23 травня 2019

Архів

Публікації

Коломойський: Всі хочуть, щоб сталося диво і у Зеленського вийшло

Олігарх розповів про листування із Зеленським, про симпатії до групи "Відродження", дружбу з Аваковим, телефонні розмови з Гройсманом, співробітництво з Портновим і пояснив свою позицію щодо "Приватбанку". (рос.)

Як накопичувати кошти на пенсію в недержавному пенсійному фонді

Довірити державі забезпечити своє безтурботне життя на пенсії зараз ніхто не наважується. Однак завжди є альтернатива. Одна з них — недержавні пенсійні фонди. ЕП пояснює, як вкладати кошти в НПФ, в чому треба бути обережним, і що треба знати. (рос.)

Шанс на мир чи навпаки: як у світі виносили безпекові питання на референдум

Міжнародні приклади використання інструменту референдумів – вкрай неоднозначні. Референдум може стати символічним етапом врегулювання, а може й поглибити існуючі проблеми.

Паспорт від Путіна. Чи зможе Україна покарати "нових росіян"

В Росії почав працювати спрощений порядок отримання паспортів Росії українцями з окупованих територій. Що може у такому випадку зробити Україна, і чи є для цього юридичні важелі.

Звідки беруться українські письменники? П'ять авторів про те, як видати свою книжку

Ми розпитали, як починати творчий шлях в Україні, де шукати натхнення та як долати виклики та перепони.

Між радикалами та лібералами: хто матиме вагу у наступному Європарламенті

Мало хто має сумнів, що після нинішніх виборів правий та євроскептичний фланг у Європарламенті може суттєво зрости, натомість центр має шанси помітно "схуднути".

Реве та стогне, або Як відроджують річкові перевезення по Дніпру

Чим приваблює "малий" флот, як по Дніпру ходять каравани, чому капітанам сняться кошмари, що таке річковий шторм, і які історії зберігають дніпровські кручі. (рос.)
Колонки

Інквізиція XXI століття, або Як тестується косметика на тваринах

Прозорість = незалежність: з чого починаються понеділки голови Нацбанку

Сезон без авітамінозу: доступні овочі та небанальні ідеї страв

Неочевидні виклики Зеленському в боротьбі з корупцією

Зеленський і переЗЕвантаження влади як вікно можливостей

Зима близько: природний газ (не) чекає на нас?

Законопроект про вибори від Зеленського: як до влади можуть повернутися люди з оточення Януковича

Новини
23:15
Коломойський планує знову стати співвласником Приватбанку
Ігор Коломойський знову планує стати співвласником Приватбанку, або ж повернути частину грошей, які були вкладені їм на момент націоналізації банку.
22:57
Глава АП про петицію за відставку Зеленського: Ми розцінюємо її як жарт
Глава Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан прокоментував петицію про відставку глави держави, яка набрала необхідну кількість голосів для її розгляду.
22:45
Економічні новини 23 травня: як зростатиме економіка та нові штрафи для власників євроблях
Про Приватбанк. Приватбанк подав позов до Коломойського в США.
22:21
фото, відеоЗМІ тричі помітили кортеж Коломойського біля дому Тимошенко
Кортеж олігарха Ігоря Коломойського тричі приїжджав до будинку лідерки Юлії Тимошенко у Козині, Київській області. Водночас Тимошенко заперечує, що бачилась з олігархом, а він стверджує, що надсилав свої автомобілі до Тимошенко, щоб відволікти від себе увагу журналістів.
21:44
Швейцарія не підпише нову угоду з ЄС - ЗМІ
Уряд Швейцарії, швидше за все, відмовиться від підписання проекту договору з Європейським союзом наступного місяця.
21:15
Новини 23 травня: "Народний фронт" проти розпуску Ради, петиція за відставку Зеленського
"Народний фронт" підписав подання до КС, щоб скасувати указ Зеленського, петиція за відставку Зеленського зібрала голоси — новини, які були актуальні 23 травня.
20:57
В АП розповіли, за яких умов Зеленський звільнить Богдана
Володимир Зеленський може звільнити главу Адміністрації президента Андрія Богдана, якщо Конституційний Суд винесе рішення, що положення закону "Про очищення влади" відповідають Конституції.
20:31
Прем’єр Британії скасувала плани виносити на голосування угоду про Brexit
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit, ймовірно, через наближення відставки.
19:59
Бойовики накрили гранатометним вогнем позиції ООС біля Чермалика
Бойовики шість разів порушили режим припинення вогню, жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.
19:31
Гривня на міжбанку опустилася ще нижче
23 травня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,36 - 26,38 гривні за долар.
19:10
Коломойський розповів, що Портнов допомагає йому з юридичними питаннями
Олігарх Ігор Коломойський розповів, що екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрій Портнов допомагає йому з деякими юридичними питаннями.
18:50
"Слугу народу" до Верховної Ради поведе Разумков
Радник президента Володимира Зеленського та екс-спікер його передвиборчого штабу Дмитро Разумков очолить партію "Слуга народу" на виборах до Верховної Ради.
18:47
Коломойський консультує новий проект – "партію мерів"
Олігарх Ігор Коломойський консультує новий всеукраїнський політичний проект, який створюється для походу на вибори до парламенту.
18:18
Європейський інвестбанк виділив Україні 200 мільйонів євро кредиту
Європейський інвестиційний банк у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Кабінету міністрів довгостроковий кредит із низькими відсотками на суму 200 мільйонів євро.
17:50
відеоКоломойський в день інавгурації зустрічався з Аваковим
Олігарх Ігор Коломойський зустрічався з главою Міністерства внутрішніх справ Арсеном Аваковим в день інавгурації президента Володимира Зеленського.
17:43
Аеропорт "Київ" подовжить злітну смугу
У найближчі 3-5 років в аеропорту "Київ" ім. Сікорського планують подовжити злітно-посадкову смугу для прийому важчих повітряних суден.
17:35
Люстрація Богдана: Мін’юст взявся перевіряти, чи порушив Зеленський закон
Міністерство юстиції просить Адміністрацію президента надати копії трудових книжок та інформацію про початок люстраційної перевірки щодо призначених керівників відомства.
17:31
Горбатюк відповів на закиди Портнова про справу Майдану
У Генеральній прокуратурі вбачають у звинуваченні Андрія Портнова керівництва ГПУ у приховуванні у справі про масові вбивства на Майдані бажання дискредитувати розслідування.
17:30
фотоПосол потролила Зеленського через слова про "старушку Британію"
Президент України Володимир Зеленський під час сьогоднішнього виступу на iForum назвав Велику Британію "старушкою" і отримав відповідь від британського посла в Україні.
17:18
"Нафтогазу" потрібен 1 мільярд доларів, аби закачати достатньо газу до зими
"Нафтогаз України" для виконання плану зі входження у опалювальний сезон 2019/2020 років із 20 мільярдів кубометрів газу в підземних сховищах повинен знайти 1 мільярд доларів.
16:46
У БПП кажуть, що Порошенку мстять за Приватбанк
Адвокат екс-президента Петра Порошенка Ігор Головань вимагає від Генпрокуратури розпочати досудове розслідування за фактом завідомо неправдивого повідомлення про злочин, зробленого колишнім власником компанії "Енергомережа" Дмитра Крючкова.
16:39
Зеленський пояснив свою ідею з референдумом про мир з РФ
Президент Володимир Зеленський заявив, що винесення питання про укладення мирних домовленостей з Росією на референдум не має законодавчої ініціативи, а є лише способом з’ясувати думку суспільства.
16:38
Новий начальник Генштабу сказав, як реформуватиме армію
Новопризначений начальник Генерального штабу Руслан Хомчак розповів, які завдання і напрямки роботи вважає пріоритетними для себе і Збройних Сил загалом.
16:08
Фонд гарантування переходить до управління банками без ліквідаторів
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб реалізовує пілотний проект з переходу до управління банками без ліквідаторів "Банк = Фонд".
16:04
Філарет вважає, що Варфоломій не міг ставити йому умову невисування
"Вселенський патріарх вимагав від мене підписати папір про те, що я відмовляюся від висунення своєї кандидатури. Якщо з точки зору канонів і свободи, то умови такі ставити неможливо", – сказав почесний патріарх.
16:01
Збитки на 39,8 млн "Укрзалізниці": НАБУ повідомило дві підозри
Двом колишнім посадовцям філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" повідомили про підозру у завданні держкомпанії 39,8 мільйона гривень збитків.
15:48
Філарет: Якби наперед знали зміст томосу, ми б не погодились
Почесний патріарх Української православної церкви Філарет заявляє, що якби українські церкви наперед знали зміст томосу, то вони б на нього не погодились.
15:46
Світовий банк оцінив перспективи зростання економіки України: 50 років до рівня Польщі
У 2019 році в Україні прогнозується зростання економіки на рівні 2,7%, і щоб прискорити ці темпи, потрібен швидкий прогрес у реалізації ключових структурних реформ. При збереженні наявних темпів країні знадобиться понад 50 років, аби досягти рівня доходів сьогоднішньої Польщі.
15:29
"Енергоатом" дасть півмільярда росіянам, яких "високо оцінив" Путін – ЗМІ
НАЕК "Енергоатом" повідомив про намір закупити в італійської "Diakont S.R.L." обладнання для Рівненської АЕС вартістю 530,72 млн грн.
15:18
Запуск енергоринку можуть перенести на 1 жовтня
На сайті Верховної Ради 23 травня опубліковано текст законопроекту народних депутатів Олександра Домбровського і Льва Підлісецького №10318 про перенесення запуску нового оптового ринку електроенергії на три місяці - з 1 липня на 1 жовтня поточного року.
15:15
На Порошенка знову поскаржилися в ДБР: звинувачують у розкраданні армії
Екс-заступник глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що подав до Державного бюро розслідувань заяву із звинуваченням президента України Петра Порошенка у відмиванні коштів армії.
15:13
фото Петиція за відставку Зеленського зібрала голоси
Електронна петиція "За відставку президента Володимира Зеленського" за неповні дві доби набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду главою держави.
15:10
фотоГеращенко: Шведів шокувала відсутність жінок серед призначень Зеленського
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що шведських депутатів дивує, що серед призначень президента Володимира Зеленського немає жодної жінки.  
14:54
відеоЗеленський запускає проект "Ліфт"
"З понеділка всі ваші ідеї, які стосуються IT, ви зможете презентувати", – заявив Федоров. Відео.
14:38
Власникам "євроблях" дали ще 90 днів на оформлення: у ДФС розповіли про нові штрафи
14:38
РФ на вимогу НАТО покинути Крим: Це наша земля, будемо її захищати
Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький заявив, що у Росії вистачить сил і засобів "захистити" окупований Крим від посягань на півострів, в тому числі з боку НАТО.
14:38
фото, відеоРейдери намагалися "віджати" київський готель
Столичні правоохоронці доставили до управління поліції 10 осіб, які у балаклавах та шоломах намагалися захопити готель на вулиці Стеценка, ще близько 30 рейдерів втекли.
14:29
Турчинов висловив сподівання щодо дій нової команди
Колишній секретар РНБО Олександр Турчинов сподівається, що зі зміною кадрів у секторі безпеки і оборони України ракетна програма буде продовжуватися.
14:10
Венеціанська комісія проаналізує закон про мову
Європейська комісія за демократію через право, відома як Венеціанська комісія, отримала запит та проаналізує закон про функціонування української мови як державної.
13:59
фотоЗеленський висміяв українських політиків і показав здивованого Ляшка
Президент України Володимир Зеленський вважає, що українські чиновники і політики відірвані від сучасних інноваційних технологій. 
13:57
"Народний фронт" підписав подання до КС, щоб скасувати указ Зеленського
Фракція "Народний фронт" підписала подання до Конституційного суду щодо відповідності указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових виборів.
13:56
фотоВійськових хотіли опитати про ставлення до переговорів із бойовиками
У командуванні "Північ" призначили службову перевірку через розпорядження провести опитування військовослужбовців щодо ставлення до переговорів із представниками так званих "ДНР" і "ЛНР". Фото.
13:33
Обережно, фото Екс-мера молдовського Тирасполя знайшли мертвим на Одещині
Екс-мера молдовського Тирасполя Андрія Безбатченка знайшли убитим у селі Вапнярка Лиманського району Одеської області.
13:31
Справа проти Лещенка: депутат каже, що в нього заберуть мандат
Народний депутат Сергій Лещенко каже, що фракція Блоку Петра Порошенка, з якої він вийшов, планує позбавити його мандата.
13:30
Верховний суд відновив факт неплатоспроможності банку "Хрещатик"
Верховний суд 16 травня 2019 року поновив юридичний факт неплатоспроможності банку "Хрещатик", скасувавши рішення судів трьох нижчих інстанцій про протиправність постанови НБУ про віднесення банку "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних.
13:22
ЦВК попередила, що не встигає підготуватися до виборів
Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила, що за діючою процедурою системи закупівель ЦВК не встигне роздрукувати бюлетені та підготувати виборчий процес.
13:05
Курс гривні: міжбанк, готівковий, "чорний" ринок
23 травня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 26,28 - 26,32 гривні за долар.
12:50
ЦВК пояснила, коли стартує виборча кампанія в Раду
Виборча парламентська кампанія починається згідно із законодавством на наступний день після оприлюднення указу президента про розпуск Верховної Ради – 24 травня.
12:47
У Раду проходять 4 партії, у "Слуги народу" майже 30% – опитування
Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, то до парламенту за 5-відсотковим бар'єром могли би пройти 4 партії.
12:37
ФотоЗеленський залишив на посадах двох чиновників Порошенка
Президент Володимир Зеленський звільнив і знову призначив на посади уповноваженого президента з прав людей з інвалідністю та з питань реабілітації учасників бойових дій Валерія Сушкевича та Вадима Свириденка. Фото
12:31
Супрун каже, що українці можуть пояснити Зеленському її здобутки
"Вибори відбуваються часто, а шлях держави має бути постійним... Ми сподіваємося, що нова команда президента буде підтримувати курс на зміни..., щоб ми мали змогу завершити цю трансформацію", – заявила в.о. міністра.
12:14
Зеленський очікує, що з приходом Хомчака в ЗСУ буде менше радянського
Президент Володимир Зеленський прокоментував призначення головнокомандувачем Збройних сил Руслан Хомчака і очікує, що з його приходом у ЗСУ буде менше радянського і більше західних стандартів.
12:00
На сайті президента з’явилась петиція за відставку Зеленського: уже майже 50% голосів
На сайті президента зареєстрували електронну петицію „За відставку президента Володимира Зеленського”, за одну добу вона зібрала понад 46% необхідних голосів.
11:56
Екс-кандидат у президенти каже, що оскаржив розпуск Ради
Екс-кандидат у президенти та екс-радник міністра оборони Валерія Гелетея Олександр Данилюк заявляє, що його політична партія оскаржила указ Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.
11:43
У лікарні помер боєць ООС, за життя якого лікарі боролися 5 діб
У Дніпрі помер важкопоранений військовослужбовець зі Львова, за життя якого п’ять діб боролися лікарі.
11:41
Кравчук підтримав Зеленського щодо розпуску Ради
Перший президент Леонід Кравчук заявив, що президент Володимир Зеленський діяв адекватно, розпустивши Верховну Раду, оскільки парламент і вся стара влада не збирається співпрацювати з главою держави.
11:41
Кличко зі скандалом звільнив керівника одного з департаментів КМДА
Мер Києва Віталій Кличко звільнив директора департаменту соціальної політики КМДА та доручив звільнити директора тендерного комітету цього департаменту і керівників структурних підрозділів через порушення законодавства.
11:15
У ЄС заявили про необхідність обмежити функції СБУ
У представництві Євросоюзу в Україні вважають, що функції Служби безпеки повинні бути обмежені контррозвідкою, контртероризмом і захистом державної таємниці.
11:08
Нардеп з "Самопомочі" виграла суд у НАЗК щодо перевірки її декларацій
Народний депутат від "Самопомочі" Олена Сотник виграла суд проти Національного агентства з запобігання корупції щодо повторної перевірки її декларацій.
11:06
Приватбанк подав позов до Коломойського в США
Державний Приватбанк подав позов до Канцелярського суду штату Делавер до колишнього власника фінансової установи Ігоря Коломойського.
11:00
САП оскаржує застави для фігурантів справи про квартири Нацгвардії
Розгляд апеляційної скарги прокурора на рішення Солом’янського суду щодо Олега Майбороди й Аліси Гринчук відбудеться у Київському апеляційному суді 24 травня о 09:30.
10:55
Проблеми з МВФ і призначення Зеленського "хитнули" євробонди України
Єврооблігації України за підсумками 22 травня подешевшали на 0,1-1% залежно від терміну погашення, а прибутковість їхня зросла на 0,1-0,15 процентних пункту.
10:50
Новопризначений Зеленським очільник армії анонсував кадрові зміни
Начальник генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил генерал-лейтенант Руслан Хомчак, якого напередодні призначив президент Володимир Зеленський, анонсував кадрові зміни у відомстві.
10:49
У Косюка кажуть, що ЄБРР не відмовлявся від кредитування МХП
Зустріч Ради директорів Європейського банку реконструкції і розвитку щодо видачі кредиту компаній "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка була перенесена з технічних причин.
10:48
Полторак прокоментував призначення Хомчака головнокомандувачем ЗСУ
Міністр оборони Степан Полторак, заявив, що призначений головнокомандувачем Збройних сил Руслан Хомчак має великий досвід на командних посадах і зможе покращити якість виконання бойових завдань військовими.
10:08
У Раді не знають, хто входив до складу розпущеної коаліції
Апарат Верховної Ради України не має переліку народних депутатів, які входили до коаліції депутатських фракцій станом на травень 2019 року.
10:08
Представник Зеленського: уряд "в темну" ухвалив вигідні Ахметову рішення
Під час засідання Кабміну у середу урядовці ухвалили низку рішень, що містять дискримінаційні норми, які ставлять державні компанії у гірші умови, а приватні енергетичні компанії отримують привілегійоване становище.
09:58
На"Міст Кличка" витратять майже вдвічі більше, ніж планувалося
Кошторисна вартість будівництва мостового пішохідно-велосипедного переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" у Києві зросла з 260 млн до 419,96 млн грн.
09:57
Вибори у Європарламент: євродепутатів обирають Британія і Нідерланди
Велика Британія і Нідерланди 23 травня розпочинають чотириденний процес голосування на виборах до Європейського парламенту.
09:55
фото На Запоріжжі в "реабілітаційному" центрі незаконно утримували близько 80 людей
Правоохоронці викрили діяльність псевдореабілітаційного центру на Запоріжжі, де незаконно утримували близько 80 наркозалежних та літніх людей.
09:32
Тереза Мей 24 травня оголосить про відставку – ЗМІ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, як очікується, в п'ятницю оголосить про свою відставку з посади.
09:05
Офіційний курс: гривня перейшла до зниження
Національний банк знизив офіційний курс гривні до долара на 19 копійок і встановив його на 23 травня на рівні 26,3 гривні.
08:54
картаПогодна гойдалка: дощі, грози і до 27 градусів тепла
Синоптики прогнозують на 24-25 травня по всій Україні короткочасні дощі та грози з теплом до 27 градусів.
08:38
У Британії через проблеми з Brexit лідер Палати громад подала у відставку
Лідер Палати громад Британії Андреа Лідсом в середу повідомила, що залишає свій пост через те, що більше не вірить в урядовий підхід щодо Brexit.
08:14
фотоУказ про розпуск Ради і дату нових виборів набув чинності
Указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в "Урядовому кур'єрі".
07:53
Доба в ООС: 5 обстрілів, окупанти зазнали втрат у живій силі і техніці
Минулої доби збройні формування Російської Федерації п'ять разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів калібрів 120 і 82 мм.
07:40
В НАТО готові розширити військову підтримку України
Новий головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Тод Уолтерс пообіцяв розширити військову підтримку Україні.
06:42
У Сенаті США затверджено до схвалення резолюцію до 5-тої річниці Революції Гідності
Комітет із закордонних справ Сенату США розглянув та рекомендував до ухвалення повним складом верхньої палати Конгресу резолюцію, присвячену 5-тій річниці Революції Гідності, яка вшановує пам’ять Небесної Сотні та засуджує триваючу російську агресію щодо України.
06:06
Представник Зеленського в парламенті пропонує скоротити кількість нардепів
Кількість народних депутатів Верховної Ради варто переглянути, оскільки населення України скоротилося.
04:24
Німеччина проти запровадження санкцій щодо "Північного потоку-2"
Міністерство економіки Німеччини проти запровадження санкцій США проти проекту газопроводу "Північний потік-2"
02:52
Абромавичус обговорив із Зеленським своє можливе призначення
Екс-міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус під час візиту в Адміністрацію президента обговорював економічні перспективи країни та ситуацію з Кабінетом міністром.
01:27
Марчук: Росія "не знайшла" 80 полонених українців
Зі списку із 107 українців, які перебувають в полоні, Росія "встановила" лише 27, про решту вона нібито нічого не знає.
00:34
Журнал The Ring оновив рейтинг: Ломаченко залишається найкращим боксером світу
Авторитетний журнал Ring оновив свій рейтинг кращих боксерів світу незалежно від вагової категорії (P4P).