20 серпня 2021

Архів

Публікації

"Мутті" чи "фрау Ріббентроп"? Нащо Меркель їде до Києва з прощальним візитом

Ангела Меркель поїхала у прощальне турне і 22 серпня відвідає Київ, де вона має інший імідж, аніж удома...

Олександр Зінченко: Як українці зруйнували Імперію Зла

Чи США насправді мали план розвалу СРСР? Як за 5 днів люди в Україні еволюціонували від "О! Нарешті ці наведуть порядок!" до вимог оголосити Незалежність і заборонити компартію? Чому США спочатку боялися української незалежності? Як Кравчук переграв Москву та Вашингтон?

Авто в кредит: скільки треба переплатити за мрію на колесах

Якими насправді є реальні ставки, скільки коштів може знадобитись для першого внеску, та які банки спеціалізуються на автокредитах.

Мирне небо, шкільний портфелик і нова лялька: про що мріють українські діти до Першого вересня

Ми запитали у п'ятьох школярів з непростими життєвими історіями, про що вони мріють перед новим шкільним роком. Це ті бажання, які вони точно загадають під галас дзвіночків на урочистій лінійці.

Життя в умовах репресій. Історії кримських політв'язнів у 5 фактах

Що об’єднує репресії в Криму від Сенцова до Ібрагімова?
Колонки

Хто такі "приватизаційні радники"

"Найважче позаду, найцікавіше попереду". Есе до 30-ліття Незалежності

Рух до валютної свободи в Україні

Кримська платформа: чого чекають українці в окупованому Криму?

Навіщо Україні 1 млрд дерев?

Як "ватники" стають "бандерівцями"

Податкова амністія: що чекає на декларантів

Новини
23:43
Ткаченко радить Кличку спрямувати удари по екскаваторах, що руйнують Київ 
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відповів на звинувачення мера Києва Віталія Кличка – переклав відповідальність за знесення будинку Барбана на міського голову та порадив, як боксеру, спрямувати удари по екскаваторах, що риють столицю. 
23:04
На хабарі в $90 тисяч піймали члена Комісії із азартних ігор
Члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, який виконував обов’язки голови, викрили на отриманні хабара в 90 тисяч доларів. 
22:25
ФотоПатріарх Варфоломій прибув до України
До України прибув Вселенський Патріарх Варфоломій, який візьме участь в заходах до річниці незалежності. 
22:01
Новини економіки: Ахметов продав телеком-оператора, "Сбєрбанк" зобов'язали змінити назву
21:47
Ціни на залізну руду в Китаї різко впали
Ціни на залізну руду на Даляньській товарній біржі падають шостий тиждень поспіль. У порівнянні з попереднім тижнем їх вартість знизилася на 9,6%.
21:29
Новини 20 серпня: санкції РНБО та Кличко, знищення садиби
РНБО запровадила санкції проти Шаріїв та головреда "Страни" Гужви, у Києві вночі знесли будинок Барбана — актуальні новини 20 серпня.
21:16
У керівництві Нацполіції кадрові зміни
Першим заступником голови Нацполіції – начальником кримінальної поліції став генерал Михайло Кузнєцов, а Департамент стратегічних розслідувань очолив полковник Валентин Копаєв.
20:45
Одеська компанія поставила в Київ свій перший низькопідлоговий трамвай
В рамках контракту на поставку 20 трамваїв для Києва, який фінансується Європейським інвестиційним банком, одеський виробник "Татра-Юг" відправив до столиці перший вагон.
20:40
США в річницю отруєння Навального запровадили додаткові санкції проти РФ
Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) приєдналося до Великої Британії у введенні додаткових санкцій проти Росії у відповідь на отруєння лідера російської опозиції Алексєя Навального рік тому.
20:08
Кабмін обрав голову БЕБ
Кабінет міністрів обрав Вадима Мельника головою Бюро економічної безпеки.
20:07
Переплутали КМДА з Мінкультом – Кличко про рішення РНБО по садибі Барбана
Міський голова Києва Віталій Кличко відреагував на рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо відновлення зруйнованої садиби Барбана та аудиту всіх архітектурних пам’яток: він вважає, що РНБО переплутали КМДА з Мінкультом, а останній взагалі не виконує своїх прямих обов’язків. 
19:46
На перших аукціонах ціна на зерновози УЗ зросла вдвічі
На перших аукціонах у системі "Прозорро. Продажі" на перевезення вантажів в зерновозах "Укрзалізниці" вартість перевезення зросла вдвічі - початкова ціна була 540 грн, а середня ціна склала 1004 грн.
19:41
Меркель попросила Путіна вплинути на талібів, щоб допомогти з евакуацією
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель попросила президента Росії Владіміра Путіна застосувати свій вплив у переговорах з "Талібаном", щоб допомогти Німеччині евакуювати з Кабула афганських працівників.
19:24
НБУ визначив, яким буде курс гривні після довгих вихідних
Національний банк зміцнив офіційний курс гривні до долара на 2 копійки, встановивши його на 25 серпня на рівні 26,65 гривні.
19:06
Данілов: Повноважень знімати Кличка у РНБО немає. Але...
Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що мера Києва Віталія Кличка запрошували на засідання для обговорення проблемних питань, адже повноваження щодо його відсторонення – поза віданням РНБО.
18:50
Байден замінить свого представника на саміті Кримської платформи
Міністр транспорту США Пітер Буттіджедж, який мав відвідати саміт Кримської платформи у якості спецпосланника президента Байдена, може бути замінений іншим посадовцем.
18:44
Меркель обговорила з Путіним "Північний потік-2" і транзит газу через Україну після 2024 року
Канцлерка Німеччина Ангела Меркель на переговорах з президентм РФ Владіміром Путіним у Москві підняла питання продовження транзиту російського газу через Україну після 2024 року.
18:33
РНБО вирішила відновити садибу Барбана та провести аудит пам’яток по всій Україні
Рада нацбезпеки та оборони на своєму засіданні ухвалила рішення відновити зруйновану частину садиби Барбана, а також провести аудит усіх архітектурних пам’яток на території держави.
18:32
НБУ припинив діяльність трьох страхових компаній
Нацбанк виключив три страхові компанії - СК "Фінекс", СК "Глобал Гарант", ТДВ "Міжнародна Страхова Компанія" - з державного реєстру фінансових установ через відсутність у них чинних ліцензій.
18:32
РНБО запровадила санкції проти Шаріїв та головреда "Страни" Гужви 
Рада національної безпеки і оборони запровадила повний пакет санкції проти подружжя Шаріїв – Анатолія та Ольги та проти Ігоря Гужви, головного редактора видання "Страна". 
18:24
РНБО вводить санкції проти Деркача і низки інших осіб
Рада нацбезпеки і оборони запроваджує персональні економічні обмежувальні санкції проти народного депутата Андрія Деркача.
18:21
РФ робить все, щоб зустріч із Путіним не відбулась – Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що біля українських кордонів досі перебувають 100 тисяч російських військових, а Росія робить все, щоб зустрічі із очільником Кремля Володимиром Путіним не відбулось.
18:09
Меркель - Путіну: до останнього дня на посту відстоюватиму територіальну цілісність України
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, чия каденція добігає кінця цієї осені, заявила після зустрічі з президентом РФ, що до останнього дня на посаді буде відстоювати територіальну цілісність України.
18:02
Гривня на закритті міжбанку стабільна
20 серпня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 26,67 — 26,69 гривні.
17:53
Перевірте знання української: Мінкульт запустив сайт для вивчення мови
На сайті доступні 15 уроків, де мову можна вивчати за допомогою відео, аудіо, письмових завдань на визначення помилок тощо.
17:52
Путін: Таке враження, що Україна відмовляється від миру на Донбасі
За словами президента РФ Володимира Путіна, у нього складається враження, що влада в Україні вирішила відмовитися від мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
17:51
ВідеоВійськові на репетиції параду вдруге "передали привіт" Путіну
Українські військові на репетиції параду до Дня Незалежності вдруге нагадали відому фанатську кричалку про президента РФ Володимира Путіна. 
17:34
Ринок землі: уже уклали майже 8 тисяч угод
Станом на 20 серпня у рамках ринку землі укладена 7901 угода, площа земель, щодо яких зареєстровано правочини - 16 642 га.
17:29
За тиждень у Києві прокуратура провела майже сотню обшуків
За тиждень столична прокуратура у співпраці з іншими силовиками провела майже сотню обшуків на об’єктах інфраструктури Києва, правоохоронці повідомили про підозру 23 службовим особам.
17:28
В РФ пообіцяли відповідь на санкції Британії через Навального
Москва застосує заходи у відповідь на санкції Великої Британії проти семи росіян у зв’язку з отруєнням критика Кремля Алексєя Навального.
17:16
Tesla розробляє людиноподібного робота Tesla Bot: як він виглядає
Засновник компанії Tesla Ілон Маск показав, як виглядатиме людиноподібний робот Tesla Bot – його прототип планують представити наступного року.
17:06
відеоПрокуратура завершила слідство у справі про держзраду Медведчука і Козака
Офіс генпрокурора завершив розслідування стосовно народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються в державній зраді та розграбуванні національних цінностей.
16:56
фотоУ садибі Мурашка в Києві зірвали замки: у КМДА кажуть про "рейдерів" 
Вранці у понад сторічній напівзруйнованій садибі Мурашка у центрі Києва чиновники зрізали замки, у Київській міській держадміністрації кажуть, що самосели встановили там броньовані двері без жодних підстав. Фото.
16:44
Кулеба пояснив, чому затягується евакуація з Афганістану
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, чому затягується евакуація українських громадян з Афганістану.
16:33
Маск піднявся на друге місце у рейтингу найбагатших людей світу – Forbes
У рейтингу найбагатших людей світу продовжуються "американські гірки": на друге місце піднявся засновник Tesla Ілон Маск, обігнавши власника LVMH Бернара Арно.
16:24
фотоНа саміт, який організовує Зеленська, приїдуть 11 перших леді
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав учасників установчого саміту перших леді 23 серпня, який ініціювала дружина президента Олена Зеленська.
16:16
Нафтогаз планує створити в Україні стратегічний запас нафти
НАК "Нафтогаз" розглядає будівництво резервуарного парку для стратегічних запасів нафти на морському нафтовому терміналі "Південний", спершу йтиметься про резервуар ємністю 120 тис тонн.
16:03
У Мюнхені груди статуї Джульєтти викликали суперечку про сексизм
У Мюнхені навколо місцевої визначної пам'ятки, статуї Джульєтти, розгорілася суперечка щодо того, чи можна торкатися грудей статуї задля успіху в коханні.
15:56
Садиба Барбана: Кличко відповів Ткаченку звинуваченням на звинувачення 
Міський голова Києва Віталій Кличко звинуватив Міністерство культури та інформаційної політики, а також поліцію у тому, що вони не запобігли знесенню садиби Барбана кінця ХІХ століття на Обсерваторній 6.
15:51
Мінекономіки затвердило перелік сільгосптехніки, 25% вартості якої компенсує держава
Мінекономіки затвердило перелік української сільгосптехніки, 25% вартості якої відшкодовується державою в межах бюджетної програми "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників".
15:43
У Зеленського різко відреагували на слова Кличка: Пора повертатися в реальність
В Офісі президента Володимира Зеленського вважають відмовками причини неявки на засідання РНБО, озвучені міським головою Києва Віталієм Кличком.
15:36
Британія ввела санкції проти 7 співробітників спецслужб РФ через отруєння Навального
Велика Британія опублікувала в п'ятницю подробиці санкцій проти семи осіб, які, за її словами, є оперативними співробітниками російської розвідки, підозрюваними у причетності до отруєння критика Кремля Олексія Навального.
15:19
АМКУ дозволив казахам купити український платіжний сервіс Portmone
Антимонопольний комітет України надав дозвіл "Kaspi Pay" (Казахстан) на придбання акцій кіпрської компанії Budus Investments Limited, якій в Україні належить ТОВ "Портмоне онлайн".
15:05
Поліція порушила справу про самоправство із забудовою садиби Барбана в Києві
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом самоправства щодо будівництва на місці будинку Барбана кінця ХІХ століття на вулиці Обсерваторній в центрі Києва.
14:57
Ще одна країна НАТО підтвердила участь у саміті Кримської платформи
Ісландія стала ще однією країною НАТО, яка підтвердила участь у саміті Кримської платформи.
14:56
Централізоване сховище ядерного палива незабаром зможуть використовувати
"Енергоатом" підготував Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива до експлуатації, для цього потрібен лише дозвіл Державної інспекції ядерного регулювання, на який очікують "найближчими днями".
14:49
Українці скоро зможуть генерувати COVID-сертифікат у Дії – Федоров
Українці, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19, найближчим часом зможуть згенерувати сертифікат у застосунку "Дія", що дозволить їм їздити за кордон, не здаючи тестів на коронавірус.
14:44
ЗМІ: Флагшток, що впав у Херсоні, розчавив Lexus чиновника
Гігантський флагшток, що впав у Херсоні під час установки, розчавив Lexus чиновника, який у команді глави облдержадміністрації відповідає за капітальне будівництво.
14:39
Firefly Aerospace Полякова провела фінальний тест ракети Alpha: відома попередня дата запуску
Компанія Firefly Aerospace Макса Полякова успішно провела наземні вогневі випробування першого ступеня ракети Alpha - це був фінальний наземний тест ракети-носія перед запуском, запуск попередньо заплановано на 2 вересня.
14:31
Кличко заявив, що його запросили на РНБО – приїхати не зможе
Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що йому зателефонували з Офісу президента та запросили на засідання Ради нацбезпеки й оборони, але не уточнив, з якого питання.
14:12
Топменеджер НБУ став членом правління Ощадбанку
Наглядова рада Ощадбанку 19 серпня призначила переможця конкурсу Олега Стринжу членом правління банку, відповідальним за фінансовий блок.
14:08
Навальний дав пораду світовим лідерам, як правильно боротися з корупцією Путіна
Російський опозиціонер Олексій Навальний написав статтю для газет The Guardian, Frankfurter Allgemeine Zeitung і Le Monde, в якій закликав світових лідерів ефективніше боротися з корупцією в таких країнах, як Росія і Білорусь.
14:07
Ночі холоднішають, але вдень українців тішитиме комфортна погода
Найближчої доби погоду більшості областей України визначатиме поле підвищеного тиску і помірно тепла повітряна маса атлантичного походження, лише на сході країни атмосферний фронт зумовить нестійку погоду.
14:04
Верховний Суд зобов’язав дочку "Сбербанка" змінити назву: Ощадбанк переміг у справі
19 серпня 2021 року Верховний Суд ухвалив остаточне рішення щодо використання дочкою російського "Сбербанку" використання цієї торговельної марки в Україні на користь Ощадбанку.
13:59
Бойовики готують на День Незалежності "військові збори" – розвідка
Головне управління розвідки повідомило, що бойовики на окупованих українських територіях запланували збори з військовозобов’язаними запасу на 24-28 серпня.
13:41
Лукашенко запропонував Угорщині разом захищати традиційні сімейні цінності
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко вважає перспективною взаємодію з Угорщиною в сфері захисту традиційних сімейних цінностей.
13:40
Мер Запоріжжя заявив про "рейдерів" і "тиск, якого не було з часів Януковича"
Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк назвав обшуки в мерії міста проявом безпрецедентного тиску з метою захопити владу в місті та заволодіти його ресурсами. 
13:36
Британія схвалила новий препарат проти COVID-19
В основі препарату – технологія моноклональних антитіл, які імітують природні антитіла, які організм виробляє для боротьби з інфекціями.
13:19
Робота у локдаун: АМКУ не розглядав справу щодо "Епіцентру", бо немає рішення суду
В Антимонопольному комітеті не мали законних підстав для розгляду справ щодо порушення конкурентного законодавства внаслідок роботи "Епіцентру", "Нової Лінії" та "Леруа Мерлен" під час локдауну навесні торік, адже не мали відповідного рішення суду.
13:08
Семенченко заявив про початок безстрокового голодування
Київський апеляційний суд переніс на 3 вересня розгляд апеляції екснардепа Семена Семенченка, підозрюваного у незаконному створенні приватної військової компанії, він заявив про початок безстрокового голодування.
13:05
інфографіка57% українців підтримують створення кримськотатарської національної автономії – соціологія
Згідно з опитуванням, 57% громадян України підтримують утворення на території Криму кримськотатарської національної автономії після звільнення від російської окупації.
12:49
Бізнес закликає не допустити "старі кадри" до Бюро економічної безпеки
Члени коаліції Української Ради Бізнесу, яка об'єднує 95 бізнес-асоціацій різних галузей економіки, занепокоєні скандалами навколо конкурсу на посаду керівника БЕБ.
12:49
Чорногорія запроваджує обмеження на в’їзд до країни
Уряд Чорногорії оголосив про запровадження обмежень на в’їзд до країни, пов'язаних зі стрімким поширенням коронавірусу.
12:46
У підлітків, які часто вживають канабіс, більше шансів народити недоношену дитину – дослідження
Діти, народжені від батьків (у віці 29 років і старше), які вживали канабіс кожен день протягом періоду від 15 до 17 років, значно частіше народжувалися недоношеними.
12:37
фотоПеред Радою вперше виставили Прапор Незалежності України
З нагоди Дня Незалежності на площі Конституції, перед будинком Верховної Ради, урочисто відкрили стенд із Прапором Незалежності України, який став символом незалежності держави 30 років тому.
12:27
Номінаційний комітет заслухав 5 фіналістів конкурсу на директора "Укрспирту"
Номінаційний комітет заслухав 5 фіналістів конкурсу на посаду директора ДП "Укрспирт".
12:22
інфографікаПонад 60% українців вважають, що Крим має повернутися у склад України – опитування
Згідно з опитуванням, 61% українців вважають, що Крим повинен, у майбутньому, входити до складу України. 
12:05
За 5 років державний зернотрейдер "назбиткував" на понад 10 мільярдів
У першому півріччі 2021 року "Державна продовольчо-зернова корпорація України" отримала чисті збитки на суму 87,5 млн грн, за 5 років збитки сягнули 10 млрд грн.
11:52
У НАТО кажуть, що від неділі Кабул залишили понад 18 тисяч людей
Понад 18 000 людей вилетіли з Кабула відтоді як таліби захопили столицю Афганістану, заявив у п'ятницю представник НАТО.
11:41
Vodafone дозволили придбати телеком бізнес Ахметова Vega
Антимонопольний комітет надав дозвіл оператору Vodafone придбати контрольний пакет акцій телеком-оператора Vega Telecom, що входить до холдингу Ріната Ахметова СКМ.
11:41
фотоУ лобовому зіткненні іномарок на Запоріжжі згоріли троє малолітніх дітей
У Запорізькій області внаслідок лобового зіткнення двох легкових автомобілів, п’ятеро осіб, в тому числі троє малолітніх дітей, загинули, ще двоє отримали тілесні ушкодження. 
11:40
Фото, відеоГігантський флагшток до Дня Незалежності впав на автомобіль у Херсоні
Один з найвищих в Україні 70-метровий флагшток, що встановлювали до Дня Незалежності в Херсоні, впав під час монтажу на припаркований поруч автомобіль.
11:23
ВООЗ не рекомендує вводити третю дозу COVID-вакцини – Ляшко
Всесвітня організація охорони здоров’я не рекомендує третю дозу вакцини від коронавірусу, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.
11:03
Афганська телеведуча публічно заявила, що її перестали пускати на роботу
Телеведуча Шабнам Давран з державного афганського телеканалу RTA Pushto заявила, що її перестали пускати на роботу, попри обіцянки "Талібану", що жінки не втратять дозвіл працювати.
11:01
На ремонті діагностичного центру в Києві розікрали 3,6 мільйона - прокуратура
Столичні правоохоронці виявили збитки на майже 3,6 мільйона гривень під час капітального ремонту діагностичного центру в Києві.
10:52
Вітренко наголосив, що Україна не змінюватиме транзитну стратегію через "Північний потік-2"
Голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна не планує змінювати транзитну газову стратегію та наполягатиме на неможливості запуску газогону "Північний потік-2".
10:51
Ткаченко після руйнації будинку Барбана: Київ роблять безлицим мегаполісом
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко обурений цинічним знесенням  у центрі Києва будинку Барбана кінця ХІХ століття, який влада не захистила від забудовника.
10:40
Тіло білоруса, повішеного в Києві, досі не дозволяють поховати – дружина
Тіло білоруса Віталія Шишова, якого знайшли повішеним в одному з київських парків, вже два тижні не дозволяють поховати через слідчі дії, повідомила його цивільна дружина.
10:28
мапаУкраїнців попереджають про грози, град і шквальний вітер
У п'ятницю в низці областей на Півдні та Сході України очікуються грози, місцями град і шквальний вітер.
10:14
Вітренко наголосив, що Україна не змінюватиме транзитну стратегію через "Північний потік-2"
Голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що Україна не планує змінювати транзитну газову стратегію та наполягатиме на неможливості запуску газогону "Північний потік-2".
10:00
В Італії закінчилася скандальна рейв-вечірка, що попри заборону тривала 6 днів
В Італії на шостий день закінчилась нелегальна рейв-вечірка, що проходила біля міста Вітербо на північ від Рима.
09:59
Муженко: У штурмі Іловайська не було потреби, він нічого не давав
Ексначальник Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що в штурмі Іловайська в серпні 2014 року не було необхідності, за його словами, це була ініціатива керівництва МВС. 
09:48
Путін перед приїздом Меркель очорнив Київ перед Макроном
Президент Росії Володимир Путін 19 серпня, напередодні приїзду в Москву канцлера Німеччини Ангели Меркель, говорив по телефону з президентом Франції Еммануелем Макроном і звинуватив Київ у загостренні ситуації на Донбасі. 
09:25
У Німеччині заявили про четверту хвилю епідемії
Інститут Роберта Коха у своєму останньому звіті заявив про початок четвертої хвилі епідемії коронавірусу.
09:20
відеоУ День Незалежності над Хрещатиком пролетить "Мрія"
Найбільший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія", що входить до складу "Укроборонпрому", візьме участь у військовому параді до Дня Незалежності України у Києві.
09:14
Гривня знову зміцніла до євро
Національний банк не змінив офіційний курс гривні до долара, встановивши його на 20 серпня на рівні 26,65 гривні.
09:01
Естонія повернула масковий режим у громадських місцях, де не вимагають COVID-сертифікат
Уряд Естонії вирішив з 26 серпня повернути вимогу маски у всіх громадських приміщеннях, для доступу в які не вимагають COVID-сертифікат.
08:49
фотоПерша посол Ірландії з резиденцією в Україні офіційно почала роботу
Президент України Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти у першого посла Ірландії з резиденцією в Україні Тереси Ґілі.
08:46
Наближається до 5 млн кількість українців із першою дозою COVID-вакцини
Від початку вакцинальної кампанії в Україні 4 971 750 людей отримали першу дозу вакцини і 2 980 278 людей отримали другу дозу вакцини та вважаються повністю імунізованими.
08:20
1 600 хворих на COVID зафіксували в Україні за добу, з них 112 – діти
За добу 19 серпня в Україні зафіксували 1 600 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби, госпіталізували з COVID-19 чи підозрою на нього 597 осіб, померли 26 хворих, одужали 882 особи.
08:00
Головні новини четверга і ночі: визнання COVID-сертифікатів, "Кримська платформа"
COVID-сертифікатів у "Дії" офіційно визнали у Євросоюзі, 44 держави та організації: Кулеба назвав повний склад саміту "Кримської платформи" — актуальні новини 19 серпня і ночі.
07:50
відеоУ Києві вночі знесли будинок Барбана
У Києві о 5 годині ранку будівельна техніка знищила будинок Барбана кінця ХІХ століття.
07:30
Доба на Донбасі: загиблий військовий, обстріли і прольоти БПЛА
За добу 19 серпня в зоні бойових дій на Донбасі загинув військовий ЗСУ. Крім того, зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню з боку російських найманців, з яких 7 обстрілів і 2 прольоти БПЛА.
06:48
Штати досліджують зв'язок рідкісної хвороби зі щепленням вакциною Moderna
Представники охорони здоров'я США розглядають звіти про розвиток рідкісного захворювання серця у молодих людей після щеплення вакциною Moderna.
05:50
У США за добу – понад 150 тисяч нових випадків коронавірусу
За добу 19 серпня у світі діагностували понад 720 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили у США, Індії, Британії.
04:58
На кордоні з Білоруссю Польща створила табори для біженців
Через велику кількість нелегалів, які перетинають кордон Польщі з боку Білорусі, Варшава створила нові табору під охороною для прийому біженців.
04:13
Після позову Безоса NASA призупинило співпрацю зі SpaceX
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору уряду США NASA погодилося тимчасово припинити роботу за контрактом на будівництво місячного модуля на 2,9 млрд доларів, який був укладений зі SpaceX Ілона Маска, після того, як мільярдер Джефф Безос подав у суд на агентство.
03:35
Ізраїль запускає вакцинацію третьою дозою людей від 40 років
В Ізраїлі починають щеплювати бустерною (третьою) дозою вакцини Pfizer людей, старших 40 років, і вчителів.
02:53
МОЗ закупило "піддослідний" препарат для боротьби з коронавірусом
01:58
Таліби "полюють" на афганців, які співпрацювали з НАТО – ЗМІ
Таліби активізували пошуки людей, які, на їхню думку, співпрацювали із силами НАТО або з попереднім урядом Афганістану.
01:14
На евакуацію в аеропорту Кабула чекають 6 тисяч осіб – Держдеп США
В аеропорту Кабула перебувають 6 тисяч осіб, які чекають на евакуацію.
00:35
Біля Капітолію здався чоловік, який погрожував вибухом
Біля Капітолію у Вашингтоні чоловік, який погрожував бомбою в пікапі, здався правоохоронцям.