:44
На Єфремова одягли електронний браслет
Екс-главі фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді Олександру Єфремову після виходу з СІЗО одягли електронний засіб контролю.
16:43
Україна закрила 9 квот на безмитний експорт агропродукції в ЄС
Станом на 22 липня Україна повністю використала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції до ЄС за дев’ятьма групами товарів.
16:33
Лондонський арбітраж ухвалив рішення на користь власників євробондів Приватбанку - ЗМІ
Лондонський міжнародний арбітражний суд у спорі про оплату випущених Приватбанком до націоналізації єврооблігацій на суму близько 335 мільйонів доларів ухвалив рішення на користь власників таких облігацій, але встановив низку обмежень.
16:27
фотоЕкіпаж затриманого в Україні танкера повертається в РФ
Екіпаж затриманого в Україні російського танкера "NEYMA", який блокував українські військові кораблі в Керченській протоці, відпустили додому.
16:03
інфографікаУкраїнці задоволені сім'єю, дітьми та інтимом
Порівняно із 2017 роком, наразі жителі України трохи більше задоволені рівнем особистої свободи, можливостями впливати на власне життя та життя суспільства.
15:39
У ДБР заявили, що Труба ніколи не зустрічався з Портновим
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба жодного разу не бачився з колишнім заступником голови Адміністрації Віктора Януковича Андрієм Портновим.
15:29
Денісова: Перемовини щодо моряків активізувались після розмови Зеленського з Путіним
Уповноважений з прав людини Верховної ради Людмила Денісова заявила, що перемовини щодо звільнення військовополонених українських моряків перейшли в активну фазу після телефонної розмови між президентами України та Росії Володимиром Зеленський та Володимиром Путіним.
15:28
Держборг України в червні збільшився на 1,96 мільярда доларів
На кінець червня обсяг державного та гарантованого державного боргу України збільшився в доларовому еквіваленті на 2,5%, або на 1,96 мільярда доларів.
15:20
фотоПорошенко все-таки приїхав у ДБР
П'ятий президент Петро Порошенко приїхав у Державне бюро розслідувань, де 25 липня мав відбутись його допит.
15:18
РФ на затримання танкера в Україні: "Наслідки не змусять себе чекати"
Росія з'ясовує обставини затримання Україною російського танкера "NEYMA", який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці, для "прийняття адекватних заходів".
15:12
ФотоУ Польщі й Болгарії викрили дві підпільні тютюнові фабрики з українцями
Українські прикордонники спільно з закордонними колегами і Європолом викрили дві нелегальні тютюнові фабрики у Польщі та Болгарії, на яких працювали українці. Фото
15:05
Путін розширив виключення для громадян Туреччини щодо безвізу
Президент Володимир Путін підписав указ про скасування частини спеціальних економічних заходів, запроваджених після загострення відносин Москви і Анкари 2015 року.
15:02
Порошенко не прийшов на допит у ДБР. Йому нагадують про примусовий привід
П’ятий президент Петро Порошенко не прийшов на допит у Державне бюро розслідувань у четвер, передавши через адвоката заяву, його повторно викликають на допит 8 серпня.
14:48
Разумков сподівається на перше засідання Ради у серпні-вересні
У "Слузі народу" вважають, що перше засідання Верховної Ради IX скликання може відбутися в кінці серпня - початку вересня.
14:28
"Нафтогаз" поставить "Укртрансгазу" 440 мільйонів кубів газу на майже 3 мільярди
"Укртрансгаз" знайшов тимчасове рішення проблеми із закупівлею газу, що дозволить поставити за допомогою "Нафтогаз України" 440 мільйонів кубометрів газу, яких вистачить розрахунково на два місяці роботи газотранспортної системи.
14:16
відео, доповнено ЗеКоманда про ролик, де фура збиває Зеленського: Доля автора буде несолодкою
Нацполіція зібрала усю необхідну інформацію для висунення обвинувачення автору ролика, у якому фура збиває кандидата у президенти Володимира Зеленського.
14:10
Зеленський попередив "слуг народу", що їх можуть вигнати
Зустріч майбутніх народних депутатів від "Слуги народу" з президентом Володимиром Зеленським відбулася в Офісі глави держави і тривала близько години.
14:08
фото, відеоУкраїна затримала танкер, яким Росія блокувала кораблі біля Керчі
Служба безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер "NEYMA", який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці.
14:06
Україна домовляється про постачання катарського газу - оператор ГТС
Україна веде переговори про постачання з 1 січня 2020 року катарського газу, який доставляється у грецький порт у скрапленому вигляді.
14:04
Старша донька Путіна робить перші кроки в бізнесі: проект на $630 мільйонів
Старша донька президента РФ Володимира Путіна Марія Воронцова бере участь в реалізації найбільшого в російському охороні здоров'я приватного інвестиційного проекту.
13:58
Росія називає "побутовим" вбивство дружньої до України активістки, а її життя – "асоціальним"
Російські слідство у справі про вбивство громадської активістки Олени Григор'євої затримало підозрюваного і стверджує, що злочин був скоєний на побутовому підґрунті.
13:47
Конфлікт у "Нафтогазі": відділ Вітренка розгромив Коболєва і наглядову раду
23 липня управління маркетингових досліджень НАК "Нафтогаз України" підготував документ під назвою "Оцінка прогресу організаційної трансформації "Нафтогазу", в якому відображена поточна ситуація з корпоративною реорганізацією держкомпанії.
13:45
Зеленський провів зустріч із обраними "слугами народу"
Президент Володимир Зеленський у четвер у Києві провів зустріч з майбутніми народними депутатами від партії "Слуга народу".
13:09
фотоЕкс-начальник митниці слідкував за підлеглим і його сім’єю через неприязнь – прокуратура
Колишній начальник Волинської митниці Державної фіскальної служби Віктор Кривіцький збирав інформацію про одного з начальників митних постів Волинської митниці та його сім’ю через особисту неприязнь.
13:03
Хакери масово атакують підприємства Білорусі
У Міністерстві внутрішніх справ Білорусі заявили про хвилю кібератак на білоруські підприємства різних форм власності.
13:01
Підступне олів'є: у 70 окрузі не могли дорахувати голоси через отруєння
В окружній виборчій комісії №70 на Закарпатті довго не могли підрахувати голоси, бо його члени отруїлися.
12:51
Facebook видалив фейкові акаунти, які критикували українську владу
Компанія Facebook заявила в четвер, що видалила понад 1800 облікових записів і сторінок з Таїланду, Росії, України та Гондурасу в рамках протидії оманливій політичній пропаганді та іншим зловживанням її сервісом.
12:51
У п'яти округах може відбутися повторний перерахунок голосів – Опора
У п'яти виборчих округах у Закарпатській, Черкаській, Луганській, Донецькій та Львівській областях може відбутися повторний перерахунок голосів на позачергових виборах до Верховної Ради.
12:38
Boeing продовжить виробництво літаків 737 MAX, проте на своїх умовах
Boeing Co. може скоротити або призупинити виробництво літаків 737 MAX, якщо регулятори не схвалять їх повернення в експлуатацію до кінця 2019 року.
12:35
У РФ хочуть почати "діалог" з новою Радою
Голова Ради Федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що розраховує на відновлення міжпарламентського діалогу з оновленою Верховною Радою.
12:18
фотоДівчина намагалася закопати гранату у полі на Київщині і підірвалася
У селі Крюківщина на Київщині дівчина підірвалася на гранаті.
12:12
Укртелеком у Верховному Суді програв справу Ощадбанку на 1,5 мільярда
Ощадбанк відстояв у Верховному Суді свою позицію у спорі з Укртелекомом щодо розірвання договору купівлі-продажу облігацій, заборгованість за якими становить майже 1,5 мільярда гривень.
12:10
Доповнено від 10:41На Хмельниччині знайшли мертвим 11-річного киянина: вертався з відпочинку
Вранці 25 липня між залізничними коліями у селі Волоське на Хмельниччині знайшли мертвим 11-річного киянина, який потягом повертався додому з відпочинку.
11:54
Зеленський призначив заступницю головному розвіднику
Президент Володимир Зеленський призначив на посаду заступника голови Служби зовнішньої розвідки Катерину Сляднєву.
11:51
фотоПрацівники психлікарні сприяли втечам підозрюваного у вбивстві байкера
Прокуратура оголосила про підозру двом працівникам столичної психлікарні, які сприяли втечам підозрюваного у вбивстві байкера віце-чемпіона світу з сумо Дмитра Слепченка із медзакладу.
11:43
МОЗ пояснює, які ліки в лікарні видаватимуть безкоштовно
З 2020 року пацієнти не повинні будуть закуповувати ліки, необхідні для лікування за направленням, якшо вони входять до Нацпереліку лікарських препаратів.
11:33
фотоПоліція посилила охорону на окрузі, де програв брат Медведчука
Керівництво Нацполіції посилило заходи безпеки на двох округах на Луганщині, де перераховують бюлетені і  за оперативними даними правоохоронців може бути порушення громадського порядку.
11:14
Один із найбільших імпортерів дизпального припиняє поставки з РФ
Найбільший імпортер дизельного пального Wexler Group із 1 серпня призупинить поставки дизпального походженням із РФ трубопровідним транспортом.
11:01
фотоСБУ з Інтерполом спіймали наркоторговця, якого розшукували 8 років
Служба безпеки України спільно з Інтерполом та правоохоронцями Німеччини викрили наркоділка, який 8 років переховувався від слідства за організацію контрабанди наркотиків.
10:40
відеоРакетну систему "Вільха" випробували на максимальну дальність
"Стрільби відбулися успішно", – заявив заступник секретаря РНБО. Відео.
10:40
фотоВ Одесі затримали екс-начальника поліції Головіна
Правоохоронці затримали колишнього начальника головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитра Головіна за розкрадання в особливо великих розмірах.
10:22
картаПрохолоду і дощ прогнозують синоптики майже до кінця липня
У найближчі дні в Україні очікується мінлива хмарність, короткочасні дощі, часом з грозами.
10:06
"Богдан Моторс" поскаржилась послам G7 та Євробізнесасоціації на тиск НАБУ
09:43
В уряді Італії не згадали Марківа у повідомленні про розмову Конте з Зеленським
У повідомленні уряду Італії про телефонну розмову прем’єр-міністра Джузеппе Конте з президентом України Володимиром Зеленським немає згадки про те, що вони обговорили справу нацгвардійця Віталія Марківа.
09:18
інфографікаУкраїна трохи здала позиції за глобальним індексом інновацій
У глобальному рейтингу Україна посідає 47 місце, а торік була 43-ю. За показником сприятливості політичного середовища автори рейтингу помістили її на 110 місце, за екологічною сталістю – на 120-те, а за рівнем створення нових знань і нематеріальних активів – на 17-те.
09:09
Офіційний курс: гривня зміцнилась до євро і долара
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні на 11 копійок, встановивши його на 25 липня на рівні 25,52 гривні за долар (24 липня було 25,63 гривні за долар).
08:44
В Анкарі поранили білоруського дипломата, нападник застрелився
Олександр Поганшев отримав поранення в середу ввечері, повертаючись додому. Дипломат був з дитиною, яка не постраждала.
08:31
Джонсон сформував уряд Британії: більшість міністрів – прихильники Brexit
Новий прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у середу ввечері оголосив список нових міністрів, віддавши ключові посади прихильникам виходу країни з Євросоюзу.
07:31
ООС: один військовий поранений
Від початку поточної доби бойовики 1 раз порушили безстрокову заборону на використання будь-якої зброї. 
06:45
У Школі економіки розповіли, чого навчають депутатів від "Слуги народу"
Майбутні депутати від "Слуги народу", які пройдуть тижневе навчання у Київській школі економіки, отримають портфель з чотирьох документів, які мають допомогти їм працювати в парламенті.
06:00
У Росії за неповагу до влади оштрафували активіста
У Росії суд визнав активіста Ігоря Горланова винним у неповазі до влади і оштрафував його на 30 тисяч рублів.
05:33
Трамп наклав вето на резолюції Конгресу про продаж зброї
Президент США Дональд Трамп наклав вето на три резолюції Конгресу, які повинні були заборонити продаж зброї до Саудівської Аравії і Об'єднаних Арабських Еміратів.
04:36
Українці зможуть контролювати оригінальність ліків зі смартфонів - МОЗ
У вересні в аптеках з’являться препарати зі спеціальним маркуванням, за яким можна буде пересвідчитись, що ліки не підроблені, а з кінця року українці зможуть самостійно контролювати оригінальність ліків за допомогою смартфону.
03:43
Мюллер про втручання Росії у вибори: Вони роблять це зараз
Колишній спецпрокурор США Роберт Мюллер, який розслідував російське втручання в американські вибори, на яких в 2016 році переміг Трамп, заявив, що Росія продовжує втручатися у справи США.
02:58
Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії мають зустрітись після Brexit - посол
Підготовка зустрічі нового прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та Президента України Володимира Зеленського почнеться після того, як Лондон завершить процедуру Brexit.
02:06
Пекін заявив, що готовий силою приєднати Тайвань
Уряд Китайської Народної Республіки підтвердив готовність використати військову силу задля повернення під свою юрисдикцію Тайваню.
01:16
У МВС пояснили, навіщо відправили спецзагони на виборчі дільниці
Правоохоронці відправили групи спецпризначенців на гелікоптерах на виборчі округи №50 та №64, як превентивні заходи для недопущення правопорушень.
00:35
Суд у Москві арештував Навального на 30 діб
Симоновський суд Москви ухвалив рішення заарештувати опозиційного політика Олексія Навального на 30 діб.
Реклама: