30 листопада 2020

Архів

Публікації

Вибір діаспори: як досвід Молдови дає Україні рецепт збереження західного курсу країни

Правила виборів у Молдові суттєво відрізняються від українських. Діаспора показала, що здатна зберегти прозахідний курс країни...

Як виявляють і лікують коронавірус. Розповідь українського лікаря-анестезіолога з Німеччини

"Українська правда. Життя" розпитала у лікаря про шлях його пацієнтів до відділення, від позитивного тесту до госпіталізації, про те, яких безпекових норм мусить дотримуватися в роботі та чи близька німецька медична система до колапсу.

4G в селах і на автошляхах: коли і де чекати в першу чергу

Коли 4G буде доступний по всій Україні, які автошляхи покриють в першу чергу, скільки це коштуватиме операторам, та як будуть перевіряти покриття.

Крок до НАТО без України: Грузія може отримати План дій щодо членства в Альянсі

Грузинські дипломати постійно нагадували у НАТО про свою мрію. На кшталт "сьогодні гарна погода, а як там наш ПДЧ?"

Плівки Мельниченка. П'єса у 5 діях, 20 роках і мільйонах людських доль

"Касетний скандал" досі оповитий відкритими питаннями і загадками. І за ними втрачається відчуття реального і вигаданого. Окремі частини цієї п'єси могли би викликати посмішку, але в контексті українських реалій ця дріб'язковість і ненажерливість влади жахає.
Колонки

ДіяСіті: де-стимулювання цифрової економіки

Службова недбалість на мільярди

Влада накидає бюджетний зашморг на політику пам'яті

Студентство прагне стати рупором Міністерства освіти і науки?

Справа MH17 дійшла до суті: чим завершилося досудове слідство

Суд над Гідністю та Свободою

Вакцина від COVID-19: місія можлива, але є нюанси

Нова політика Заходу в Україні. Чи можливо?

Вполювати бюрократію: челендж, який заощадить гроші малого бізнесу

Другий тур виборів: Зміна тактики влади

Новини
22:57
Жителям двох районів Києва радять зачинити вікна
У Дніпровському та Дарницькому районах столиці у повітрі зафіксовано продукти горіння, фахівці радять зачинити вікна.
22:40
Разумков очікує, що ув’язнення за брехню в декларації залишиться
Спікер парламенту Дмитро Разумков очікує, що робоча група щодо конституційної кризи залишить позбавлення волі за брехню в декларації у новому законопроєкті.
21:58
У Британії допустили, що невакцинованих людей не пускатимуть в бари і ресторани
Люди, які відмовляються робити щеплення від COVID-19, можуть зіткнутися з обмеженням нормального життя, оскільки ресторани, бари, кінотеатри і спортивні заклади у майбутньому можуть їх не пускати. 
21:36
"Хочу подивитися на ФОПа, який сплатив податків на 8 тисяч": Третьякова про COVID-допомогу
Глава комітету Верховної Ради з питань соціальної політики з фракції "Слуга народу" Галина Третьякова вважає, що фізичні особи-підприємці, які не сплатили до казни 8 тисяч гривень податків на рік, не мають право на "коронавірусну" допомогу від держави.
21:11
Новини економіки: "Приватбанк" втратив головний офіс, Зеленський відтерміновує касові апарати для ФОП
20:57
Меркель попередила про загрозу "третьої хвилі"
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила в понеділок, що країна може зіткнутися з третьою хвилею коронавірусу, якщо громадяни будуть проявляти необережність в найближчі тижні.
20:45
Степанов не пропонуватиме продовження карантину вихідного дня
Міністерство охорони здоров'я не рекомендуватиме продовжувати терміни карантину вихідного дня в Україні, який діяв у листопаді.
20:25
Новини 30 листопада: рішення ЄСПЛ щодо України та РФ, союз Данилюка, Рябошапки і Клімкіна
ЄСПЛ ухвалив рішення, що затягує суперечку з РФ щодо Донбасу, але підвищує шанси України, Клімкін, Данилюк і Рябошапка створили "платформу", щоб подолати кризи в Україні, — актуальні новини 30 листопада.
20:11
Ціна на розподіл газу зросте: Регулятор схвалив нові тарифи для облгазів
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, схвалила проєкти тарифів на послуги розподілу природного газу на 2021 рік.
19:54
Туреччина запроваджує нічну комендантську годину, а у вихідні - цілодобову
Туреччина для боротьби з коронавірусом запровадить нічну комендантську годину, а у вихідні дні - цілодобову заборону виходити з дому. 
19:39
Коломойський блокує "Ощадбанку" доступ до отримання компенсації за Крим
Державний Ощадбанк стурбований рішенням судової системи, яке може стати на заваді отриманню понад 1,3 мільярда доларів компенсації від РФ за втрати в Криму.
19:25
Робоча група Разумкова пропонує скасувати ув’язнення за брехню в декларації – ЦПК
Робоча група спікера парламенту Дмитра Разумкова зареєструвала законопроєкт про повернення відповідальності за брехню в декларації без покарання у вигляді позбавлення волі. Нардепами пропонується лише штраф та громадські роботи.
19:16
У Франції на тлі протестів переглянуть контроверсійну статтю закону про захист поліції
Лідери фракцій, що мають більшість у Національній асамблеї - нижній палаті парламенту, оголосили, що контроверсійну статтю 24 "закону про глобальну безпеку", яка стосується захисту поліцейських від переслідування, буде "повністю переписано". 
18:57
НБУ визначив курс гривні на перший день зими
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 3 копійки, встановивши його на 1 грудня на рівні 28,50 гривні.
18:41
МЗС Чехії нагородило Мустафу Джемілєва медаллю
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілев отримав нагороду міністра закордонних справ Чехії Томаша Петршічека, медаль "За заслуги в дипломатії".
18:29
Вища рада правосуддя заперечує тиск і упередженість до ВАКС
Вища рада правосуддя заперечує, що її член порушив закон і чинив тиск на Вищий антикорупційний суд, вимагаючи матеріали справи через скаргу Національної асоціації адвокатів України.
18:11
фотоБлагодійний фонд на Закарпатті підозрюють у сепаратизмі
Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного із місцевих благодійних фондів. Перевіряється інформація про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.
17:56
Кремль відреагував на ідею Санду вивести російських військових із Придністров'я
У Кремлі заявили, що обрана президентка Молдови Мая Санду не обговорювала з Москвою ідею реформувати місію російських "миротворців" у Придністров’ї, перетворивши її на цивільну. 
17:38
Вартість біткоїна досягла історичного максимуму
Після різкого падіння минулого тижня вартість біткоїна у понеділок, 30 листопада, піднялась до найвищого рівня в історії - 19 808 доларів.
17:29
Німеччина передала українським військовим апарати ШВЛ і засоби захисту
Посол Німеччини Анка Фельдгузен у понеділок передала Головному військовому клінічному госпіталю Міноборони у Києві гуманітарну допомогу у вигляді обладнання і засобів особистого захисту від коронавірусу.
17:23
Закриття міжбанку: гривня трохи ослабла
30 листопада котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановились на рівні 28,49 - 28,51 гривні.
17:22
В ОРДЛО понад 35 тисяч російських військових – розвідка
За даними воєнної розвідки України, штатна чисельність російських окупаційних військ становить 35,5 тисяч осіб. У 1 та 2 армійських корпусах проходять службу близько 3 тисяч кадрових військових Росії.
17:21
Зеленський створив "Королівські Бескиди"
Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" у Львівській області площею майже 9 тисяч гектарів.
17:17
В Україні звільнилися понад 5 тисяч лікарів – НСЗУ
З квітня 2020 року, згідно з даними електронної системи охорони здоров’я, в Україні звільнилося понад п’ять тисяч лікарів спеціалізованої (вторинної) ланки.
17:09
Байден отримає першу доповідь розвідки з питань нацбезпеки
Обраний президент США Джо Байден вперше отримає доповідь розвідки з питань національної безпеки у рамках перехідного періоду між адміністраціями.
16:47
Бойовики двічі порушили “тишу”, бійці ОС збили безпілотник
Від початку поточної доби, 30 листопада, у смугах відповідальності Об'єднаних сил України на сході зафіксовано два порушення домовленостей, досягнутих Тристоронньою контактною групою.
16:31
фото, відеоCOVID-тести та елітні годинники: з Росії ввезли контрабанду на 9 млн гривень
У Сумській області на березі Ворскли біля Олександрівки прикордонники помітили ймовірних контрабандистів, які після попереджувального пострілу правоохоронців втекли, залишивши ношу майже на 10 млн грн.
16:26
"Кузня на Рибальському" повернула Мінфіну понад 300 мільйонів
ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" повернуло до державного бюджету, кошти які Міністерство фінансів виплатило по боргам заводу.
16:25
ЄС має намір запровадити більш жорсткі вимоги для батарей
У зв’язку з активним переходом на зелену енергетику та електричні транспортні засоби у ЄС планують впровадити жорсткіші вимоги до батарей.
16:08
У ЄС думають над введенням санкцій за поширення фейків
Європейська комісія вперше планує запропонувати Євросоюзу введення санкцій проти суб’єктів, які поширюють дезінформацію, а також наполягатиме на більш жорсткому механізмі нагляду за онлайн-платформами. 
16:07
Перевантажені фури: За минулий тиждень нарахували штрафів на 3,2 мільйони
Із 23-29 листопада інспектори "Укртрансбезпеки" у співпраці з Нацполіцією перевірили понад 15 тисяч транспортних засобів та нарахували 3,2 млн грн плати за перевантаження.
15:51
Арахамія сподівається на рефінансування євробондів на $1 млрд під гарантії США
Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сподівається на те, що Україні вдасться домовитися із новою адміністрацією Білого дому про виділення США у 2021 році нових гарантій по євробондам України на 1 млрд доларів, що дозволить рефінансувати подібний випуск єврооблігацій 2016 року.
15:50
Експосадовця НБУ призначили членом правління Ощадбанку
Наглядова рада Ощадбанку призначила членом правління банку, директором генерального департаменту з управління ризиками Дмитра Буца, який до цього був заступником директора департаменту супроводу кредитів НБУ.
15:49
ЄСПЛ ухвалив рішення, що затягує суперечку з РФ щодо Донбасу, але підвищує шанси України
Велика палата ЄСПЛ вирішила приєднати до "донбаської справи" України проти Росії дві інші міждержавні справи, що може мати позитивні наслідки для України, але водночас затягне розгляд справи в цілому. 
15:30
документАнтикорупційний суд поскаржився на тиск члена Ради правосуддя 
Колегія суддів Вищого антикорупційного суду повідомила Вищій раді правосуддя та генеральному прокурору про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя. 
15:28
фото, відеоБільше тисячі пенсіонерів вийшли на вулиці Мінська, є затримані
У столиці Білорусі Мінську понад тисячу людей похилого віку в дев'ятий раз провели марш протесту проти насильства і беззаконня.
15:11
фотоУ ДТП на Закарпатті загинули 5 людей, серед жертв дитина
В аварії на Мукачівщині Закарпатської області за участі легкового автомобіля ВАЗ-2115 та вантажівки Scania загинули 5 людей.
15:04
Мінфін хоче запровадити електронний аудит для всіх платників податків з 2027 року
Міністерство фінансів презентувало концепцію електронного аудиту платників податків, запровадження якого має відбутися у три хвилі – остання розпочнеться у 2027 році.
14:54
На допомоги по 8 тисяч із COVID-фонду треба виділити 15 мільярдів – Кабмін
Одноразова допомога у розмірі 8 тисяч гривень, передбачена президентським законопроєктом про допомогу бізнесу та громадянам, може стосуватися до 2 мільйонів громадян, що передбачатиме видатки у сумі близько 15 млрд грн з COVID-фонду.
14:51
НАТО продовжить збільшувати присутність в Чорноморському регіоні - генсек
Північноатлантичний альянс планує продовжувати зміцнення своїх позицій у Чорноморському регіоні, в тому числі через тісну співпрацю з Україною та Грузією.
14:50
Міжміський автоперевізник скаржиться на постійні напади на автобуси
Оператор міжміських пасажирських автобусних перевезень компанія "Autolux" заявляє про постійні напади на її рейсові автобуси.
14:40
Виробник вакцини від COVID-19 заявив про 100% її ефективність для запобігання важких випадків
Американська компанія Moderna, яка розробляє вакцину від коронавірусної інфекції, заявила про 100% ефективність препарату для запобігання важких випадків хвороби.
14:32
У Нацдепозитарії планують підвищити винагороду незалежним директорам до 400 тисяч
Нацдепозитарій України планує підвищення розміру базової винагороди членам наглядової ради - незалежним директорам із 1 січня 2021 року.
14:28
Moderna подає вакцину на часткове затвердження у ЄС та США
Компанія Moderna, що розробляє вакцину від коронавірусу, підтвердила її ефективність на 94,1%, і подається на затвердження регулятора у США для екстреного використання та умовне затвердження для використання у ЄС.
14:24
Алгоритм добудови житлових комплексів "Аркади" покажуть впродовж двох тижнів - Кличко
Впродовж двох тижнів буде запропоновано алгоритм добудови житла для інвесторів трьох житлових комплексів банку "Аркада".
14:23
"Венеційка" хоче ухвалити рішення про українську конституційну кризу вже у грудні
Венеційська комісія (ВК) планує ухвалити рішення за запитом президента України щодо "конституційної ситуації" в Україні на засіданні 11 грудня.
14:07
Журналісти створили мультимедіа проєкт про справу Георгія Гонгадзе
У річницю "касетного скандалу" українські журналісти запустили мультимедіа проєкт “Справа Гонгадзе як дзеркало епохи”.
14:06
Швидкісний інтернет на дорогах: коли та де чекати на 4G
До 2023 року покриттям 4G мають бути забезпечені міжнародні автодороги, однією з перших стане траса Київ-Одеса.
14:03
фото, відео, оновлено від 13:43У Києві Хрещатик перекривали через акцію протесту
У зв'язку з проведенням акції протесту в Києві тимчасово обмежували рух по вулиці Хрещатик.
14:02
Компанія Жеваго через суд скасувала замороження акцій Полтавського ГЗК
Київський суд скасував обмеження, які були накладені на 50,3% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (Ferrexpo Poltava Mining), який належить Ferrexpo AG Switzerland Костянтина Жеваго.
14:00
Вселенський патріарх відвідає Україну
Вселенський патріарх Варфоломій повідомив, що відвідає Україну у День незалежності в 2021 році на запрошення президента Володимира Зеленського.
13:45
Білоруського політв'язня Тихановського звинуватили в тяжкому злочині
Білоруському політв'язню Сергію Тихановському пред'явлено нове обвинувачення - у розпалюванні соціальної ворожнечі.
13:29
Україна почне купувати тести на антиген до коронавірусу 
Із понеділка розблоковано кошти на придбання тестів на антиген до коронавірусу SARS CoV 2 – і відтепер почнеться їхня закупівля, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на селекторній нараді на чолі з президентом.
13:17
Бюджету на 2021 рік не вистачить на вакцинування, доплати та лікування COVID-19 – НСЗУ
У новому бюджеті на 2021 рік на Програму медичних гарантій 2021 мають намір виділити 123 млрд грн.
13:16
Британія хоче заборонити обладнання Huawei у своїх мережах 5G
Уряд Британії пропонує з вересня наступного року заборонити операторам зв’язку в Британії використовувати обладнання Huawei у мережах 5G.
13:16
Діти підпалили друга для "крутого відео": хлопець в реанімації
Поліція Бердянська відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу 12-річного хлопця.
13:10
Ще один завод "Укрспирту" "пішов із молотка" за 21 мільйон
Фонд держмайна продав на приватизаційному аукціоні Лужанське МПД за 21 млн грн - ціна зросла у 2,4 разів.
13:04
У яких випадках при COVID-19 потрібно вживати антибіотики. Пояснив санітарний лікар
Ці препарати дієві у випадку бактеріального захворювання – а не вірусного.
13:02
Міністри порадяться, чи потрібен локдаун – Офіс Зеленського
Чиновники, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції 30 листопада проведуть нараду щодо необхідності запровадження тотального карантину, аби заздалегідь поінформувати громадян.
12:52
У Кремлі сталося самогубство
Співробітник Федеральної служби охорони РФ наклав на себе руки під час несення служби на території Кремля в Москві.
12:48
Двоє громадян Росії намагались влаштуватись в Нацгвардію – СБУ
Служба безпеки України попередила спробу двох громадян Росії влаштуватись до Національної гвардії України.
12:09
Рада знову чекає звіту Степанова, в "ЄС" хочуть його відставки 
У п’ятницю 6 грудня під час години запитань до уряду Верховна Рада планує заслухати міністра охорони здоров’я Максима Степанова, а "Європейська солідарність" вимагає його відставки. 
12:02
Санду хоче реформувати російських "миротворців" у Придністров'ї
Обрана президентка Молдови Мая Санду виступила за реформування місії миротворців у Придністров’ї, перетворення її на цивільну.
12:00
відеоНа державному ТБ Білорусі показують одних і тих же людей, але в різних ролях
З одного державного телеканалу Білорусі на інший кочують одні і ті ж люди, але в різних амплуа.
11:58
Зеленський пропонує відтермінувати обов’язкові касові апарати для ФОПів на рік
Президент Володимир Зеленський зареєстрував законопроєкт щодо відтермінування до 1 січня 2022 року обов’язкового використання касових апаратів для фізосіб-підприємців.
11:56
В багатьох областях перший день зими принесе сніг
У найближчу добу, 1 грудня, погоду в більшості областей визначатиме атмосферний фронт, на заході і сході країни - поле підвищеного тиску.
11:50
Кличко: МОЗ ігнорує наші звернення щодо допуску ковід-хворих у відомчі лікарні
Мер Києва Віталій Кличко скаржиться, що уряд його не чує, та звернувся до прем’єр-міністра з питанням, чому відомчі медичні заклади столиці не приймають хворих на коронавірус киян.
11:49
ВАКС не відсторонив детективів НАБУ у справі "Роттердам+"
Слідча суддя Вищого антикорупційного суду не задовольнила заяви адвокатів про відвід детективів НАБУ у справі "Роттердам+".
11:31
Цього тижня держбюджет-2021 не розглядатимуть – Разумков
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтвердив, що законопроєкт про держбюджет-2021 цього пленарного тижня у залі засідань не розглядатимуть, оскільки нардепм потрібен час, щоб з ним ознайомитися.
11:29
Разумков розповів, коли Рада візьметься за вихід з конституційної кризи
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков очікує, що питання виходу з конституційної кризи вдасться розглянути уже на цьому пленарному тижні.
11:19
У стаціонарах Києва - 2 222 хворих на коронавірус
У Києві захворювання на коронавірус минулої доби виявили в 1460 людей, 13 хворих померли.
11:17
121 тис. учнів на самоізоляції: у МОЗ розповіли, яка ситуація із COVID-19 у школах
У Міністерстві охорони здоров'я зібрали статистику стосовно захворюваності та поширення коронавірусної хвороби у школах.
11:05
відеоРосійській ведучій новин заборонили в’їзд в Україну
Ведуча новин російського телеканалу "РБК" отримала заборону в’їзду на 3 роки через незаконне відвідування окупованого Росією Криму.
11:00
Суд позбавив "ПриватБанк" права власності на будівлю головного офісу
Госпсуд Дніпропетровської області позбавив "Приватбанк" права власності на одну з будівель "ОКЕАНМАШ", розташовану в Дніпрі.
10:56
Розвідка затримала донеччанина, який намагався влаштувати теракт в ООС
Працівники СБУ і української контррозвідки затримали мешканця Донеччини, який намагався підірвати підстанцію розподілу електроенергії в зоні проведення операції Об’єднаних сил.
10:48
Разумков дав прочухана комітету, що не взявся за вирішення конституційної кризи
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков просить апарат парламенту розібратись, чому не виконано його доручення.
10:47
Технології для онлайн-кінотеатру: українські розробники навчатимуться у Кремнієвій долині
Переможці IT-чемпіонату DEV Challenge у напрямі Cinema Tech поїдуть на навчання до Кремнієвої долини (США).
10:42
Степанов: Україна – 29-та у Європі за смертністю від COVID
Україна знаходиться на 29-му місці в Європі за рівнем смертності від коронавірусу.
10:41
Ляшко пояснив, що мають робити батьки, які не хочуть вакцинувати свою дитину
У законопроект "Про систему громадського здоров'я" додано кілька нових пунктів, що стосуються процесу вакцинації населення.
10:27
НБУ видав 4 банкам майже 6 мільярдів короткого рефінансу
На аукціоні 27 листопада Нацбанк надав 4 банкам 5,785 млрд грн рефінансу під 6% річних терміном до 84 днів.
10:12
У новорічний період європейські склади працюватимуть на межі потужностей
Через можливі локдауни, новорічні свята та завершення перехідного періоду Brexit, європейські компанії вже завантажують свої склади до максимальних потужностей.
10:12
мапаСиноптики попередили про мокрий сніг та ожеледицю на дорогах
У понеділок у деяких областях на півдні і сході України синоптики прогнозують мокрий сніг, пориви вітру та ожеледь.
10:11
В Чернівцях оголосили офіційні результати виборів мера
У другому турі виборів мера Чернівців офіційно переміг підприємець Роман Клічук від партії "Єдина Альтернатива".
09:49
Курс валют на 30 листопада: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
30 листопада котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 28,48 - 28,50 гривні.
09:45
Голови фракцій, Разумков і ОП зібрались на нараду: є три основні питання
Вранці 30 листопада у Верховній Раді проходить нарада керівництва парламенту та голів фракцій за участю керівників Офісу президента.
09:39
Степанов скаржиться, що підвищені зарплати медиків не внесли у проект бюджету на 2021 рік
У Міністерстві охорони здоров'я запропонували свій варіант бюджету, з урахуванням підвищення заробітних плат медичних працівників.
09:20
"Укрексімбанк" оскаржуватиме рішення суду щодо олійних активів "Дельта Банку"
У жовтні госпсуд визнав дійсними результати аукціону з продажу "олійних" активів "Дельта Банку", "Укрексімбанк" оскаржуватиме це рішення.
09:08
Вісконсин на вимогу Трампа перерахував бюлетені: Байден отримав ще 87 голосів
У двох найбільших округах штату Вісконсин завершили перерахунок бюлетенів на виборах президента, який підтвердив перемогу демократа Джо Байдена.
08:54
Україна може отримати план дій щодо членства в НАТО у 2023 році – експертка
Україна може розраховувати на отримання Плану дій щодо членства в НАТО у 2023 році, але для цього потрібно виконати кілька умов.
08:51
ЦВК озвучило явку на виборах мера Чернівців
Явка в другому турі виборів мера Чернівців склала 22,65%.
08:34
Прем'єр Хорватії самоізолювався після позитивного тесту на коронавірус у дружини
Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович самоізолювався на 10 днів після того, як його дружина отримала позитивний результат на коронавірус.
08:23
Разумков подолав COVID, у понеділок буде в Раді
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков після двотижневої хвороби отримав негативний тест на коронавірус і повертається до роботи у Верховній Раді.
08:19
Клімкін, Данилюк і Рябошапка створили "платформу", щоб подолати кризи в Україні
Колишній глава Ради безпеки і оборони Олександр Данилюк, ексгенпрокурор Руслан Рябошапка і колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін заявили про створення платформи для виходу України із криз.
08:11
Офіційний курс: гривня ослабла
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 3 копійки, встановивши його на 30 листопада на рівні 28,47 гривні.
07:40
У НАТО готуються надати Грузії План дій щодо членства, рішення ще не ухвалене
Північно-Атлантичний альянс всерйоз вивчає можливість запросити Грузію до виконання Плану дій щодо членства, в той час як щодо України така можливість зараз навіть не дискутується.
07:23
Після вихідних в Україні виявили менше 10 тисяч нових випадків коронавірусу
В Україні станом на 30 листопада встановили 9 946 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
07:18
В Англії число нових заражень за час локдауну знизилося на 30%
Кількість заражень коронавірусом впала на 30% під час місячного національного карантину в Англії.
07:00
Головні новини неділі і ночі: трагедія на Львівщині, "інтелектуальний локдаун"
У лікарні на Львівщині двоє пацієнтів з COVID-19 померли через відключення електрики у реанімації, Давид Арахамія оцінює ймовірність введення локдауну у 90% – актуальні новини 29 листопада.
06:53
Сербія передумала висилати посла Чорногорії
Сербія відкликала рішення про оголошення посла Чорногорії персоною нон-грата, яке було ухвалене у відповідь на таке саме рішення Чорногорії по відношенню до посла Сербії.
06:14
На Донбасі чотири порушення перемир'я, виявлено ворожу ДРГ
Минулої доби, 29 листопада, на Донбасі збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили перемир'я. Виявлено диверсійну групи окупанта.
05:03
Байден оточить себе в Білому домі виключно комунікаторами-жінками
Обраний президент США Джо Байден, заявив про свій намір створити команду з комунікацій Білого дому, в якій ключові пости займуть лише жінки.
03:45
Байден отримав травму, граючись з собакою. КТ показала тріщини в двох кістках правої ноги
У обраного президента США Джо Байдена, який граючись з однією зі своїх собак отримав травму ноги, лікарі діагностували тріщини в двох кістках правої щиколотки.
03:13
За добу в світі виявили півмільйона заражень. Всього випадків COVID вже 63 мільйона
Минулої доби лише в країнах Європи діагностували майже 200 тисяч випадків COVID-19.
02:11
Відео ФотоБайден вивихнув щиколотку, граючись з собакою. Йому роблять рентген і КТ
Обраний президент США Джо Байден був змушений звернутися до лікарні після того, як вивихнув щиколотку, граючись з однією з своїх собак.
01:18
Україна залишається одним із світових лідерів за швидкістю поширення COVID — ВООЗ
За кількістю нових випадків COVID-19 Україна посідає восьме місце серед інших країн світу. 
00:30
ВідеоТестовий запуск міжпланетного корабля Spacex Starship заплановано на початок грудня
Компанія Ілона Маска Spacex готує міжпланетний корабель Starship, який, зокрема, має доставити людину на Марс, до першого тестового польоту на 15 кілометрів.
23:39
У Білорусі в неділю затримали журналістів, фотографа і 400 протестувальників
У Білорусі під час чергової акції протесту в неділю були затримані понад 400 осіб, серед яких, зокрема, журналісти.
Реклама: